Šolc gubi tlo pod nogama

И Вермахт је држао целу Европу, држао Африком и Азијом.
Па су пукли. Јесте тачно то што си сада рекао, али ово је почетак краја НАТО доминације.

САД дефинитивно ниси више главна и доминантна глобална сила у свету.
SAD ce da vlada jos mnogo, mnogo.

Jedino sto moze da joj narusi vladavinu svetom je oslobadjanje Kine, i kineskog domaceg kapitala, a i veca sloboda za strani kapital.

Sto znamo da nece da se desi, jer tamo vlada diktatorska CCP banda.

Sve ostalo su vasi mokri snovi, i nerazumevanje ekonomije.

Poslednja izmena:

Jedino sto moze da joj narusi vladavinu svetom je oslobadjanje Kine, i kineskog domaceg kapitala, a i veca sloboda za strani kapital.

Нико не спори да су САД економска сила међутим бројке каже да је смо ушли у еру врло реалне мултиполарности, не сада некаве спутњик пропаганде и слично већ егзактне тј. лако доказиве реалности.
сад-Кина.jpg

Одговорио ти је колега Емихс. Поента је да је САД јака, али није више глобални хегемон. Свет се много променио од деведесетих, и време је да многи то схвате.

Па и ти. Нема више ,,светског полицајца ". :)

Одговорио ти је колега Емихс. Поента је да је САД јака, али није више глобални хегемон. Свет се много променио од деведесетих, и време је да многи то схвате.

Па и ти. Нема више ,,светског полицајца ". :)
Nikada nije ni postojao 'svetski policajac'. Postojala je banda lokalnih policajaca, koji indoktriniraju i vladaju nad ljudima, prosipajuci im nekakve levicarske i nacionalisticke gluposti.

Svet se nije razvio zbog centralne uprave svetskog policajca, vec zbog slobode kapitala da se krece, razvija i umnozava.

I dublje, vise od kapitala, svet se razvio zbog ljudi i njihovih preduzetnickih ideja.

Danas postoji izrazita zelja da svi oni zajedno imaju neki zajednicki zadatak svetskog policajca, da kontrolisu privatni kapital jos vise, i to je najveca opasnost svetu.

Нико не спори да су САД економска сила међутим бројке каже да је смо ушли у еру врло реалне мултиполарности, не сада некаве спутњик пропаганде и слично већ егзактне тј. лако доказиве реалности.
Pogledajte prilog 1604069
A о чему су ове бројке? 😀
Ја знам, него питам тебе

A о чему су ове бројке? 😀
Ја знам, него питам тебе
Јер ја као не знам а постављам.лол
Па ово сам поставио једно 20 пута до сада јер стварно мислиш да не знам шта постављам?
Јел опет сам себе свјесно доводиш у ситуацију да испаднеш...

Јер ја као не знам а постављам.лол
Па ово сам поставио једно 20 пута до сада јер стварно мислиш да не знам шта постављам?
Јел опет сам себе свјесно доводиш у ситуацију да испаднеш...
С обзиром на то да ја ЈЕСАМ постављао податке, ти НЕ, јасно је ко шта испада.

Елем, шта ти је ова мапа?

С обзиром на то да ја ЈЕСАМ постављао податке, ти НЕ, јасно је ко шта испада.

Елем, шта ти је ова мапа?
Јасно пише испод мало се правимо или шта, дакле на крају прошлог вијека великој већини држава САД су биле главни трговински партнер, само 20 година после драстична разлика.Ако то не указује на мултитути свијет не знам шта онда указује јбм. миша.

Nikada nije ni postojao 'svetski policajac
Јесте. САД су играле ту улогу до скоро и делиле ,,правду" по свету, уништавајући сваку државу где су дошли. Уводили ,,демократију" бомбама, итд.

Е сад се то променило и САД, Богу Хвала, нема више ту улогу, коју им нико није ми дао него су они сами, као класичне кабадахије, то сами себи доделили, након слома СССР-а.

Јасно пише испод мало се правимо или шта,
Шта пише?
1725528680804.png

дакле на крају прошлог вијека великој већини држава САД су биле главни трговински партнер, само 20 година после драстична разлика.Ако то не указује на мултитути свијет не знам шта онда указује јбм. миша.
А то твоју тврдњу, да је све из домена Шолцове економске политике чиста катастрофа, доказује КАКО?

