SNOVI

• Začetnik teme Začetnik teme Neka tamo devojka...luda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednjih noći sanjam one situacije kad si potpuno nemoćan, vidim neke siluete, ali imam paralizu, gađam ih zemljom koja mi pada u krilo. :(

Takve snove najcesce sanjam...

Uglavnom me neko juri nozem a ja hocu da bezim, noge se pomeraju ali ja stojim. Dolazi do mene, dize noz, gledam ga, sire mi se zenice, noz krece prema meni i ja se budim. Voleo bi bar jednom da vidim kako umirem :D

Inace za snove kazu i da su veza sa nekom visom silom ili sta vec, nisam ni sam siguran..

A ranije, kada sam bio manji i gledao Digimone, sanjao sam da me juri onaj veliki blatnjavi.. :)

Takve snove najcesce sanjam...

Uglavnom me neko juri nozem a ja hocu da bezim, noge se pomeraju ali ja stojim. Dolazi do mene, dize noz, gledam ga, sire mi se zenice, noz krece prema meni i ja se budim. Voleo bi bar jednom da vidim kako umirem :D

Inace za snove kazu i da su veza sa nekom visom silom ili sta vec, nisam ni sam siguran..

A ranije, kada sam bio manji i gledao Digimone, sanjao sam da me juri onaj veliki blatnjavi.. :)

Ma kakva viša sila, snovi su veza sa našim podsvesnim razmišljanjama i projektuju se podsvesne muke ili zadovoljstva. To o čemu ti pričaš je astral.

Jedno vrijeme sam sanjao da me jure utvare dok sa jedno te istim drugom idem nocu ulicom. Ja ih primijetim, ali drug ne, a kad mu viknem da se pazi, on ne vjeruje, vec nastavi normalno da hoda. Njega uhvate, a ja pokusavam da bjezim, ali kao u usporenom snimku (ne umijem najbolje da opisem), i nesto me uvijek vuce nazad, a utvare nikako da me uhvate... Desavalo mi se da se budim u sred noci zbog toga

Ma kakva viša sila, snovi su veza sa našim podsvesnim razmišljanjama i projektuju se podsvesne muke ili zadovoljstva. To o čemu ti pričaš je astral.

Ima mnogo teorijama sta su snovi. Ja se u principu slazem sa tobom, ali nikada ne mozes biti siguran. To je polje koje nije dovoljno istrazeno...

@Theory

To su snovi koje svi imaju :D

Lupiš i ostaneš živ :mrgreen:

apsolut ti lepo odgovorio..
inače ja sam jednom uspeo da se astralno projektujem, vežbao sam to mesecima
i na kraju šok od projekcije me je vratio u telo :confused:
Znam samo da sam izleteo iz tela, neko vreme lebdio i nekako pao..
posle toga sam se probudio
inače, iz paralize sna se može ući u astralnu ravan, a i uz pomoć meditacije i lucidnog sna
ima tema o AP valjda na natprirodnom pdfu.
tamo sam od pete strane pisao, a sad ima pun ****** strana :mrgreen:
retko ko nešto pametno kaže, znam da je mene jedna forumašica dosta naučila.. ebiga, sad ne mogu ni da se setim kako se zvala ali je svejedno obrisala profil

inače, iz paralize sna se može ući u astralnu ravan, a i uz pomoć meditacije i lucidnog sna
retko ko nešto pametno kaže, znam da je mene jedna forumašica dosta naučila.. ebiga, sad ne mogu ni da se setim kako se zvala ali je svejedno obrisala profil

astralna projekcija je srrranje, nema ništa izvan tebe, sve je u tebi ;) inače, pazi ako upadneš u astral šta tamo radiš, nije tamo baš tako lepo, ima raznih bića..

