Jеbeš detinjstvo bez grudvanja blatom i valjanja u istom.
Ja se secam da sam se jednom igrao u bari , i da su svi koji su prolazili od starijih pitali , deco sto se igrate u bari...i nije mi jasno ali nisu mi propustale cizme, posto je bilo jesenje vreme...ne znam za ostalu decu..
Inace dvoriste je bilo odlicno drenirano pa nije bilo bara , u polovini nikad, znaci moze 10 dana da neprestano pada kisa i za pola sata je fudbalica..a u drugom se desilo kad po 10 dana pada kisa da bude jezero u nizem delu, inace ta blaga strmina je sluzila da se sva deca u kraju nauce brzo da voze biciklu...za pola sata deca nauce voznju bicikle..ako ima pametno dete ili neki stariji pa provali najbolju metodu..
Kakvo drzanje za sediste ili ledja ili guranje, to su amaterske metode...
Sad pokusavam da poredim koje sljapkanje mi je donosilo najvise radosti , ali ubedljivu pobedu odnosi leto , gladak beton , sto je opasno jer je klizavo , ali padas ali se ne polomis...i letnje barice od ciste vode jer je beton dugacak a ima neravnine za bare i barice...pa se zatrcis pa sljapkas sve isto kao kad te poliju po beogradskim ulicama, samo ovde cista voda i ti go i nije po tebi nego po zidu ili tudjim nogama..
20 dece se tu skupi i poliva se taj beton onako , puste vodu kroz crevo pa bude mlaka...roditelji mirni , deca graja i artikulacija ravnoteze i pokreta....trebace vam za gradsku poledicu kad tad..
Inace blato i bare kriju i krpelje, ne mora trava samo da bude izvor toga..I to vam je iz iskustva...