Snovi

nema toze da mi kaze da sam latentna lezbaca :besna:

Pravo da ti kažem , cenim da si pomenuti san izmislila, odnosno da si ga negde pročitala . Ovo zato što je to tipičan primer sna koji se javlja kod osoba koje su pretrpele seksualno zlostavljanje u detinjstvu : Nedozvoljen seksualni odnos i figura suprotnog pola (imago oca) koja oprašta greh i spira stigmu sa njega . Dakle , tipičan pokušaj podsvesti da nekako zaleči pretprljenu traumu .

eeeeeee....otkad ovde niko nije sanjao.
Ja sam skoro imala jedan sexi san sa čovekom
kojeg mnogo volim ali se retko nalazimo,
verovatno od puste mi potisnute želje za sexom..
pa tako malo se isšpraznim kroz te snove.
Velika mi želja a mogućnosti male u zbilji...pa eto
to mu dođe ko' odraz podsvesti...
je li tako?:zper:

Bila je rasprava oko toga da li je bolje sanjati lepe ili ruzne snove.
Tipa, vecina kaze da, kad sanja nesto lepo, kada se probudi, oseca se smireno i odmorno, a kada sanjaju ruzne stvari, bude se nervozni..

Kod mene je malo drugacije (a i nisam jedina, bar jedna koleginica kaze) i kad sanjam nesto lepo, ceo dan sam usrranog raspolozenja, cim se probudim i skontam da je na javi gore..
Ali zato kad imam nocne more ili sanjam da se nesto lose desava, a onda se probudim i shvatim da nije tako, predivno sam raspolozena.

S tim sto ima ljudi koji su svesni da sanjaju, pa im je svejedno kakvi su snovi :lol:

Kako je kod vas?

kod nas fino... prvo sanjali blek end vajt, onda u ful koloru, do pre nekog vremena bilo u sepijama, a sad uopste nish ne sanjamo jer nemamo vremena posto nam zametak sna ne ide iz sopstvene podsvesti vec iz tudje

eeeeeee....otkad ovde niko nije sanjao.
Ja sam skoro imala jedan sexi san sa čovekom
kojeg mnogo volim ali se retko nalazimo,
verovatno od puste mi potisnute želje za sexom..
pa tako malo se isšpraznim kroz te snove.
Velika mi želja a mogućnosti male u zbilji...pa eto
to mu dođe ko' odraz podsvesti...
je li tako?:zper:

Uglavnom to ,s tim da se erotski snovi kod žena češće javljaju u periodu ovulacije , iz razumljivih razloga .

U nekim periodima zivota sam sanjala jako snazne i zivopisne snove kojih sam se jasno sjecala svakodnevno...Da nisam vidjela temu, ne bih se sjetila da snovi postoje...od kad ja nisam sanjalaaaaaa.....a imala sam svoj paralelni zivot u snovima,,,,pa lepo sve u nastavcima. poznate "snovske" predjele, kuce, ljude, situacije....i sve u nastavcima....

Sjecam se jednog sna u boji, sanjala sam da letim....iznad mora, iznad ostvrva...kao sa reklama turistickih....i tako je dobar osjecaj slobode bio!

Sjecam se jednog sna, koji sam tako upecatljivo zapamtila i koji mi se ostvario, to sam uvidjela, tek nakon nekoliko godina, to je bio san upozorenja, tada sam bila na prekretnici...sanjala sam kako idem biciklom kroz tunel, i odjednom kad izadjem iz tunela nizbrdica...i okromna krivina, a dolje more...i ja skliznem sa puta i nadjem se na plazi sa nekim ljudima...rasprava...sve se ostvarilo!

Treba sjesti pa izanalizirati san, to nas nekad nase vise Ja upozorava...