Lucidni snovi su najbolji,poceo sam da ih praktikujem. :D
Moje prvo ovakvo iskustvo se dogodilo odmah nakon sto sam procitao jedan tekst o njima-podsvesno vec tu noc sam skontao na pola sna da sam u snu :lol: .Inception mi je dao tu ideju :) .Jos sta mogu da radim u snovima,yebesh igre :lol: .Jedino sto fali jeste neki VOIP :confused:

Pa vidis da sam napisao da je to samo jedna od teorija.. Imas bezbroj teorija o snovima.... I nisam nesto mislio na astral...

Inace voleo bih da probam ta sranja... Moze biti kul.. :D

Lucidni snovi su najbolji,poceo sam da ih praktikujem. :D
Moje prvo ovakvo iskustvo se dogodilo odmah nakon sto sam procitao jedan tekst o njima-podsvesno vec tu noc sam skontao na pola sna da sam u snu :lol: .Inception mi je dao tu ideju :) .Jos sta mogu da radim u snovima,yebesh igre :lol: .Jedino sto fali jeste neki VOIP :confused:

E, tako kad doživiš lucidan san u snu, treba da doživiš probuđenje u životu, da shvatiš da je život samo san naše duše, materijalno iskustvo, i smisao celog života je ispunjen.

Hm, evo jednog citata clana fra_nemo.... Moracu da probam ovo. A vec mi se javila i ideja lika koji ovo pokusava i ostane zarobljen u tom drugom svetu.. :D Dodavacu jos citata... :D

