Nikad ne bih ubio zivotinju jer je zivo bice bas kao i mi!
Sam sam spasao 3-4 vrapcica koji su ispali iz gnijezda ispred zgrade, sjecam se ponesem ga kuci, dam mu malo vode,a onda pogledam preko terase i 2 vrabca kruze oko lupe gdje sam ga nasao.Uvjek sidjem ,ostavim ga na klupu,vratim se kuci i vidim vratili ga u gnijezdo.
I ptice imaju roditeljski instikt.
Inace zivim na 6 sprat, ovo se desilo prosle godine, rucam ja... I samo se cuje skripa guma,kocenje,udarac a onda i pseci jauci. Auto je udarilo jednog divnog psa lutalicu.Digao sam se s rucka,sisao dolje, nasao sam ga na 20m od ulice sklupcan u neko zbunje. Nije me se plasio,jer nije ni mogao da se pomjeri. Zovnuo sam komsiju,koji takodje mnogo voli zivotinje (ima pudlicu kuci

) i odma smo ga ponijeli kod veterinara. Citavih mjesec dana je zivio na relaciji moj stan-komsijin stan. Kada se oporavio potpuno,pustali smo ga malo napolje, nema ga po nekoliko sati,ali uvjek se vrati. Kasnije ga je komsija poveo na selo,i jos je ziv i zdrav.Da ga ja nisam spasio taj dan sigurno bi umro.Mislim ti jauci nakon udarca ,u srce su me takli.
Zatim slucajno idem za dorucak prije par mjeseci, izlazim iz ulaza,kisa pada,zima,idem ja kad nesto niti cvili,niti mjauce,nesto nepovezano, ne vidim ja nista, idem dalje,kupim dorucak, vracem se i slucajno vidim ispod oluka sklupcalo se malo mache , tek progledalo,povedem ga ja kuci, toplog mlijeka mu dam, mace se povrati potpuno, mislim da je bio pri smrti na toj hladnoci ,svo mokro . Mace zaspe, uto prestane kisa. Kasniej se i mace probudi,igram se ja s njim malo,izadjem slucajno na balkon,kad bijela macka ili macor ,onuda se seta . Znao sam da joj je to tata ili majka i ja ga spustim dolje, ukoliko sam stigao do stana, nije ih bilo
Eto samo sam htio da vam kazem neke slucajeve,da ne ubijate zivotinje,da pomognete kolko je moguce, mislim da imaju ista osjecanja kao i mi
Znam da nije u skladu sa temom ali prethodni postovi su me natjerali na ovo!