Шта пише?
Pogledajte prilog 1604152

А то твоју тврдњу, да је све из домена Шолцове економске политике чиста катастрофа, доказује КАКО?
Како ви натофантични струЧњаци преводите Trade Statistics.Шта нема аргумената па глумимо аутистичног?
Може и овако визуелно чисто потанане да немате нападе панике док гледате...:lol: Опусти се неће САД пропасти за годину дана.
Али дугорочне тенденције јој не иду у корист.;)
https://interactives.lowyinstitute.org/charts/china-us-trade-dominance/us-china-competition/

Poslednja izmena:
Јесте. САД су играле ту улогу до скоро и делиле ,,правду" по свету, уништавајући сваку државу где су дошли. Уводили ,,демократију" бомбама, итд.

Е сад се то променило и САД, Богу Хвала, нема више ту улогу, коју им нико није ми дао него су они сами, као класичне кабадахије, то сами себи доделили, након слома СССР-а.

Ne znam sta da ti kazem. Moras da znas da CCP, iako unistava mogucnost da Kina zaista bude pravi lider u svetu, ipak nije toliko glupa kao Putin i Dugin, i nece bas takve greske da pravi. Jeste da ne ne razumeju svoju krizu nekretnina i dalje, ali barem nemaju tu Dugin pomahnitalost gde na 21-i vek gledaju kroz prizmu 19-og. Oni ce lepo da saradjuju sa Amerima, ali ne na Putinovski nacin, koji misli da su Sluzbe te koje pokrecu drustvo i ekonomiju, pa je njemu sastanak sa nekim CIA parazitom bitniji nego sastanak sa ozbiljnim ljudima iz ekonomije.

Екстремно десна АфД победила на изборима у немачкој Тирингији, одмах иза ЦДУ у Саксонији​

Победом на изборима у Тирингији Алтернатива за Немачку (АфД) постала је прва странка крајње деснице која је победила на неким регионалним изборима у Немачкој од Другог светског рата.

АфД је са 32,8 одсто добила највише гласова на регионалним изборима у немачкој савезној држави Тирингији. У суседној Саксонији, АфД са 30,6 одсто се нашао одмах иза конзервативне Хришанско-демократске уније (ЦДУ) у суседној Саксонији.
https://www.rts.rs/vesti/svet/55247...ckoj-tiringiji-odmah-iza-cdu-u-saksoniji.html

Буди се изворна Њемачка изгледа...зелени либерали на апаратима.

"Половина грађана Немаче се плаши да ће бити увучени у велики рат“, нагласила је Вагенкнехтова о свом захтеву да Украјина престане да добија немачко оружје.

Навела је да две трећине грађане источних држава Немачке се противи инсталирању америчких ракета.

Kada trećinu glasova osvoji neko ko nema koalicioni potencijal, to nije pobeda.

Па погледај на коју сам поруку одговорио јбм. миша.Шта се стобом дешава није ми јасно...
Не стварно, шта покушаваш рећи: Шолцова катастрофална политика у економији је то што је на глобалном нивоу Кина постала значајан фактор?
Је ли то?

Не стварно, шта покушаваш рећи: Шолцова катастрофална политика у економији је то што је на глобалном нивоу Кина постала значајан фактор?
Је ли то?
Па ни то нико није написао већ су колеге причале о моћи Вермахта некада и САД-НАТО-војна сила сада тј. већ сада некада, како све има свој почетак и крај па и некада доминација САД која је била недодирљива крајем прошлог вијека а сада је не само додирљива већ и достижна.Све је уздрмано и више ништа није као што је било.Ја сам се само надовезао на реченицу владаће САД још дуго.Хоће нико не спори само тенденције не иде у прилог таквој тези поготово јер је сада и птицама на грани јасно да економске санкције НАТО пакта не могу оборити једну малу Кореју а камо ли Иран или недостижну Русију, за Кину нема потребе ни причати јер је Кина већ економија за себе која неуморно производи све али буквално све.Сви сте се ви фанатици Нате спрдали са Брикс причом међутим постаје све јасније да је Азија све само не за спрдњу а поготово један шири економски савез који веже и ултра богате афричке и Ј.Америчке државе које имају шта понудити у својој растућој економији.Непресушни ресурси( Русија) и растућа економија Брикса већ показује прве назнаке обрисе мултиполарног свијета, односно како ће изгледати човјечанство наредних 20 година а ја сам поставио мапу шта се десило претходних 20 година, ништа али баш ништа не иде у прилог твојој вољеној и никада прежаљеној Нати.Жалим случај...Ресурси су вишестурко на страни БРИКС-а.