Astralni plan je nacinjen od elementa zvanog Apas. On je deo istog Univerzuma gde smo i mi, ali cini ga vibracija koja vibrira na visoj frekvenciji od nase. Da bi se osoba projektovala, mora posedovati cvrst i jak razlog za to, jer dosta rizikuje ako je nepripremljena. Jednostavno, materijalni svet cini temelj naseg trenutnog postojanja. Moramo ovladati njime da bi shvatili principe funkcionisanja prirodnih vecnih zakona. Pod ovladavanjem materijom se podrazumeva:
Otvorenost svih energetskih meridijana u telu
Probudjenost barem muladara cakre ( nalazi se u korenu kicme )
Ove dve stvari obuhvataju ciscenje emotivnih blokada i kompleksa. Tu spadaju razni strahovi i nefunkcionalnosti tela. Ovi uslovi se postizu radom isamo radom. Preporuka ljudi od znanja je konstantno posmatranje sebe i lov na slabosti. Potrebno je biti sto objektivniji i stroziji prema samom sebi. Ciscenjem razuma, razvicemo sposobnost za primanje univerzalne ljubavi Akase, odnosno primordijalnog elementa. Covek zraci zdravljem i dobrim raspolozenjem koje siri svojim prisustvom. Zasto je ovo preduslov za projekciju? Sve nase misli teze da se manifestuju i ako su dugogodisnje i intenzivne, ozivljavaju na astralu dobijajuci oblik. Dugogodisnji kompleksi i strahovi postaju bica sa sopstvenom voljom i moci nad covekom. Ciscenjem uma na nasem nivou, odstranjujemo ih. Primer: Legnete da spavate i radite projekciju. Budite se u sred noci da uzmete casu vode, kad primetite nesto cudno... Vase telo lezi na krevetu, a vi ga posmatrate! To moze biti uzasavajuce iskustvo i moze dovesti do raspadanja integralnog omotaca, razuma, sto u prevodu znaci: intenzivni nervni slom! A ako tu pridodamo i po koje bice neljudske priroda koje se mota oko vas, sami mozete zakljuciti kakve mogu biti posledice. Srcani udari u snu su validan uzrok smrti. Zato je potrebno pripremiti se. Nas razum ne bi bio tako krhak i slab da nije visegodisnjeg uticaja raznih neorganskih bica koje spominja decak koji sebe naziva Iluminat ( inace nedovoljno obavesten ). Narocito izbegavajte razmisljanja o svim zaverama ove vrste, jer lako vas mogu dovesti do blagog oblika histerije ili paranoje, koje vode do trajnog ostecenja svetlosnog omotaca. Rat pstoji, ali treba se pripremiti za njega. Zato, materijom treba vladati. Spoznaja osnovnih zakona dovodi do umeca kontrole sopstvenog zivota, ostvarenja zelja i veliki broj fenomena poznatih kao ESP. Parapsiholoske moci se lako razvijaju kada jednom stalozite um, ali one nisu neophodne za putovanja suptilnim telom. Kada sredi svoj zivot u smislu obilja i srece, vecina ljudi se prepusta materiji. Ako i tada budete zeleli da shvatite Princip, spremni ste za astral. To su najiskreniji motivi coveka. Astral je jako koristan za razne vrste prikupljanja moci i znanja. Mozete upoznati veliki broj bica i ljudi koji rade na visim nivoima i uciti od njih. Ali morate biti jaki. Jaki ljudi su Ratnici. To su ljudi koji shvataju prave potencijale coveka kao svemoguceg bica i nista im ne stoji na putu. U materiji izgledaju kao mocni ljudi koji imaju jako razvijena sva tri tela, tj. fizicku gradju, intelekt i emocije. Za one koji zele da se projektuju bez traganja po materiji, mogu da preporucim razne vidove mentalnih projekcija i formiranje simulakruma.
Dajem jednu vezbu svima koji zele da pogledaju sta je dalje od kapija razuma.
Legnite ledjima na pod ili cvrstu podlogu. Okrenite dlanove ka gore i opustite telo. Neka blokade zamru i propuste energiji da struji kroz meridijane. Disite na stomak, udah na nos, izdah na usta. Posle par minuta disite na nos. Oni koji se lepo opuste neka postanu svesni misli koje naviru na um. Posmatrajte ih neko vreme a zatim otpustite. Neki ljudi mogu vezbom odagnati misli, oni koji to urade nalaze se u osnovnom operativnom sistemu tela. Postacete svesni postojanja dva centra: za razum i za bice. Napominjem da se ovo ne desava u imaginaciji, potrebno je telesno iskustvo, osecaj mira uma ali telesno prisustvo dva centra. Zatvorene oci usmerite u centar vidnog polja ispred vas. Ako umirite oci kao i um, ugledacete jos jedan par ociju. To su oci razuma koje rade kad se isljuci vidno polje. Ponavljam, nema imaginacije, to je isljuceno. Osetivsi oci razuma, iskljucite ih. Zatvorite oci razuma. Oni koji ovo uspeju dobice telesno iskustvo propadanja u ambis ili letenja vrtoglavom brzinom uvis. To vase bice izranja iz omotaca razuma. Kome ovo uspe, znace da je to to. Ostanite u ovom polozaju dogod vam je prijatno, a onda se polako osvestite. Ova iskustva predstavljaju pravo znanje, nemilosrdnu istinu o nama, bez razuma. Razum ne smemo slamati jer on se slama ovim stvarima. Zato ga iskljucujemo po potrebi. Nemilosrdna istina zove se gnoza i to je pravi nacin ucenja. Ucenje svojim bicem! Probajte ovo, ovakvim vezbama dobicete puno znanja. Ako se razbudite, ukljucicete se u nasu pravu realnost i videti sve. Oni koji zele dalje korake neka se jave. Vreme se blizi da saznate vasu prirodu. Trazite znanje. Pozdrav!

Ovo je za one koji zele da isprobaju...

