Sombor: "Bojkot hleba od Albanaca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To pričaj Srbima na Kosovu. I Srbima koji imaju iste radnje ili firme po Sloveniji i Hrvatskoj. Ima li takvih? Šta misliš?

Ma da, ko ebe Srbe u Srbiji što ih Srbin ne prijavljuje, daje malu platu, a vozi Mercedes... Ne prijavljuje ljude... Srbe!!! Srbin!!!

Srbijaaaaa!
fight_headbang.gif

To pričaj Srbima na Kosovu. I Srbima koji imaju iste radnje ili firme po Sloveniji i Hrvatskoj. Ima li takvih? Šta misliš?

Aaaaaaa, misliš na onog ujaka........ček' čiji to beše ujak ?:rolleyes:

Setila sam se...radi se o Miškoviću...rođenom ujki od Dinkića iz g17minus pdv..jel' ?:|

...ološ i šljam...pod 'itno sve u zatvor gde im je i mesto, a oteto konfiskovati, pa da nas Bog vidi.:)

??? Hej, Srbine... Vidiš li ti šta sam ja napisao? Prokomentariši to.

Je l' moguće da ste svi na isti kalup? :roll:

Па то је аномалија , привредни криминал. Само, то може да се ршава касније, чим се Сомбор и остали градови ослободе Шиптара. Лако ће мо онда са овим нашим шљамом.

Па то је аномалија , привредни криминал. Само, то може да се ршава касније, чим се Сомбор и остали градови ослободе Шиптара. Лако ће мо онда са овим нашим шљамом.

Ono politika, ovo privreda. Negativac je negativac. A ne vidim da su polupana stakla ili neki javni bojkot na tim i takvim firmama.

??? Hej, Srbine... Vidiš li ti šta sam ja napisao? Prokomentariši to.

Je l' moguće da ste svi na isti kalup? :roll:

Ja sam Srbine jednom trovan u šiptarskoj poslastičarnici u Beogradu. Drugi put u Prištini trovan vodom u hotelu. Treći put... ne vredi da ti pričam. Ako je vlasnik Goranac uvek ću kupovati hleb kod njega. Inače ima posle Subotice na putu prema Novom Sadu jedan pekar koji radi 24 sata. Svi staju i kupuju hleb i pecivo kod njega. Nije šiptar već Goranac.
A ti udaraj dalje u zid ili snabdevaj porodicu ako je imaš kod onih što kače već danas albanske zastavice u svojim radnjama ovde u Srbiji.

koliko srba imaju svoje radnje u recimo djakovici, prizrenu, urosevcu, pristini, podujevu, vucitrnu?

ja cu vam reci - NULA i brojevima 0

zasto onda mi da dozvolimo siptarima da posluju u nasoj zemlji kad oni ne dozvoljavaju srbima da posluju na kosovu i metohiji na delovima teritorije koju oni kontrolisu?

Da, mnogi su trovani i u srpskim radnjama, kao i u još mnogo drugih. I sad ti navedeš tvoj primer i to je aksiom?

Aksiom Srbine. Kada se otruješ u srpskoj uslužnoj radnji otruješ se 100 posto zbog nemara ili nehata. Kada se otruješ u albanskoj 50 posto je nemar, a 50 posto predumišljaj.

Da li si ikada živeo na Kosovu? Ili makar bio mesec dva tamo?

koliko srba imaju svoje radnje u recimo djakovici, prizrenu, urosevcu, pristini, podujevu, vucitrnu?

ja cu vam reci - NULA i brojevima 0

zasto onda mi da dozvolimo siptarima da posluju u nasoj zemlji kad oni ne dozvoljavaju srbima da posluju na kosovu i metohiji na delovima teritorije koju oni kontrolisu?

Ja bih se radije pitao zašto se dozvoljava rad onima koji potcenjuju i obezvređuju radnike i njihov rad, a braća Srbi? Hajde ako polupaš šiptarsku radnju, polupaj i srpsku ako je nekorektan. Šta ste čekali? Nije došlo do mozga?

