Отишли због плате и бизниса, САД су и даље највећи произвођач новца.То нико не спори.Причамо о фамозној демократији.Ја не знам ко је увео први економске санкције Кини на Хуавеи јер је конкуренција или ко се почео играти са цензуром медија јер му се не свиђа да чује шта друга страна прича.Кажете малигни утицај а елте немој ми причати?Те флоскуле можете неком ко није изашо из своје вукој**ебине, ја сам обишао довољно "демократија" вјеруј ми знам о чему причам а и уживо смо вили свједоци ђшта значи "објективност" демократије 1992-1995 и 1999 године.
Горе поменух хиљаду пута више.
Ако би критеријум био плата и бизнис, онда није хиљаду пута више, већ 50 хиљада пута више, минимум. Руси беже из Русије не само због пара, већ многих других разлога, тако да Сноуден као појединачни пример отпада.
Кина као нефер играч је земља која прва заслужује санкције остатка света. Свакако да је Америка у економским односима хиљаду пута више фер играч од Кине, а ко ми каже супротно, сматраћу да о кинеској економији везе нема.
Цензура? Сваккао да разни центри моћи утичу на медије, али је у другим земљама цензуру далеко лакше постићи него у Америци, а посебно у западној Европи, и опет, како рекох горе, све то видиш на западу, а сто пута горе, те исте ствари, не видиш на истоку, или је један пример са запада довољан за оправдање за следећих сто примера на истоку.
Не знам ни шта значи израз "малигни утицај", тако да на тај део твог поста не могу да одговорим.
Период 92-95 и 99, је јако тешка тема за нас, па, ипак, много тога смо ми сами те деценије погрешно играли због песме оног певача
"Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине".