SNAJKA

Sta znam..moja svekrva i svekar imaju pametnija posla nego da se bave mnome, on posao, ona razne hobije i prijateljice. Pomognu kad trazimo, dodju da nas vide, sve lepo i krasno. ok su ljudi, a i ja sam valjda ok snajka..ono, postujem ih, skuvam kafu, ako nesto treba tu sam (al i nije da treba)..i tako..milina bozja

tema je 0 zato sto je razradjena na temi svekrva, ali neki ne citaju

Bre, zeno, ti si hiper agresivna!
Evo ti:
"Najbolja si!
Svekrva ti je najgori skot!".
Je l' dosta?
Pusti nas da disemo na nula temi...

Ja sam u rodbinskim odnosima tolerantna 100%, majke mi :)
Moja temperamentna maman kaze da sam "mnoooogo dobra", sa onim snebivajucim izrazom lica kao da opisuje nekog dobrog, ali retardiranog :) Po njoj ja sam puna razumevanja, sve hocu da opravdam, a u stvari nece mi se da se trosim na sitnice...
Mislim da ni druga starna nema primedbi, niko nije zloca prema meni, a nase ljudske slabosti razumem(o).
Ovo zaista moze da izgleda kao da smo u vestackim, plasticnim, hladnim odnosima, ali nije tako :)
Jednostavno, niko se nikome ne namece savetima, sopstvenim problemima, ne ujedamo se... Sve fajn, mame mi

Nisam posebno ni dobra ni plemenita, trudim se da budem korektna. Uspevala sam da ostanem civilizovana i u situacijama kada su potpuno zasluživali da ih oteram u materinu.

Nisam bila spremna da prihvatim njegovu porodicu, kao što nisam očekivala od njega da prihvata moju. Svakako da oboje nosimo neko iskustvo iz primarnih porodica, ali gradimo nešto treće, i u tom trećem ima mesta za njegove i moje onoliko koliko im dozvolimo i koliko nam odgovara. Kad dvoje počnu da dele život, moraju da odrede da li su primarno partner ovom drugom ili dete svojih roditelja, i dok ne raščiste sa tim, ostaviće prostor roditeljima da se im mešaju u odnos.

Njegovi su se prema meni postavili kao da je bitnije kakva sam za njih, nego kakav je odnos između njihovog sina i mene, pa su u početku vršili ogroman pritisak da se uklopim u njihove šeme ''dobre snaje''. Ni danas se ne uklapam, ali mislim da su legli na rudu. Sa njegovim ocem nemam skoro nikakvu komunikaciju (on je potpuno specifična osoba koja uglavnom funkcioniše po principu da je on don, a svi ostali njegovi pioni, izvan toga kao da ne ume da se ponaša), a sa njegovom majkom povremeno popijem kafu, popričam - onako, uljudno, bez ikakvog intimiziranja. Distanca je zakon.

Šta vam znači to ''poštovati''? Ja nikog ne poštujem a priori, poštovanje se zaslužuje.

Pa, postujem to sto je rodila i odgajila svog sina u ovog divnog coveka, da mi bude muz :)
A inace, zasluzili su to postovanje i svojom korektnoscu

Na ovoj temi ne osudjujem, ne prozivam i ne provociram ..... jednostavno me strašno interesuje kako je moguće da neke žene nemaju problem ''snajka, zet, svekrva, tašta'' ... a neke ceo život vode borbu sa istim.

Moja svekrva i moj otac su umrli, jos mnogo pre nego sto cemo se moj muz i ja vencati. Verovatno je ostalo veoma malo 'zaracenih' da bi bilo nekih okrsaja, a mislim da je u pitanju i velika razdvojenost, svi zivimo u razlicitim gradovima. Kad se vidimo, obrdujemo se jedni drugima, a ne vidjamo se cesto.

Kakve smo mi snajke realno?
Da li smo zaista sve dobre i plemenite, a guše nas tamo neke svekrve i ne daju nam da živimo?
Da li smo zaista spremne, da kad udjemo u brak, prihvatimo i njegovu porodicu, kao deo našeg života .. ili od samog početka pljujemo po svemu na šta nismo naučene ili navikle?
Da li možda prihvatamo model ponašanja od naših majki?

Realno i iskreno- ne prihvatam ih kako bi trebalo.
Oni su za mene samo nus pojava- uopšte ih ne posmatram kao svoju porodicu. Ne ulazim u neku dublju priču sa njima- jednostavno ih kuliram.

To možda nije u redu, ali šta ću kad mi ne odgovara njihov mentalni sklop.

A moja majka je imala divan odnos sa svojom svekrvom, od koje se takođe puno razlikovala.

