@Zvezdica
Pravo u metu
Solarijum je isto kao pushenje, alkohol,uzimash u malim,doziranim kolicinama i biceh u redu,ako preterash,ako i sa svaku zavisnot,i krenesh da idesh protiv svoje osnovne prirode { bela put} i da naudish sebi....Lepota nije povredjivanje i unishtavanje samog sebe da bi prezentovao tu ''soljasnost'' { koza umire,a ti crna kao iz Nigerije}, ali jednostavno...mi ljudi smo vizuelni tipovi, sve se krece veoma brzo i zelimo nekim delom sve odmah-instant posao,instant putovanje iz snova,instant predivnu vezu instant lepotu...Ovo zadnje placa najveci ceh. I nema veze ako to traje samo sekund nekog snimanja, ugradicemo trajnu sminku pa neka nam usne posle prokrvare, neka nas peceh koza kao da smo je u vatru stavili,stavljajmo silikone shto vece nema veze ako pet minuta posle budemo u neizdrzivim bolovima, samo te tri minute pred kamerama da izgledamo....Bezvremeno.
Dacemo sve samo da se osecamo kao Bogovi tri minuta,pa makar propali posle...shto je tuzno....da se odreknemo onoga shto jesmo,nashe prirode,onog shto nas cini jedinstvenim u gomili, da bi bili u stanju da se nasmejemo sebi u ogledalu. Um upija kao sundjer i ono shto moze da vidi neka devojcica,jeste da se mushki okrecu za tim tamnoputim,zanosnim,farbanim plavusama,sa silikonima,punih usna i ako to vidish jednom,dvaput, ok ali ako malo dete to gleda iz godine u godinu,da njen ''prirodno beo'' aristokratski ten prolazi kao neshto obicno u ocima ljudi { ali uvek lepota je u oku posmatraca} a neku vestacku okrenu glave za njom onda ona pocne da razmislja,pa mozda,mozda stvarno takvo vestacko nije loshe...
Jer ako obracaju paznju,ako je prihvaceno neshto,kako je moguce da je loshe? I sad ce svi dai te standardne odgovore '' pa treba imati samopouzdanja u sebe,to je prirodna lepota nju ce ceniti neki pravi ',lepe dijamante teze naci ' bla bla bla ali..svi znamo sve teorije u zivotu,kako da se osecas kad izgubish voljenu osobu,kako da se ponashas kada te maltretiraju u skoli,kad te prevari muz kad si tuzna ogorcena formule za svako stanje,ali to ne deluje tako..I normalno je da to nekoj mladoj devojci ne mozes objasniti pa umrli bi od dosade da sve znamo...Cak sam i ja jedno kratko vreme,stvarno bila na tren mislila,pa dobro,mozda je to stvarno....
Lepo i jedino kad sam bila videla jednu ribu novu na treningu,jaaako taman ten,tona pudera,farbana plava kosa,napucene usne,i ja onako kazem '' bash je lepa devojka'' i jedna drugarica me onako pogledala i pitala '' Ti volish tako veshtacku lepotu?''
Mislim,a pre svega mene se nije moglo ubediti u neke ideale lepoe jer sam ja josh kao mala imala neki ideal lepote koji bih htela da postignem,uzimanje iz medija,real life-a neshto shto mi se svidja i gradila svoju viziju izgleda...Npr ako pogledash sve te velike zvezde npr Beyonce ili Liv Tyler { koja kategoricni odbija da smrsa za uloge }svi oni propagiraju da budesh zadovoljan takav kakav jesi,da imash svoj stil,svoj imidz,a ne njih da kopirash naopako

Nikad nisam videla Monicu Belucci da je neshto naveshtacena ili onu Japansku glumicu,shto je imala glavnu ulogu u Memoarima Jedne Gejshe ne znam njeno ime napisati,sva tako delikatne gradje a opet...Jedinstvo je u razlicitosti. Svacija razlicitost nas cini prelepima.