Aksiom Srbine. Kada se otruješ u srpskoj uslužnoj radnji otruješ se 100 posto zbog nemara ili nehata. Kada se otruješ u albanskoj 50 posto je nemar, a 50 posto predumišljaj.

Predumišljaj? :shock:
Koji ste vi kraljevi.... :lol:

Da li si ikada živeo na Kosovu? Ili makar bio mesec dva tamo?

Ma jok. Dosta mi je i ovog srpskog čemera...

Posao države je takođe i kosovsko pitanje, a opet se uplićemo...?
Какве везе ситуација на локалу у Сомбору има везе са Косметом директно?

Ali nemaju problem sa prijavljivanjem radnika, plaćanjem doprinosa i sličnim stvarima kojima su allmighty Serbs obeleženi. Ljudine! A udaraju svoje!
Ма да, локалне инспекције и не обилазе објекте локалних Албанаца или ако долазе јаве унапред, ал' зато удри брате по свима осталима. :roll:

Објасни ми Јомини, како то да се једино албански пекари по Сомбору шире, а сви остали пропадају?

То морате сами. На срећу, Сомборци су народ сам по себи бистар, отмен и имају одличан инстинкт. Само напред. Истрајте сад. после неће да буде прилике. Сад ил никад.
Сомборци су млитави, млаки и никакви. :evil: Да су другачији већ би бојкот успео!

Ако си ту негде из општине долази у центар у 18 часова. Тада почиње протест. Време се пролепшало. :twisted:

Ja sam za tu akciju, ali ne ispred albanskih pekara, nego ispred prodajnih objekata Delte, Merkatora, Interexa etc. I da se ne deli samo lebac, nego recimo i bela tehnika, pa parizer, kućni nameštaj, računarske komponente...
Може, само нађи донаторе, организоваће се акција. :)

П.С.
Дотичних објеката нема у Сомбору. :mrgreen:

Ама то није исто. Ово што кажеш за српске фирме и газде, то је криминал. А ово за шиптаре, то је више од криминала, и овог часа много ургентније од криминала. За санкционисање криминалаца постоје институције система. А за шиптаре специјално не постоји ни једна законска одредница која би спречила њихово ширење. То морамо сами да урадимо, на што легалнији начин је то могућеПусти ти Горанце. њих нико не треба да дира. А ко је и код њих било штете , то је услед забуне, што кажу савезници колателарна штета.

Akcija se danas odvijala ispred jedne od najpopularnijih gradskih pekara "Dva brata" kod Somborske gimnazije, saznaje B92.
Како сам ово заборавио! Па у тој пекари су највише куповали убедљиво гимназијалци. Тамо више нико не улази већ две недеље сем случајних пролазника. :super:

Сомборци су млитави, млаки и никакви. :evil: Да су другачији већ би бојкот успео!

Ако си ту негде из општине долази у центар у 18 часова. Тада почиње протест. Време се пролепшало. :twisted:

Нисам , Брате, из Сомбора. Ја сам из БГ. Али сам упознао многе Сомборце, почевши од Старог покојног Кронића, Ребраче, па на даље. Ја волим целу своју Отаџбину, па и Сомбор, у којуи често долазим због риболова. На вашој сам страни.

Да ли сте гледали вести Б92 у 16? Била репортажа о Сомбору. Сад сам се сетио. Па пре подне су ишла нека двојица, један снимао, а други интервјуисао. Какви јунаци, нису имали ознаке Б92! :rotf: :rotf: :rotf:

Sombor: Kome smetaju pekari
2. mart 2008. | 16:10 | Izvor: B92
Sombor -- Već dve nedelje neimenovana grupa ljudi u Somboru pokušava da sprovede bojkot pekara čiji su vlasnici Albanci.

Oni ispred tih pekara građanima dele besplatan hleb i pecivo, kako ih ne bi kupovali u pekarama. Na neke od tih pekara su zalepljeni transparenti na kojima piše bojkot, a na nekoliko pekara su polupana stakla.

