SOLARNI POVRATAK

što se dešava ako u solaru postoje pokazatelji recimo veze i braka, no ta ista priča nije podržana tranzitima?
Izvini sto tek sada odgovaram bas na ovaj citat, mada da ne ispadne da trazim iglu u plastu sena:whistling:
Citirala si me i bas sa postavljenim Solarom, pa ne znam da li si to bacila pogled na njega pa je otud pitanje ili se nije odnosilo na moj primer nego uopsteno pitas "sta ako"?
:confused:
Nesto sebi ne vidim brak, ali dete mozda, ludo vreme..sve je moguce, ali opet ja upravljam svojim zivotom. Opet ne znam, interesuje me iz vise uglova. Ali..
konkretno ono sto definitivno jeste to sto kuce i polja upadaju ne u iste znake ali polja da! Pa je s te strane naglaseno ono sto je natalno dato. Sa direkcijama mi se cini da se ne desava nista ozbiljno, ali po njima posto mi se nista nije ni desilo do sad, cekala bih ihahahaj, recimo bas tu Veneru...koja po Solaru nema kontakta ni sa So, ni sa Mo, vladar je 7-mog gde se zadesio vidis i sama, sa sve Merkurom u konjukciji, to su mozda onde zelje i teznje koje mozda i ostaju samo na tome, sa njim natalno ima sekstil, ali mi on nema veze sa poljima koja nose decu i sl.a Venera je retro, jer to nesto kao "neko iz proslosti"...to bi konkretno i bilo neko opravdanje, ali se nalazi na So koje je vladar 5-og u 7-mom, neplanirana trudnoca ili ostanak iz ljubavi, to sam nasla i u natalu, dok brak ne bas. A vidis i onaj Mars na Uranu isto u 7-moj solarnoj 8-moj natalnoj opet, njih dvoje su u 90` natalno, sa te dve kuce nista ne moze da bude planski ili mirno, vec je umesana strast, sto i moj Mo u 7-moj natalnoj "prica"...ali gledam gde je ostao dole u 3-oj.
Ko zna? ;) Uran mi je vladar 11-og prijatelja... :rumenko:
Hajd sad ispravljaj me :cmok:
Ijoooj, sad mi je palo na pamet, pa moj prijetelj mi je nesto "kao" sumnjiv...a ja sam njemu generalno nema podrska...mozda to neplanirano dete "donese roda" njemu, a njemu je inace vladar 5-og, a u poslednje vreme bas nesto komentarisemo "hocu dete necu muza" i "hocu dete necu zenu" :rotf:

Poslednja izmena:
Jaoj, pogledaj kako su Ti se Asc/Dc ose zamenile gotovo identicno. :D Solarni Asc pao na natalni DC.
SOLARNI ASC U VODOLIJI Naglasen je drustveni zivot, prijateljstva i ispunjavanje sopstvenih zelja i nadanja. Veze vam mogu puno koristiti, narocito one sa prijateljima. Ukoliko je Uran lose aspektovan, moze doci do brzog i neocekivanog prekida prijateljstava. Ove godine cete vise ziveti u buducnosti i razmatrati dugorocne ciljeve. Prijatelji vam u tome mogu pomoci ili odmoci. Bavicete se grupama ili cete i sami postati clan neke grupe. Dobar polozaj za bavljenje astrologijom, ukoliko Uran nije afliktovan.
Tebi je Uran u Solaru u 2-om polju u kvadratu sa Mesecom i Plutonom (ova konjukcija Mo0Pl cesto nosi i neke negativne stvari, kao sto su bolesti mozda snazne ali kratkotrajne, a kod tebe se zadesila u polju prijatelja pa mozda ti nosi neku zabrinutost tokom godine za nekog prijatelja). Ima Ur60Me pokazuje da imas neke ideje koje bi zeleo da pretocis u akciju, vezano za putovanja i svoju materijalnu situaciju, ali mozda neces naici bas na odobrenje prijatelja. Cini mi se da bas zbog toga sto ti je natalno 1 polje upalo u 7-mo, pokazuje da ces mnogo vise morati da se oslanjas na druge u ovoj godini, koliko god ti to bilo tesko da prihvatis!
A moraces da se prilagodjavas i na polju emocija, Ve150Ma i to kroz polja bas 1-7, ako imas partnera...
Zapravo ova konjukcija So0Ne u 1-om Solarnom polju, a i kako je upad prve u sedmu to podrzalo, cini mi se: SUNCE U KONJUNKCIJI SA NEPTUNOM - Donosi nezadovoljstvo i periode nesnalazenja u oblastima astroloske kuce u kojoj se odigrava konjunkcija. Opsta konfuzija koja donosi strahove ili nade koje nose strahove. Sv ce ti se ciniti upside-down.
Mozda i povlacenje u izolaciju na neko vreme u toku godine.

