Snovi su vam se stvarno dogodili

U ovoj prichi si jedino ti jeziv zato sto bez razloga ubijas ptice....
i samo da te obavestim da su vrapci ugrozena vrsta i nestaju ljudskom krivicom,samo im jos ti falish....
mene bi bilo sramota da ispricham ljudima kako ubijam ptice koje nisu nista zgreshile....
goreces u paklu zbog ovoga,sigurno....daj boze da pakao postoji,kako bi ti i tebi slichni dobili ono sto zasluzujete

IZVINI ali koliko znam pred bogom su SVI jednaki....taj isti bog je stvorio i tebe i tog goluba tako da chisto sumnjam da bogu ne smeta kada neko be4z razloga ubije zivotinju,pogotovo sto je zivotinja slabija od tebe i ne moze da se brani....to je itekako GREH
a ti sachekaj pa ces videti.....
kako uopste zivis sam sa sobom znajuci da si pobio ko zna koliko ptica bez razloga.....
Ne odnosi se sve na ljude,ljudi nisu najbitniji na svetu,iako su umislili da jesu.....taj golub ima svoju svrhu kao i ti

IZVINI ali koliko znam pred bogom su SVI jednaki....taj isti bog je stvorio i tebe i tog goluba tako da chisto sumnjam da bogu ne smeta kada neko be4z razloga ubije zivotinju,pogotovo sto je zivotinja slabija od tebe i ne moze da se brani....to je itekako GREH
a ti sachekaj pa ces videti.....
kako uopste zivis sam sa sobom znajuci da si pobio ko zna koliko ptica bez razloga.....
Ne odnosi se sve na ljude,ljudi nisu najbitniji na svetu,iako su umislili da jesu.....taj golub ima svoju svrhu kao i ti

a kako onda gledas na to kada isti takvi ljudi zakolju prase samo da bi ga ti jela, kako gledas na lovce i oni ubijaju..?!?

Izvini ali zaklati prase da bi neko jeo i ubiti goluba iz zabave nije isto i ti da si razuman ti bi sam mogao to da skapiras ne bih morala ja da ti crtam kako bih ti objasnila....
P.S. ja ne jedem prasice
A lovci su isti kao ti....dosadno im pa idu i pucaju u sve sto mrda opravdavajuci to kao odrzavanje ravnoteze u prirodi.....mooooolim te kakva ravnoteza? ljudi su se namnozili kao skakavci u australiji za vreme najezde pa ne vidim tigrove i lavove,i ostale zivotinje da idu i ubijaju ljude kako bi im smanjili broj....
to samo govori koliko su zivotinje uzvishenija bica od pokvarenih i gramzivih ljudi koji su umislili da je sve na svetu stvoreno za njih kako bi oni imali sve na tanjiru i kako bi se ponasali kako zele....
kada ce se ljudi osvestiti vise....

setio sam se da sam kao dete imao nocnu moru koja mi se ponavljala u kojoj je isti takav golub, u isto suncanom danu u istom pravcu i na skoro isti nacin isao prema meni preklinjuci me da ga neubijem...
!

Ako se u zapovestima NE UBI odnosi samo na ljude a ne na zivotinje zasto si onda sanjao goluba koji te preklinje da ga ne ubijes?
Ochigledno ti je neko ili nesto dalo znak da to sto radis nije ispravno,a ti opet radis to....
kao sto rekoh,tvoja sudbina ce te sachekati,a onda nek ti bog pomogne ako smatra da je to ispravno uchiniti

@rokavec:i stvarno ti nista ne znaci i ne izaziva ti ni trunku grize savesti bar taj san? Takvi ce sutra ubiti i coveka. Mica je u pravu, vrapci su zakonom zasticeni. A vi lovci (nadji adekvatnije ime za sebe-mozda KRIVOlovac) sebe smatrate sportistima... Kad ste takve face, sto ne trenirate boks? :-P

jadni vrapcici.......ajoj i ja sam zgresila,ubila sam jednog vrapcica,ali nisam htela to da uradim:(:(:cry:
moj tata je nabavio pusku pticarku i ja onako iz zezanja uzela da pucam i gadjala jabuke na grani(al sam ih izbusila)i ja videla vrapce na drvetu,al reko odletece i pucala u jabuku...i omasim i pogodim vrapca:(posle sam ga sanjala nekoliko dana i sanjala sam neka jata ptica kako dolecu i odnose nesto........uglavnom mi je zao vrapcica.....