Залауфао си се у ширину (и празнину)...
Фокусирај се мало.
Врати се на питање.
:lol: ок видим зај*ебаваш ме.
Ништа само ти настави али дефинитивно те од сада игноришем јер си постао сувише тенденциозно непрофесионално неозбиљан. :lol:

:lol: ок видим зај*ебаваш ме.
Ништа само ти настави али дефинитивно те од сада игноришем јер си постао сувише тенденциозно непрофесионално неозбиљан. :lol:
Јбт, ти не умеш да одговориш ни на једноставно питање.
Тражено ти да покажеш показатеље немачке катастрофе због Шолца, а ти истриповао да си Кхал Дрого на НСПМ и држиш неке тираде о пропасти Запада и победи БРИКС.
🤣

Могли смо да причу поједноставимо тиме што просто кажеш "не знам", на шта бих ја рекао "ок, идемо даље" ;)

Јбт, ти не умеш да одговориш ни на једноставно питање.
Тражено ти да покажеш показатеље немачке катастрофе због Шолца, а ти истриповао да си Кхал Дрого на НСПМ и држиш неке тираде о пропасти Запада и победи БРИКС.
🤣

Могли смо да причу поједноставимо тиме што просто кажеш "не знам", на шта бих ја рекао "ок, идемо даље" ;)
Ма ништа опуштено Шолц је феноменалан.Ти чак и вијест о могућем суноврату гиганта Фолксвагена тумачиш као Спутњик пропаганду а вијест су пре свега објавили њемачки медији.И када крену масовни откази и затварања погона очигледно да нећеш прихватити истину.

https://www.finanznachrichten.de/na...her-werke-um-kosten-zu-sparen-020.htm?lang=de

Шта има ја да полемишем.Шта му замјерају грађани, па све од имиграционе политике до вањске политике, од милиона који су требали ићи за социјалне категорије а отишле за оружје у Украјину до инфалције, поскљупљена.Буквално ни један сегмент друштва не штима у односу на Меркелову и ти и даље ма није то ништа.Ок није ништа.Чекамо изборе 2025 године па бум видјел шта кажу они који требају да оцијене канцелара, ти и ја само небитни.Овдје завршам ову причу.Свако добро.

Poslednja izmena:
Ма ништа опуштено Шолц је феноменалан.Ти чак и вијест о могућем суноврату гиганта Фолксвагена тумачиш као Спутњик прпаганду а вијест су пре свега објавили њемачки меидији.И када крену масовни откази и затварања погона очигледно да нећеш прихватити истину.

https://www.finanznachrichten.de/na...her-werke-um-kosten-zu-sparen-020.htm?lang=de

Шта има ја да полемишем.Шта му замјерају грађани, па све од имиграционе политике до вањске политике, од милиона који су требали ићи за социјалне категорије о а тишле за оружје у Украјину до инфалције, поскљупљена.Буквално ни један сегмент друштва не штима у односу на Меркелову и ти и даље ма није то ништа.Ок није ништа.Чекамо изборе 2025 године па бум видјел шта кажу они који требају да оцијене канцелара, ти и ја само небитни.Овдје завршам ову причу.Свако добро.
Само мало смањи то претенциозно лупетање и биће све ок.

Kada trećinu glasova osvoji neko ko nema koalicioni potencijal, to nije pobeda.

A kako se zove kada vladajuća stranka, stranka premijera, osvoji 7,5%

Kakav je to potencijal molim te nam objasni

I ta ideja da se može kombinovati sve i svašta samo ako nije iz trećine koja je glasala za desnicu se baš dobro pokazalo u Francuskoj.

Evo, imaćemo prilike sad u subotu 7. 9. da vidimo proslavu formiranja nove vlade na ulicama Pariza

Back