SNAJKE IZ ALBANIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jerry Ropero:
ja tebe u potpunosti razumem. u zivotu sam sreo desetine takvih ljudi/zena kao sto si ti. takvi idu linijom manjeg otpora, jedini ideal na svetu im je sopstveno dupe, treba im neko ko ce da radi za njih, da ih vodi na letovanja, zimovanja, a one da dignu sve cetiri uvis i da uzivaju. nije problem sto si ti takva, problem je sto je vecina ljudi u srbiji kao ti. zato ova drzava i propada.

Srce moje pametno, mene od devetnaeste godine niko ne izdržava, a to što sam našla čoveka s kojim ću provesti ostatak života i s njim imam predivno dete, smatram svojom velikom prednošću. A to što tebi smeta što idem na letovanje, koje mi, uzgred, niko nije platio niti poklonio, nije moj problem. Ići ću na zasluženi odmor, kad god mi se ukaže prilika, bez imalo griže savesti.

Registra.:
Ne pričaj svašta. Verovatnoća da devojka iz grada upozna nekog Savu iz, otkud znam odakle, je minimalna. Niti Sava dolazi u grad, niti devojke iz grada idu u Savino selo. Porazan je tvoj pećinski način razmišljanja u 21. veku i stav da su za problem nataliteta u Srbiji krive žene.

Pa frajeru, nadji ljubav svog života, oženi se, izrodi decu, pa mi onda pametuj, a ne ovako na prazno. Niti žene, niti dece, a pun iskustva - ali tudjeg.

sava ide cesto u grad, recimo ide da proda ono sto je proizveo. al nijednoj gospoji ne odgovara domacin i posteni radnik Sava koji radi od jutra do sutra , vec joj odgovara neki mudonja sa besnim autom i dzepom punim eura. Sava jednostavno ne spada u njen krug interesovanja. Jer zivi na selu, ne vozi besna kola vec traktor, a i ne zna da laze. Lep je Sava bio momak, al eto , nijedna se gospojica iz grada u njega ne zagleda. Ni one najruznije.

Jerry Ropero:
prvo ja sam iz raske a ne iz novog pazara drugo, da sam rodjen na selu i da tamo zivim tamo bih i ostao . trece ovaj tekst pokazuje da srpkinje ne znaju za ljubav vec da su im samo bitne pare i gde momak/covek zivi. jer da znaju za ljubav neka bi se zaljubila i u coveka sa sela, i bila bi spremna da podje za njega bez obzira na sve.

sustina cele price je da u srbiji nema ljubavi vec da se racuna samo ko sta ima i gde ko zivi.

zar nije porazno sto u *ebenoj srbiji za lepog momka sa sela nece da podje ni skrdnelj/grob iz grada?

Skrdnelj... :lol: :lol: :lol:

Registra.:
Srce moje pametno, mene od devetnaeste godine niko ne izdržava, a to što sam našla čoveka s kojim ću provesti ostatak života i s njim imam predivno dete, smatram svojom velikom prednošću. A to što tebi smeta što idem na letovanje, koje mi, uzgred, niko nije platio niti poklonio, nije moj problem. Ići ću na zasluženi odmor, kad god mi se ukaže prilika, bez imalo griže savesti.

pa ja samo kazem da si ti prosecna srpkinja. ne interesuju te deca , recimo da rodis 3 dece ne pada ti na pamet ni pod razno. imas to jedno dete , cisto onako reda radi, i tvoja interesovanja su putovanja, zezanje, drkanje, provodi, akcija i tako to. kazem ti znam na desetine zena kao sto si ti. vecina je takva.

Стари је то проблем. Била је једна лепа ТВ драма на ту тему "Извињавамо се,

много се извињавамо"
, играо је покојни Слободан Ђурић и Милена Дравић...

JA sam iz grada ( Novog Sada)dosla sa decom i muzem u selo zbog muzevog posla i tu zivimo vec 5 godina.Imam auto i sve sto imam obavim kolima koja su mi stvarno neophodna za zivot,Moja deca su bila vise puta u pozoristu, bioskopu,priredbama,zoo vrtu i videla vise nego i jedno dete iz grada( i ako sam ja rodjena i odrasala u centru N S)Tako da mislim da ne postoji razlika izmedju zivota na saelu i zivota u gradu ako ti ne zelis da je bude,osnovna razlika je to sto ti dete lepse dise,manje se razboljeva,nema kontakt sa drogom,i sve u svemu zivi i jede cistije.A sto se zena tice istina je da nece da zive na selu xzato sto nece da rade i samo to.