Kroz prvu kucu se provalci i So0Ve - papovecava licni magnetizam, potrebu za prosirenjem drustva, za promenom stajlinga i teznja za uzivanjima u meterijalnim stvarima pa treba da pazis da ne potrosis vise od onoga sto smes! Ukoliko vec imate nekoga,tj.partnera ovo ce biti zaista harmonicna godina i mnogo cete vise provesti lepih trenutaka zajedno.Provod zagarantovan.
Bicete dosta predusretljivi,sretni i kreativni.
Utoliko vise ovo nece biti godina samoce.
Potreba da se iskazete ili izrazite bice dosta snazna tokom ovog perioda.
Ne0Ve - Zavisno od aspekata izmedju Venere i Neptuna u natalnom horoskopu, (ako u radixu formiraju trigon ili sekstil), donosi srecu, uspeh i inspiraciju umetnika. Ukoliko su u natalu u kvadratu ili opoziciji, donosi izdaju voljene osobe, prevaru, probleme u ljubavnom zivotu, nervozu, depresiju koja se moze graniciti sa ludilom, fizickim ili psihickim kolapsom.

Tebi su one u finom sekstilu... ;)

Ve i Ju su se lepo spojili pa ti daju prosirenje na licnom nivou pre nego li na meterijalnom, to bi recimo bilo da su pale u 2 ili 8 polje, prosperitet, ali toulaganje u sebe ti zapravo moze vratiti, naredne godine. ;) Posto ti Jupiter natalno jeste u 1-om polju ne znam da li se to odnosi i na sklonost gojenju, a ovde ti je u Solarnom pa ukoliko imas vec problema sa kg.onda pazi da to ne predje u sirenje u fizickom smislu.
Uglavnom drustveni zivot jako naglaseniji nego inace, a mislim da posto ti je Asc upao u fiksni znak da sugerisanje sa strane sta treba i kako da radis, ne bi trebalo da te odvede u kontraproduktivnost. :bye:

Jaoj, pogledaj kako su Ti se Asc/Dc ose zamenile gotovo identicno. :D Solarni Asc pao na natalni DC.
SOLARNI ASC U VODOLIJI Naglasen je drustveni zivot, prijateljstva i ispunjavanje sopstvenih zelja i nadanja. Veze vam mogu puno koristiti, narocito one sa prijateljima. Ukoliko je Uran lose aspektovan, moze doci do brzog i neocekivanog prekida prijateljstava. Ove godine cete vise ziveti u buducnosti i razmatrati dugorocne ciljeve. Prijatelji vam u tome mogu pomoci ili odmoci. Bavicete se grupama ili cete i sami postati clan neke grupe. Dobar polozaj za bavljenje astrologijom, ukoliko Uran nije afliktovan.
Tebi je Uran u Solaru u 2-om polju u kvadratu sa Mesecom i Plutonom (ova konjukcija Mo0Pl cesto nosi i neke negativne stvari, kao sto su bolesti mozda snazne ali kratkotrajne, a kod tebe se zadesila u polju prijatelja pa mozda ti nosi neku zabrinutost tokom godine za nekog prijatelja). Ima Ur60Me pokazuje da imas neke ideje koje bi zeleo da pretocis u akciju, vezano za putovanja i svoju materijalnu situaciju, ali mozda neces naici bas na odobrenje prijatelja. Cini mi se da bas zbog toga sto ti je natalno 1 polje upalo u 7-mo, pokazuje da ces mnogo vise morati da se oslanjas na druge u ovoj godini, koliko god ti to bilo tesko da prihvatis!
A moraces da se prilagodjavas i na polju emocija, Ve150Ma i to kroz polja bas 1-7, ako imas partnera...
Zapravo ova konjukcija So0Ne u 1-om Solarnom polju, a i kako je upad prve u sedmu to podrzalo, cini mi se: SUNCE U KONJUNKCIJI SA NEPTUNOM - Donosi nezadovoljstvo i periode nesnalazenja u oblastima astroloske kuce u kojoj se odigrava konjunkcija. Opsta konfuzija koja donosi strahove ili nade koje nose strahove. Sv ce ti se ciniti upside-down.
Mozda i povlacenje u izolaciju na neko vreme u toku godine.

