Snovi su vam se stvarno dogodili

Ja se secam samo tri sna iz veoma ranog detinjstva koji su mi urezani u glavi,i verovali ili ne ni jednog vise.

Setim se nekad fragmenata najcesce kako propadam ili slicno,sto je retkost.
Otprilike snovi mi se desavaju samo jednom u 7-8 meseci nekad i redje,najzalosnije je to sto kada se probudim znam da sam nesto sanjao ali se ne secam sta.

Nekada mi se dogodi kosmar,probudim se i ceo dan posle toga sam zgrozen jer znam da sam nesto gadno sanjao,ali ne znam sta se to strasno desilo sto je ostavilo toliki utisak na mene
A najzanimljivije je sto me 90% (boljih) prijatelja obavezno sanja 2-3 puta godisnje,i uvek mi ispricaju o cemu se radilo.
Koja ironija.:|

LJudi koji se ne secaju snova, koji imaju blokiranu memoriju kao ti, oni mogu biti osobe programiranog uma.

Da inace ja sam imao nekoliko snova do sada koji su se posle nekog kraceg ili duzeg vremena stvarno dogodila. Mnogo mi je to cudno. Naime to su ustvari neki razgovori sa jednom ili vise nepoznatih osoba. Tako na primer jos u osnovnoj skoli sam sanjao da pricam sa nekim nepoznatim osobama u nekom skolskom kabinetu, a u stvari kad sam se probudio secao sam se kroz maglu tog sna. Ali iste te godine ja sam bio 8 razred. Odmah u jesen kada sam upisao Srednu skolu u drugom gradu , u stvari za vreme prvog casa kada sam se upoznavao sa novim drugovima i drugaricama istog trenutka kao da je grom udario u mene setio sam se celog sna bio je to taj cas i razgovor sav sam izgubljen nisam mogao da verujem da li je to moguce.

Cao ljudi,ja sam se registrovao odavno al nisam u opste dolazio..Ova tema me vrlo zanima,jer stvarno retko kad a da ne sanjam bas nista.A sto je najzanimljivije,dosta toga sto sam sanjao mi se i desilo..
Evo par snova...

U vreme kada je bila bolesna sestra od moje babe,tj. dodje mi baba isto,odlazili smo stalno kod nje u bolnicu.Jedne noci ja sanjam kako idem sa tetkom da posetimo babu.i isli smo tako raznim ulicama,tumarali kroz razna dvosrista,ali nikako da nadjemo bolnicu.Na mestu gde je trebala da bude bolnica nije bilo nicega.Na kraju smo se smorili :D i vratili kuci istim tim putem.Ujutru ,kada sam se probudio,rekli su mi da je baba te noci umrla...

Par dana pre bombardovanja ' 99 sam sanjao kako padaju velike uzarene kugle sa neba,i kako je svuda vatra i svi beze negde.U pamcenju mi je ostala bandera ispred moje kapije koja gori ,prelomljena na pola.Naravno,ona nikad,fala Gospodu, nije dozivela nista slichno.Al eto,mozda sam nekako predvideo bombardovanje.

I imam jos jedan vrlo zanimljiv san..Kada je trebao da izadje 4. deo Harry Pottera ja sam svaki dan isao u knjizaru i smarao ih -JEL STIGO HARRY POTTER?JEL STIGO HARRY POTTER? I naravno,ludeo sam sto nikako da stigne:D. I tako sam i sanjao stalno kako idem u knjizaru da pitam da li je knjiga izasla..i nije, i nije..I poslednje noci ja sanjam kako sam konacno video u knjizari knjigu i odmah sam otrcao da je kupim.A tog jutra sam,radi reda (standardno:P) okrenuo telefonom da pitam da li je stigla knjiga,i nisam mogao ad verujem kad mi je rekla prodovacica-"Evo,upravo su nam jutros javili da stizu knjige danas popodne.." aaaaaa,frapirao sam se:P

i by the way, nocas sam sanjao kako se nalazim na nekoj livadi,sa puno sharenog cveca,i dole malo nizbrdo stoji neki bunar.Ja prisao tom bunaru ,kad iz njega izlazi neka Gospode pomiluj muzika sa radija..I kao da me zove da udjem u bunar..aaaaa