darkoje:
JA sam iz grada ( Novog Sada)dosla sa decom i muzem u selo zbog muzevog posla i tu zivimo vec 5 godina.Imam auto i sve sto imam obavim kolima koja su mi stvarno neophodna za zivot,Moja deca su bila vise puta u pozoristu, bioskopu,priredbama,zoo vrtu i videla vise nego i jedno dete iz grada( i ako sam ja rodjena i odrasala u centru N S)Tako da mislim da ne postoji razlika izmedju zivota na saelu i zivota u gradu ako ti ne zelis da je bude,osnovna razlika je to sto ti dete lepse dise,manje se razboljeva,nema kontakt sa drogom,i sve u svemu zivi i jede cistije.A sto se zena tice istina je da nece da zive na selu xzato sto nece da rade i samo to.

mogu samo da kazem - svaka ti cast i skidam kao kapu. takve kao ti su danas zaista retke. veoma retke. da je vise takvih kao ti srbija bi bila bolja zemlja nego sto to jeste danas.

Jerry Ropero:
sava ide cesto u grad, recimo ide da proda ono sto je proizveo. al nijednoj gospoji ne odgovara domacin i posteni radnik Sava koji radi od jutra do sutra , vec joj odgovara neki mudonja sa besnim autom i dzepom punim eura. Sava jednostavno ne spada u njen krug interesovanja. Jer zivi na selu, ne vozi besna kola vec traktor, a i ne zna da laze. Lep je Sava bio momak, al eto , nijedna se gospojica iz grada u njega ne zagleda. Ni one najruznije.

Jedino mogu da govorim u svoje ime. Sava mi se nikad nije udvarao, nikad nisam upoznala savu, nikad me nije prosio ni jedan sava, a to je slučaj sa hiljadama devojaka iz velikih, ili manjih gradova. Prema tome, sava bi možda mogao da se zapita, da nije možda on problem, ako za 40 godina baš ni jedna devojka nije htela da se uda za njega.

Problem je Jarry, u tome, što se žene, za tvoju informaciju, danas školuju, rade, ekonomski su nezavisne i neće da ih niko tretira kao sluškinju u kući. Mnogo sam truda uložila da radim i školujem se u isto vreme, mogla sam, kao neke druge, da se bogato udam i bez škole, ali... I sad posle svega da budem nekome krpa za prašinu, da služim, čistim, bez prava glasa, da reč njegove mame za mene bude zakon - žao mi je Jarry, ne može. A Albanka, koja je pobegla iz ko zna kakve bede, to može i ne krivim je, verovatno je otišla na bolje.

Jerry Ropero:
pa ja samo kazem da si ti prosecna srpkinja. ne interesuju te deca , recimo da rodis 3 dece ne pada ti na pamet ni pod razno. imas to jedno dete , cisto onako reda radi, i tvoja interesovanja su putovanja, zezanje, drkanje, provodi, akcija i tako to. kazem ti znam na desetine zena kao sto si ti. vecina je takva.

Pa ti to malo onako, odokativno, čini mi se. Ti i ja se ne poznajemo od vrtića, ti ne znaš ništa o meni, kao što ja ne znam ništa o tebi, samo mislim da olako i s vrha glave procenjuješ stvari o kojima baš ništa ne znaš.

Da si ti meni živ i zdrav, dodji ti i do jednog, pa je neki napredak.

prosecna srpska zena danas nece da ima vise od jednog deteta pre svega zato sto ako ima vise dece nema vremena za sopstveno zezanje, nema vremena za ispijanje kafica sa drugaricama, izlazak u grad, letovanja, zimovanja, izlete, setnje, obilaske.

jednostavno ljudski egoizam je pobedio kod ogromne vecine ljude. a i ove koji imaju vise od 1-2 njima drustvo tj drzava mesto da pomogne, ona ih gleda kao zaostale debile. zato nam i jeste tako kako nam je.

Registra.:
Jedino mogu da govorim u svoje ime. Sava mi se nikad nije udvarao, nikad nisam upoznala savu, nikad me nije prosio ni jedan sava, a to je slučaj sa hiljadama devojaka iz velikih, ili manjih gradova. Prema tome, sava bi možda mogao da se zapita, da nije možda on problem, ako za 40 godina baš ni jedna devojka nije htela da se uda za njega.

