Sombor: "Bojkot hleba od Albanaca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
posteno rade zaradjuju pare pa zatim salju 20% od tih para svojim sunarodnicima na kosovo da nastave sa kupovinom oruzja i placenjem terorista koji ubijaju i progone srbe.

neka rade ti siptari nego mene fascinira koliko neki "Srbi" su glupi i na koliko im je niskom nivou NACIONALNA SVEST kad i pored toga sto znaju sta sve siptari rade srbima na kosovu - oni i pored toga idu pa kupuju u njihovim pekarama.

zato ja kazem da narod koji radi u korist svoje stete, a ti kupovinom u siptarskoj pekari to radis - i treba da propadne.

Pa šta ću kad je njihov hleb lepši. Ima blizu mene jedna naša radnja koja ima svoju pekaru i tu inače kupujem, hleb je fenomenalan, ali kad se proda - pravac kod brata šiptara. A ona pekara pored šiptara nema lep lebac... Što mi ne naprave, pa ću da kupujem. ;)

A to da šalju pare - ne znam. I da šalju, nema tu moje krivice. Ko zna gde idu pare kad ih ostavim nekom našem. U Mercedesa?

To nisu dve povezane stvari. Možda samo tako izgleda. Ne možeš šikanirati nekog čoveka samo zato što je neke nacionalnosti koju ne volEmo.

kako nisu?

znaci recimo ti dodjes kod mene u goste i dobijes batine, i sutra ja dodjem kod tebe u goste i ti bi trebao da se ponasas kao da se nista nije desilo i da me lepo ugostis ili da mi vratis milo za drago?

drugo sve u zivotu funkcionise na principu reciprociteta. ako je neko dobar prema tebi i ti si prema njemu. a ako je neko los prema tebi a ti dobar prema njemu onda si ti glup i budala . jer na zlo uzvracas dobrom mesto da na zlo uzvratis zlom a na dobro dobrim.

druga stvar. ako neko tebi cini zlo pa onda ti njemu na to ucinjeno zlo i ti odgovoris istom merom, postoji sansa da on shvati lekciju i da ti ubuduce cini dobro , a ako mu ti na ucinjeno zlo uzvracas uvek dobrim onda on nema razloga da se popravi.

kako nisu?

znaci recimo ti dodjes kod mene u goste i dobijes batine, i sutra ja dodjem kod tebe u goste i ti bi trebao da se ponasas kao da se nista nije desilo i da me lepo ugostis ili da mi vratis milo za drago?

drugo sve u zivotu funkcionise na principu reciprociteta. ako je neko dobar prema tebi i ti si prema njemu. a ako je neko los prema tebi a ti dobar prema njemu onda si ti glup i budala . jer na zlo uzvracas dobrom mesto da na zlo uzvratis zlom a na dobro dobrim.

druga stvar. ako neko tebi cini zlo pa onda ti njemu na to ucinjeno zlo i ti odgovoris istom merom, postoji sansa da on shvati lekciju i da ti ubuduce cini dobro , a ako mu ti na ucinjeno zlo uzvracas uvek dobrim onda on nema razloga da se popravi.

Ma jasno je to, ali ne možeš da generalizuješ stvari. Ja dođem kod tebe, ti dođeš kod mene. To da. Ali ja da ne primim nekog tvog sugrađana, ili ti mog zato što se ti i ja ne slažemo, to ne ide.

Pa šta ću kad je njihov hleb lepši. Ima blizu mene jedna naša radnja koja ima svoju pekaru i tu inače kupujem, hleb je fenomenalan, ali kad se proda - pravac kod brata šiptara. A ona pekara pored šiptara nema lep lebac... Što mi ne naprave, pa ću da kupujem. ;)

A to da šalju pare - ne znam. I da šalju, nema tu moje krivice. Ko zna gde idu pare kad ih ostavim nekom našem. U Mercedesa?
A ono jes a i brat siptar ima vruc lebac i u 3 ujutro ako ti treba dok nas covek zatvori u sedam uvece i onda se cudi sto mu niko ne kupuje , maltene da ne znam nijednu pekaru u NS da radi posle 20 h a da nije siptarska

vasa nacionalna svest nije na nuli vi ste gospodo u debelom minusu.

samo vi nastavite da kupujete kod siptara i da na taj nacin podrzavate albansku narko mafiju i njihovu teroristicku mrezu.

svako ko je kupio hleb ikada kod siptara je kupio metkove i oruzje za ubijanje srpske dece na kupanju u gorazdevcu, za ubistvo 30 zeteoca u selu stalo gacko, za ubijanje srba u pristini i tako dalje.

samo nastavite...

i kad zvacete taj siptarski lebac koji vam se topi u ustima, samo se setite da ste za to zadovoljstvo pod siptarski noz stavili jedno srpsko grlo.

al sta vas briga - sve dok je vama dobro , jel tako?

vasa nacionalna svest nije na nuli vi ste gospodo u debelom minusu.

samo vi nastavite da kupujete kod siptara i da na taj nacin podrzavate albansku narko mafiju i njihovu teroristicku mrezu.

svako ko je kupio hleb ikada kod siptara je kupio metkove i oruzje za ubijanje srpske dece na kupanju u gorazdevcu, za ubistvo 30 zeteoca u selu stalo gacko, za ubijanje srba u pristini i tako dalje.

samo nastavite...

i kad zvacete taj siptarski lebac koji vam se topi u ustima, samo se setite da ste za to zadovoljstvo pod siptarski noz stavili jedno srpsko grlo.

al sta vas briga - sve dok je vama dobro , jel tako?
a kad kupim perecu ?

