Snovi...

pa verovatno kad bi sanjali iz prvog lica ne bi se mogli osloboditi snova...delovalo bi nam kao da smo sve to doziveli..a ovako `zivimo` dvostruki zivot...na javi sam JA,a u snovima ONA :D

Hmm...to bi mozda moglo da objasni ovo sto sam opisao u prvom postu...
kako,obicno,kad sanjam iz prvog lica,desi mi se to i u stvarnosti....i onda imam osecaj kao da sam to vec doziveo...deja vu. :confused:

Hmm...sta bi bilo kad bi uvek tako sanjali? :eek::confused: :lol:

eto...izgleda da ova hipoteza pociva na nekom dokazu :P ali sve je moguce :D zamisli da svaki put imas deja vu? ziveli bi u haosu...:@ ne bi pravili granicu izmedju jave i sna,onog sto smo doziveli i ono sto zelimo....

eto...izgleda da ova hipoteza pociva na nekom dokazu :P ali sve je moguce :D zamisli da svaki put imas deja vu? ziveli bi u haosu...:@ ne bi pravili granicu izmedju jave i sna,onog sto smo doziveli i ono sto zelimo....

Fff to bi bilo stvarno konfuzno. :confused:

ne mislim u smislu,razlikovanje stvarnosti od sna,nego....
covek...evo ja,posto nije kod svih isto....bih bio preokupiran time,kad bi mi se to desilo i ne bi mogo da skrenem misli na nesto drugo... pogotovo ako bi sanjao kako lomim nogu ili umirem... pupu,daleko bilo....uznemirih se. :eek::confused::lol::lol:

pa i ne bash deja vu sluchaj...mada ,nisam obratila paznju....samo znam da se ponekad tako zivo secam snova,da se ne mogu oporaviti ceo dan i vratiti se u realnost...mozda mi se to desava kad samnjam u prvom licu :) ovo su samo pretpostavke moje :D

Snovi...Sanjam sve i svasta.Da me neko/nesto juri, a ja ne mogu da se pomaknem, da padam - pa se naglo razbudim, iz treceg lica, iz prvog lica, a neki snovi su toliko realni, da mi se cini da ih uzivo prozivljavam.Evo, bas sinoc sam se trgo iz sna cuvsi decji vrisak u snu...
Ne pridajem znacaj snovima i ne planiram sutra na osnovu snova.

Oh Crazy ce pa to je super :)
Sta bih dao da se meni opet ostvaruju snovi ko ranije. Zivot me toliko optereti da ne mogu vise ni da sanjam :)

Ej pa super je to stvar. Ne brini nista samo uzivaj :)

погледао први пост,и пребацио се на задњи хД иначе,хтео сам да кажем да се и мени снови остварују,у неким трентуцима тачно знам шта ће кад да се деси,ето пре две вечери сам предвидео тучу-кошкање на фудбалу:dash:

Oh Crazy ce pa to je super :)
Sta bih dao da se meni opet ostvaruju snovi ko ranije. Zivot me toliko optereti da ne mogu vise ni da sanjam :)

Ej pa super je to stvar. Ne brini nista samo uzivaj :)

Eheheh.. sto rece Nichelo... da ispravim tebe i Silvera.
dobro,ne bas da vas ispravim,al ovde ime dve spojene teme o snovima,koje pitaju dve razlicite stvari.... ali ybg,modovima su snovi pa snovi! :lol:

mene su ti vidovnjacki snovi napustili....za sad....dok ne dodje opet vreme kada mi njihova pomoc bude potrebna. :)

a pitanje druge,novije teme,je... kada sanjate da li sanjate sebe u trecem ili prvom licu,i da li to ima neko znacenje?
mislim da je detaljnije objasnjenje na prosloj ili predprosloj stranici...
:think:
...

kad sam postavio to pitanje,sanjao sam iskljucivo u trecem licu,a kada bi sanjao u prvom,to bi obicno bio neki deja vu...
e sad,poceo sam da sanjam u prvom licu,vise nego u trecem,ali ne verujem da je deja vu,posto se sigurno nikad necu boriti protiv zombija,leteti zmajem i slicno. :lol: :lol::mrgreen: sanjam ja i neke obicne stvari,kao sto su ratovi,borbe,putavanja u New York,Australiju i slicno...al ni to nije nikakav deja vu. :lol::lol::lol:

Jos nesto sam zapazio u snovima.