Nikad ne bih ubio zivotinju jer je zivo bice bas kao i mi!
Sam sam spasao 3-4 vrapcica koji su ispali iz gnijezda ispred zgrade, sjecam se ponesem ga kuci, dam mu malo vode,a onda pogledam preko terase i 2 vrabca kruze oko lupe gdje sam ga nasao.Uvjek sidjem ,ostavim ga na klupu,vratim se kuci i vidim vratili ga u gnijezdo.
I ptice imaju roditeljski instikt.

Inace zivim na 6 sprat, ovo se desilo prosle godine, rucam ja... I samo se cuje skripa guma,kocenje,udarac a onda i pseci jauci. Auto je udarilo jednog divnog psa lutalicu.Digao sam se s rucka,sisao dolje, nasao sam ga na 20m od ulice sklupcan u neko zbunje. Nije me se plasio,jer nije ni mogao da se pomjeri. Zovnuo sam komsiju,koji takodje mnogo voli zivotinje (ima pudlicu kuci :) ) i odma smo ga ponijeli kod veterinara. Citavih mjesec dana je zivio na relaciji moj stan-komsijin stan. Kada se oporavio potpuno,pustali smo ga malo napolje, nema ga po nekoliko sati,ali uvjek se vrati. Kasnije ga je komsija poveo na selo,i jos je ziv i zdrav.Da ga ja nisam spasio taj dan sigurno bi umro.Mislim ti jauci nakon udarca ,u srce su me takli.

Zatim slucajno idem za dorucak prije par mjeseci, izlazim iz ulaza,kisa pada,zima,idem ja kad nesto niti cvili,niti mjauce,nesto nepovezano, ne vidim ja nista, idem dalje,kupim dorucak, vracem se i slucajno vidim ispod oluka sklupcalo se malo mache , tek progledalo,povedem ga ja kuci, toplog mlijeka mu dam, mace se povrati potpuno, mislim da je bio pri smrti na toj hladnoci ,svo mokro . Mace zaspe, uto prestane kisa. Kasniej se i mace probudi,igram se ja s njim malo,izadjem slucajno na balkon,kad bijela macka ili macor ,onuda se seta . Znao sam da joj je to tata ili majka i ja ga spustim dolje, ukoliko sam stigao do stana, nije ih bilo

Eto samo sam htio da vam kazem neke slucajeve,da ne ubijate zivotinje,da pomognete kolko je moguce, mislim da imaju ista osjecanja kao i mi :(

Znam da nije u skladu sa temom ali prethodni postovi su me natjerali na ovo!

Dali ste nekada nesto sanjali sto se kasnije stvarno dogodi? ja sam jednom sanjao nesto sto se kasnije stvarno dogodilo.Neznam kako je to moguce i dali je to slucajnost.Ako imate neko objasnjenje ili ako ste nesto ovako sanjali napisite?

Jesam. Više puta. Nemam objašnjenje. Neko snovi su, možda, racionalizacija stvarnosti. Na javi ne primaš te signale, pošto razmišljaš o više stvari, ap se sve to sredi u mozgu kada spavaš. Ja sam se tako u snu setila nečega što na javi nisam nikako mogla godinama da prizovem. Pesma je u pitanju. Nakon nekoliko godina sam se u snu setila reči pesme, a čula sam je u filnu i jako mi se dopala i gledala film godinama pre sna. Na javi nije bilo šanse da se setim ni približno reči. A ponekad sanjamo nešto što ne mogu da objasnim. Neku vrstu predskazanja. Kako i zašto? Pojma nemam.

Ja mislim da su snovi uglavnom stvar psihe. Npr, ja sam jednom sanjala kako mene i moju drugaricu jure vampiri, ali nekako sebe ubedim da meni ne mogu nista. Onda uhvatim moju drugaricu za ruku i dok sam je drzala, oni su samo leteli oko nas, ali nisu mogli da nam naude.

Ja sam, dok sam bila mladja, bas dugo sanjala da me tata rano ujutru ostavi ispred doma zdravlja u nasem gradu koji se inace nalazi u dolini...milsim, na nizoj tacki u gradu. I pored njega protice kanal neki. I tako, ostavi on mene, rano ujutru, svuda magla, tmurno, nema nigde nikog.Samo ja. I idem tako ulicom....sve isto nema nigde nikog....jezivo :S I posle nekog vremena se naravno probudim :D
To sam oko dve, dve i po godine bas cesto sanjala...bzvz...

ma to se i meni desava,nista strashno...ako nista drugo,bar znam kada da ochekujem da ce da se desi neki bedak,i samim tim taj bedak dochekam koliko toliko spremno i nema velikog iznenadjenja....mada zeka me iznenadio prilichno tragichno i neprijatno kada je uginuo... :(
josh ne mogu da se pomirim sa tim....

Back