Snovi

1379225412T13j24-i.jpg

Bila je rasprava oko toga da li je bolje sanjati lepe ili ruzne snove.
Tipa, vecina kaze da, kad sanja nesto lepo, kada se probudi, oseca se smireno i odmorno, a kada sanjaju ruzne stvari, bude se nervozni..

Kod mene je malo drugacije (a i nisam jedina, bar jedna koleginica kaze) i kad sanjam nesto lepo, ceo dan sam usrranog raspolozenja, cim se probudim i skontam da je na javi gore..
Ali zato kad imam nocne more ili sanjam da se nesto lose desava, a onda se probudim i shvatim da nije tako, predivno sam raspolozena.

S tim sto ima ljudi koji su svesni da sanjaju, pa im je svejedno kakvi su snovi :lol:

Kako je kod vas?

U poslednje vreme sanjam samo neke lepe snove, tako neka letovanja, neki izlasci i tako, i to mi uopste ne utice na dan posle toga, nekad sam lepo a nekad lose raspolozen, zavisi od toga kakav kontakt imam sa ukucanima, ako su svi nesto nadrkani onda sam celi dan lose raspolozen, a ako su svi lepo raspolozeni to njihovo raspolozenje prelazi i na mene i onda sam celog dana lepo raspolozen bez obzira sta radim ili sta mi se desi tog dana.. :)

Ja jako malo sanjam. Skoro sam sanjao da se sa dvojicom drugova penjem kroz neku napuštenu zgradu. Nemam pojma ni kako su izgledala ta dvojica ni ko su bili, samo znam da su mi bili drugovi. Oni su nebitni, nego, za tu zgradu, koja je u centru grada, se misli da je puna duhova i onda ljudi dolaze da je obidju. Dolaze pojedinačno, ili porodice, a nas trojica se krijemo i plašimo ih. Iz jedne u drugu prostoriju se ne prolazi kroz vrata, nego kroz otvore, rupe, pukotine na zidovima. Dok smo se nas trojica peli, jedan kaže da je bolje da se vratimo, a ja mu odgovorim da možemo da nastavimo, već sam bio na poslednjem spratu kada sam bio mali.
Šta je poenta ove priče? Pa ne znam, samo sam hteo da vam ispričam jedan moj san. Isto se osećam sanjao lep ili ružan san. Najstrašnije od svega u ružnim snovima, ili košmarima, mi je kada sanjam ljude sa velikim očima, pa još crnim. To me ubedljivo najviše isprepada. Kada se probudim, srce mi ubrzano lupa i ubrzano dišem. Inače me košmari ne potresaju. Ostatak dana provodim isto, bez obzira da li sam i šta sanjao, uopšte o tome ne razmišljam.

Ja zadnjih dana ( pa i nedeljjaa) sanjam samo zivotnje i uzivam u snovima:)

Inace se stvarno misli da kada se sanja da ispadaju zubi ili kosa da ce neko umreti.

- - - - - - - - - -

Stvarno, ili si samo sanjala?

stvarno, a to sa zubima sam sanjala pre par nedelja, zato sam gore citirala svoj post...

stvarno, a to sa zubima sam sanjala pre par nedelja, zato sam gore citirala svoj post...

Zao mi je zaista. Ja ponekad ( ali zaista jako,jako retko ) sanjam to sa zubima, kako se klate , ispadaju, kako sam u snu ocajna,
ali ipak mislim da je ovo kod tebe sada slucajnost.(san i java).

Moja je drugarica zbog bolesti, nekog stresa jede noci izgubila kosu ( ali zaista je bilo tako da je kosa ostala na jastku, a ona se
probudila potpuno celava. Mene je to njeno gubljenje kose dugo u sbu proganjalo, ali nije bilo nikakve smrti.

Zao mi je zaista. Ja ponekad ( ali zaista jako,jako retko ) sanjam to sa zubima, kako se klate , ispadaju, kako sam u snu ocajna,
ali ipak mislim da je ovo kod tebe sada slucajnost.(san i java).

Moja je drugarica zbog bolesti, nekog stresa jede noci izgubila kosu ( ali zaista je bilo tako da je kosa ostala na jastku, a ona se
probudila potpuno celava. Mene je to njeno gubljenje kose dugo u sbu proganjalo, ali nije bilo nikakve smrti.

hvala... kako god, nadam se da tako neshto necu sanjati opet...

to za kosu mi nije poznato, znam samo da ne valja sanjati dugu kosu, kao teret, briga i sl...