Kroz prvu kucu se provalci i So0Ve - papovecava licni magnetizam, potrebu za prosirenjem drustva, za promenom stajlinga i teznja za uzivanjima u meterijalnim stvarima pa treba da pazis da ne potrosis vise od onoga sto smes! Ukoliko vec imate nekoga,tj.partnera ovo ce biti zaista harmonicna godina i mnogo cete vise provesti lepih trenutaka zajedno.Provod zagarantovan.
Bicete dosta predusretljivi,sretni i kreativni.
Utoliko vise ovo nece biti godina samoce.
Potreba da se iskazete ili izrazite bice dosta snazna tokom ovog perioda.
Ne0Ve - Zavisno od aspekata izmedju Venere i Neptuna u natalnom horoskopu, (ako u radixu formiraju trigon ili sekstil), donosi srecu, uspeh i inspiraciju umetnika. Ukoliko su u natalu u kvadratu ili opoziciji, donosi izdaju voljene osobe, prevaru, probleme u ljubavnom zivotu, nervozu, depresiju koja se moze graniciti sa ludilom, fizickim ili psihickim kolapsom.

Tebi su one u finom sekstilu... ;)

Ve i Ju su se lepo spojili pa ti daju prosirenje na licnom nivou pre nego li na meterijalnom, to bi recimo bilo da su pale u 2 ili 8 polje, prosperitet, ali toulaganje u sebe ti zapravo moze vratiti, naredne godine. ;) Posto ti Jupiter natalno jeste u 1-om polju ne znam da li se to odnosi i na sklonost gojenju, a ovde ti je u Solarnom pa ukoliko imas vec problema sa kg.onda pazi da to ne predje u sirenje u fizickom smislu.
Uglavnom drustveni zivot jako naglaseniji nego inace, a mislim da posto ti je Asc upao u fiksni znak da sugerisanje sa strane sta treba i kako da radis, ne bi trebalo da te odvede u kontraproduktivnost. :bye:

Hvala ti puno na objasnjenju...nzm kako da ti se zahvalim...Zabrinutost za prijatelja je potpuno tacna...blizak drug iz odeljenja ima rak i umire(Mo0Pl) :( uzas ne mogu da se
povratim...Ovo oslanjanje na druge me ubija ali potpuno tacno..Imam veliki ego.haha LAv podznak ;)...hahah nemam nikakve probleme sa debljinom..bas suprotno nikako da se ugojim :)
Zahvaljujem ti se jos jednom.Imam samo jos jedno pitanje....Planiram da upisem gradjevinu u beogradu...da li cu uspeti i da li cu ziveti tamo tj da li cu se preseliti? hvala jos jednom kad budes mogla pogledaj :super:

Pozdrav svima,
Ja sam bila na ovom forumu daaavno, ali sada se ubacujemo malo u ovu temu. Bavim se od srednje skole astrologijom, pa mogu da kazem nesto o svom iskustvu na ovu temu.
Iako se mozda vecina vas nece sloziti samnom i iako je ovo aspekt koji je najviše popularizovao astrologiju, mislim da je prognoza bilo koje vrste jako nategnuta u astrologiji jer jednostavno ima preveliki broj mogućnosti i NIKADA ma koliko astrolog bio dobar nece moci da ih sve predvidi niti proračuna! (Isto to nam ni jedan nece priznati naravno ;) )
Ne mislim da od te ideje treba odustati i svakako se mnogo toga može videti, pogotovu u nekim generalnim tendencijama za taj period. Slazem se da kada se gleda u dalju buducnost.... Stvarno je iluzorno da vam neko daje prognoze za narednih deset godina i obicno se i rade prognoze za naredni kraći period, i za događaje koji se očekuju i zna se odprilike ili tačno kada će se dogoditi.
Upravo zato mislim da stvari treba da ostanu što jednostavnije i da ih treba što manje komplikovati...
I na kraju da ne duzim.... meni sloarni horoskopi nisu previše bliski i nekako sam sklona da gledam tranzite.... kazem jer sam sklona da stvari po pitanju predikcija držim što jednostavnije....
Veliki Pozdrav svima

Solar je jako dobar za predikcije i obavezno ga napravim za sebe. Najbolji način, da se vidi šta će biti u sledećoj godini.
Šta se tiće ovog, da se ode nekuda za rođendan, mislim da to ne štima i da nema logike, jer se čovek vrati opet nazad.
Ja sam jedne godine živela u pet gradova, dve države: ni jedno mi nije bilo pravilno i pustila sam to.
S obzirom, da Solarni ascendent nekada pada u 8. ili 12. natalnu kuću (najgore kuće), onda bi svi otišli nekuda daleko. Normalno je, da ne može svatko da putuje i da sa tim promeni sudbinu.
Zanima me, da li profesionalni Astrolozi putuju negde, da bi imali bolji Solar?

