Snovi

sejnti, ne bree.. ovo je bilo vezano za članove šire porodice, saobraćajna nesreća i njihova deca koja su kao bez trupa i jedino ja prihvatam da brinem o njima.. :(
što mi je čudno, jer ni o sebi ne umem da brinem kako treba :lol:

meni kažeš :lol:
leeee što sam se ulenjila breee u poslednje vreme, ništa mi se ne radi :aha:

pa dobro, odrastaš, možda to to znači. možda ti se aktivirao majčinski instinkt.
ja znam da moj jeste, čim krenem da smaram sa silnim životinjama koje su mi kao zamena za bebu
pošto definitivno - vreme za bebu nije. :))))

Pošto nam je krinka raspoložen, zanima me da li treba da se brinem ako sanjam bebe bez trupa ili neki oralni seks koji se odvija preda mnom..
jel' to do onih morbidnih viceva i filmova ili šta? :think:
To su dve stvari koliko sam razumeo i nemaju veze jedna sa drugim. Prva predstava jeste uznemirujuća a druga ne bi trebala da bude. Još jedna stvar koja je bitna za snove jeste stepen do koga neki san utiče na snevača. Nije isto ako slični prizor sna izazove jezu i toliko prodrma snevača da se ovaj oznoji ili ako san nema posebno dejstvo iako je zanimljiv. Ovi prvi su važniji , značajniji za snevača.

Poslednja izmena:
meni kažeš :lol:
leeee što sam se ulenjila breee u poslednje vreme, ništa mi se ne radi :aha:

pa dobro, odrastaš, možda to to znači. možda ti se aktivirao majčinski instinkt.
ja znam da moj jeste, čim krenem da smaram sa silnim životinjama koje su mi kao zamena za bebu
pošto definitivno - vreme za bebu nije. :))))

kakva bre beba
i hrčak mi je uginuo :lol:
al' kupiću novog i maziću ga i paziću ga, al' ga neću zvati Đole :lol:

To su dve stvari koliko sam razumeo i nemaju veze jedna sa drugim. Prva predstava jeste uznemirujuća a druga ne bi trebala da bude. Još jedna stvar koja je bitna za snove jeste stepen do koga neki san utiče na snevača. Nije isto ako slični prizor sna izazove jezu i toliko prodrma snevača da se ovaj oznoji ili ako san nema posebno dejstvo iako su zanimljivi. Ovi prvi su važniji , značajniji za snevača.

Mene prodrma samo kad sanjam nešto loše, pa plačem u snu kao dete..
A ovo mi je samo bilo smešno, fina priča da plašim ljude :lol:

Bila je rasprava oko toga da li je bolje sanjati lepe ili ruzne snove.
Tipa, vecina kaze da, kad sanja nesto lepo, kada se probudi, oseca se smireno i odmorno, a kada sanjaju ruzne stvari, bude se nervozni..

Kod mene je malo drugacije (a i nisam jedina, bar jedna koleginica kaze) i kad sanjam nesto lepo, ceo dan sam usrranog raspolozenja, cim se probudim i skontam da je na javi gore..
Ali zato kad imam nocne more ili sanjam da se nesto lose desava, a onda se probudim i shvatim da nije tako, predivno sam raspolozena.

S tim sto ima ljudi koji su svesni da sanjaju, pa im je svejedno kakvi su snovi :lol:

Kako je kod vas?
moji su snovi prave male price koje mogu biti i realne a ponekad kad se probudim pomislim da stvarno nije normalno to sto sam sanjala...Dok sam bila mlada i sanjala nekog na koga nisam obracala paznju desilo mi se da se pocnem zanimati za tu osobu pa cak i zaljubiti...sada iako je moja masta nepresusna sanjam puno dogadjaja i navikla sam se da su zivopisni...mislim da nije dobro da se i ne sanja puno...jednostavno ne plasim se da zaspim...vise sam radoznala...