Eto, pominjete kosu, a ja baš sinoć sanjao... Kao, brijem se mašinicom, i odjednom skontam da sam slučajno(?) produžio do kose, i da sam već obrijao na keca popriličan deo. I ja, šta ću, nastavim do kraja. Nisam bio naročito očajan, ali brijem se i razmišljam kako bi bilo dobro da što pre opet izraste bar na centimetar.

I ja sam sanjao da sam izvadio prstima kvaran zub razgledao ga i vratio u supljinu,ali hvala bogu vec godinama niko nije umro.
A inace svake noci u zadnje vreme sanjam da mi hrana/bombona/deo nekog uredjaja upada u dusnik i da se davim i to me probudi tokom noci, uznemiri, borim se za dah pod utiskom i osecam da mi je grlo suvo i pijem vodu...

Eto, pominjete kosu, a ja baš sinoć sanjao... Kao, brijem se mašinicom, i odjednom skontam da sam slučajno(?) produžio do kose, i da sam već obrijao na keca popriličan deo. I ja, šta ću, nastavim do kraja. Nisam bio naročito očajan, ali brijem se i razmišljam kako bi bilo dobro da što pre opet izraste bar na centimetar.

skinucesh neku brigu...:p

More ti snovi nemaju nikakve veze sa stvarnoscu.
Ja prosle noci sanjam predivan san. Kao nasla sam na nekoj livadi jedno belo macence i jedno belo stene i oni "cele noci" idu sa mnom, igraju se, ja ih milujem,
uutru sam pomislila da ce mi dan biti prelep, kad ono neki cirkus, nerviranje ( ne bas sada tragedija sekspirovskih razmera) tako da nocas nisam ni spavala.
a ne znam ni kako to sve da resim pa se jos uvek nerviram.

Ja prosle noci sanjam predivan san. Kao nasla sam na nekoj livadi jedno belo macence i jedno belo stene i oni "cele noci" idu sa mnom, igraju se, ja ih milujem,
uutru sam pomislila da ce mi dan biti prelep, kad ono neki cirkus, nerviranje ( ne bas sada tragedija sekspirovskih razmera) tako da nocas nisam ni spavala.

Sanjati mače ili mačiće same, znak je slabosti. Nemate dovoljno snage za ono što planirate.
Beli pas je simbol sreće.
Sanjati malog psa, označava da su vam misli i zadovoljstva neozbiljne.
i jos ovo sam nasla:
Livada je jedan od najljepših snova koje možete sanjati. To je mjesto harmonije, unutrašnjeg mira i nježnosti. Ako sanjate livadu, šareno cvijeće, travu ili poljane, već to samo govori da ste zapravo vrlo srećni. Poslije ovakvih laganih snova ljudi se bude čili, veseli i puni snage.

Ako se u snu na livadi osjećate ružno, ili ako se poslije buđenja osjećate loše, to govori o nekoj disharmoniji ili neravnoteži unutar sebe. Onda san nagovještava da se malo odmorite, prošetate po prirodi, slušate ptice ili potok. Stvari će vam biti jasnije a sve nedoumice će se riješiti lakše nego što ste očekivali.

Bašta ima veze sa hranom, ali u snu se više veže za plodnost i napredak. Ako sanjate bogatu baštu sa mnoštvom plodova, znači da ste zadovoljni svojim radom i ponosni na rezultate koje ste ostvarili. Ako je bašta suva ili zakržljala, znači da odlažete poslove i obaveze, a u vama se nakuplja griža savjesti. Vrijedno se prihvatite svojih zadataka i ciljeva, bašta će ozelenjeti i početi donositi plodove, a vi ćete biti srećniji bez griže savjesti.

Ako imate problema sa tjelesnom težinom, priznajte sami sebi šta vas muči i krenite u rješavanje problema.

pa ti sad kombinuj
;)

To je sve logično...Elem i dalje sanjam neke ličnosti iz osnovne, gimnazije...Kapiram da to u mojoj svesti dalje predstavlja vreme bezbrižnosti i opuštenosti, mada to zaista nije bilo...Ili ne u toj meri

skinucesh neku brigu...:p
Pa dobro, ni ne očekujem ja baš od snova da mi proriču budućnost i šalju dojave za tiket. Snovi bi trebalo da budu poruke naše podsvesti.
Ne znam šta mi podsvest govori ovim neočekivanim šišanjem. Možda samo da pripazim kad se sledeći put budem brijao, jer mi se nedavno već zapravo desilo da mi se mašinica omakla iznad zulufa...