Predsednik opštine Sombor Jovan Slavković izjavio je za B92 da ne može da govori o tome da li se u Somboru radi o raspirivanju mržnje i diskriminaciji. On je rekao da orijentacija najvećeg dela žitelja Sombora nije takva i da se verovatno radi o nekom vidu protesta.

Akcija deljenja hleba je počela nakon proglašenja nezavisnosti Kosova i u početku je bila organizovana ispred 12 pekara čiji su vlasnici Albanci, sa ciljem da se građani odvrate od kupovine hleba u tim pekarama.

Sada se, međutim, besplatan hleb deli samo ispred pekare "Stari grad", pošto su donacije za akciju manje. Mušterije s kojima smo razgovarali kritikuju diskriminatorsku akciju

Učesnici akcije, koji nisu želeli da se pojave pred kamerama, kažu da iza podele hleba stoji nestranačka organizacija, čije ime nisu mogli da kažu. Osim toga, B92 saznaje i da nekoliko pekara u Somboru svakodnevno obezbeđuje hleb i pecivo koje učesnici akcije posle toga podele.

Učesnici akcije, koji su prilično mladi ljudi, su novinaru B92 dali letak protiv albanskih pekara koji inače dele po gradu, a na jednoj od pekara "Dva brata", čiji su vlasnici Albanci, osim polupanih stakala vidljivi su i natpisi "Bojkot".

U protekle dve nedelje promet je neko vreme bio slabiji nego ranije, ali se stvari normalizuju, rečeno je u nekoliko somborskih pekara.

U isto vreme, polupana su stakla na nekoliko pekara u gradu čiji su vlasnici Albanci, a neke su napadane i više puta. Vlasnici pekara koje smo kontaktirali nisu želeli da se pojave pred kamerama zbog straha za vlastitu bezbednost.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=02&nav_id=287306

Sombor: "Bojkot hleba od Albanaca"
1. mart 2008. | 12:23 | Izvor: B92, Beta
Sombor -- Grupa ljudi nastavila akciju deljenja besplatnog hleba i peciva građanima ispred pekara u Somboru čiji su vlasnici Albanci.

Građani, koji za sebe kažu da ne pripadaju nijednoj političkoj organizaciji, navode da je cilj akcije je da se građani odvrate od klupovine hleba u tim pekarama. Deljenje besplatnog hleba počelo je posle proglašenja nezavisnosti Kosova i u prvim danima besplatan hleb deljen je na više lokacija u gradu.

Akcija se danas odvijala ispred jedne od najpopularnijih gradskih pekara "Dva brata" kod Somborske gimnazije, saznaje B92.

Korhec: Prizvuk raspirivanja mržnje

...

Domonji: Šovinistička akcija

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=01&nav_category=640&nav_id=287179

pozdravljam akciju:!::!::!:

neka sledeca bude-likvidacija svih dilera droge albanskog porekla:mad:

danas sam na vesti b92 povodom ove akcije procitao da siptari u Somboru imaju DVANAEST I BROJEM 12 PEKARA!!!!!

neverovatan podatak.

dok srbin na kosovu ne moze da otvori ni trafiku za to vreme siptari u somboru poseduju POLA CENTRA GRADA I DALJE SE SIRE

e srbijo jadna sa ovakvim srbima "demokratama" i ne zasluzujes nista drugo nego da propadnes....

danas sam na vesti b92 povodom ove akcije procitao da siptari u Somboru imaju DVANAEST I BROJEM 12 PEKARA!!!!!

neverovatan podatak.

dok srbin na kosovu ne moze da otvori ni trafiku za to vreme siptari u somboru poseduju POLA CENTRA GRADA I DALJE SE SIRE

e srbijo jadna sa ovakvim srbima "demokratama" i ne zasluzujes nista drugo nego da propadnes....

Je l' pošteno rade? Plaćaju šta se treba platiti? Prijavljuju radnike, Srbe? Daju korektne plate i na vreme? Šta im zameraš?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back