Sofra ispred džamije

Skopje prslo odavno, ali sumnjam da su slavili na ulicama u Zg, Ljubljani
Inace, od kada se u "Sarajevu normalno" slavi na ulici?
to je bio porodican praznik?

Koji qurac tebi to smeta toliko ? Napravili ljudi gozbu, u znak dobrosusedskih odnosa pozvali svoje komsije pravoslavce da zajedno proslave svoj praznik, kao sto je normalno kao sto bi trebali svi da rade, kao sto meni drugovi Srbi dolaze za Bajram, tako ja njih posecujem i cestitam za njihove slave i praznike i naravno da je normalno ...

Koji qurac tebi to smeta toliko ? Napravili ljudi gozbu, u znak dobrosusedskih odnosa pozvali svoje komsije pravoslavce da zajedno proslave svoj praznik, kao sto je normalno kao sto bi trebali svi da rade, kao sto meni drugovi Srbi dolaze za Bajram, tako ja njih posecujem i cestitam za njihove slave i praznike i naravno da je normalno ...

ne secam se da sam upotrebila psovku...
ja tu ...goozbu... vidim drugim ocima, stavila sam svoje razloge...( u Sa pobiste svatove zbog tradicionalne svadbe- pa se sirite u dobrosusedske vode):bljak:
sto dodjose svi u Bg, zasto nisu samo lokalci spremili gozbu- vole da se druze:rida:
a ne rece od kada se slavi na ulici u Sa, posto nije od uvek

ne slave svi religijske praznike

Ona bi radje ratovala sa susedima.:dash:

Meni je cela manifestacija delovala veoma simpaticno. :super:

Ona bi radje ratovala sa susedima.:dash:

Meni je cela manifestacija delovala veoma simpaticno. :super:

Ne vrijedi se raspravljati vise ... Sta god da napisem kontrargument ce joj biti sto je sarajevski mafijas ubio srpskog svata, i to pre skoro 20 godina ... Zajebi, nemam zivaca ...

E pa vidi ovako ... Ni tog srpskog svata ne mozemo vratiti , ni sve zrtve onog sranja 90-ih , ali mozemo se svi potruditi makar ovakvim gestovima dobre volje da se nesto slicno nikada ne ponovi ... A ti slobodno gde god vidis nekog muslimana, govori oni su nas ubijali i tako te mantre, i nastavi da zivis u periodu od pre 20 godina ... Pozdrav

:bye:

Gospodar Jevremova, u delu između ulica Kralja Petra i Cara Uroša, juče je na nekoliko sati bila otvorena kao „Ulica otvorenog srca - beogradska bajramska sofra“. Ispred Bajrakli džamije postavljena je bogata trpeza kojom je prvi put u novijoj istoriji Beograda javno proslavljen najveći islamski praznik Ramazanski bajram.

......svaka cast beogradskim muslimanima, ovaj dogadjaj je melem na ranu , posle nekoliko nedelja horora u ovom gradu...........pite su bile odlicne , baklave i tulumbe do yaya......na sve strane nasmejani , pristojni ljudi, docekuju prolaznike sa "dobar dan komsija" i "izvolite, posluzite se".......dok beogradjani pravoslavci i ostali otpozdravljaju sa "srecan vam praznik"
:
Срећан празник !

Да да Бог да се врати време ... да човек гледа човека ... а не ко је које вере, националности ...
Да муслимани комшије долазе у домове комшија православаца на славе, Божић, Ускрс ... и да комшије православци одлазе у домове комшија муслимана на њихове празнике. Јер ... комшија је комшији - највећи род !

И да људи никада више не дозволе да им ''вође'' посеју злу крв.
Људи не треба да се воле ... али треба да се - поштују ! У то име... живели !!!

Срећан празник !

Да да Бог да се врати време ... да човек гледа човека ... а не ко је које вере, националности ...
Да муслимани комшије долазе у домове комшија православаца на славе, Божић, Ускрс ... и да комшије православци одлазе у домове комшија муслимана на њихове празнике. Јер ... комшија је комшији - највећи род !

И да људи никада више не дозволе да им ''вође'' посеју злу крв.
Људи не треба да се воле ... али треба да се - поштују ! У то име... живели !!!

Svaka cast :ok: :ok: :ok:

Boldovano je sasvim normalno u mom gradu, u kom ima priblizno isti broj muslimana i pravoslavaca , i nikada nije bilo vecih incidenata, cak ni u najludjim vremena, u tom duhu sam vaspitan , kao i vecina mojih komsija bez obzira na veroispovest ...

