SOLARNI POVRATAK

zanima me sta znaci venera, mesec i sunce u 12 polju, a venera je u trigonu sa saturnom u sedmom polju. I uran koji je u prvom polju u opoziciji sa saturnom iz sedmog polja. Da li to utice na situaciju u braku? Da li je to lose?

zanima me sta znaci venera, mesec i sunce u 12 polju, a venera je u trigonu sa saturnom u sedmom polju. I uran koji je u prvom polju u opoziciji sa saturnom iz sedmog polja. Da li to utice na situaciju u braku? Da li je to lose?

venera u 12.kuci definitivno znaci da neko foli da flertuje, ima tajne veze i vezice, nesto sto krije:lol: veze sa zauzetim partnerima...:bye:

Ajde prva da otvorim temu ...:)

Bila sam u novembru kod jednog sjajnog astrologa (to je moja procena, devojka je anonimna i preporucena) ... osim sto je ispricala srz moje licnosti, kao da je zivot provela sa mnom, pogodila je i ono sto mi se desavalo u prethodnoj godini ....:klap:
Ali tad mi je rekla da u januaru raskidam sa svojim deckom, i da bi trebalo ove godine da konzumiram neku ljubav koju cu iz nekog razloga da krijem ...:dontunderstand:
Doduse, nije mi radila solar, vec samo natal ... i to je samo spomenula ... Ja sam stvarno imala ozbiljnu krizu u vezi tokom januara, ali sad sam u velikoj ljubavi sa svojim deckom ...

I napokon posle duzeg izlaganja, mene sad buni: Treba li ja njoj da verujem za sve sto mi je rekla za moju buducnost (koja je kad se sve uzme i sabere po meni sjajna) ili zbog tog jednog kiksa treba da smatram da je lupala ... Ili bolje, da nije tako sjajan astrolog?

Bila sam u novembru kod jednog sjajnog astrologa (to je moja procena, devojka je anonimna i preporucena) ... osim sto je ispricala srz moje licnosti, kao da je zivot provela sa mnom, pogodila je i ono sto mi se desavalo u prethodnoj godini ....:klap:
Ali tad mi je rekla da u januaru raskidam sa svojim deckom, i da bi trebalo ove godine da konzumiram neku ljubav koju cu iz nekog razloga da krijem ...:dontunderstand:
Doduse, nije mi radila solar, vec samo natal ... i to je samo spomenula ... Ja sam stvarno imala ozbiljnu krizu u vezi tokom januara, ali sad sam u velikoj ljubavi sa svojim deckom ...

I napokon posle duzeg izlaganja, mene sad buni: Treba li ja njoj da verujem za sve sto mi je rekla za moju buducnost (koja je kad se sve uzme i sabere po meni sjajna) ili zbog tog jednog kiksa treba da smatram da je lupala ... Ili bolje, da nije tako sjajan astrolog?

Natal jeste osnova za sva tumačenja ali treba kao dopunu uzeti pre svega progresije, direkcije kao i solar. Prognoze u predikcijama su pouzdanije kada se sve to skupi "na gomilu":)

Sto se mene tice, Solar je najbolji za prognozu za jednu godinu. Treba ga dobro savladati i onda je sve lakse.
Iz Natala se ne moze videti, sta ce se sve dogoditi sledece godine, jer vecina gleda samo Tranzite. Tranziti su za ceo svet, ne samo za jednu osobu. Ako ti imas Sunce na 3 stepena Vage, onda ce te sada napasti Pluton u Jarcu. Ako imas dobar aspeckt izmedju Sunca i Plutona, ne moze se ti desiti nesto jako lose.
Progresije se desavaju retko u zivotu, a i one deluju samo ako imas aspekt izmedju tih planeta u Natalnom Horoskopu.
Ja znam samo jedno sigurno: kada Progresivna planeta promeni znak, onda su sigurno neke promene u zivotu, kao npr.: Sunce svakih 30 godina, Venera svakih 25 godina, Merkur svakih 15-17 godina.
Osim toga je vazno gledati, kada Retrogradna planeta u Progresijama postane Direktna ili obratno, kada Direktna planeta predje u Retrogradnu. Itd.

Zbog tog jednog kiksa, ja ne bi brinula. Ako ti je pre sve tacno rekla, mozda je ovaj put na neki nacin pogresila, a nije zato lupala.

LP.

Nisam rekla da Solar nije važan već da su progresije, tranziti i direkcije dobri pokazatelji važnih događaja u životu a da je Solar samo dopuna svemu tome i može se uz njegovu pomoć preciznije odrediti događaj, vreme i sl.