Poslednja izmena:
Zanima me da li je moguce promeniti solar,tj.nasu da kazem sudbinu za datu solarnu godinu,menjanjem prebivalista.Negde sam procitala da ako nam se ne dopada solar za tu i tu godinu,a npr.zivimo u Beogradu,dovoljno je da se samo na sledeci rodjendan preselimo na 24h u neki drugi grad gde bi nam solar bio bolji.Dakle kao,svoj rodjendan provedemo u Nisu,ako nam je solar za taj grad bolji.Meni ovo zvuci kao besmislica..ali ajd da pitam:mrgreen:

Elle, Elle....ccc.:think:
http://img580.imageshack.us/img580/6083/solar20102011.gif
Evo zapocecu ja, da probijem led.. :D.
Zanima me to sto sam odlucila da naredne godine radim prekvalifkacije. Posto vidim da je 6 u Devici, nekako se uklapa ta vrsta "posla". Od ljubavi(bar one prave), strasti i lepote, sa svim ovim u 7 odmah receno nista. Mars na Uranu mi je jos pre 2 i po meseca pre pocetka Solarne, napravio zestok obracun, sada su i dalje takve "emocije", a najverovatnije ce tako i ostati.
Od ljubavi nista....zato mi se kilaza pomerila sa 45kg....eto bar nesto u porastu. Ali kako sam vec iskusna o tom pitanju, nije zastrasujuce...Teze je to sto me pokusaj pronalaska posla uvek emocira na negativne stvari sa prethodnih, a nisu beznacajne situacije, te ih izbegavam. Recimo da sam nesvesno ili svesno vec izbegavala takva mesta, slab ego 60MC bi popustio kada bi neko poceo da me moli(da bi dobio neki +), ali sam i kroz svoj natal razumela svrhu tog NE-svesnog izbegavanja, potvrdjeno. Sada, nemam problem So60MC :)

Zanima me posebno sta mislite o Marsu u sedistu ALI na 29` ??? Eto za pocetak. Hvala

Poslednja izmena:
Solar je na taj način moguće promeniti ali solar ne određuje "sudbinu" ;) Na taj način se mogu naglasiti neke dobre stvari u solaru, neke lošije staviti u drugi plan i sl., ali što se predikcija tiče (ako se na to u stvari pitanje odnosi) - solar svakako nije ni jedina niti najbitnija metoda koja se u te svrhe koristi tako da je daleko od toga da se radi o nekoj "promeni sudbine".

Ne znam za šta vezuješ tog Marsa, ja bih ga vezala za partnerstva pošto je u solaru vladar 7. Na Uranu je koji vlada natalnom 11. - rekla bih da se te dve sfere života povezuju i to preko 8. kuće, u svakom slučaju trebalo bi gledati detaljnije i kroz ostale tehnike da bi se zaključilo šta je tačno u pitanju. Samo na osnovu ovog vidiš i sama da ne deluje jednostavno, ni 11. ni 8. nisu nešto što je pokazatelj stabilnosti u odnosima.

Što se posla tiče mislim da je jedna od bitnijih stvari solarni Saturn kao vladar 10 (i natalno i u solaru) na natalnom Saturnu i Merkuru koji vladaju 10. i 6. kućom, ali je verovatno taj tranzit (mislim na Saturnov povratak) već svakako sam po sebi bitan za te stvari i predstavlja neku vrstu prekretnice.

Ne znam za šta vezuješ tog Marsa, ja bih ga vezala za partnerstva pošto je u solaru vladar 7. Na Uranu je koji vlada natalnom 11. - rekla bih da se te dve sfere života povezuju i to preko 8. kuće, u svakom slučaju trebalo bi gledati detaljnije i kroz ostale tehnike da bi se zaključilo šta je tačno u pitanju. Samo na osnovu ovog vidiš i sama da ne deluje jednostavno, ni 11. ni 8. nisu nešto što je pokazatelj stabilnosti u odnosima.