Proslost se ne moze promeniti. Zao mi je sto si morala da bezis iz Bosne, ali nisu ti beogradski muslimani krivi. I ovde su se desavale ruzne stvari tih smutnih godina, navescu samo prebijanje Irfana Mensura.

Kad si u Beogradu nasla dom, postuj Beogradjane.

Proslost se ne moze promeniti. Zao mi je sto si morala da bezis iz Bosne, ali nisu ti beogradski muslimani krivi. I ovde su se desavale ruzne stvari tih smutnih godina, navescu samo prebijanje Irfana Mensura.

Kad si u Beogradu nasla dom, postuj Beogradjane.

:eek: nisi videla ui reportazi kada pitase devojce odakle je- nije odavde, ne rece odakle je

imala sam dovoljno postovanja da ne psujem nikoga, ne vredjam i odgovaram svima sa istom paznjom, sto se ne bi moglo reci za sve
nepostovanje nisam pokazala- samo strah

Nisam bas upucena u obicaje, ali rekose da se drugi dan Bajrama slavi sa prijateljima.

ETA: Pa ako je na politici, zar ne moze da bude lepa i vesea? M?

meni je savrseno drago sto se ti radujes sa svojim prijateljima...zasto ti smetaju moji postovi? ovde( na politici) pljuju po ljudskim zrtvama i patnjama a tebi ne odgovara moja\(ne adekvatna) reakcija- vidis da ima dosta presretnih i odusevljenih

i to me ne sprecava da se pribojavam za sebe i cekam kada ce dobiti bosnjacki jezik kao manjina... pa onda
i, gde je to moje nepostovanje?

i, koliko je gostiju doslo da ugosti komsije?

Poslednja izmena:
Gazija
Ne vrijedi se raspravljati vise ... Sta god da napisem kontrargument ce joj biti sto je sarajevski mafijas ubio srpskog svata, i to pre skoro 20 godina ... Zajebi, nemam zivaca ...

E pa vidi ovako ... Ni tog srpskog svata ne mozemo vratiti , ni sve zrtve onog sranja 90-ih , ali mozemo se svi potruditi makar ovakvim gestovima dobre volje da se nesto slicno nikada ne ponovi ... A ti slobodno gde god vidis nekog muslimana, govori oni su nas ubijali i tako te mantre, i nastavi da zivis u periodu od pre 20 godina ... Pozdrav
Bas tako, toliko volite Srbe da ste Alijinog mudzahedina - Rasima Ljajica, postavili da hapsi srpske ratnike, kako bi pokazali Srbima da su ih muslimani i katolici i ovaj put porobili.

Pa jel stvarno mislis da su u Srbiji bas svi na marihuani?

.

Poslednja izmena:
Gazija
Bas tako, toliko volite Srbe da ste Alijinog mudzahedina - Rasima Ljajica, postavili da hapsi srpske ratnike, kako bi pokazali Srbima da su ih muslimani i katolici i ovaj put porobili.

Pa jel stvarno mislis da su u Srbiji bas svi na marihuani?

.

1. Ko to "mi" postavili Rasima Ljajica ?

2. "Alijinog mudzahedina" :dontunderstand: Posle ovoga nemam sta raspravljati o Rasimu Ljajicu sa tobom...

Gazija
1. Ko to "mi" postavili Rasima Ljajica ?
Muslimani i katolici koji kontrolisu srpsku drzavu.

2. "Alijinog mudzahedina" Posle ovoga nemam sta raspravljati o Rasimu Ljajicu sa tobom...
"Poslednji selam nasem dragom predsjedniku Aliji Izetbegovicu, neka mu alah
dz.s. podari dzenetski rahatluk, njegovoj porodici sabur, a nama vjecno
pamcenje na njegov neprolazni lik i djelo. Rasim Ljajic".

(selam - pozdrav, dz.s. /od dzele sanuhu/ - neka je slavno njegovo uzviseno bice, dzenetski
rahatluk - rajsko naselje, sabur - strpljenje).

Oglas je objavljen na pola strane u listu "Dnevni Avaz" i cena za domace oglasavace je 550 maraka, dok je za strance i veca. Inace, ukoliko nisi upoznat, Alija Izetbegovic se medju Srbima smatra ratnim zlocincem koji je licno izazvao rat, naredio genocid nad Srbima, a prema nekim snimcima i licno nadgledao likvidaciju tih istih Srba.

Verovatno ga Rasim zbog toga i voli, pa na neki nacin nastavlja njegovo delo hapseci srpske ratnike, koji su stitili narod od muslimana.

.

Poslednja izmena:

Back