SNAJKE IZ ALBANIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hektorius:
Jednakost - sto bi rekle Svabe, o tome se radi, pre toga nije bilo kod nas, danas se malo stvari poboljsavaju, danas i zena ima svoje mesto u drustvu, ne mora da radja odelenje dece i da muzu pere noge ako nece
Jes' nego nekad su i muškarci hteli da prave decu...a vidi ovog sa lupom i markicom, sad se setio da dođe kad smo naljutili prijatelja iz Raške...a on sam je primer koji pobija Jerry-jevu teoriju kako su samo žene krive...;)

Jerry Ropero:
pa ja samo kazem da si ti prosecna srpkinja. ne interesuju te deca , recimo da rodis 3 dece ne pada ti na pamet ni pod razno. imas to jedno dete , cisto onako reda radi, i tvoja interesovanja su putovanja, zezanje, drkanje, provodi, akcija i tako to. kazem ti znam na desetine zena kao sto si ti. vecina je takva.

Ja bih ponovio najvažnije: drkanje, drkanje, drkanje, drkanje, drkanje...

Ja sam rođen u cveću livada
čuvah stada pokraj reke gruže
al zavoleh devojku iz grada
sa usnama ko pupoljak ruže

Bele ruke a prsti ko dirke
pričahu mi najnežnije bajke
zalud uzdah iz grudi pastirke
zalud suze moje stare majke

Sin sam plavih suma i livada
gajih dobre konje i volove
zbog lepote devojke iz grada
zaboravih brda i dolove

Zvao sam je ulicama dugim
i venuo ko trava jesenja
jednog dana spazih je sa drugim
zagrljenu u senci kestenja

Sta sad mogu već bol svoj da patim
mladost moju da tužim za celo
morao sam kući da se vratim
svome domu u rođeno selo

I sad opet svoga vranca jašem
i u krčmi krčmim svoja stada
kitim svirce i razbijam čaše
i proklinjem devojku iz grada

medved_bg:
Ne znam...Nije bilo planiranja porodice, danas ljudi hoće više da pruže svojoj deci, ima više razvoda, pa se i ne stigne do 4-5...Nije to počelo ni u ovoj zemlji ni u ovoj generaciji.
I nerealno je (a i ružno) da pripisuješ krivicu za to samo ženama...O tome smo već pričali.

ne nego danasnje zene su bolesne od b olesti zvane egoizam. nase bake su bile bolji ljudi. to je sustina cele price. i ja ne prozivam licno generalno tako stoje stvari i to je cinjenica.

Jerry Ropero:
ne nego danasnje zene su bolesne od b olesti zvane egoizam. nase bake su bile bolji ljudi. to je sustina cele price. i ja ne prozivam licno generalno tako stoje stvari i to je cinjenica.

Jeste, srce, ali naše bake su imale muževe koji su bili u stanju da izdržavaju svoju porodicu.

Jerry Ropero:
I naše deke su bili bolji muškarci.

Nego, Jerry, da te ja pitam:
Kako možeš toliko da pljuješ gradske cure, kad, evo na ovom forumu jedino nas par gradskih priča normalno sa tobom, ne vređa te, sve ti oprašta, pa gde će ti duša? Na ranu da nas priviješ, a ti tako? :lol:

Jerry Ropero:
ma kako to da sve srpkinje imaju razlog svoj da imaju 1 dete a u vremenu nasih baba sve su zene imale po 4-5 i takvih razloga nije bilo i ako je tad bilo 100 puta gore nego danas?
Prvo i osnovno, nase prababe nisu ni cule za kontracepciju. Drugo, kad se Stevinom pradedi prihebe, da prostis, Stevina prababa ima da siri noge ili da popije kais. A koliko je njoj do sexa posle dana provedenog u rintanju, mo's misliti. Trece, nesrecna Stevina prababa je ono malo odmora i mira u zivotu nalazila iskljucivo kad je trudna. Cetvrto, Stevinoj prababi su se sve obaveze vrtele oko dece, dok danasnja snajka, bogami, mora nesto i da sljaka.

Ima tu jos gomila razloga, ali cinjenica je da je u modernom drustvu i jedno dete nevidjena obaveza, a kamoli tri ili vise.

Yopa:
Prvo i osnovno, nase prababe nisu ni cule za kontracepciju. Drugo, kad se Stevinom pradedi prihebe, da prostis, Stevina prababa ima da siri noge ili da popije kais. A koliko je njoj do sexa posle dana provedenog u rintanju, mo's misliti. Trece, nesrecna Stevina prababa je ono malo odmora i mira u zivotu nalazila iskljucivo kad je trudna. Cetvrto, Stevinoj prababi su se sve obaveze vrtele oko dece, dok danasnja snajka, bogami, mora nesto i da sljaka.

Ima tu jos gomila razloga, ali cinjenica je da je u modernom drustvu i jedno dete nevidjena obaveza, a kamoli tri ili vise.

Da, sa njive trkne da se porodi, pa dodje nazad posle dva sata... Humano, nemam reči...
Danas medjutim, nikom ne pada na pamet da sedne na zubarsku stolicu radi benignog pregleda, ako ne ubedi stomatologa da je ipak bolja totalna anestezija, ali da ga probude pre utakmice na TV-u ili španske serije ako je žensko.