Vezba koju sam naveo mozemo nazvati Pecacenje ociju Razuma, ali je ustvari jako stara i njeno pravo ime nista nece znaciti. To nije tehnika Astralne projekcije, vec samo priprema za otvaranje Bica. Tehnike prave voljne projekcije ne bih nuzno pominjao, osim ako je neka osoba vec uspesno odradila vezbu gore navedenu. Nije mi cilj skrivanje informacija, posto su to jednostavne tehnike lako dostupne svima. Ne zelim da preuzimam odgovornost za davanje tehnika koje mogu da ostete nekog od vas. Ali cu navesti neke druge vezbe. Ovo je vezba za pripremanje mentalne projekcije, koja je bezopasna.
Opustite se na nacin naveden u prethodnom tekstu, samo sto ovde stojite uspravno, prave kicme i skupljenih stopala. Vizuelizujte lopte svetlosti precnika 10cm u sledecim delovima tela:
Kruna, nesto iznad temena
Srediste vrata, kod dusnika
Sredina grudi
Polni organ
Tabani
Probajte da osetite pulsiranje ovih tacaka. Oni osetljiviji ce osetiti odmah, drugi kasnije. Pustite da se intenzivni snop svetlosti preliva iz krune nadole, spajajuci sve lopte. Stojite neko vreme u tom polozaju. Fokus se prebacuje na solarni pleksus. Iz kuglice koju treba osetiti u pleksusu krenite da izbacujete srebrno sivu materiju, nalik horizontalnom gejziru. Neka se od te materije formira savrsena kopija vaseg tela. Dobro osetite to prisustvo. To je vas astralni dvojnik, kopija realnosti. On sluzi kao prevozno sredstvo za mentalnu projekciju. Lagano ga rastvorite posle nekog vremena i vratite se u realnost. Kraj vezbe. Ovo je inace jedna od poznatijih vezbi medju svim ozbiljnim aspirantima.
Sto se tice literature: Ja nemam nekih iskustava s internetom, cak mi je i ovo komplikovano, tako da se moje preporuke mogu odnositi samo na knjige u tradicionalnom smislu reci. Kako sve ovde navedeno ne treba traziti u knjigama, jer je potrebno nauciti na staromodan nacin, kao sto dete uci da hoda, tj. posmatranjem i delanjem, uciti od zivih ljudi koji znaju, ne mogu navesti neku literaturu, sem da preporucim dela Biharske skole joge. Kao izvanredni poznavaoci, oni vam mogu u knjigama dosta objasniti. Ali ponavljam, zadatak mojih tekstova je priprema za sve nivoe svesti.

Nastavak

Praksa:
Dok se pripremate za san lezite na ledja, opustite telo na navedeni nacin i krenite da ponavljate sugestije sebi u prvom licu, u sadasnjosti. Pr. Ja se budim u svojoj sobi. Unesite emocije u sugestiju i zamislite sebe pored vaseg tela dok to govorite. Mesto gde cete se probuditi moze biti bilo koje. odaberite. Ovo je kombinacija svesnog sna i projekcije. Za pocetak savrseno. OBAVEZNO procitajte ceo moj tekst gore naveden o projekciji i ne pokusavajte nespremni

uf ono je detaljno proseravanje.. astralna ravan ti ima više nivoa, sve zavisi od toga koliko energije uložiš u samu projekciju i meditaciju.
Sama projekcija je OOBE vantelesno iskustvo i prvo moraš biti potpuno uveren u njeno postojanje da bi mogao da je izvršiš. I trunka skepticizma ubija ideju :)
Drugo, moraš da vežbaš svako veče, plus da znaš da meditiraš.
Indukovanje lucidnih snova pomaže, mrzi me da pišem i o tome, mislim da sam pisao na ovoj temi na prethodnim stranama.
Imaš i zvukove koji mogu da pomognu da se bolje koncentrišeš tokom meditacije
za to idi ovde, nađi Astral projection isotune ili šta god ti odgovara.
ja sam većinu testirao
http://www.iso-tones.com/

imaš i onaj I-Doser fazon, virtuelna droga koja zvukovima utiče na mozak. nađi na netu, zanimljivo je al opet ne možeš to bilo kad da slušaš i da očekuješ tripove xD