Što se posla tiče mislim da je jedna od bitnijih stvari solarni Saturn kao vladar 10 (i natalno i u solaru) na natalnom Saturnu i Merkuru koji vladaju 10. i 6. kućom, ali je verovatno taj tranzit (mislim na Saturnov povratak) već svakako sam po sebi bitan za te stvari i predstavlja neku vrstu prekretnice.
Ja sam solista, po pitanju partnerstva sa priajateljima, bracom i sestrama itd.dovoljno govori moj natal JMC u 10-oj, i tako je oduvek..problemi problemi, koliko god da sam dobar radnik i vredan, uvek se desi i ispolji neki vid netrpeljivosti zena prema meni u kolektivu, mozda su me osecale kao superiorniju, iako se ne ponasam tako. Samo ponasanje nije isto sto i osecanje.
Inace govorila sam vec o ponudi koja je postojala citavih desetak dana, preko prijatelja ponuda iz inostranstva, opet da radim za nju. To je bilo jos u junu, prihvatila sam(presrecna, whow, korak napred nakon 2 god.)razocarala se, ubrzo. I vise ne razmisljam o bilo cemu takvom.
A natalno Ur 11 u 8-moj se konstantno desava, tako da o tome zaista i ne razmisljam vise.

Ostale prediktivne metode su "ugladjene", pa ne mogu ni do kakvog zakljucka da dodjem, gde ne trebam da se nadam. Posto je Mars u tacnom trigonu sa Venerom(progresije). Eto toliko,
I Hvala na odvojenom vremenu. Pozz.

Poslednja izmena:
ja sam postavila solar za sledecu godinu,i samo sto nisam pala u nesvest.Zaista mi nije bilo dobro,pogotovo sto sam mojim roditeljima gledala solare sa natalima za sledecu godinu i pluton pokazuje nesto,neka losa desavanja...bas sam onako uznemirena.Prosle godine kada sam roditeljima radila solare kombinovane sa natalnom skoro u dlaku sam pogodila smrt tatine tetke,onda muza tatine sestre i jos jednog clana porodice..i samo sam se sokirala i sokirala,i sada nisam ni htela vise da im gledam,ali oni su navalili..i eto sad..ponovo strahujem,ali kada sam posle njihovih solara komb natalne uradila svoj solar samo sto nisam pala u nesvest.PLUTON MI KVADRIRA SVE PLANETE BAS SVEEEE..a u solaru kombinovanom sa natalnom sesta kuca mi je toliko aktivirana..ja se ponadala mozda trudnoca,ali posle tog plutona.........

Da, solar najavljuje samo stvari iz natala, on samo naglasava da se to i to desava sada u ovoj godini zivota, al ne determinise sudbinu samu. Eh kad bi to moglo da se promeni mesto slavljenja rodjendana pa da se izbegnu sve moguce muke, pa zivot bi nam bio cvece. Zamislite samo! :zurka: Zivot bi bio samo zabava.
Salim se naravno. I ovako nikad se ne bi mogli promeniti aspekti za datu godinu. A ako je horoskop napet za tu godinu, tj. tezi su aspekti, koji god Asc. da odaberes, odlaskom u dr. zemlju, drgih geografskih podataka OPET ce ti vladar biti jedna od planeta koje su svakako u napetim odnosima jedna sa drugom.
Sazrevanje, kroz teze aspekte ( komplikovanije svakodnevne zivotne situacije ) te godine - ne gine.
To je kao da Solar kaze :"Ima sad da "sazris", ili od tebe covek biti nece" :D

To ne funkcioniše tako ... Svaka od tih tehnika govori o nečemu a posle toga se sve to poredi i posmatra se šta je najzastupljenije (i samim tim najverovatnije) i tako se zaključuje o dešavanjima u određenom periodu.

Da li će nešto iz solara da 'neutrališe' neke na primer tranzitne aspekte zavisi od celokupne slike u tom periodu, koju ćemo dobiti tek kada uporedimo sve faktore - i natal i sve ostale prediktivne tehnike.

Evo mog solara..ako ti nije tesko..Mada probacu malo i sama :) Zanima me ova opozicija Jupitera i Sunca...Jupiter je u 8.kuci ,Sunce u 1....Da li to oznacava kraj nekog odnosa,druzenja ,veze i sl.?Gubitka nekog...Moja natalna 10.kuca je u solaru 1...A moja 7.kuca Dc U solarnom je 4.u natalnom..Moj Saturn koji je u 12.kuci,ima isto opoziciju sa suncem u prvoj..tu me nesto brine..:roll:

Poslednja izmena:

Back