Definitivno prvo progresivna karta, ali da biste znali uopste da bilo sta prognozirate, morate da poznajete dobro jedan natal, i sta vam on govori...:D Onda progresije mozete i lakse da tumacite svakako, ali su one nesumnjivo jako tacne....Tranziti nisu za zanemariti nimalo!!!! a solar je takodje neka dobra dopuna...I na kraju treba lepo napraviti presek, sve jako detaljno iz raznih uglova sagledati i pronaci pravu putanju do odgovora...Provereno!!! Na silnim pimerima...nista ne pricam bez razloga...svakako...elem, nije lose i uraditi prenatalni, jer cesto neke stvari koje nas bune imaju veze sa njim, pa malo osmotriti sta se u njemu zbiva....Bilo bi inace krasno, kad bismo lako mogli da znamo trenutak sopstvenog zaceca, ne samo rodjenja....hehe...:super:

Meni je sve to jasno! ALi ona je bas bila sigurna jer je gledala lunar (s obzirom kako ona kaze, Mesec mnogo utice na mene) i koliko se secam, moja 7 kuca je bila 12 ... Sto i solar pokazuje ... Da ove godine prekidam tu duzu vezu (ona kaze da je to januar, da mogu da prolongiram, ali da je prekid neminovan) i da zapocinjem neku tajnu vezu ili da cu nesto da krijem od nekog ... Nemam pojma ....

Eto samo sam se pitala, kako je bila tako sigurna, a omanula ... Ali opet, ja volim da kontriram, mozda mi je i spasila vezu ...

A koliko opste lunar tacno predvidja sta bi nam se moglo dogoditi taj mesec ili on vise oslikava nasa osecanja?

Ja verujem u Solar, bez obzira na Tranzite i Progresije. Uvek se nesto dogodilo, kada sam imala Sunce u 7.kuci Solara (tamo mu je mesto u Natalu). Da li je to dalje trajalo, tek onda su pokazale Progresije i Tranziti.

Drugo, sto je bilo sigurno: Venera na samom ASC. Dogodilo se jos bolje, jer je Venera vladar mojega ASC i Sunca.

Ima jos par aspekata, koje vrede samo za mene (bez obzira na Tranzite in Progresije).

pa et prosli godine su mi rekli kao da cu bit u drugom stanju a sve tranziti,progresiji,lunar i solar su isti aspketovli i nista se nije desilo ;)

i sad novi solar mi kazu kao da ce mozda meni vratiti neki proslost i krajem 2008g cu ostat u drugom stanju :roll: znaci nemora da se desi....

Draga ponekad je dovoljan tranzit...posebno ako su vodene kuce jako aktivirane ili je natal u nekoj jaaaaaaaaaaaakoj vodenoj bazi....;) I jos ako su ugaone kuce vodene....taj tranzit moze da kaze mnooogo stosta, zaista...provereno..Znam da sam nekima prognozirala kojesta preko tranzita...i to se desavalo, nije imallo smisla da gledam progresije, kad ih drma traznit....kako to prezive, videcemo za progresije....Taj fazon! I to je bilo ok razmisljanje.....E sad, kad imamo jak fixni krst onda recimo progresije i solar treba podjednako gledati...i tako..sad postoji prosto ta sema, negde radi solar...negde radi progresija....Ne moze se kod svakog desiti solar.
Sama trudnoca je prilicno tesko pitanje. Mnogi astrolozi i oni super kvazi i slavni i neslavni koriste par nekih metoda...medjutim Ju, Mesec i Venera i Merkur zavisi kakva je sad kombinacija u pitanju ceeeesto omanu...pa imamo ove konstatacije tipa, eto ja imala sve moguce aspekte a nista se nije desilo...;) Zato su mene ojadili pojedini ''astrolozi'' jer pored tih tipicnih aspekata koji ukazuju samo siroke aspekte...:D dakle mogucnost neceg kao sto je beba, gledam jos kojesta, asteroide pojedine koje mogu sa odgovornoscu da kazem da ne da rade, nego je to fenomenalno..Inace nema o tome nikakav specijalan udzbenik, sama sam istrazivala i pokusavala kroz stvarnost da teoriju i dokazem...:per: I jesam...Tako da, ne znam kako svi olako zakljucuju o toj trudnoci ali dobro....Nismo svi ni previse analiticni...Tako da....ne mislis da je to pogresno bilo, vec da nisi zapazila nesto drugo...a Opet NE mora da se desi, neki horoskopi traze prvenstveno introspekciju,zatvoreni su i bukvalno imamo ono cuveno da od kvaliteta misli zavisi kvalitet zivota....:mrgreen: Pa ako mislimo pozitivno, :heart::heart::heart: ce da bane kad treba ako smo mrgudi onda nista...Kod nekih ljudi sve radi....:hahaha: kod nekih slabije, ali opet i tu postoje odgovori, recimo u aspektima natalnim, kako to covek sebe blokira i svoj zivot...Takodje prenatalni horoskop moze dosta da nam kaze pa i drakonski....I kad sumiramo....:whistling: svasta mi treba da izucimo...pa je dati jednu odgovornu dijagnozu komplikovana stvar. :cmok2:

mene kopka moja deveta kuća, u njoj su u solaru Mars, Venera i Uran. Da li mi to znači neka promena mesta boravka ili ...