Šta znači sanjati svog uslovno rečeno neprijatelja.. Ja sam sanjala ženu koja nam je mnogo
toga lošeg uradila.. Sanjala sam da sam je srela u nekom marketu kod nekih pantalona
na sniženju.. Obradovala mi se, rekla mi da sam lepa, sa njom je bio i njen potrčko (kuma)..
U snu je bila tako stara, na nekim mestima seda a na nekim samo tragovi farbane kose,
kosa onako kratka i kovrdžava, na mestima i proćelava, u licu sva izborana i stara...
Ako ikoga ne želim da sanjam onda je to ona..

Šta znači sanjati svog uslovno rečeno neprijatelja.. Ja sam sanjala ženu koja nam je mnogo
toga lošeg uradila.. Sanjala sam da sam je srela u nekom marketu kod nekih pantalona
na sniženju.. Obradovala mi se, rekla mi da sam lepa, sa njom je bio i njen potrčko (kuma)..
U snu je bila tako stara, na nekim mestima seda a na nekim samo tragovi farbane kose,
kosa onako kratka i kovrdžava, na mestima i proćelava, u licu sva izborana i stara...
Ako ikoga ne želim da sanjam onda je to ona..

Očigledno ima nekih problema, recimo svi su je napustili, pa možeš mislite koliki su ti problemi i koliko je usamljena kada se tebi javlja, sva srećna što te vidi. E, jedino je nije napustio njen potrčko. Ali to je sve u snu. U stvarnosti nemam predstavu šta bi moglo da znači. Neću da budem Skali iz Dosijea X, pa da ti pričam kako za sve postoji logično objašnjenje i da je to samo san. :mrgreen:

povremeno sanjam da mi se gomilaju skolske obaveze, ne mogu da postignem zadato u nekom roku i hvata me panika
btw odavno sam zavrsila sa skolom :dash:

E ovako ja sam pre godinu dana, ljetos, imao paralizu sna i i to jedno 20 dana zaredom. Prvih nekoliko dana neka crna zena ako se to moze nazvati zenom leti iznad mene u pm a oko nje neki crni dim znaci scena iskopirana iz filmova, i svaki dan ista prica ja se userem pokusavam da zovnem kevu ali nmg da pricam ni da se pomeram. Znaci budio sam se umoran koliko sam pokusavo pomjerati ruke... Onda posle nekoliko dana tih sranja, ja sanjam ista zena ono dimi oko nje sve standardno samo nakon toga ja se kao budim mislim sve san ustanem potrcim upalim svjetlo i ponovo se budim a oko mene nista, samo problem postoji ne mogu da se pomjerim. I onda tako 2,3 min pokusavam da se pomjerim i probudim se bude 3,4 sata ujutru. I onda zadnje dane zena lebdi ono crno oko nje, al' ovoga puta nema straha svestan sam da sanjam i pitam sebe u glavi kad ce vise da se zavrsi san i posle minut se probudim, dok su prethodni trajali jako dugo. Posle nekoliko dana sam prestao da sanjam ovakve snove ali zelim da ih opet sanjam da pokusam da ih kontrolisem ali jbg ne moze. Stvar je u stresu... Kao i uvek tu se umesaju psiholozi koji tvrde da je to bolest ili poremecaj sta vec, da bi uzimali pare od glupih i naivnih ljudi. Ali tim snovima sam zahvalan jer se vise ne bojim onih sranja mraka i to, kad gledam horore ne bojim se... Tako da ako imate paralizu sna ne dajte da vas obmanu to je normalno, samo se opustite i nece vise toga biti pokusajte da kontrolisete san, pozdrav onima koji su imali zivaca da citaju!

Volim čudne o kojima dumam satima kad se probudim.Oni nisu česti i predstavljaju neku dublju poruku podsvesti čini mi se.
Imam takvih par snova kojih se sećam do najsitnijih detalja..godinama.

Back