Problem je Jarry, u tome, što se žene, za tvoju informaciju, danas školuju, rade, ekonomski su nezavisne i neće da ih niko tretira kao sluškinju u kući. Mnogo sam truda uložila da radim i školujem se u isto vreme, mogla sam, kao neke druge, da se bogato udam i bez škole, ali... I sad posle svega da budem nekome krpa za prašinu, da služim, čistim, bez prava glasa, da reč njegove mame za mene bude zakon - žao mi je Jarry, ne može. A Albanka, koja je pobegla iz ko zna kakve bede, to može i ne krivim je, verovatno je otišla na bolje.

takve kao ti obicno budu skolovane usedelice. evo znam jedno 20 doktorki sa 30 i vise godina, sa takvim razmisljanjem kao ti , al bez muza. ti si kako bi rekli imala vise srece. taj nasla si konja za jahanje.

Jerry Ropero:
ma da . sve ste se rodile sa stiklama na nogama, i ne mozete bez asfalta. zato srbija propada. zato sto su srpske zene lose. pogledaj na sta su sve spremne albanske zene. za tako nesto covek moze samo da im skine kapu.

srpkinje recimo hoce da idu na maldive, u egipat, tursku,grcku , na izlete na palicu, kopaoniku, zlatiboru. za to mozes naci hiljade njih. ali ih je jako malo onih koje hoce porodicu, brak, da udju u rudnik sto bi rekli i da on nista stvaraju nesto. zato nam i nacija izmedju ostalog propada.
Registra ti je već sve rekla, šta ja sad da ti kažem...Neko mora i da živi u gradu, pa šta bi radili gradski muškarci kad bismo sve otišle kod Save? A i u gradu se pošteno radi...
A to Maldivi, Egipat, Grčka, Turska...pa videli smo i da ima muških kojima je važniji Gameboy Advance sa Inspector Gadget kertridžom od toga što nam nacija propada ;)

Registra.:
Pa ti to malo onako, odokativno, čini mi se. Ti i ja se ne poznajemo od vrtića, ti ne znaš ništa o meni, kao što ja ne znam ništa o tebi, samo mislim da olako i s vrha glave procenjuješ stvari o kojima baš ništa ne znaš.

Da si ti meni živ i zdrav, dodji ti i do jednog, pa je neki napredak.

jeste odokativno al znam psiholoski profil takvih kao ti kazem ti vecina nasih zena je takva danas tako da nisi ti sad nista specijalna . ti si samo prosecna srpkinja i kao takva vrlo laka za proceniti

Jerry Ropero:
prosecna srpska zena danas nece da ima vise od jednog deteta pre svega zato sto ako ima vise dece nema vremena za sopstveno zezanje, nema vremena za ispijanje kafica sa drugaricama, izlazak u grad, letovanja, zimovanja, izlete, setnje, obilaske.

jednostavno ljudski egoizam je pobedio kod ogromne vecine ljude. a i ove koji imaju vise od 1-2 njima drustvo tj drzava mesto da pomogne, ona ih gleda kao zaostale debile. zato nam i jeste tako kako nam je.
:shock:
Ebeš mi sve, Jerry, ti si latentni gej.
Do sada si mrzeo samo sponzoruše, sada, vidim, mrziš sve žene...
Žalosno.

Jerry Ropero:

To nije prosecna srpska zena vec je isti slucaj i sa prosecnom Amerikankom ,Ruskinjom ili Poljakinjom jer je globalni trend da je u svim iole razvijenijim zemljama prirodni prirastaj sve manji od Rusije do Kanade je potpuno isti slucaj mozemo mi sada da kukamo i naricemo do sutra nad tom svakako porazavajucom cinjenicom ali to je tako i nece se vise vratiti vremena kada je bilo normalno da familije imaju po petoro dece jer je to danas odlika iskljucivo najsiromasnijih drzava na svetu poput Nigerije i Bangladesa .Ne treba kriviti za to samo zene jer su detetu potrebna oba roditelja , a i muskarci sve vise vole da sede po kafanama ,stadionima ,kladionicama,teretanama i igraju fudbal ili basket sa drugarima nego da sede kod kuce sa zenom i decom kao sto je bio slucaj pre 60 godina .

Jerry Ropero:
u celom poslu posreduju bosnjaci sa pesterske visoravni.