Harmoni i Berta, razumem šta pričate, nego ljudi najčešće ’’poštovati’’ i ’’ceniti’’ koriste kao sinonime, pa sam i ja počela. A nisam sigurna ni da li ’’poštovati nečije roditelje’’ ima još neko značenje. Počinjem da stičem utisak da je to sasvim nova kategorija poštovanja. :roll:

Nisam idealna snaja, al imala sam jaku volju da budem koju je moja svekrva ubila svojim ponasanjem...Sad me iznervira i glas kad joj cujem...Ona uopste ne bi bila moj problem da moj muz nije slab na nju...Obrlati ga svojim pricama, a on ne moze da podnese da mu mama bude tuzna...Inace ona o sebi uvek prica kroz patetiku sto mene jako nervira i nemam volje ni snage da joj se slihtaaaam...Takvim ponasanjem samo narusava odnos izmedju mene i njenog sina...

Ono što ja moram da primetim je da se malo nas trudi da ostvari kakav takav odnos .... Generalno taj rat je započet samim zabavljanjem.... Mama ne može da prihvati da njen sin voli neko drugo žensko stvorenje sem nje, a mi ne možemo da prihvatimo da on može i treba da voli svoju majku.

Moj dečko se npr odlično slaže sa mojom majkom ... i mnogo mi je drago zbog toga .... Nekako, čini mi se, bilo bi mi mnogo teško da moram da balansiram izmedju njih dvoje .... Pa se zato i sama trudim da sa njegovom majkom imam koliko toliko korektan odnos (mada, realno, nemamo baš mnogo o čemu da pričamo).

Da, valjda je kljucno to sto muskarci ne vole da su im mame tuzne.
A one, jelte, tuzne sto smo mo zle... Beskrajni krug u kom nikom ne valjda...

Caaaao ljudi!!
*E ovako i ja sam jedna dobra snajka...da nisam dobra rekla bih vam, jer me ionako ne znate, ali od kad sam se udala, tacnije od kada je na svet dosla moja lepa devojcica, ja vise nisam dobra snajka, nego sam odjednom postala monstrum...
*A zasto je to tako, evo sad cu da vam kazem!! Zato sto ne dozvoljavam da mi se iko, tj apsolutno niko ne mesa u vaspitavanje mog deteta, hranjenje i ostale gluposti! Meni jeste to prvo dete, ja sam mlada, ali nisam i glupa...Ne zelim sad da pricam sada o mojoj svekrvi, jer zelim malo da hvalim nas snajke i koliko nama uopste nije lako....ali iskreno...
*Moramo da glumimo tu neku finocu, da budemo dobre, mile, drage osobe, ali cemu to kad to niko ne ceni!!!
*Uvek sam govorila, bitno da sam muzu dobra, za njega sam se udala, sa njim cu da idem kroz zivot, a kakva sam snajka to me uopste sad ne zanima!!
*****Bolje dobra zena, nego dobra snajka, jel da?
Neki ljudi nemaju svoj stan i onda dolazi do sukoba, sto je i logicno, jer stariji su uvek najpametniji...!!
Sanja svaka cast!!!

Kakva surova reč ''zle snajke'' :)

Sanja to je izmišljena kategorija. Ja ne znam ni jednu zlu snaju, ali zato znam puno zlih svekrva.
Ja moram da se pohvalim da imam super baba svekrvu, svaku priliku koristimo da izogovaramo mama svekrvu. Gde ćeš bolju temu za nas dve, ja olajavam svekrvu a ona snaju i to bivšu. Milina da nas čuje čovek.:)

Ha ha..bas ste tandem, a bogami nema nista sladje od ugovaranja...ma to nije ni ugovaranje..to su cinjenice....Garnat ste toliko mnogo pricale da niste mogle doci do reci...:)))
POZZZ

Da nismo mi zle...tj jesmo u njihovim ocima...i to ne odmah..nego tek malo kasnije...Kad se pojavimo u njihov zivot, prvo smo slatke, samo reci hvale, e onda kad neko od nas pocne previse da se mesa...tj one...onda neko mora da poludi i da kaze e sad je dosta....Ipak sam ja snajka...mlada slatka i neiskvarena...i mnoooogooo nervozna...pogodite zasto!!!!

Ha ha..bas ste tandem, a bogami nema nista sladje od ugovaranja...ma to nije ni ugovaranje..to su cinjenice....Garnat ste toliko mnogo pricale da niste mogle doci do reci...:)))
POZZZ

Ma ne znamo koja će pre! :):):)

Eto na primer meni je rodj bio u nedelju, baba svekrva od 82 leta se setila istog dana a neki drugi 4 dana kasnije. A vi pogodite koji!? :)

Back