SNOVI

• Začetnik teme Začetnik teme Neka tamo devojka...luda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Što nije dobro (kaži, stručniji si :lol:)? Kod mene je fora što imam jako dubok san. Znači totalno sam nesvestan okoline, "otplovim" nekud. Alarm zna da zvoni sat vremena, jako bučan, ja ne ustajem. I čak kad me drugi drmaju ne vredi. Obično me probude tek jakim udarcima. I skoro nikad se ne probudim sam, obično me tako neki jači nadražaj razbudi :lol:. Mada je i do toga što sam uvek jako umoran, a nisam u mogućnosti da spavam onoliko koliko želim :lol:. Uglavnom od snova ni traga...

Moguće da je i do umora. Nije dobro zato što su snovi izuzetno bitna veza sa nesvesnim ( verovatno to i sam pretpostavljaš ) i šalju nam bitne poruke iz kojih možemo dosta da naučimo. Recimo, ako ti nešto ( situacija, odnos sa nekom osobom isl ) u stvarnosti nije najjasniji san će ti poslati poruku jer nesvesno mnoge stvari zna bolje od svesnog. A da ne pričam da može da ti ukaže na ono što ne valja u tebi, greške u karakteru isl...

To što si sanjao je super...asocira me na lucidne snove i astralna putovanja. :) Govori i o slobodi ličnosti, kreativnost isl...mada ne znam tačno šta znači kod tebe ali generalno letenje je pozitivno i govori o duhovnoj dimenziji...

Moguće da je i do umora. Nije dobro zato što su snovi izuzetno bitna veza sa nesvesnim ( verovatno to i sam pretpostavljaš ) i šalju nam bitne poruke iz kojih možemo dosta da naučimo. Recimo, ako ti nešto ( situacija, odnos sa nekom osobom isl ) u stvarnosti nije najjasniji san će ti poslati poruku jer nesvesno mnoge stvari zna bolje od svesnog. A da ne pričam da može da ti ukaže na ono što ne valja u tebi, greške u karakteru isl...

Moguće, čak i vrlo verovatno, što se umora tiče :lol:...

Mada, sve pomenuto ja mahom otkrivam u budnom stanju (oni koji me dobro poznaju znaju da sam prilično dobar psiholog i da im čitam misli), pa se može reći da budan sanjam:lol:.

Inače, znam šta su Jung, Frojd i slični govorili o snovima, tako da mi u tom smislu nisi ništa novo rekao. Nego, pomislih da je loše onako, u smislu mentalnog stanja kada se čovek ne seća snova, o čemu baš ništa ne znam :lol:...

Čekaj, a koji su preduslovi da se čovek seća sna? Znam da pri buđenju u REM fazi obično pamtimo san, to mi je i baš logično, ali ima li još nekih uslova koji vode do toga?

završen san se gubi u sećanju
budi se na svakih sat i po i to će prekinuti san, samim tim ćeš se setiti u tom trenutku ali ćeš kasnije zaboraviti ako ga ne zapišeš ili sl.

Sanjao sam da sam neke kolege sa faxa doveo u rodni kraj i da su ovi upali u reku, i onda su nesto pevali dok se neka cudna magla dizala oko mene.... i onda je to postepeno preslo u drugi san, kao idem ja nekon sumskom stazom iprolaze ljudi oko mene, samo sto to nisu bili ljudi vec drvece

Primetio sam da poslednjih noći kad legnem da spavam osećam čudan, ali prijatan bol u mišićima lica, kao da se smejem ili opuštam te mišiće za smeh.. Pošto sam ceo dan nasmejan ugl, verovatno ih opuštam jadne.. :lol:

Čekaj, a koji su preduslovi da se čovek seća sna? Znam da pri buđenju u REM fazi obično pamtimo san, to mi je i baš logično, ali ima li još nekih uslova koji vode do toga?