uf ono je detaljno proseravanje.. astralna ravan ti ima više nivoa, sve zavisi od toga koliko energije uložiš u samu projekciju i meditaciju.
Sama projekcija je OOBE vantelesno iskustvo i prvo moraš biti potpuno uveren u njeno postojanje da bi mogao da je izvršiš. I trunka skepticizma ubija ideju :)
Drugo, moraš da vežbaš svako veče, plus da znaš da meditiraš.
Indukovanje lucidnih snova pomaže, mrzi me da pišem i o tome, mislim da sam pisao na ovoj temi na prethodnim stranama.
Imaš i zvukove koji mogu da pomognu da se bolje koncentrišeš tokom meditacije
za to idi ovde, nađi Astral projection isotune ili šta god ti odgovara.
ja sam većinu testirao
http://www.iso-tones.com/

imaš i onaj I-Doser fazon, virtuelna droga koja zvukovima utiče na mozak. nađi na netu, zanimljivo je al opet ne možeš to bilo kad da slušaš i da očekuješ tripove xD

Ne mogu reci da verujem, pre ce biti nadam se da postoji tako nesto jer zvuci interesantno. Inace sam otvoren za sve i sklon sam da poverujem ovome...

Sto se tice meditacije ima na internentu kako se meditira (ovo mi treba i iz drugih razloga)... Doci cu i do tvojih postova na onoj temi ne brini :D

.apsolut

Neka, nmg da citam knjige, imam previse obaveza, snaci cu se... Inace kada uspem doci cu da vam sisam energiju.... :D

Inace ti hvala za onu preporuku, to mozda i uzmem da citam...

Ima online varijanta...

http://www.scribd.com/doc/30965496/Carl-Gustav-Jung-Čovek-i-njegovi-simboli

Ne mogu reci da verujem, pre ce biti nadam se da postoji tako nesto jer zvuci interesantno. Inace sam otvoren za sve i sklon sam da poverujem ovome...

Sto se tice meditacije ima na internentu kako se meditira (ovo mi treba i iz drugih razloga)... Doci cu i do tvojih postova na onoj temi ne brini :D

.apsolut

Neka, nmg da citam knjige, imam previse obaveza, snaci cu se... Inace kada uspem doci cu da vam sisam energiju.... :D

Inace ti hvala za onu preporuku, to mozda i uzmem da citam...

Ima online varijanta...

http://www.scribd.com/doc/30965496/Carl-Gustav-Jung-Čovek-i-njegovi-simboli

Ma ti možeš samo svoju da trošiš
a i treba ti ogromna mentalna energija za projektovanje.. šteta što je ti nemaš :lol: :P

inače, ako nisi potpuni believer, onda nećeš ni kitu astralnu ispušiti :mrgreen:

nije to nimalo naivno, veruj mi. Ja znam da su neki ljudi godinama vežbali i to uz pomoć čoveka koji je potpuno ovladao astralnom projekcijom.

Ne možeš meditirati bilo kad,takođe. Moraš da se potpuno oslobodiš spoljašnjeg pritiska, svih razmišljanja(SVIH potpuno), moraš naći odgovarajući položaj u kojem se osećaš udobno.

a i treba ti ogromna mentalna energija za projektovanje.. šteta što je ti nemaš :lol: :P

inače, ako nisi potpuni believer, onda nećeš ni kitu astralnu ispušiti :mrgreen:

nije to nimalo naivno, veruj mi. Ja znam da su neki ljudi godinama vežbali i to uz pomoć čoveka koji je potpuno ovladao astralnom projekcijom.

Ne možeš meditirati bilo kad,takođe. Moraš da se potpuno oslobodiš spoljašnjeg pritiska, svih razmišljanja(SVIH potpuno), moraš naći odgovarajući položaj u kojem se osećaš udobno.

Ne brini, ako odlucim da odem u taj novi svet, uspecu.... Uvek uspem... Verovacu ako treba... Sve samo da smugnem malo iz ovog dosadnog sveta...

a ti si kao uspeo da se oslobdiš svih misli? :lol:

Back