Soko brzi voz u kvaru

200 km/h nije brza pruga. Brze pruge su one sa 250 km/h+

Zar postoji samo jedna garnitura? COKO
The International Union of Railways (UIC) identifies three categories of high-speed rail:[8]

Category I New tracks specially constructed for high speeds, allowing a maximum running speed of at least 250 km/h (155 mph).

Category II Existing tracks specially upgraded for high speeds, allowing a maximum running speed of at least 200 km/h (124 mph).

Category III Existing tracks specially upgraded for high speeds, allowing a maximum running speed of at least 200 km/h, but with some sections having a lower allowable speed (for example due to topographic constraints, or passage through urban areas).

A third definition of high-speed and very high-speed rail (Demiridis & Pyrgidis 2012 requires simultaneous fulfilment of the following two conditions:

1. Maximum achievable running speed in excess of 200 km/h (124 mph), or 250 km/h (155 mph) for very high-speed,
  2. Average running speed across the corridor in excess of 150 km/h (93 mph), or 200 km/h (124 mph) for very high-speed.

Pokvario se Soko brzi voz. 😂
Soko pao! 😂 😂 😂
-----------------------------------------------
Voz "Soko" koji saobraća na novoj, renoviranoj brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, juče i danas je u kvaru, kako kažu očevici i putnici. Umesto "pticom", građani su do Novog Sada putovali intersiti vozom (koji je i ranije saobraćao na ovoj liniji), ali - jedni drugima na glavama.

Kako kaže litalac Nova.rs Zdravko M, „badava rezervacije od pre nekoliko dana“.

„To za jutrošnji polazak „Sokola“ iz Beograda za Novi Sad u 9,04 nije važilo zbog navodne sinoćnje havarije istog. Navodno se „Soko“ sinoć zapalio u Stanici Prokop, ali nije bilo dovoljno vatrogasaca da lokalizuju požar. Zato je jutros umesto njega išao „Intercity“, nešto manjom brzinom od 149 km/h, ali sa većom gužvom. Mnogi putnici su morali da stoje između sedišta jer rezervacije nisu važile“, kaže naš čitalac.

https://nova.rs/vesti/drustvo/pokva...novog-sada-isli-drugim-vozom-uz-veliku-guzvu/

1653652669-collage-750x510.jpg
Made in China

Brineš, brineš... :per:

Niko na ovom slavnom forumu ne brine o životu u Srbistanu kao ti...:hahaha:
Pa zabrinut sam za vas, kak ćete jadni u ova teška vremena. A i bili smo nekad ista država, pa normalno da me zanima kakvo je stanje kod vas.
A tu je i iskustvo iz 90-tih. A na čelu Srbije je ratni huškač iz 90-tih koji nije odustao od svojih mladenačkih snova, samo ih je primirio i čeka povoljan trenutak da ih ostvari... :per:

Niko na ovom slavnom forumu ne brine o životu u Srbistanu kao ti...:hahaha:
A dobro sad, mislim da na ovom forumu ima i malo zescih -U-stasa od Sina.

Nego sada me podsjeti, prije par godina je kao neka spijunska afera izbila, s nekim likom iz Vlajlanda, Srbin, pa kao on je neki spijun bio, da li je sada spijunirao za Hrvate pa ga u Srbiji bubnuli, ili obrnuto, pa ga bubnuli u Hrvatskoj, pojma nemam, ali lakrdija neka.

Dosli novinari u selo, a stanovnistvo mjesano, Hrvati i nesto Srba.
Pita novinar lika iz sela, Hrvata koji je bio u ratu da poznaje li tog i tog spijuna, ovaj odgovori - poznajem ga, ne pozdravljamo se, ali ima tu u selu daleko zescih Srba od njega.

:rotf:

Pa zabrinut sam za vas, kak ćete jadni u ova teška vremena. A i bili smo nekad ista država, pa normalno da me zanima kakvo je stanje kod vas.
A tu je i iskustvo iz 90-tih. A na čelu Srbije je ratni huškač iz 90-tih koji nije odustao od svojih mladenačkih snova, samo ih je primirio i čeka povoljan trenutak da ih ostvari... :per:

Jbte, kako si plašljiv, a u NATO i EU.

I, nemoj se brinuti. Bili smo, više nismo, i nećemo biti opet.

Ne brinem se ni ja za vas, pa nemoj ni ti za mene...:per:

Ako imaš varijantu za neki posao, može, a ostalog me mani. Nepotrebno je, a i znamo se.

Jbte, kako si plašljiv, a u NATO i EU.

I, nemoj se brinuti. Bili smo, više nismo, i nećemo biti opet.

Ne brinem se ni ja za vas, pa nemoj ni ti za mene...:per:

Ako imaš varijantu za neki posao, može, a ostalog me mani. Nepotrebno je, a i znamo se.
Vidiš tu je razlika između vas i nas. Vidiš kako sam ja dobar. Bez obzira na sve uvijek spreman pomoći i paziti da opet ne zastranite kao 90-tih. Uopće ne cijeniš brigu i pomoć drugoga. Brinem se za sebe tako što brinem za tebe... :per:
Baš zbog onoga što si rekao, znamo se! :per:

Vidiš tu je razlika između vas i nas. Vidiš kako sam ja dobar. Bez obzira na sve uvijek spreman pomoći i paziti da opet ne zastranite kao 90-tih. Uopće ne cijeniš brigu i pomoć drugoga. Brinem se za sebe tako što brinem za tebe... :per:
Baš zbog onoga što si rekao, znamo se! :per:

Znam. Svaki put kad su se Hrvati brinuli za Srbe, super smo prošli...:hahaha:

Zato, hvala na ponudi, skoro da delujete kao ljudi, iako ste Hrvati, ali mislim da ovaj put vašu pomoć preskačemo. A i sledećih nekoliko puta.

Dosta je bilo, nema smisla da vas tako koristimo. :per:

Zašto se novi voz opravlja? :think:
I hoće li biti oštrih protestnih nota Švajcarcima? :mrgreen:
Opravlja se zbog:
Zuti su vlak razvalili...

Jednog dana se coporativno ukrcali, tamo skakali, divljali, klatarili se, tresli, drndali, vlak je pod tom kolicinom torture jednostavno izdahnuo.
Tamo gdje nesveto trojstvo /Djilas/Jeremic/Solak i njihovi minioni svojim sotonskim papcima zagaze, trava vise ne raste.
To bi bilo u stanju i Terminatora razmontirati.

Poslednja izmena:
Evo i videozapisa koji vjerno docarava sta se zapravo dogodilo:

Znaci jednog dana su se na stanici organizirano pojavili Djilas/Jeremic/Solak i sa sobom poveli vojsku svojih zutih miniona.
Cak su iz pakosti i zlobe angazirali japanske profesionalne tiskace u vlak, kako bi ih stalo sto vise.
Tolika kolicina natiskanih zutih jazavaca u vlak ucinila je svoje i pukla je osovina.
Nesretnom vlaku slomili su kicmu, jednostavno je izdahnuo pod teretom.

Back