Kako bi voljela da nesto sanjam, tako mi nedostaju snovi! Sad cu pokusati cim legnem! ;)

U nekim periodima zivota sam sanjala jako snazne i zivopisne snove kojih sam se jasno sjecala svakodnevno...Da nisam vidjela temu,
Kako bi voljela da nesto sanjam, tako mi nedostaju snovi! Sad cu pokusati cim legnem! ;)

Snovi su tajni prolaz (ali i pouka) do najviših stanja svesti, ljubavi i duhovne slobode...
Za one koji vole istinu...

Da iskoristim priliku prvo da pozdravim sve vas,u svom prvom postu :)

U nekim periodima zivota sam sanjala jako snazne i zivopisne snove kojih sam se jasno sjecala svakodnevno...

Postoji jednostavna tehnika pomoću koje se možete setiti skoro svega što ste sanjali,do detalja,svake noći.Toliko je delotvorna da mi je bilo neverovatno,kad sam počela da je koristim,jer pre sam stalno zaboravljala snove.

Sve što je potrebno je da redovno,čim ustanete svaki dan zapisujete svoje snove i to do detalja,koliko god možete da se setite.Posle samo par puta počinje da deluje,garantujem. ;)

Postoji jednostavna tehnika pomoću koje se možete setiti skoro svega što ste sanjali,do detalja,svake noći.Toliko je delotvorna da mi je bilo neverovatno,kad sam počela da je koristim,jer pre sam stalno zaboravljala snove.

Sve što je potrebno je da redovno,čim ustanete svaki dan zapisujete svoje snove i to do detalja,koliko god možete da se setite.Posle samo par puta počinje da deluje,garantujem. ;)

Da to je tacno, mada mene mrzi da ih zapisujem, ali ja se uglavnom setim i bez toga, skoro svaki dan. Mozda iz razloga sto ne moram da ustajem rano, ne budi me alarm, ne zurim nigde...

Da to je tacno, mada mene mrzi da ih zapisujem, ali ja se uglavnom setim i bez toga, skoro svaki dan. Mozda iz razloga sto ne moram da ustajem rano, ne budi me alarm, ne zurim nigde...

Da,to sam zaboravila da kazem.Kada krenes da ih zapisujes,posle kraceg vremena ne moras vise ni da zapisujes,secaces se skoro svakog sna. Ali,opet,ako prestanes sa pisanjem skroz,posle nekog vremena izgubi se ta moc pamcenja,pa moras opet tu tehniku da vezbas.Savetujem da se istraje u tome da se zapisuje svako jutro,a meni je to i zanimljivo...da imam knjigu svojih snova,pogotovo sto su po pravilu krajnje cudni,smesni...a ponekad i nesumnjivo predskazujuci,ali po pravilu za ruzne dogadjaje.Nikad za nesto lepo.Zasto je tako to jos ne mogu da shvatim.

Dobro dosla Grace. Zelim ti lijep provod na Krsti, da ti bude lepo ali i korisno kao sto ce nama sa tobom! ;)

Dodjoh na temu da ispricam kako sam nesto bas "zivopisno" sanjala i kako sam pomislila kad sam se probudila: "Jaooo, blago meni!" I sad se ne sjecam! :mrgreen:

Primijenicu ovu tvoju tehniku obavezno! Mada ne cujem prvi put za to, nego sam jutros pod ustiscima! Funkcija momentuma! ;)

Poslednja izmena:
sanjao sam cudan san kao mogu da biram ko ce da vodi ljubav sa mojom devojkom i kao mogu da izaberrem tri kandidata
i kad treba da pocne umesto na nju neko skoci na mene :(

Jao sta sam ja sad malopre sanjala...sta sam sve sklopila u jednom snuuuu...majko mila!
Ali ono sto je interesantno i sto mi se nikad nije desilo...tj jeste slicno jednom prije 20 godina.....mucim se u snu i znam da sanjam, i pokusavam da se probudim...trcim kao i govorim "ajde probudi se" al ne mogu! ...

I onda me "spasi telefon" !!! :lol:

Da li vam se nekada desilo da zaspite i sanjate da padate sa nečega(sa bicikla,sa stepenica...)ili da vam nešto ispada iz ruke i da se trznete i naglo probudite?

Back