Саопштење за јавност
Београд, 2. III 2008.

НЕЋЕ СРБИН ОСТАТИ ГЛАДАН!

Отачаствени покрет Образ у потпуности подржава и стоји иза акције бесплатног дељења хлеба и пецива испред шиптарских пекара у Сомбору.

Јавна је тајна да свака шиптарска пекара, бакалница, златара или ма која друга фирма, било да се налази у Сомбору, Београду, Бечу или Цириху, одваја део својих прихода за финансирање Тачија, Чекуа, Харадинаја и осталих бандита и терориста на Косову и Метохији. Другим речима, сваки динар који Срби оставе у шиптарским радњама представља прилог који ми сами дајемо за паљење наших кућа, рушење наших цркава и убијање наше деце!

Међутим, док косовско-метохијски Срби на сам дан Задушница затичу оскрнављене и разрушене гробове својих најмилијих, дотле антисрбски медији покушавају да убеде овдашњу јавност да ми треба да чувамо и негујемо управо оне излоге иза којих се смешкају србски душмани – као да србске мајке не умеју да праве хлеб, и као да у Србији не постоје и пекаре које држе Срби, Македонци или Горанци, који су иначе познати као вредни и честити људи који поштују србску државу!

Образ упућује и јавно питање сомборским властима: како је могуће да Шиптари могу без проблема да добијају најлуксузније локале у строгом центру града, а да исто то не може један доказани Србин – Жељко Ребрача, на пример?

Србска омладина је и овога пута показала да поседује здраву националну свест и да јој је итекако стало до слободне и светле будућности читавог нашег народа. Стога смо уверени да ће се овакве и сличне акције проширити и по другим србским градовима, јер више нико и ништа не може зауставити свеопшти духовни и национални препород Србства!

СВЕ ЗА ОБРАЗ, А ОБРАЗ НИ ЗА ШТА!

Отачаствени покрет Образ
Информативна служба

Јавна је тајна да свака шиптарска пекара, бакалница, златара или ма која друга фирма, било да се налази у Сомбору, Београду, Бечу или Цириху, одваја део својих прихода за финансирање Тачија, Чекуа, Харадинаја и осталих бандита и терориста на Косову и Метохији. Другим речима, сваки динар који Срби оставе у шиптарским радњама представља прилог који ми сами дајемо за паљење наших кућа, рушење наших цркава и убијање наше деце!

pametnome i cestitome dovoljno.

na zalost kod nekih je nacionalna svest na nivou amebe.

pametnome i cestitome dovoljno.

na zalost kod nekih je nacionalna svest na nivou amebe.
Амебе су за њих на високом нивоу цивилизацијског степена..они још живе у комунизму..назадно па живи..треба неки гето за њих спремити и дати им власт...ево ја предлажем Тирану

Među Srbima imamo toliko ljudi (imenom i prezimenom) koji su ovoj državi i narodu napravili ogromnu štetu, a niko da bojkotuje (ili nešto slično) srpske stvari i privredu? A ovamo po albanskim, slovenačkim, američkim udarate k'o nezdravi.
Neko objašnjenje? Smisleno naravno?

Nije isto ako grupa građana krade na 'sitno' svoje građane, ili ako se jednim potezom otme 15% teritorije države. Razbijanje države je teža stvar od podkradanja građana!?

Među Srbima imamo toliko ljudi (imenom i prezimenom) koji su ovoj državi i narodu napravili ogromnu štetu, a niko da bojkotuje (ili nešto slično) srpske stvari i privredu? A ovamo po albanskim, slovenačkim, američkim udarate k'o nezdravi.
Neko objašnjenje? Smisleno naravno?

Ako hoćeš da se boriš protiv Srba koji su napravili velike štete Srbiji, mislim da ćeš morati tenkovima na Skupštinu! Hoću da kažem, to je kriminal koji ima, službenu, ili neslužbenu podršku režima!.

Šiptari su organizirani u male, porodične grupe i protiv njih može samo bojkot!

Oni koji dele taj hleb (i peciva) su mi jasni. Oni rade ono sto im je zadatak, tj. da raspiruju netrpeljivost, stvaraju atmosferu mrznje i tako i Vojvodinu uvuku u sumanute vode nacionalizma. Oni koji najvise "brinu" za celovitost mile nam Srbije su upravo oni koji svojim ponasanjem teraju ljude da razmisljaju o autonomiji kako bi se zastitili od ociglednog nacionalizma i (za sada) prikrivenog fasizma. Dakle, kako rekoh, darodavci hleba su mi jasni. Ali, nisu mi jasni oni koji taj hleb (i pecivo) uzimaju. Pa, da li je moguce pasti nize od toga? Zar je tih tridesetak dinara vredno takvog samoponizenja? Kako se osecaju kad ustede to malo para? Ali, to smo mi. Jadni, bedni, alavi i prokleti.
Spasa nam nema, propasti necemo. To je najgora varijanta u kojoj ce nasa nacionalna i socijalna agonija trajati i trajati bez izgleda za bilo kakav boljitak. Pretpostavljam da je ovakvo stanje i u paklu. Vecne muke su jedino cemu se ovde covek moze nadati.
A vlasnici pekare pred kojom se deli hleb samo gledaju sta se radi, cude se i razmisljaju koliko li se moze zahvatiti od zemlje koja ima ovakav narod. Izgleda da ce im u ruke doci vise nego sto su se nadali i u najludjim snovima o ujedinjenju svih njih u jednu veliku drzavu crnog orla na krvavo-crvenoj podlozi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back