+SNIPER+

ja sam uvek za veci kalibar. dragunov je 7,62mm
a i mi ovde palamudimo kao koristili smo ih sve pa znamo :D

Palamudim jer sam koristio sledece kalibre: .22LR; .22WMR; .204Ruger; .223; .22-250; .243; .270; .270WSM; 7,62x39; .308 Win; .30-06; .300 Win Mag; .300WSM; 7,92x57; .325WSM; .338 Win Mag; .375 H&H; 9,3x57; .45-70 Government...i da ne nabrajam dalje...

E da... .325WSM = 7,92 Kratki magnum ( u stvari... .323" = 7,92mm) => 8mm Winchester Short Magnum

Palamudim jer sam koristio sledece kalibre: .22LR; .22WMR; .204Ruger; .223; .22-250; .243; .270; .270WSM; 7,62x39; .308 Win; .30-06; .300 Win Mag; .300WSM; 7,92x57; .325WSM; .338 Win Mag; .375 H&H; 9,3x57; .45-70 Government...i da ne nabrajam dalje...

E da... .325WSM = 7,92 Kratki magnum ( u stvari... .323" = 7,92mm) => 8mm Winchester Short Magnum[/QUOTE ]
Gospodin Mauzer je očigledno lovac.

E da... .325WSM = 7,92 Kratki magnum ( u stvari... .323" = 7,92mm) => 8mm Winchester Short Magnum[/QUOTE ]
Gospodin Mauzer je očigledno lovac.

Shta me je odalo? z:mrgreen:

nisam na tebe ni mislio nego na nas dvojicu trojicu ovde z:)
ja sam dosad koristio .22LR i 7,65mm (pistolj)

Porobaj CCI Stinger Hyper Velocity Hollow Piont .22LR 32 grain municiju. Necesh verovati koja razlika u odnosu na ostale proizvodjache.
Neverovatnih 1640 ft/s na ustima cevi dok ostali prozvodjachi guraju max 1250 - 1300 ft/s. Ja je koristim godinama i nemam nameru da je menjam.
Kad bi mogao da nabavish jedan Ruger 10/22... Josh neshto, Ruger 10/22 je najpouzdanija poluautomatska poshka u kalibru .22LR i lako se prepravi u automatsku (imash "recept" na youtube). Cev se ne greje mnogo jer je punjenje relativno slabo u odnosu na vece kalibre a trzaja uopshte nema, shto znachi da ostajesh na meti bez ikakvih problema. Po meni vishe trza vazdushara...
E sad zavisi u koje svrhe koristish .22LR. Ako je lov u pitanju, znash za shta se koristi a ako je samoodbrana u pitanju, ne sekiraj se, zavrshava posao garantujem ti. Te priche kako .22LR ne moze da ske.nja choveka...z:mrgreen: Da ne moze, ne bi ti trebao oruzani list. Naravno, ne govorim o velikim daljinama ali do 50m gadjanjem u vitalne organe chovek pada kao pokoshen. Chak shta vishe, chuo sam iz pouzdanih izvora da je pogodak u vugla sa 100m takodje smrtonosan.
Probao sam i Remington 597 .22LR i mogu ti reci da je rame uz rame sa Rugerom i ako mnogi zbog nize cene Remingtona govore suprotno.

Od gore pomenutih , većina su danas samo lovački kalibri. Osim toga, mislim kako među lovcima ima vrsnih znalaca.
Kako ste nabrojali neke kalibre koji baš i nisu česti, smatram da i vi spadate u u tu skupinu. Sigurno ste iskusan lovac.

Bavim se lovom i veliki sam ljubitelj oruzja. Pored vatrenog, koristim i oruzje sa tetivom, tachnije, compound bow (luk i strelu).

Kolega...nije potrebno da presirash...ja sam 78' godishte z:mrgreen:.

ne koristim je za lov, vise volim repetirke kao oruzja. ruger 10/22 me podseca na napaljene amerikance sa dzakom .22 municije koji su kupili za 5$ i izadju na dvoriste i izresetaju nesto.
nego jel ima uopste kod nas da se kupi taj ruger?
meni su ovde hteli da utrape onog spejs waltera G22 za 80 i koju hiljadu... da, ja se zakopcavam na ledjima.
takodje sam ljubitelj oruzja, i taman kada sam bio skupio kintu za papire i sve, morao sam na drugo da je potrosim, a hteo sam da za pocetak kupim standardnu tandzaru M48 sa optikom, onako od oficira koji je drzi 30god u kuci nije 3 metka ispalila.
pa ako nista drugo da je gledam samo kako Meni stoji u kuci :D

ne koristim je za lov, vise volim repetirke kao oruzja. ruger 10/22 me podseca na napaljene amerikance sa dzakom .22 municije koji su kupili za 5$ i izadju na dvoriste i izresetaju nesto.nego jel ima uopste kod nas da se kupi taj ruger?
meni su ovde hteli da utrape onog spejs waltera G22 za 80 i koju hiljadu... da, ja se zakopcavam na ledjima.
takodje sam ljubitelj oruzja, i taman kada sam bio skupio kintu za papire i sve, morao sam na drugo da je potrosim, a hteo sam da za pocetak kupim standardnu tandzaru M48 sa optikom, onako od oficira koji je drzi 30god u kuci nije 3 metka ispalila.
pa ako nista drugo da je gledam samo kako Meni stoji u kuci :D