jos je jung govorio da su snovi vazni za izgradjivanje licnosti ili jos bolje receno za pronalazenje sebe.desavalo mi se dosta puta da se probudim sa neuobicajenim izlivima pozitivnih osecanja.mislim da je uzrok tog osecaja resavanje nagomilanog psihickog konflikta koji je nastao u svesnom stanju pa ako podvest i san dobro odrade posao covek moze dalje da funkcionise kako treba.tako da i nije toliko bitno dali sanjamo apokalipsu,neciju smrt ili neki veseo dogadjaj,san je tu da nas zadrzi u stanju spavanja kako bi se mozak sto bolje resetovao i odrzavao biloske ritmove.postoji mnogo tumacenja i nagadjanja u vezi sna tako da je najbolje kada sam pocnes da tumacis svoju podsvest i san.zvezde ne mozes da vidis u podne,razlog za to je sto je sunce toliko snazno da od njegove svetlosti ne mozes da vidis ostale zvezde koje nas okruzuju ali postaje moguce kada se sunce spusti iza horizonta.isto tako se ponasa i svest sa culima pa je tako tesko proucavati frekvencije slabijeg inteziteta poput sna.vrlo je moguce da na nekom mikro nivou u delovima mozga za koje se smatra da su uzrok svesti postoji spregnuto stanje koje omogucava detaljnije analize sna i podsvesti,to bi svakako bio velik korak u psihoanalizi s obzirom da se decenijama govori o jednom te istom.

ja sam sanjala neke zmije koje, kad nahraniš, narastu baš baš :sad2:
fora je bila da sam išla i pričala, ljudi mi nisu verovali dok nisu videli

e sad, taj princip nenormalnog rasta zmija ima veze sa jednom igračkom koju mi je brat odavno pokazao, odatle to
a ovo da mi ne veruju.. hm, ima krš stvari za koje mi ne veruju ovako, pa sam našla i da sanjam tako :(

smešno mi je bilo danas na tv-u to što još postoje neka sela gde ljudi smatraju da svaki san znači nešto
kao predviđanje
mislim, sanjaš nešto, ispričaš nekom ko zna tvoje probleme i onda lupeta e to znači da će se rešiti

kao kad sednu tri najbolje drugarice i gledaju jedna drugoj u šolju, e sviđaš se jednom crnom dečku, a pre dva dana joj je to lepo rečeno :lol:
faniiiiiiiiiii

Obožavam nadrealne snove koje imam povremeno...Sve je lepo urađeno ko film neki i uzbudljivo svašta se tu dešava i dobro i loše ali na kraju nisam neraspoložen kad se probudim...

pravi odmor :zaljubljena:

ja ne znam kako mi je bilo kad sam se probudila jer sam iz kreveta odmah pod tuš :)

ima tu svega i svačega o snovima, više onog što se ne zna, al' ni u ono što se zna nisam upućena..
tako da neću da ulazim u naučne rasprave

kad smo već krenuli, možemo i dalje da kuckamo šta sanjamo i otkud mislimo da nam je to, kao što sam u prethodnom postu napisala :)

ja sam sanjala neke zmije koje, kad nahraniš, narastu baš baš :sad2:
fora je bila da sam išla i pričala, ljudi mi nisu verovali dok nisu videli

e sad, taj princip nenormalnog rasta zmija ima veze sa jednom igračkom koju mi je brat odavno pokazao, odatle to
a ovo da mi ne veruju.. hm, ima krš stvari za koje mi ne veruju ovako, pa sam našla i da sanjam tako :(

smešno mi je bilo danas na tv-u to što još postoje neka sela gde ljudi smatraju da svaki san znači nešto
kao predviđanje

mislim, sanjaš nešto, ispričaš nekom ko zna tvoje probleme i onda lupeta e to znači da će se rešiti

kao kad sednu tri najbolje drugarice i gledaju jedna drugoj u šolju, e sviđaš se jednom crnom dečku, a pre dva dana joj je to lepo rečeno :lol:
faniiiiiiiiiii
Zmija predstavlja centralno mesto u čovekovom registru simbola i u zavisnosti od konteksta može imati mnoga značenja.
Boldovano. Snovi mogu biti proročki , jer neki događaji bacaju svoju senku unazad. Zato snove treba slušati, naravno njihovo tumačenje nije jednostavno.
Integracija nesvesnog dela čovekove ličnosti a ceo proces Jung naziva individualizacijom, jeste traganje i napredovanje u ostvarenju celovite ličnosti. Mada je individualizacija donekle samoregulativna, svesni napori (traganje) i primena saznanja dobijenih iz snova čine ovaj proces potpunijim a ličnost delotvornijom (jer se smanjuju polariteti unutar psihe).

uh, noćas sam sanjala par snova..
fora ljutila se na kevu što nije htela da jede tortu koju sam joj napravila za rođendan (inače ne znam da pravim torte) :lol:
onda.. e do pre sat vremena sam znala, zaboravih :(

Odlična pesma za spavanje:)
Visions cuped within the flower
Deadly petals with strange power
Faces shine a deadly smile
Look upon you at your trial

Chill that numbs from head to toe
Icy sun with frosty glow
Words that go "Read to your sorrow"
Words that go "Read no tomorrow"