Kada zaspim,i pocnem da sanjam,prvo sto vidim je sebe kako lezim i spavam. Onda se "ugradim" u "svoj" san,i sanjam sta taj lezeci ja sanja... a budim se veoma naglo i u vecini slucajeva uplasen. :confused: pre odprilike nedelju dana sam se probudio vriskom. :confused: ne secam se tog sna uopste,sem njegovog kraja. ja i neki mali decak u praznoj sobi bez vrata,ja u jednom uglu a on u drugom...i bela neonska svetla,kao u bolnici... ja sam sedeo u uglu a onaj decak je stojao i buljio u mene,onako ludacki,ko da sam mu pobio celu familiju. :eek: onda se sve zamracilo i zatmurilo i spopao me osecaj straha. U tom trenutku sam se probudio vriskom.... :confused::confused::confused:

Sanjam i u prvom i u trecem licu. Nisam primetio razliku, dejavu sam imao u svim slucajevima. Mozda ima neke razlike koju nisam primetio.
Samo da mi se ne ostvari kad sam skocio sa litice i toliko je bilo super da sam se opet popeo da bih skocio...

Upravo sinoc sam sanjao nesto smesno, a u istom trenutku mnogo strasno.
Naime "sanjao" sam. Ja mislim. Ali bio sam na istom mestu na kom sam i lezhao u krevetu, oci su mi bile otvorene, osecao sam da mi se zesce spava ali svejedno su ostale otvorene. Zatim se na vratima pojavio Dart Vejder Ne zajebavam. I ja krenem da se dernjam na sav glas, ali nista ne izlazi iz usta. Onda onako protrljam oci nekoliko puta ali on je uvek tu. Na kraju sam se verovatno trgao iz sna, i cim sam otvorio oci pogled mi je bio isto tamo gde je bio Vejder u snu. I nije bilo nicega.
Onda sam se sam sebi nasmejao sta sam sanjao i nastavio da spavam.

Hehe na zalost dno nisam video, ali sam u snu mozda padao oko 10 sekundi, pao sam i udario glavu u kamen. Ustao sam i rekao ovo je bilo super i poceo da se penjem nazad, ali pre 2 skoka sam se probudio... :( :(
Ako ne mozes u pravom zivotu ekstremne stvari onda mozes u snu :)

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

pa vidi ovako,u stvarnosti skakanje u provaliju duboku 10 sekundi pada nije preporucljivo. :hahaha: al u stvarnosti imas bandzi dzamping. :D nesto sto cu definitivno probati pre nego sto umrem. :) i ako me to ne bude ubilo,nastavicu da zivim. :hahaha:
al i tu,ne verujem da im je pad duzi od 3-4sekunde... 5 max! i to bas sa nekih visokih mesta....
kolko li je ta tvoja provalija bila duboka ybt. :eek:

Stvarno ne znam koliko je bila duboka jer nisam video dno. Ali taj san ne mogu da zaboravim. Jedan je od omiljenih :). Ako se dobro secam i kamen sam bacio dole da vidim koliko je duboko ali nisam cuo nista haha.
Jumping bumpi i ostalo i sad bih probao :)

Milice...pa samo misli nedelju dana pre svakog spavanja, dok ne zaspis, na tu osobu pa kad ti se pocne pojavljivati u snu dosadice ti na kraju haha :), najbolje bi bilo da preuzmes san, i sa osobom radis sta oces loool

Нешто сам читао, нешто нисам али то сад није битно..
(Ово сада наводим пример, не могу да се сетим шта сам предвиђао јер је то било давно,имао сам ту ,,моћ'', а у задње време нема те ,,моћи'')
Ја нпр. кад сам са неким својим пријатељем и шетамо улицом и сад он каже -идем да купим сладолед, 'оћеш и ти- мени се одједном јави као да сам ја то већ једном доживео, и као да сам знао да ће то да се деси али сам се сетио тек када се то стварно десило, да ли сте и ви имали овакво ,,искуство''...?

П.С. Извињавам се ако сам писао неразумљиво, цео дан ме боли глава :@

Нешто сам читао, нешто нисам али то сад није битно..
(Ово сада наводим пример, не могу да се сетим шта сам предвиђао јер је то било давно,имао сам ту ,,моћ'', а у задње време нема те ,,моћи'')
Ја нпр. кад сам са неким својим пријатељем и шетамо улицом и сад он каже -идем да купим сладолед, 'оћеш и ти- мени се одједном јави као да сам ја то већ једном доживео, и као да сам знао да ће то да се деси али сам се сетио тек када се то стварно десило, да ли сте и ви имали овакво ,,искуство''...?

П.С. Извињавам се ако сам писао неразумљиво, цео дан ме боли глава :@

deja vu... :)
pisalo se o tome...
ima veze sa svime i svacim... :D

Sanjam i u prvom i u trecem licu. Nisam primetio razliku, dejavu sam imao u svim slucajevima. Mozda ima neke razlike koju nisam primetio.
Samo da mi se ne ostvari kad sam skocio sa litice i toliko je bilo super da sam se opet popeo da bih skocio...