Prilozi

• solar.jpg
    solar.jpg
    30 KB · Pregleda: 17
mene kopka moja deveta kuća, u njoj su u solaru Mars, Venera i Uran. Da li mi to znači neka promena mesta boravka ili ...
Iz iskustva znam, da promenu boravka (u Solaru) pokazuje planeta u 3.kuci, na samom IC,
9.kuca moze znaciti, da ces ici u inostranstvo za neko vreme, mozda na odmor ili u posetu nekom. Venera moze znaciti upoznavanje nekoga, tko zivi vani. Sve ti je nesto povezano, pa ako mozes idi nekuda van zemlje.

Mozda zavisi i od raspona kuca u natalnom horoskopu i kako su kod mene relativno pravilne, desavalo mi se da na svake 4 godine bude blizu ili skoro isto, no da ne lazem, morala bih da crtam periode unazad i da brojim jer kako koji prodje, ja to zavrljacim..ko da cuva silu bozju karata...
Koliko ja znam, ako su u Solaru planete na uglovima (bez obzira na Natal), dogodit ce se nesto na tom podrucju: AC, IC, DC i MC.
Dobro je imati Veneru u dobrom aspektu sa Jupiterom.

Iz iskustva znam, da je dobro imati Mesec u dobrom aspektu sa Plutonom a mnogo lose je, ako je Mesec u kvadratu ili opoziciji sa tim istim Plutonom.

LP
p.s. (citala sam tvoje odgovore u vezi medicinske Astrologije - super si!)

Iz iskustva znam, da promenu boravka (u Solaru) pokazuje planeta u 3.kuci, na samom IC,
9.kuca moze znaciti, da ces ici u inostranstvo za neko vreme, mozda na odmor ili u posetu nekom. Venera moze znaciti upoznavanje nekoga, tko zivi vani. Sve ti je nesto povezano, pa ako mozes idi nekuda van zemlje.

u trećoj je još uvek tranzitni saturn na solarnom, a nepun mi je na samom solarnom IC-u. da li možeš nešto iz toga da izvučeš da mi rastumačiš?

jao stvarno:eek:!!!?!???
ja jmam u solaru vladara ac-a na vrhu Ic-a
vladar solarne 9 u solarnoj 4
vladar solarne 12 u solarnoj 4
konjukcija vladara 1 i 12
da li bi to moglo da znaci to !!!!!!?
uz to te tri planete vladari 1,9,i 12(Me,So,Ma) se nalaze u natalnoj 11:think:

Ja sam to napisala, jer jedni Astrolozi pisu samo i jedino o Tranzitima (i sa tim dobro zarađuju).

Negde sam procitala, da nas ne ubijaju Tranziti (sami) nego i Progresije, koje su za mene jos uvek na 1.mestu. Nazalost Progresije nisu svaki dan, a Tranziti jesu.

Znam jednog Astrologa, koji dize paniku dok Merkur postane retrogradan: kao posekao je prst sa nozom, jer je taj Merkur kriv. Ne volim ni ja RM, a nisam takva panicarka.

LP

Elle ja to pokušavam i reći.
Prvo treba gledati sekundarne progresije. One će ograničiti doseg eventualnih solara ili pak proširiti doseg.
ONda iza toga gledam solar.
Pa iza toga gledam tranzite.
I čekam da Mjesec kao okidač napravi stvar.
vindex, to si dobro napisao. Ja isto imam takav raspored.

U jednom Forumu, moderatorka daje odgovore i objasnjava Natalnu Kartu. Za predikcije upotrebljava samo Tranzite. Koliko ljudi na svetu ima iste Tranzite? Meni se takve prognoze ne sviđaju.

Volela bi neku veliku ljubav a vala bio bi red sta sam sve prezivela mislim da ce se i desiti ali mi nesto sve se cini da ce biti neka frka oko para sve mi se smestilo u II kucu saturn inace vladalac ac u VIII neznam sta vi mislaite

Ne znam mnogo o horoskopima,ali sam uvek veoma zainteresovana da cujem tumacenje :).
Medjutim,svako tumacenje Solarnog horoskopa koje sam ikada cula,nije imalo ama bas nikakve veze sa godinom koju Solar pokazuje,vec sa nekim desavanjima koja su zavrsena pre 8 do 10 godina!
Kako je to moguce?!
Sigurno znam da se nisam rodila 10 godina kasnije :) :).
Postoji li neko razumno objasnjenje ovog fenomena?

ja recimo nisam bas najbolje razumela da li se ac u solaru krece u istom pravcu kao i u natalu.
nasla sam neka objasnjenja i u knjigama i na forumima, ali mi nije pomoglo. recimo ako je ac u natalu na 6.53 riba a dc solara 4.03 riba, da li je dc hipoteticki pravi aplikacionu ili sepatacionu konjukciju na natalni ac?? :dontunderstand:

Back