Nisi jedini koji je to izjavio. Te je tipichan nachin razmishljanja u Srbiji. Chim je neshto nepristupachno odmah se okarakterishe kao glupost. Znash ono..."kiselo grozdje" a mogu da se kladim da bi skakao od srece do plafona kad bi imao jedan Ruger 10/22 i mogucnost da kupish neogranichenu kolichinu municije u toku godine. Tako da...

Poslednja izmena:
pogresno si ti to shvatio, i napo me.
nisam ja rekao da je ruger los, naravno da se nebih bunio da mi ga neko pokloni,
samo kazem na sta me podseca. a sigurno ne bih resetao stotine metaka u prazno eto tako jer mi se moze (kao sto oni rade, i u 90% slucajeva se prema oruzju ophode kao prema kakvoj igracki).
vise volim neke unikatne stvari, ako vec kupujem nesto, sto nemaju svi nesto sto nije VW golf. a cini mi se da je ruger 10/22 za ameriku sto i golf za srbe bosance i crnogorce.
ne znam dal razumes sta ocu da kazem.

Bavim se lovom i veliki sam ljubitelj oruzja. Pored vatrenog, koristim i oruzje sa tetivom, tachnije, compound bow (luk i strelu).

Kolega...nije potrebno da presirash...ja sam 78' godishte z:mrgreen:.
U prvi tren sam pomislio da je u igri neki iskusni stari brkoz:poz:z:dd:
I ja se bavim lovom ali nažalost rijetko ali uskoro nadam se više. Baš sam kupio za rođendan najboljem frendu, samostrel, sila napinjanja..e sad ne znam jeli 120 ili 150 lb... odlična stvar ali možda i previše jaka, u 5minuta što polomili što izgubili sve 4 strijele:zstidljivko:. Čudno mi je što se to prodaje bez nadzora dok npr za najobičniju zračnicu moraš dati podatke.
Imam jedno pitanje, ti WSM kalibri, kako oni podnose teška zrna? Može li 300wsm primiti neko teško zrno kao npr 3006.

Да ли се сећаш из ког оружја и коју муницију си пуцао (и колико си имао килограма)?
Ако се сећаш следи питање: како си поднео енергију трзаја и из ког става си пуцао?
Поз!

U prvi tren sam pomislio da je u igri neki iskusni stari brkoz:poz:z:dd:
I ja se bavim lovom ali nažalost rijetko ali uskoro nadam se više. Baš sam kupio za rođendan najboljem frendu, samostrel, sila napinjanja..e sad ne znam jeli 120 ili 150 lb... odlična stvar ali možda i previše jaka, u 5minuta što polomili što izgubili sve 4 strijele:zstidljivko:. Čudno mi je što se to prodaje bez nadzora dok npr za najobičniju zračnicu moraš dati podatke.
Imam jedno pitanje, ti WSM kalibri, kako oni podnose teška zrna? Može li 300wsm primiti neko teško zrno kao npr 3006.

WSM nemaju nikakvih problema sa podnoshenjem teshkih zrna. E sad, shta smatrash kao teshko zrno? Da li je to u pitanju 180 grains (11.66gr)? Mada...dobro pitanje jer vecina ljudi koje znam a imaju .300WSM koriste zrna od 165grains (10.69gr). Jedini razlog je postizanje brzine.
Na ustima cevi 3130ft/s = 954m/s (165 grains)
Na ustima cevi 2980ft/s = 908m/s (180 grains)

Naravno, ovo su podatci jednog od prizvodjacha municije "FEDERAL" ali u principu svi su tu negde. Nekih 50m/s + - izmedju 10,69gr i 11,66gr. Po meni nishta bitno. Lichno, koristio bih uvek ovo teze zrno ali stvar ukusa...

Poslednja izmena:
Да ли се сећаш из ког оружја и коју муницију си пуцао (и колико си имао килограма)?
Ако се сећаш следи питање: како си поднео енергију трзаја и из ког става си пуцао?
Поз!

Interesantno pitanje mada mogu ti reci da je .45-70 Government mnogo jache udarao (Marlin 1895 sa kratkom cevi od 18" nerdjajuci chelik).

Ruger M77 Hawkeye African .375H&H.

Shto se tiche kilaze, vagam tu negde izmedju 95-96kg.
Pucao sam iz sedeceg i iz stajaceg polozaja. Ne znam zashto ti je to toliko chudno. Opet ti kazem, .45-70 iz tako reci krateza, mnogo vishe trza.

Probaj da pucash iz polozare i da u isto vreme opalish iz obe cevi (koristi malo jachu municiju).

Back