A do skoro sam bas cesto sanjao debilne snove,jer mi je pre par meseci baba umrla..Pa sam skoro svaku noc sanjao kako mi neko sapuce iza uveta da legnem u kameni grob,koji je bio ispred mene.kao u fazonu- udji,odmori se.. Aaaaa kuku lele,kad tad nisam otishao u Lazu,nikad necu...:D:D:D

normalno je. Svi mi sanjamo svake noci,samo se nekad ne setimo da smo bilo sta sanjali,jednostavno zaboravimo san pa onda mislimo da nismo sanjali nista....i snovi se desavaju vise puta u toku noci,a mi obichno zapamtimo samo onaj pred budjenje i tako mislimo da smo sanjali samo jedan san....a zapravo ih je vise
opusti se,tvoj mozak samo chesto zapamti da si sanjao i sta si sanjao....a moj mozak chesto zaboravlja snove,pa meni samo deluje da nisam sanjala nista...
snovi su obavezno prisutni u toj fazi sna,kako se bese zove ta faza,ne mogu da se setim trenutno(

sto se snova tice,ja imam svoja dva koja nikad necu zaboraviti
1.spavam i polusvestan sam gde sam ,u svojoj sobi,znam da tu lezim i spavam na desnom boku,i cini mi se kao da se neko vrzma po kuci i pomalo se uplasim,al smirujem sebe jer znam da spavam i mozda sve to sanjam,nakon pet sekundi,na levom uvetu(posto sam spavao na desnoj strani) cujem sapat svog imena,ali onako da ti se sledi krv u venama,kao iz najgorih filmova,glas da se useres...ali tako stvarno,kao da su usne tik iznad mog uveta
ja su tu uplasim samo tako,i resim:) da se probudim,ali...ne mogu!
tu se jos vise uplasim,krenem da ustanem,da pomerim nogu,ne mogu,tu nastaje jos veca panika,pokusam da pomerim ruku,sake,oci...celo telo trni...zatim pokusavam da se proderem,ali ne uspevam. To stanje traje pola minuta,trni mi telo,pokusavam i pokusavam da se derem,i na kraju uspevam da se probudim ,a umesto AAA!! mog dranja,budeci se iz usta uspevam samo da izbacim aaa(kao dah,sapat)
najezim se svaki put kad se setim sna

2.opet spavam u svojoj sobi i polusvestan,san traje relativno kratko,znam gde sam,kako spavam(kako sam okrenut,opet na desnom boku,cini mi se)
i vidim sebe kako spavam,postepeno sve vise i vise se udaljavam od sebe,nastavljajuci da gledam sebe kako spavam...kad "sam" se udaljio vec dva metra od sebe,pomislim,mozda se ovako umire,daj da se probudim,i kako krecem da se budim,tako se BRZO vracam u svoje telo i budim se(ali taj trenutak kad odlucim da se probudim preko "vracanja" u svoje telo,do budjenja traje manje od sekunde)

eto...te snove nikad necu zaboraviti

Da inace ja sam imao nekoliko snova do sada koji su se posle nekog kraceg ili duzeg vremena stvarno dogodila
Tako na primer jos u osnovnoj skoli sam sanjao da pricam sa nekim nepoznatim osobama u nekom skolskom kabinetu, a u stvari kad sam se probudio secao sam se kroz maglu tog sna. .

Taj fenomen se zove Deja vu (vec vidjeno) ili paramnesia , naucnici objasnjavaju da je to kratak spoj u mozgu, kada nas mozak prebacuje podatke iz kratkorocne u dugorocnu memoriju.
U kratkorocnu memoriju ulaze podaci koje trenutno vidimo,koji se nakon nekoliko trenutaka prebacuju u dugorocnu memoriju,e sad kada dodje do malecne zbrke u prebacivanju podataka nastaje zabuna kao sto je ovaj tvoj slucaj sa razgovorom u skoli, i to je DEJA VU

Veruj mi i meni su se takve stvari desavale (kao i vecini), ali znam da se to moj mozak malo poigrava samnom

Ja sam par puta plakala u snu, ali ujedno i na javi. Naime sanjam kako se svadjam sa mamom i kao ona mene iznervirala i ja placem. I onako kroz san placem i probudim se sto je najgore i nastavim budna da placem.
Drugi put koga se secam bio je pre odlaska na Kosovo, pre recimo dve godine. Kao ona sedi ispred neke kuce i cuva strazu i ja izadjem iz te kuce i vidim nju bez glave i sad kao razmisljam da li da placem ili sta da radim i ja placem, probudim se i dalje placem.
Kao mala sam u snu uvek dozivala tatu i on mene pita dal se secam a ja neki put da neki put ne.

evo ovako ja sam se sad registrovao samo zbog ovoga imao sam vise snova koji su toliko cudini da je ono.... "boli glava"

1)kada sam ziveo u grckoj sanjao sam jedan sam 4-5 puta u kome sam sa dedom kod nekog starog coveka i oni pricaju a ja ih nerazumem.... sedeli su za malim stolom koji je bio jedno 40ak cm iznad crvenog tepiha i kleceli smo svi... meni deda posle jedno 15ak min. kaze da mu donesem rakije i ja sam na kolenima isao i kada sam dosao u neku mracnu sobu ja sam samo pruzio ruku i uzeo sam rakiju i kada je trebalo da je dam dedi ja se probudim i tako svaki put:dontunderstand:

2)isto kad sam bio u grcku ja sam spavao i probudim se ja u 9h i izadjem na balkon (ziveli smo u stanu na trecam spratu) i vidim neku zenu koja je bila visine na kojoj sam ja(25-30m) i ona mi kaze zdravo i to na srpskom i ja joj kazem zdravo i na pocetku sve mi je bilo normalno i kada sam se ja okrenuo za njom video sam samo dlakave noge i usro sam se i tako sam se i probudio i poceo sam da vristim i placem...

