Sombor: "Bojkot hleba od Albanaca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што је неко рекао пошто срби на Косову живе већ девет година не смеју на улицу и да проговоре српски. зато треба шиптарске послове максимално ометати

Uzalud pokusavate pronaci resenje, albansko pitanje u Srbiji (ukljucujuci KiM) moze da se resi samo ratom. Da li ce ga biti ili ne, da li smo sposobni da sada ratujemo itd. je nesto drugo, ali resenje koje sam iznad naveo je cinjenica, a kada ce se resavati u buducnosti, to cemo tek da vidimo.

Uzalud pokusavate pronaci resenje, albansko pitanje u Srbiji (ukljucujuci KiM) moze da se resi samo ratom. Da li ce ga biti ili ne, da li smo sposobni da sada ratujemo itd. je nesto drugo, ali resenje koje sam iznad naveo je cinjenica, a kada ce se resavati u buducnosti, to cemo tek da vidimo.
Rat kao poslednja opcija,to da,ali treba stvoriti neke preduslove.Kao prvo treba proterati sve siptare sa podrucja teritorije Srbije(oni su potencijalna peta kolona),kao drugo treba ih,u dogovori sa okolnim pravoslavnim drzavama(Grcka,Crna Gora,Makedonija,Bugarska,Rumunija) ekonomski izolovati,kao trece pustiti ih da pocnu sami da se guse u onoj kloaki koju su sami napravili i na kraju sacekati da ih ujka sam napusti kao usrane gace!

Па да, само довлаче своју родбину овде с Косова и шире се. Оно, дође један, па породица, па шира, па родбина и тако. :roll:

Ал' то није тема.
Cekaj serendate i vristite na sva zvona kako je Kosovo deo Srbije ,cak i mitinge i neke smesne bedzeve pravite kako bi to potvrdili ,a onda vam smeta ustavom garantovano pravo gradjana Srbije da se sele iz jednog dela zemlje u drugi , opet patrijotsko licimerje:roll:

Ne, greška. To je loš početak. Dobar početak bi bio da počnemo ubrzano da se razvijamo ekonomski. A to znači da bi za početak trebalo da imamo odgovornu vladu, a ne ove ludake koji su jedino sposobni da uzvikuju parole.
Mi nikada necemo da imamo sposobnu vladu. Mozemo da imamo poltronsku i nacionalisticku i kraj. A ekonomiju cemo mi da razvijamo bez obzira na albance. Stavise bez njih cemo lakse i bolje.
Cekaj serendate i vristite na sva zvona kako je Kosovo deo Srbije ,cak i mitinge i neke smesne bedzeve pravite kako bi to potvrdili ,a onda vam smeta ustavom garantovano pravo gradjana Srbije da se sele iz jednog dela zemlje u drugi , opet patrijotsko licimerje
Ne znam za ove mitinge, ali kada ti pripadnici jedne nacije otmu deo drzave bices vrlo oprezan. Ko se jednom opece i dima se "plasi".

akcija je naravno zakonita duke nego mene fascinira kolika je glupost i slepilo kod pojedinih ljudi da finansiraju siptarske teroriste kupovinom u njihovim pekarama i poslasticarama.

.

Ako sam dobro shvatio, bojkot šiptarskih radnji, a da vlasnici i članovi njihovih porodica ne bi umrli od gladi, neka se šiptari na KiM-u organizuju i šalju humanitarnu pomoć svojim sunarodnjacima!

To bi se onda zvalo pomoć i briga za svoje u rasejanju, jer je po njima, sada Srbija strana država!
Ukratko, tako bi se smer toka novca okrenuo, ne iz Srbije prema KiM-u, već OBRNUTO, i nema finansiranja OVK i sličnih grupa, nema više doseljavanja šiptara itd itd

Cekaj serendate i vristite na sva zvona kako je Kosovo deo Srbije ,cak i mitinge i neke smesne bedzeve pravite kako bi to potvrdili ,a onda vam smeta ustavom garantovano pravo gradjana Srbije da se sele iz jednog dela zemlje u drugi , opet patrijotsko licimerje:roll:

Ako nisi znao, KiM po Ustavu ima poseban status, prema tome, dozvoljava se i POSEBAN STATUS i za stanovnike KiM-a!:D