Snovi...Sanjam sve i svasta.Da me neko/nesto juri, a ja ne mogu da se pomaknem, da padam - pa se naglo razbudim, iz treceg lica, iz prvog lica, a neki snovi su toliko realni, da mi se cini da ih uzivo prozivljavam.Evo, bas sinoc sam se trgo iz sna cuvsi decji vrisak u snu...
Ne pridajem znacaj snovima i ne planiram sutra na osnovu snova.

Previse FPS-a i TPS-a...a mozda i pomalo RPG-a...i RTS-a...

Sinoc sam sanjao.....grozan san..... :sad2::(
ovo mi je sada najveca nocna mora....

elem....san u celokupnosti nije bio nesto los....klasicna svastara sa svime i svacime...ali jedan deo.... bojim se vise da spavam od njega. :sad2::(:cry:

Elem....desilo mi se ovo nekoliko puta u snu...al trajalo je mozda sekundu-dve,nikad vise...sad je trajalo jedno 10-15.

Paraliza u snu.

San je iso kako je isao....u jednom trenutku sam krenuo da se budim,u snu...ali sam mislio da je stvarnost...posto,bio sam u svojoj sobi,svom krevetu,delimicno prekriven carsavom,spavao sam...krenuo da se budem...al nisam mogao da ustanem! nisam mogao da se pomeram,ni oci da otvorim nit nista.... hteo sam da pomerim ruku,nisam mogao...jedva dva tri prsta...hteo sam da otvorim usta da kazem nesto,jok,ne moze...jezik mi se jedva pomerao vrhom. Nekako sam uspeo da otvorim vilicu,ali ona se skroz opustila i mandarala levo desno.... pocela je da me hvata panika,nisam znao sta da radim,nasumicne misli su mi padale na pamet... odjednom,san se nastavio,daleko od mog kreveta i moje sobe...

Kad sam se probudio,bio sam smrtno preplasen,srce mi je lupalo ko da sam sprintao celu noc,a onda se naglo vratilo u normalu,duboki uzdisaji,blagi znoj.....i bio sam u istoj poziciji kao u snu,delimicno prekriven carsavom... :( :eek:

Sad se plasim da zaspim,jer se bojim da cu opet to sanjati. :( :( :(

Poslednja izmena:
Sinoc sam sanjao.....grozan san..... :sad2::(
ovo mi je sada najveca nocna mora....

elem....san u celokupnosti nije bio nesto los....klasicna svastara sa svime i svacime...ali jedan deo.... bojim se vise da spavam od njega. :sad2::(:cry:

Elem....desilo mi se ovo nekoliko puta u snu...al trajalo je mozda sekundu-dve,nikad vise...sad je trajalo jedno 10-15.

Paraliza u snu.

San je iso kako je isao....u jednom trenutku sam krenuo da se budim,u snu...ali sam mislio da je stvarnost...posto,bio sam u svojoj sobi,svom krevetu,delimicno prekriven carsavom,spavao sam...krenuo da se budem...al nisam mogao da ustanem! nisam mogao da se pomeram,ni oci da otvorim nit nista.... hteo sam da pomerim ruku,nisam mogao...jedva dva tri prsta...hteo sam da otvorim usta da kazem nesto,jok,ne moze...jezik mi se jedva pomerao vrhom. Nekako sam uspeo da otvorim vilicu,ali ona se skroz opustila i mandarala levo desno.... pocela je da me hvata panika,nisam znao sta da radim,nasumicne misli su mi padale na pamet... odjednom,san se nastavio,daleko od mog kreveta i moje sobe...

Kad sam se probudio,bio sam smrtno preplasen,srce mi je lupalo ko da sam sprintao celu noc,a onda se naglo vratilo u normalu,duboki uzdisaji,blagi znoj.....i bio sam u istoj poziciji kao u snu,delimicno prekriven carsavom... :( :eek:

Sad se plasim da zaspim,jer se bojim da cu opet to sanjati. :( :( :(

Postoje slučajevi kada se ljudi u snu parališu i to može medicinski da se objasni. Međutim, postoji i paranormalno objašnjenje, ali nisam kompetentna da o tome detaljnije pišem. Mojoj majci se to događalo kada je bila mala i prilično velikom broju mojih poznanika. U svakom slučaju, ono što preživljavaš je vrlo opasno i nemoj da čekaš da potražiš savet od nekog, tvoj strah je opravdan, na žalost:(

Postoje slučajevi kada se ljudi u snu parališu i to može medicinski da se objasni. Međutim, postoji i paranormalno objašnjenje, ali nisam kompetentna da o tome detaljnije pišem. Mojoj majci se to događalo kada je bila mala i prilično velikom broju mojih poznanika. U svakom slučaju, ono što preživljavaš je vrlo opasno i nemoj da čekaš da potražiš savet od nekog, tvoj strah je opravdan, na žalost:(

Znaci postoji mogucnost da dok sanjam ovako nesto,ostanem paralisan i u stvarnosti?! :eek::eek::eek::(:(:(:(:(

Back