3)sanjao sam kako sam u skoli (u srbiji) i kako je jedan decak polomio glavu i hodao je normalno a cela skola ga je pratila i kada se okrenuo svi su poceli da vriste i pobegli su...
i u 4 razredu se stvarno i desilo mislim nije decak isao sa polomnjenom glavom nego je bio raskrvavio glavu i isao je sa jednom uciteljicom i kada se okrenuo lice mu je bilo krvavo i poceli smo da bezimo....
tog decka sam kasnije i upoznao ali nisam se usudio da mu to ispricam

sledeci snovi se desavaju kada sm u potpunosti svestan i gde sam i ko sam i sta radim

4)sanjao sam da hodam... sve oko mene je bilo belo i nje bilo nicega i odjednom se okliznem na led:eek: i padnem u tom trenutku sam ustao sokiran

5)posle par minuta opet sam lego i nakon 5min. lakog sna pojavi mi se slika skolskih stepenica i dok sam se kretao dole ja se ponovo okliznem na led!!!:eek: i ponovo ista prica trgnem se uplasen....

mozda je za neke ovo smarajuce ali za mene je to ozbiljna stvar

ja sam se prijavio najvise zbog ove teme
imao sam par snova koji su toliko cudini da je ono.... "boli glava"

1)kada sam ziveo u grckoj sanjao sam jedan isti san 3-4 puta u kome sam sa dedom kod nekog starog coveka u maloj kucici....
deda i covek su klecali ispred malog stocica koji je bio oko 40ak cm od crvenog tepiha, sedeli su jedan naspram drugog i pricali su nesto i smejali se kao da se prisecaju starih vremena ali ja ih nisam razumeo.... nakon nekog vremena deda mi je rekao da mu donesem rakiju i ja sam klececi otisao do druge mracne sobe i samo sam pruzio ruku i uzeo rakiju kada sam se vratio i u trenutku kada sam trebao da mu dam rakiju ja sam se trgo i probudio

2)isto se desava u grckoj spavao sam i probudio sam se oko 9h i izasao sam na balkon (ziveo sam u stanu na trecem spratu) i video sam jednu zenu koja je bila visoka koliko i visina na kojoj se ja nalazim 25-30m ona mi je rekla zdravo i to na srpskom ja joj ladno kazem zdravo nesvestan da pricam se dzinom:eek: i tek kada sam se okrenuo za njom shvatio sam sta se desava i video sam joj i dlakave noge a te noge su mi ostale u secanju

3)sanjao sam isto u grckoj kako je jedan decak u skoli polomio glavu i setao se kroz skolu dok su ga sva deca pratila a kada se okrenuo svi su poceli da vriste i pobegli su...
nakon toga u 4 razredu se to desilo sve isto ali decak nije polomio glavu nego je raskrvario ili kako vec i uciteljica ga je vodila sve ostalo je I-S-T-O
a tog decaka sam kasnije i upoznao ali mu nisam rekao za san

slece snove sam sanjao potpuno svestan, znao sam i gde sam i sta sam i ko sam

4)jednostavno sam setao, oko mene je sve bilo belo nije bilo nicega i odjednom sam se okliznuo na led:eek: u tom trenutku sam se trgo i skocio iz kreveta

5)nakon 5min. ista situacija se ponovila samo sto sam bio na skolskim stepenicama i kretao se dole i ponovo sam se okliznuo na led!!!! i opet sam se trgo i skocio iz kreveta...

ps:ja sam ovu poruku vec napisao ali mi je pisalo i da je doslo do neke greske nemam pojma i kada sam hteo da je procitam njije je bilo pa sam morao opet da je napisem pa ako ste vi mogli da je procitate izvinite zbog spamovanja:)

Komsinica jedna mi pricala. Sanja kako sedi na nekom bunaru i noge joj vise, ona kao hoce da skoci a ne moze. Posle nekog vremena dok je bila na moru, krenu oni u Ostrog, tamo sve normalno, pomoli se, upali svece i na izlazu iz manastira njoj lose i srusi se, nekako dodje do autobusa i sedne na sediste i opet lose i oseti da se uka...... Ode kod lekara i lekar reko da je krenuo slog, ali se zaustavio u stomaku i da se zato uk....
Malo je banalno ali eto, zena je povezala taj san sa slogom.

Back