Ti sa Pesteri nisu Bosnjaci po krvi, no poislamljeni pripadnici albanskih plemena Klimente i Hoti, koji su zbog slavenskog okruzenja i zenidbom sa muslimanima iz mesta oko Nove Varosi, Prijepolja, Pljevalja, Priboja i BiH i sami slavenizirani. Ovo vazi za Cijeli Pester (opcinev Tutin, Sjenica i dio opcine Novi Pazar).... Ti tzv. Bosnjaci se vrlo rado zene sa Albankama, dok pravi Bosnjaci ne stupaju puna srca u brak sa Albancima. Pomenute Albanke koje su udaju za Srbe su iskljucivo katolicke vjeroispovjedi

Jerry Ropero:

Imam komšinicu iz kraja, ima petoro dece. Da nema komšiluka i neke njihove rodbine, ne bi imali hleba da jedu svaki dan, za tvoju informaciju. To što ti pričaš nema veze sa istinom.

Klinci su bili slatki kao mali, stvarno lepa i zdrava deca, ali ovaj najstariji je već počeo da pravi probleme. Dovoljno je odrastao da vidi da ne živi normalno, da roditelji ne mogu da mu priušte ni delić onoga što imaju njegovi vršnjaci, nosio je očeve cipele, tri broja veće, komšiluk donosi hranu da bi imali svaki dan da pojedu bar dva obroka, od države nema neke pomoći, a otac radi, nije da čovek ne radi, ali nema neku školu, fizikališe, pojma nemam gde, zaradi po neku crkavicu, ali to nije dovoljno - njih je sedmoro u kući, čoveče. Stvarno im pomažemo svi koliko nas ima u komšiluku, ali uvek nešto fali, ne možeš uvek ni da znaš šta im treba, a Jarry, ruku na srce, pa ne može niko da živi tudji život.

Ovaj mali, koga sam pomenula, definitivno raste u delikventa, u 12. godini puši, pravi probleme u školi, druži se sa nekim starijim klincima, osvedočenim delikventima, prepoznali su u njemu kandidata i eto.

A roditelji su ispunili kvotu - i više nego što treba. Petoro. Nije baš sve tako jednostavno kao što ti vidiš kroz te tvoje pink naočare.

medved_bg:
Registra ti je već sve rekla, šta ja sad da ti kažem...Neko mora i da živi u gradu, pa šta bi radili gradski muškarci kad bismo sve otišle kod Save? A i u gradu se pošteno radi...
A to Maldivi, Egipat, Grčka, Turska...pa videli smo i da ima muških kojima je važniji Gameboy Advance sa Inspector Gadget kertridžom od toga što nam nacija propada ;)

pa sto bas ti da zivis u gradu? evo registra ce da zivi u gradu a ti se udaj za nekog na selu?

ne moze? pa znam da nece da moze jer su malogradjanski kompleksi veoma jaki kod vecine pripadnika srpskog naroda , i vecina ljudi ovako rezonuje:

- rodjen u gradu - dobar covek, gospodin itd.

- rodjen n a selu - los , primitivan, glup

Registra.:
Imam komšinicu iz kraja, ima petoro dece. Da nema komšiluka i neke njihove rodbine, ne bi imali hleba da jedu svaki dan, za tvoju informaciju. To što ti pričaš nema veze sa istinom.

Klinci su bili slatki kao mali, stvarno lepa i zdrava deca, ali ovaj najstariji je već počeo da pravi probleme. Dovoljno je odrastao da vidi da ne živi normalno, da roditelji ne mogu da mu priušte ni delić onoga što imaju njegovi vršnjaci, nosio je očeve cipele, tri broja veće, komšiluk donosi hranu da bi imali svaki dan da pojedu bar dva obroka, od države nema neke pomoći, a otac radi, nije da čovek ne radi, ali nema neku školu, fizikališe, pojma nemam gde, zaradi po neku crkavicu, ali to nije dovoljno - njih je sedmoro u kući, čoveče. Stvarno im pomažemo svi koliko nas ima u komšiluku, ali uvek nešto fali, ne možeš uvek ni da znaš šta im treba, a Jarry, ruku na srce, pa ne može niko da živi tudji život.

Ovaj mali, koga sam pomenula, definitivno raste u delikventa, u 12. godini puši, pravi probleme u školi, druži se sa nekim starijim klincima, osvedočenim delikventima, prepoznali su u njemu kandidata i eto.

A roditelji su ispunili kvotu - i više nego što treba. Petoro. Nije baš sve tako jednostavno kao što ti vidiš kroz te tvoje pink naočare.

ma najlakse je naci izgovor. zasto ti nemas vise od jednog deteta? Nemas 'leba da nahranis vise od jednog? ili da ne budu kriminalci?

e vidis u porodici mog oca je bilo petoro dece, niko nije postao kriminilac,imali su "leba da jedu" a i svi su zavrsili fakultete ili vise skole. a porodica sa sela.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back