SOLUN

da.uskrs u grčkoj je fenomenalan.
sa sve jagnjegom čorbom i peečnjem.
jedini uskrs u grčkoj i to i sto se poklapao pravoslavni s katoličkim sam dočekala na rodosu,
da bi sutradan otišla na santoini te sam doživela dva popuno različita načina slavlja:p
eh..mogla bi i ja malo u grccku

KAd vec opomenu mozes li, ja planiram ove godinice sa drugarima tacnije nas 3 da odemo u Stavroas jer vec tamo imamo neki drugara tako da ono ako odemo bojim se dace doci do ludila.

Zaboravila sam da kazem da se po redu voznje stize u Solun u 11:17 (po grckom vremenu, a po nasem 10:17). To bi znacilo da iz Beograda polazi oko 22h, a iz Vranja oko 3:30. Zbog nekih radova na pruzi kroz Srbiju voz kasni oko sat vremena. Tako je u poslednje vreme, ne znam kada se radovi zavrsavaju. Po pola sata su otprilike zadrzavanja na svim granicama, ponekad manje. To sto sam ja sada stigla oko 13:30 nije kazu cest slucaj jer je zbog praznika voz bio prepun pa smo dosta stajali na granici dok se pregledaju svi pasosi.

za Nikanu ! Dali sam ja to dobro shvatila da ste spavali u hotelu Esperia i cena po osobi je 50e ? Za noc naravno ! I dali rezervisati odavde netom ? Ova ideja sa vozom mi postaje interesantna jer mu dodje vremenski skoro kao i bas / bez kasnjenja / a nekako ipak nesto i prespavas u lezecem polozaju da ne govorim o mogucnosti da valda negde mozes da zapalis cigaretu. Ili su proterali pusace i iz vozova . ???

U hotelu sam spavala prosle godine. Bila sam sama i kostalo je oko 50e, za noc naravno. Uz to ide i dorucak. Krevet je bio veliki, kao bracni, pa bi takvu sobu vas dve (cini mi se da ides s drugaricom) mogle da uzmete bez problema. Mislim da je dvokrevetna oko 60e. Ne znam da li vrse rezervacije netom zaista, u svakom slucaju ja sam za to da unapred rezervisete (bilo koji hotel), jer bi bilo besmisleno lutati ulicama i traziti hotel sa povoljnom cenom. Nije to mali grad, a i manje su sanse da nadjete nesto OK sa dobrom cenom iduci od hotela do hotela nego kada mozete da pogledate sve lepo na internetu. Jeste da ima puno hotela u centru ali ipak... Mislim da imam njihov broj telefona. Mogu i da pitam koliko su tacno cene i da ti javim.
Sto se voza tice mislim da se ne bi pokajala. Ti mozes da se zakljucas u svom kupeu i da bukvalno radis sta hoces, mada mislim da ******* nije zabranjeno ni u hodniku. Krevet, cista posteljina, budis se samo na granici, u hodniku nema ljudi, galame. Putovanje maltene i ne primetis.

ivab10:
za Nikanu ! Dali sam ja to dobro shvatila da ste spavali u hotelu Esperia i cena po osobi je 50e ? Za noc naravno ! I dali rezervisati odavde netom ? Ova ideja sa vozom mi postaje interesantna jer mu dodje vremenski skoro kao i bas / bez kasnjenja / a nekako ipak nesto i prespavas u lezecem polozaju da ne govorim o mogucnosti da valda negde mozes da zapalis cigaretu. Ili su proterali pusace i iz vozova . ???

www.travel-library.com/hotels/europe/greece/thessaloniki Pogledaj ovaj site, imas listu svih hotela u Solunu. Mislim da je neki od ovih sa liste sa jednom zvezdicom ipak bolje resenje od Esperie. Koliko vidim soba u Iliosu kosta 30e a nalazi se bas u centru. Slicno je i u Alexandria, Ilissia. U centru su i blizu stanica.

Hvalla nikana1 ! Inace karta za voz Beograd / Solun povratna kosta 5100 din + ko zeli doplata za spavaca kola u jednom pravcu za 6krevetni je 770 din a za 3krevetni1150 din.Mada imaju oni tamo razne povlastice koje ne bi bilo lose iskoristiti , ko moze. studenti,grupe preko 3 kom itd..........Manje vise slicno basu ali mislim da je mnogo udobnije i nestignes sav izvakan i ukocen od sedenja u jednom mestu.Pomerili smo malo odlazak jer cujem da se trenutno zbog praznika na granici vise ceka od uobicajenog.Poz........

