SNS trguje belim robljem! Otimaju srpsku decu siromasnim porodicama i daju Amerikancima na usvajanje!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Тихи

Starosedelac
Poruka
163.767
SNS trguje belim robljem! Otimaju srpsku decu siromasnim porodicama i daju Amerikancima na usvajanje!!!


To sam upravo video na vestima da je u proteklih godinu dana Srbima oteto 6000 dece i dato na usvajanje strancima, pretezno Amerikancima!!!

Razlog - roditelji nemaju novca za izdrzavanje!

Pa sta je ovo ako nije legalizovana ptimacina dece i trgovina belim robljem???


Autorska tema
 

Centar za socijalni rad o slučaju oduzete dece Novosađanki: Grubo zanemarene roditeljske dužnosti

07/03/2024 10:58
Dodaj komentar
Luftika
centar-za-socijalni-rad-novi-sad
Foto: Google/Marko Gordić
Centar za socijalni rad Novog Sada oglasio se o slučaju Ane Mihaljice, kojoj su oduzeta deca, zbog čega se prošle srede protestovalo ispred ove ustanove.
Centar za socijalni rad (CSR) je ranije saopštio da protest nije bio mirnog karaktera i da se pozivalo na linč stručnih saradnika.Za petak je najavljen novi protest, a Centar za socijalni rad u novom saopštenju iznosi detalje iz ovog slučaja i razloge za odluke koje su doneli.
Centar za socijalni rad kaže da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti, piše 021.rs.
“To se ogleda u nemaru da se obezbede adekvatni životni uslovi, a u okviru razumno raspoloživih sredstava porodice i to u sledećim oblastima: zdravlja (higijenskog zapuštanja, nevakcinisanja dece po obaveznom kalendaru vakcinacije, nepostupanje u skladu sa preporukama lekara) ostavljanje dece bez nadzora, obrazovanja (nepohađanje obaveznog predškolskog programa u cilju socijalizacije dece i pripreme za školu) emocionalnog razvoja, ishrane, smeštaja (potpuno nehigijenski uslovi u kojima i najmanji požar predstavlja opasnost po opštu bezbednost dece), što narušava, ili može sa velikom verovatnoćom narušiti dečiji fizički, mentalni, duhovni, moralni ili društveni razvoj”, navode u CSR.
Dodaju i da je tvrdnje CSR-a da je postupao u skladu sa Porodičnim zakonom i prema Pravilniku o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad, potvrilo i rešenje Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova koji je ocenio da je CSR u svim preduzetim radnjama postupao u skladu sa Zakonom.

Kako se odvijao postupak?​

Kako navode, CSR je postupao po prijavi policije i javnog tužilaštva, na osnovu Porodičnog zakona – zaštite porodice, pomoći porodici i starateljstva, te obaveze preduzimanja svih potrebnih mera za zaštitu deteta od zanemarivanja i zlostavljanja.
“Nakon procene da je potrebno preduzimanje hitnih mera u javnom interesu kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece te postojanja neposredne opasnosti, odnosno da postoje opravdani razlozi da bi nepreduzimanjem hitnih mera i usluga iz nadležnosti centra došlo do ugrožavanja života, zdravlja i razvoja maloletne dece, organ starateljstva preduzeo je mere hitne privremene starateljske zaštite troje maloletne dece i hitnog obezbeđenja smeštaja”, stoji u saopštenju novosadskog Centra za socijalni rad.
Policija i tužilaštvo su primenili mere iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, te su roditelju i članu porodice sa kojim su živela deca najpre izrečena mera zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i to u trajanju od 48 sati.
Na predlog javnog tužioca, mere su produžene na 30 dana.
https://perfectadd.art/click_taboola.php
Непродате сјенице се продају у бесцјењеwww.pergola-83789.bond
Kliknite
https://7mdslq.pzzqvpjlfkbmb.com/
преносни степенишни лифтови за старије особеСтепенишни лифтови | Претрага огласаhttps://seo.go-aas.com/sea
Колико ће коштати постављање соларних панела за ваш дом - цене могу да вас изненадеСоларни системи и панели | Претрага огласа
Ipak, Viši sud u Novom Sadu je preinačio i ukinuo ovu meru uz obrazloženje da u konkretnom slučaju nema pouzdanog dokaza da postoji nasilje prema deca, već da se govori o radnjama zanemarivanja i zapuštanja što ukazuje da je i u sudskom rešenju konstatovano zanemarivanje i zapuštanje.
Osim toga, policija je podnela krivičnu prijavu za zapuštanje i zanemarivanje dece i taj postupak je u toku.
“Da razjasnimo nejasnoće, ukidanje hitnih mera od strane suda odnose se samo na dopuštanje da roditelj može da ostvari neposredni kontakt sa decom, ali to nije izvršno rešenje kojim se nalaže predaja dece roditelju, već se postupci procene adekvatnosti roditelja nastavljaju u domenu socijalne zaštite i razmatra dalja opravdanost izdvajanja iz porodice i roditeljski kapaciteti. Nakon ukidanja rešenja prvostepenog organa, majci su obezbeđeni uslovi da ostvari kontakte sa decom”, navode u CSR.
Kako tvrde u Centru za socijalni rad, uočena su neprimerena ponašanja majke, koja su uznemirala decu.
Osim toga, postojala je i nesaradnja sa organom starateljstva koji je sačinio plan usluga kojim majku obavezuje na preuzimanje određenih koraka kako bi se stekli uslovi za povratak dece u biološku porodici. Majka, kažu u CSR, nijedan od ovih uslova nije ispunila.

Zatim je po službenoj dužnosti pokrenut postupak korektivnog nadzora nad roditeljstvom, koji je majka odbila da potpiše, zbog čega stručni tim nije imao osnov da vrati decu u porodično okruženje. U CSR kažu da je majka na taj način propustila da obezbedi adekvatne uslove za nesmetan povratak dece u porodično okruženje i na taj način zanemarila svoje roditeljske dužnosti.
Kako zaključuju, CSR ima pravo da se, pod određenim uslovima, umeša u odnose između roditelja i deteta, a ključni razlozi za to, kao i cilj nadzora, jeste zaštita ličnosti, prava i interesa deteta.
Dmitrović: Đorđu deca nisu oduzeta zbog siromaštva već zbog nečeg mnogo goreg
 
Centar za socijalni rad uopšte ne navodi da je nekima od tih radnji bio prisutan i advokat oštećene i da može da posvedoči neprofesionalno ponašanje kao i kršenje zakona od strane zaposlenih u Centru za socijalni rad. U biti, mangupi će se držati svoje priče, dok političari neće preduzeti ništa osima ako ih se dobro ne pritisne. U suštini, u toku je postupak otimanja dece od zakonitog staraoca, njihove majke
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top