Feel your spirit rise with the breeze
Feel your body falling to its knees
Sleepy wall of remorse
turns your body to a corpse
Sleepy wall of remorse
Turns your body to a corpse

Now from darkness theres spring light
Wall of sleep is cold and bright
Wall of sleep is lying broken
Sun shines in, you have awoken

Sinoć sam sanjao lep san pojavili se neki ljudi s kojima sam se davno družio ali san opet neverovatan stalne promene prostora i dešavanja...Uglavnom u nekom vozu u Rusiji ali sve izgleda kao da je naslikano na onim starim posterima brda,šume...Čak ima i jedan UFO...Opet lepo osećanje posle buđenja.

Bila je rasprava oko toga da li je bolje sanjati lepe ili ruzne snove.
Tipa, vecina kaze da, kad sanja nesto lepo, kada se probudi, oseca se smireno i odmorno, a kada sanjaju ruzne stvari, bude se nervozni..

Kod mene je malo drugacije (a i nisam jedina, bar jedna koleginica kaze) i kad sanjam nesto lepo, ceo dan sam usrranog raspolozenja, cim se probudim i skontam da je na javi gore..
Ali zato kad imam nocne more ili sanjam da se nesto lose desava, a onda se probudim i shvatim da nije tako, predivno sam raspolozena.

S tim sto ima ljudi koji su svesni da sanjaju, pa im je svejedno kakvi su snovi :lol:

Kako je kod vas?

Kad sanjam nesto lijepo, obavezno me "klepi" nesto ruzno na javi... :lol: ...ali, zato vazi i obrnuto... :)
Sanjam svasta, i znam tacno sta i zasto,nekad pamtim do detalja, nekad krozmaglu, nekad nista osim sto znam da sam nesto sanjala....podsvijest odradi svoje...Jedino na sta obratim paznju je kad sanjam nekog iz cista mira kog dugo nisam vidjela, cula, spomenula, pomislila na njega/nju...znam da nesto znaci, i obicno se ispostavi da je tako...
...katkad se probudim umorna, najcesce kad sanjam neki san koji se moze prepricati kao film...zanr-horor, drama, triler... :lol:
Ne opterecujem se snovima, ni sebe ni druge...ali se itekako sjecam situacije, prije nekih 7 godina, bila sam kod tetke, u pola noci se probudila...oko 2h, pola 3...ja sam bila budna...sutra dan je saznala da joj je umrla prijateljica u minut kad se probudila...bila je bolesna, i u bolnici, i sve to...ali opet tacno u minut....

otkako sam počela ovde da kuckam o svojim snovima, češće ih pamtim :)

sinoć sanjala da sam bila u kladionici i neki princip klađenja
pitam momka danas ima li tu logike, pošto se tačno sećam
nema :mrgreen:
al' ću jedan tiket na tu foru, čisto iz radoznalosti

ja sam sanjala noćas neki rat, a i neko ciganče kako mi ušlo u sobu i ljubi me u čelo i pita 'koliko' :eek:
a to koliko se odnosi na broj poljubaca, koliko poljubaca hoću u čelo :confused:
ja sam načisto odlepila, sad je to definitivno :aha:

Ljudi vole da se bave snovima. Ne treba preterivati ali ne treba ih ni zapostavljati ili ti ignorisati. Snovi hoce nesto da nam kazu , pogotovo snovi koji se ponavljaju. Ima ljudi koji tvrde da nista ne sanjaju ili se ne secaju snova kada se probude . Nauka ne pobitno dokazaje da svi sanjaju u toku noci najmanje 4 puta sa nekoliko sekundi ili minuta koliko traje san a ostalo vreme pripada dubokom snu u kome se i ne zna sta se desava, mozda samo neka regeneracija fizicka a mozda i nekog izlazenje iz tela.

Snovi su zagonetka .

ja sam sanjala noćas neki rat, a i neko ciganče kako mi ušlo u sobu i ljubi me u čelo i pita 'koliko' :eek:
a to koliko se odnosi na broj poljubaca, koliko poljubaca hoću u čelo :confused:
ja sam načisto odlepila, sad je to definitivno :aha:

ti odlepila?

juče sam se oduševila kad sam videla mače.. maleno, malenooo..
mazila ga dok nije zaspalo

a noćas sanjam mačku koja se omacila
tj. u trenutku dok sanjam izlaze mačići iz nje
i odjednom sam ja ta mačka :eek:
i kao mislim se, aman, izađite više :eek:

Back