Od autobusa je neuporedivo bolje!!! U busu je najgore sto mozes da spavas samo u sedecem polozaju i to ono cuveno sa padanjem glave na svake 3 sekunde :) Ne mozes ni da jedes ko covek.
Mozes slobodno uzeti sestokrevetni, jer je voz uvek skoro prazan pa nema razloga da brines da ce neko biti zajedno s tobom. Dakle tako je i sada bilo kada je najveca guzva-bile smo same u sestokrevetnom. Do Vranja su se prodale karte sa manje kreveta i bilo je daj sta das. Kasnije smo pitale "domacina" vagona da li je moguce da nam se neko pridruzi usput i on kaze da nema sanse. I to je dakle "guzva" zbog praznika. Obicnim danom vozom krene za Solun svega 10-ak ljudi i to najvise Makedonoca kojima je blizu i u obicnim vagonima putuju i nekoliko Srba od kojih 1-2 uzmu spavaca kola. (Mada izgleda da samo trokrevetni imaju vodu unutra.}

Za domacina_uzice, nema na cemu. Pozdrav i tebi!

E pa ja konacno bila, videla i vratila se ! Na kraju odoh kolima sa prijateljicama i u pogresno vreme pored svih saveta sto dobih jer su drugi morali bas tada zbog posla u Bg. Poenta je da subotom ZAISTA nerade radnje posle 15h osim par komada do 17h a NEDELJOM N I S T A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali ono sto mogu da vam zaista preporucim je mali hotel u kome smo odseli HOTEL ILIOS , ulica EGNATIA 27 . Trokrevetna soba sa kupatilom naravno, je 65 e , dvokrevetna 45 e . Fax 2310510,318 preko koga mozete da rezervisete sobu, a mozete i da zovete na tel 2310512,620-1-2. Za one sa kolima hotel je u dilu sa garazom odmah iza zgrade i na dan i noc tj. 24h kosta 15e ali svki put kad hocete de uzmete kola morate da uzmete daljinac sa recepcije da otvorite garg. vrata na senzor jer onog cuvara nema bas stalno tamo.Sobe su sa kupatilom, tv, klimom i telefonom. Sobe napustate u 12 h ali imate gde da ostavite stvari na cuvanje ako niste kolima.Sto se tice srpskog - slaba vajda ali zato engleski odlicno funkcionise. I jos nesto makedonski carinici su se promenili pre mesec dana i dosla ekipa iz skoplja . NEPRIJATNI SU DO BOLA. Nas tri smo UKUPNO kupile 3 majice , 2 kg kolaca , 1 uzo, 1parfem od 75ml i 2 boksa cigara i jos neke sitne slatkise. Za taj parfem se uhvatio kao pijan plota i servirao pricu da moze samo 25ml ??????????????? pa ili da mu ga ostavimo ili platimo 200% carinu.To je jedan debeli sa obrijanom glavom koji je ladno trazio da mu se onda da pola boksa grckog marlbora . I sve to uz nadobudno cerekanje!Pa da smo imale nesto pa da razumem ali NISTAAAAAAAAA. Eto tako se zavrsi putesestvije ali drugi put bice bolje. Sad cu na oporavak na Zlatibor ! :p :p :p

Pozdrav svima.
Da li neko zna za neko jeftino prenociste u Solunu i kako ga naci (adresa, br. telefona. sajt)? Planiramo da po povratku sa Tasosa penocimo u Solunu, obidjemo ga tokom dana i onda palimo kuci. Trazila sam hostele preko interneta i nasla samo jedan za koji, oni koji su tamo odseli, kazu da je jeftin, ali ocajno prljav, ruiniran i jednom recju katastrofa. I najjeftiniji hoteli koje sam nasla preko interneta izadju od 60 - 70 Eura pa nadalje.
Veoma je cudno buduci da se za Prag (koji je mnogo jaca turisticka destinacija) u hostelima moze naci smestaj od 9 Eura pa nadalje!
Hvala unapred.

Nemam savet. Znam da su mi neki nudili pre 10-tak godina prenociste za 15-20 tadasnjih maraka u onoj ulici pored tvrdjave-pored parkinga. Valjda su to bili neki neprijavljeni i divlji izdavaci cim se tuda muvaju i nude. Mozda ce ti ovo biti od koristi mada je to bajata informacija !

Back