Nije lako biti pametan!Onako na prvu loptu:ako oni potkopavaju Srbiju zasto vi ne biste njih bojkotovali totalno a ne samo pekare?Ali i za to treba praviti startegiju a ne potez-dva kratkog daha.
A opet, moze Srbija obustaviti prodaju ili nedajboze slanje struje, pa onda prodaju hrane,a u to ce odmah uskociti Slovenci slanjem svojeg ili vec kupljenog od Vas -stavise.
Inace, mislim da su Slovenci npr. izracunali ako je Kosovo koliko toliko priznato oni onda mogu bar nesto da se naplate za sve ono sto im je uzimano.Sigurno je da ih ne vole. Ali i vi trebate uciti od njih pri pravljenju svoje strategije.
A sad ima li Srbija strategiju sta hoce od Kosova i kad bi ga dobila nazad?Bojim se da bi vasa strategija zavrsila na tome: voziti se po gradu s zastavama i derati se u nebo.

Nasa milicija je uvek na visini zadatka,dobro su obavesteni ali ne deluju tamo gde nisu jaci.Sto kafic radi nije neki problem neka on radi samo ga ne treba posecivati
BOJKOT za sve shiptarsko.
Чујем да је по граду главна вест (још синоћ сам начуо) да је власник "Три брата" синоћ испребијан на прелазу Бачки Брег и да лежи у болници. :shock:

Дељење хлеба је настављено и данас пре подне! :mrgreen:

kad su ljudi vec dovedeni dotle da im treba socijalna pomoc onda nema nista lose u tome da im se pomogne....cini mi se samo da ta akcija ima najmanje veze sa tom vrstom pomoci....ako se vec nesto radi onda 'otganizator' to treba jasno da saopsti...ovako je to skrivanje iza sirotih ljudi
Већ сам објаснио са становишта позитивних прописа Републике Србије акција је 100% легална. :cool: Већ би покрајина или локална самоуправа интервенисала да могу, али узалуд кад је 100% легално делити хлеб људима као социјалну помоћ. :mrgreen:

Nisam ni rekla da je nezakonita, već da ima lošu konotaciju. Mada, u ovoj zemlji mnogo toga nije nezakonito, a to nikako ne znači da je normalno.
Па и за мене имају лошу конотацију билборди ЛСВ-а по Сомбору да Војводина није крава музара, јер по мени Чанак и ко тиме провоцирају отцепљење Српског Војводства. Па опет, билборд је законит 100%.

Тако и акција. Кога брига за конотацију ако је акција 100% законски легална? :?:

Чујем да је по граду главна вест (још синоћ сам начуо) да је власник "Три брата" синоћ испребијан на прелазу Бачки Брег и да лежи у болници. :shock:

Pa Radovan Jelačić je iz Bačkog Brega...a i ja tamo imam neku rodbinu...da nije guverner...i tako ?:-(
:mrgreen:

Nego, tema,

Bravo za ideju Somborci...bojkot svih takvih objekata, a i ovde se radi na bojkotu što Idee, što Merkatora i tako...:lol:

Vidim ja da ću rasprodati imovinu u N.Sadu...možda baš tim ..khm...ljudima koje bojkotujete:mrgreen: i sve prebaciti u Sombor...k'o što savetujem i svima koje znam.:)

akcija je naravno zakonita duke nego mene fascinira kolika je glupost i slepilo kod pojedinih ljudi da finansiraju siptarske teroriste kupovinom u njihovim pekarama i poslasticarama.

pa lepo ovde guru napisa, kako je bilo kod njih u pozarevcu. albanac "lojalan" gradjanin, drugar sa svima, lepo ziveo od pozarevljana i kad ono prc , 1998. sin mu otisao u OVK . E moji jadni Srbi.....

morate vi od albanaca uciti jos puno puno o stvarima kao sto su nacionalna svest .

Ili cemo nauciti ili cemo nestati.
Зато нема кукања већ и остали градови се морају организовати. ;)

Tačno, mnogo toga je trebalo da naučimo od njih, samo nam nikako ne ulazi u glavu. Oni su pre mnogo decenija zacrtali sebi cilj i svi su zdušno radili na ostvarenju tog cilja. Oni nisu ratovali sa najvećim vojnim silama na svetu, oni su bili njihovi saveznici. Oni pomažu jedni druge, Srbi u dijaspori izbegavaju druge Srbe u dijaspori.

Oni su polako, sistematski ostvarivali svoj cilj, korak po korak, iz generacije u generaciju, a ti ih kriviš zbog toga. Ja kažem: svaka im čast. Da smo imali deo njihove discipline i ljubavi za bližnjeg, ne bismo došli u ovu situaciju. Oni su se bavili svim i svačim da bi došli do cilja.