Ne znam naučno objašnjenje. Snovi koji nastaju pred buđenje su bitniji jer šalju poruku. Takvi se i lakše pamte ( verovatno ih je zato nesvesno i smestilo pred sam kraj sanjanja ). Ja te snove redovno pamtim. Ne znam zašto su neki ljudi skloniji da pamte od drugih, neću to nazvati talentom ali postoji sklonost...

sta ste najcudnije sanjali????(ako se uopste secate) :shock:

e da... lep ti nik inace, verovatno nisi vise ovde pa znaci da si sazrela u normalnu osobu jer su ovde sve manje vise go ludak i ludache... elem, sanjao sam nesto fenomenalno ovih dana sto mi se dugo nije desilo a san je bio skroz u koloru posle dugo vremena... necu da kazem da je bio ono high def 1080p ali toliko sugestivnosti u snu sa ucestvovanjem u njemu dve forumasice sa ovog foruma koje su mi se u snu direktno obracale mrtvacki ozbiljno i sa pitanjima nesvojstvena njinoj naobrazbi da sam pri budjenju bio prilicno zatecen i na ta pitanja vec nekoliko dana pokusavam da nadjem odgovor... ovde ima vestica ako ne znate i vole tako da ulaze u sne drugih i rade cudne stvari pogotovo ako imaju deo vase garderobe, vlasi kose, one ozgo ili one ozdo, fotku, pogotovo vas portre na kojoj rade svasta sto ne bi verovali...elem da nastavim, san je znaci bio koloritan ali i one su bile koloritne... radnja se desavala negde na napustenoj latifundiji u vojvodini....uvodni deo se desavao u stali gde je jedan bik zaskakako kravu a polutvorena vrata koja sam naglo otvorio bacila su tako snazan bljesak da je devojka koja je sa znatizeljom posmatrala taj cin izbledela momentalno sa celim enterijerom i u trenu sam se obreo u sobi visokog plafona...ma ogromnog plafona sa bibliotekom od hiljade knjiga na galeriji, gde se druga dama lenjo protezala na korbizjeovoj lezaljci i igrala se nanulom listajuci koliko sam mogao da vidim iz daljine nexus.... sa svakim korakom koji sam napravio na metalnim uvojitim stepenicama culo se skripanje nekih cudnih skriljaca za koje sam ustanovio da su srcha od stakla.... naravno kao sto pretpostavljate bio sam bos i noge su mi bile krvave. u trenutku je cela soba bila izvucena kao zumom na sam fish aj dok sam ja rastao i nisam u trenu postao ta soba....kada sam shvatio da nemam mogucnost da govorim ili radim bilo kakve manuelne radnje i bio pasivni posmatrac iste situacije kao sa pocetka gde sam jedino bio skoncentrisan na nanulu dame koja je uzivala u mileru i strepeo da ce njenim padom cela slika koju sam gledao biti rasprsnuta u milion sitnih komadica u sobu je uleteo bik koji je poceo da rusi sve pred sobom. bika je jahala ona devojka iz stale skroz obnazena i kose rasute skroz do produzenog dela ledja.....bik je poceo da se penje istim stepenicama kao ja.... uzas me obuzimao jer sam znao sta ce se desiti ako se transponuje u ono sta sam ja postao hodajuci istim putem ka dami sa nanulom... u tom trenutku na vrata sobe sam usao licno ja ... jelte.. obasjan svetloscu kao oreolom.... dama sa nanulom je prestala da cita, devojka na biku se ukocila zajedno sa zivotinjom koju je cvrsto stezala butinama.... pocele su obe da govore u viseglasju ali iz jedne i druge je izbijalo isto pitanje koje sad necu da spomenem jer je nebitno za san a bitno za nesto sto je meni licno jako vazno.... njihov glasovi su poceli da se gube, soba je tonula u mrak a i ja sa njom dok je onaj na vratima sto sam bio ja,sijao sve jace i jace.... e tad sam se probudio i do danas trazim odgovor....

hmm..zaebano...a?

Poslednja izmena od moderatora:
Ja se ujutro uvek secam snova,ali popodne mi veci deo sadrzaja uglavnom ispari :confused:
No,skoriji san je bio da me ruzicasti slon progoni( :lol: ),i da na njega nailazi NLO,kojim pilotira moj najbolji drug napusen :lol: ,zatim slabljenje gravitacije,i osecaj da svi letimo :D
A ozbiljno,zasto neko ne izmisli masinu za snimanje snova na komp? :D

Back