To se zove standard života kom su ljudi tokom svog napretka i težili.
Ta težnja ka neradu tj da sve radimo uz pomoć pomagala nas je učinio lenjivcima.
Toliko lenjim da smo sebe stavili na prvo mesto a dete je postalo nevidjena obaveza a ne prirodna potreba za održavanjem vrste, ako već ne potencijal za buduće osvajanje teritorije...

Da li nam je zbog tog standarda život lakši?
Hm.. Šećerna bolest nastaje usled nedovoljno fizičkih aktivnosti...
Nekada je granica normale bila 6, kod nas je podignuta na 7 a u Americi je odavno na 9

Iron Lord:
Da, sa njive trkne da se porodi, pa dodje nazad posle dva sata... Humano, nemam reči...
Danas medjutim, nikom ne pada na pamet da sedne na zubarsku stolicu radi benignog pregleda, ako ne ubedi stomatologa da je ipak bolja totalna anestezija, ali da ga probude pre utakmice na TV-u ili španske serije ako je žensko.

Ta težnja ka neradu tj da sve radimo uz pomoć pomagala nas je učinio lenjivcima.
Toliko lenjim da smo sebe stavili na prvo mesto a dete je postalo nevidjena obaveza a ne prirodna potreba za održavanjem vrste, ako već ne potencijal za buduće osvajanje teritorije...
:shock:
Nijedno od ponuđenih. Daj još opcija.

Yopa:

vidis , albanke nemaju te razloge. zato su albanci uspesna nacija a srbi bezuspesna. zato albanci osvajjau nas zivotni prostor a ne mi njihov.

poenta je da je ono kako je bilo u vremenu nasih baka bilo normalno a da je ovo sada nenormalno

Iron Lord:

Nekada je granica normale bila 6, kod nas je podignuta na 7 a u Americi je odavno na 9

lepo receno irone. slazem se sa ovim sto si rekao. danasnje drustvo je BOLESNO I to je cela sustina price.

Iron Lord:

Da, ali prirodna potreba za produzenjem vrste se kod muzjaka primata (a ljudi to jesu) se svodi na to da nagne zenku & oplodi je. Mission acomplished, idem trazit' druge pi**e. Zenka je ta koja se brine o mladuncima i to je njen instinkt.

E sad, ljudi su dostigli taj stadijum razvica da mogu svoje instinkte da suzbiju. Kako je muzjak naucio da ne zapali po zavrsetku snosaja, tako je sad i zenka nece pod obavezno da posveti zivot odgajanju mladunaca, vec trazi i da se okusa u drugim delatnostima, pa se npr. zaposli. Spanske serije i basket na TV-u su tu samo slag na tortu.

Nije stvar u lenjosti vec u tome da smo umesto jednih obaveza (frajeri: ebavanje, ribe: briga o deci), preuzeli neke nove, npr, izgradnja karijere.

Jerry Ropero:
lepo receno irone. slazem se sa ovim sto si rekao. danasnje drustvo je BOLESNO I to je cela sustina price.

I ja se slažem sa nekim tvojim stavovima na ovoj temi (ne baš sa svim) ali ujedno dolazimo do poente teme:

NEKO ŽELI PORODICU PO SVAKU CENU DA STAVI NA PRVO MESTO I NE ŽALI STEČENO!

Da li je onda bitno ko je odakle?

medved_bg:
Ti mora da si Bosanac, ovako su samo oni tvrdoglavi...

Gledam Frušku Goru sa Salaša
Vojvođanska polja žitonosna
slušam svirku janike balaša
a u mojoj duši moja Bosna

Ref.
Semberijo moja u aprilu
ti si mene ljula u krilu
Bosno moja jabuko u cvetu
što me pusti, što me pusti
da lutam po svetu

Gledam Dunav s Petrovaradina
lađe koje stižu iz daljina
u ruci mi čaša rujnog vina
a u mojoj duši moja Drina

Ref.

Gledam vile u snegu behara
pijem vino iz zlatnog behara
a u mojoj duši krovinjara
i u njojzi moja majka stara

Jerry Ropero:
vidis , albanke nemaju te razloge. zato su albanci uspesna nacija a srbi bezuspesna. zato albanci osvajjau nas zivotni prostor a ne mi njihov.

poenta je da je ono kako je bilo u vremenu nasih baka bilo normalno a da je ovo sada nenormalno
Da, ali zapitaj se da li bolje zivis ti ili neki Albanac, ponosni otac i vlasnik devetoro urlajuce dece?

ee Jerry,a ja recimo nisam porodican covek...mislim,neinteresuje me to...sta samnom jeboga mish.....nevolim ni zivotinje nesto extra mnogo..nemam ni keru chak:)

jel se ja onda racunam ko neki negativan clan drustva,bolestan koji nazadjuje ili kako god...dzabe trosi tesko napravljenu 'ranu....hm....ima tu svega...nisam napravio vojnika za srbiju,ono,da stasa i on jedan dan za pusku :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back