gost 8170
Veoma poznat
- Poruka
- 10.924
marlin, to kaubojska ona, vincesterka?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pogresno si ti to shvatio, i napo me.
nisam ja rekao da je ruger los, naravno da se nebih bunio da mi ga neko pokloni,
samo kazem na sta me podseca. a sigurno ne bih resetao stotine metaka u prazno eto tako jer mi se moze (kao sto oni rade, i u 90% slucajeva se prema oruzju ophode kao prema kakvoj igracki).
vise volim neke unikatne stvari, ako vec kupujem nesto, sto nemaju svi nesto sto nije VW golf. a cini mi se da je ruger 10/22 za ameriku sto i golf za srbe bosance i crnogorce.
ne znam dal razumes sta ocu da kazem.
Не, није ништа чудно само не могу још да прежалим .375 Холанд Холанд који сам хтео да набавим као 4. карабин а измакао ми је испред носа. У фабрици Застава оружје сам у магацину видео 2 ком. на палети (а обично је било по 50-60м³ од сваког калибра) и кад сам питао шта је то, рекоше .375 спремне за неког преко. Обећаше ми један ком. те ја набавим лову, дозволу, чак исписаше и отпремницу у комерцијали ал' кад сам отишао у магацин да подигнем - нема. После су ме тешили да ја са 62 кг. и не бих могао да пуцам из њеI Ne znam zashto ti je to toliko chudno.
Не, није ништа чудно само не могу још да прежалим .375 Холанд Холанд који сам хтео да набавим као 4. карабин а измакао ми је испред носа. У фабрици Застава оружје сам у магацину видео 2 ком. на палети (а обично је било по 50-60м³ од сваког калибра) и кад сам питао шта је то, рекоше .375 спремне за неког преко. Обећаше ми један ком. те ја набавим лову, дозволу, чак исписаше и отпремницу у комерцијали ал' кад сам отишао у магацин да подигнем - нема. После су ме тешили да ја са 62 кг. и не бих могао да пуцам из њеЗато сам новац потрошио на пумпарицу 12 УлтиМаг али је .375 остала неостварена жеља. Касније ме ухватила паранемија а и нису хтели да ми издају више дозвола (кажу 12 цеви је доста
).
Osobno...više volim tvrdo malo teže zrno i time malo sporije od prosjeka. Ja gledam samo grom(od ppu) u 3006 , to je ja mislim malo manje od 180 alini ne gledam bilo što drugo dosta manje od 180 gr za 3006, možda neki softpoint 150 za čeku.WSM nemaju nikakvih problema sa podnoshenjem teshkih zrna. E sad, shta smatrash kao teshko zrno? Da li je to u pitanju 180 grains (11.66gr)? Mada...dobro pitanje jer vecina ljudi koje znam a imaju .300WSM koriste zrna od 165grains (10.69gr). Jedini razlog je postizanje brzine.
Na ustima cevi 3130ft/s = 954m/s (165 grains)
Na ustima cevi 2980ft/s = 908m/s (180 grains)
Naravno, ovo su podatci jednog od prizvodjacha municije "FEDERAL" ali u principu svi su tu negde. Nekih 50m/s + - izmedju 10,69gr i 11,66gr. Po meni nishta bitno. Lichno, koristio bih uvek ovo teze zrno ali stvar ukusa...
gledam po nekim podacima 300wsm nema ništa od 200, mislim da bi on sa 200gr bio ekvivalent 3006 sa 180gr..ali kako gledam... nema u ponudi..
p.s. od kako se zanimam za lovstvo, prestao sam razmišljati o gramima, ni ne znam koliko je gr grama... nažalost. i na taj način se širi američka kultura.
Osobno...više volim tvrdo malo teže zrno i time malo sporije od prosjeka. Ja gledam samo grom(od ppu) u 3006 , to je ja mislim malo manje od 180 alini ne gledam bilo što drugo dosta manje od 180 gr za 3006, možda neki softpoint 150 za čeku.
gledam po nekim podacima 300wsm nema ništa od 200, mislim da bi on sa 200gr bio ekvivalent 3006 sa 180gr..ali kako gledam... nema u ponudi..
p.s. od kako se zanimam za lovstvo, prestao sam razmišljati o gramima, ni ne znam koliko je gr grama... nažalost. i na taj način se širi američka kultura.
Vidish, meni su dostupni svi ti WSM kalibri ali i dalje vishe volim klasiku. Jedan dan sam se zezao s kumom u streljani na 100, 200 i 300m. Chisto da uporedimo dva kalibra. On je koristio Winchester 70 (nova pushka) u .270WSM a ja Husqvarna Mannlicher Light weight u .30-06. Po svim balistichkim prorachunima i teorijama, .270WSM je trebao da bude kud i kamo precizniji od .30-06. Ne znam...ja nisam mogao da verujem. Imali smo potpuno isto grupisanje. On je koristio Winchester Supreme Elite XP3 150grain municiju a ja Winchester Supreme Elite XP3 180grain.
Da budem sad i ja realan, verovatno i nema neke razlike izmedju ova dva kalibra na pomenutim distancama ali preko toga, .30-06 pochinje da pokazuje svoje nedostatke. Preciznost vec polako opada dok WSM i dalje ostaje precizan kao na 200 i 300m. Pouzdano mogu da kazem da je .30-06 sasvim dovoljan za krupnu divljach poput jelena ili losa do 400m i to bi bio plafon. Medjutim, na ovim daljinama se najcheshce i lovi tako da...
Nisam josh imao prilike da probam PPU Grom ali sam chuo da je jako dobra municija i da parira svim vodecim proizvodjachima.
'oce ponekad i ti jeleni i losovi da ne budi fini, da se pomeraju, da ne stoje mirno, da ponesete koju zolju za svaki slucaj
za nekog nisu teme , za neke nisu puske
aj nemojte oftopicariti
pa znam neko mora poceti al nes nikad isterati svoje pa bolje iskuliras.
da, ja sam skovao izraz оftopičariti bas je slikovit![]()
danas bejah na regrutaciji, imao sam najbolje ocene tamo, samo su me hvalili svi odreda,
i kada su me pitali sta trazio sam snajperista i dobio sam u pesadiji snajperistu.![]()
ne foliram naravno.
@10 pa dobro to znam to treba maltene skola a ne kurs. ali ok bolje ista nego nista.