Sad možeš da ih mrziš i da im razbijaš pekare, ti ćeš još dugo biti "loš momak", a oni "siroti nezaštićeni Albanci koje Srbi ludaci maltretiraju".

E kad to shvatite, promenićete politiku, pa umesto buzdovana početi da koristite mozak, a tada će Srbija procvetati.
Управо тако. Ми користимо мозак. Лупати објекте који су и овако покривени осигурањем је будалаштина. Слање претећих писама, подмећање пожара и сл. су нецивилизацијске методе, а уз то и незаконите. Зато ми радимо све легално.
Делење социјалне помоћи у виду бесплатног хлеба је легално.
Делење летака за бојкотовање њихових пекара је легално.
Мирно протествовати по граду је легално.
...

Горанце, као што сам откуцао, у Сомбору нико није пипнуо! Раде НОРМАЛНО. Њихови објекти нису превентивно затварани од стране полиције, нису излепљивани, није бачен камен. Нисмо протествовали испред њихових објеката. Сомборци знају ко су Горани у Сомбору и нико их не дира, нити ће их пипнути неко!
А за једну албанску породицу смо провалили да су лажни Горани!

Upravo...ima jedno mesto na oko 1.5 km od Bačkog Brega, Kolut se zove...e tamo je dosta Goranaca i nikada nije bilo problema između njih i lokalnog stanovništva...sem što sam i sama uvek primećivala da se drže jedni drugih, a naročito kada se žene il' udaju...al' to rade i ostale nacionalne manjine po Vojvodini.

Pa Radovan Jelačić je iz Bačkog Brega...a i ja tamo imam neku rodbinu...da nije guverner...i tako ?:-(
:mrgreen:
Није Јелачић већ Јелашић ако мислиш на гувернера. И није из Бачког Брега већ из Херцегсантова (одма' кад се пређе граница). А где има родбине родбине нећу откуцати. :p

Nego, tema,

Bravo za ideju Somborci...bojkot svih takvih objekata, a i ovde se radi na bojkotu što Idee, što Merkatora i tako...:lol:
Ми не бојкотујемо објекте у власништву Мађара, Хрвата и других нити позивамо да се код њих не купује. Они су наши. ;)

Управо тако. Ми користимо мозак. Лупати објекте који су и овако покривени осигурањем је будалаштина. Слање претећих писама, подмећање пожара и сл. су нецивилизацијске методе, а уз то и незаконите. Зато ми радимо све легално.
Делење социјалне помоћи у виду бесплатног хлеба је легално.
Делење летака за бојкотовање њихових пекара је легално.
Мирно протествовати по граду је легално.
...

I ne samo legalno već humano...pre svega.:)

Možda se uskoro nešto slično organizuje i u Beogradu.:)

Naravno da ne očekujemo da u tome učestvuju ovi minorni...lsd, deo ds-a...ili bar oni koji se tako predstavljaju a daleko su od ideja ove stranke i...slični...pa, lsv-a....a da...oni nisu iz Beograda...:mrgreen:

Upravo...ima jedno mesto na oko 1.5 km od Bačkog Brega, Kolut se zove...e tamo je dosta Goranaca i nikada nije bilo problema između njih i lokalnog stanovništva...sem što sam i sama uvek primećivala da se drže jedni drugih, a naročito kada se žene il' udaju...al' to rade i ostale nacionalne manjine po Vojvodini.
Пази, Горанци су муслимани па је то нормално да не долази до бракова са хришћанима, иако славе православни Божић, а главни празник им је Ђурђевдан. Замисли, једна локална породица Албанаца се изјашњавала као Горанци, а оно римокатолици и славе Божић 25. децембра. Кад то кажеш Горанцима следи :rotf:.

Među Srbima imamo toliko ljudi (imenom i prezimenom) koji su ovoj državi i narodu napravili ogromnu štetu, a niko da bojkotuje (ili nešto slično) srpske stvari i privredu? A ovamo po albanskim, slovenačkim, američkim udarate k'o nezdravi.
Neko objašnjenje? Smisleno naravno?

Nasa milicija je uvek na visini zadatka,dobro su obavesteni ali ne deluju tamo gde nisu jaci.Sto kafic radi nije neki problem neka on radi samo ga ne treba posecivati
BOJKOT za sve shiptarsko.
Вечерас поново следи протесна шетња и затварање Макјата. :cool: Биће бежанија као пре две недеље када смо стигли на лице места. :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back