SMRT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fenomeni klinicke smrti nisu jedini i nisu pouzdani.Medjutim,govorim da su bivali ljudi odvedeni Duhom u raj i pakao i vraceni na zemlju potpuno svesni i budni!I oni su nam ostavili svoje izvestaje o svojim vidjenjima.

Hektor:
Fenomeni klinicke smrti nisu jedini i nisu pouzdani.Medjutim,govorim da su bivali ljudi odvedeni Duhom u raj i pakao i vraceni na zemlju potpuno svesni i budni!I oni su nam ostavili svoje izvestaje o svojim vidjenjima.

prilikom klinicke smrti nastaju vizije koje nemaju veze sa stvarnoscu...........
i to nije nikakav dokaz......za raj pakao..... 8)

Ne mislim da ima zivota posle smrti. Jednostavno na smrt gledam kao na kraj sebe, kao onaj momenat kada cu prestati da mislim. Ne bojim se smrti zbog sebe, nego kako bi moja smrt mogla da utice na one kojima znacim. Kad sam ocajna zbog necega, nikada ne dozvoljavam sebi misli o samoubistvu, jer uvek mislim koliko bih time povredila svoju porodicu. A i to je za slabice. Sa zivotom se treba suociti.

Mnogo vise se bojim bolesti, invalidnosti, loseg zivota itd.

I bojim se smrti mojih bliznjih. Jako.

arttim:
Hektor:

prilikom klinicke smrti nastaju vizije koje nemaju veze sa stvarnoscu...........
i to nije nikakav dokaz......za raj pakao..... 8)
Suprotstavljas se cinjenicama,izvestajima ljudi koji su ZAISTA doziveli klinicku smrt,i u cije iskaze niko ne sumnja,samo sto naucnici cute i ne komentarisu,dakle to su CINJENICE,ali tvoja vera je drugacija:ti verujes da je smrt,pa samim tim i klinicka,jedno SPAVANJE(?!?), i da cemo se jednog dana PROBUDITI...ostalo je poznato ! Evo primera gde se vera opire naucnim cinjenicama,samo to je vera jehovinih svedoka.I dosta vise o nesrecnom Djordanu Brunu,njega su spalili KATOLICI,cega NIKAD nije bilo u PRAVOSLAVLJU!Mi nismo imali ni inkviziciju,ni smrtne kazne(osim za careubistvo).Nase ruke su ciste,nasa savest je mirna.Jehovini svedoci su nastali u Americi,dosli ovde i propovedaju NEOPIRANJE ZLU,dakle amerikanci da nas bombarduju a mi da gledamo!Pa zasto niste ubedili celu ameriku,niste uspeli,ali eto,CIA vas salje po celom svetu da nam ispirate mozak.Specijalni rat protiv drzave:sekte,SVE SU DOSLE IZ PENTAGONA ! Cak i dalekoistocne sekte nisu dosle iz Indije,vec sve do jedne iz AMERIKE ! Pricu o masonima,iluminatima i novom svetskom poretku,nadam se,znate...

MUDRICA:
Citala sam puno o klinickoj smrti i "dozivljajima" ljudi koji su je doziveli... Vernici uglavnom imaju "vizije" Boga i susreta sa njim, recimo astronauti imaju "dozivljaje" da su u svemiru i bla, bla... Zato sam i napisala onu recenicu. Sta je u stvari istina, sta se desava i da li se uopste ista desava to za sada definitivno ne mozemo da znamo. Mozemo samo da nagadjamo, a to je nesto sasvim drugo...

Tacno....ti dozivljaji ne mogu biti cinjenice.
To su samo licni "dozivljaji" ili "vizije" koji je mozak sposoban da proizvede u stanju klinicke smrti….. tako da je besmisleno na tome graditi veru u raj na nebu....ili nesto drugo... 8)

lotosov cvet:
ljudi mnogo se kitite tudjim perjem a za Hektora evo jedna poslastica njegovog stava o zaverenistvu:evo mene na UCLA, gde me Ameri programiraju za novi iluminatski zadatak :P
Da li si citala:A.Ralph Epperson:THE UNSEEN HAND? U prevodu:Ralf Eperson:Nevidljiva ruka,uvod u istoriju zavere.Ili,jednostavno procitaj STA PISE NA NOVCANICI OD 1$.

divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..

Ako bi rekao da je "umreti cudesna stvar", mozda bi tako negirao lepotu zivota. A opet ako mislim da ima zivota posle smrti, i da prelazimo na drugu stepenicu, visu, onda jeste cudesna. U svakom slucaju, videcemo. Svi cemo doci na red.
Ja kada pomislim na smrt, onda ne pomislim na kraj, nego na neki novi pocetak. Naravno, imam strah od nje, ali u granicama normale, kao i svi mi. Vise je to strah od nepoznatog i strah odvajanja od onih koje najvise volis. Mi smo energija koja je teska 21 gram. Volim da mislim da ce se taj 21 gram samo premestiti negde drugde (u prostoru i vremenu) i nastaviti tamo gde je stao.
Koliko je smrt vazna? Veoma! Jer nam stoji kao mac pravde nad glavom i ostavlja nam veoma malo vremena za ispravljanje gresaka a samim tim nas tera da budemo bolji. Kada nebi bilo smrti, nebi bilo novih generacija, novih ideja, novog sveta. Utopili bi se verovatno u svojoj ucmalosti...

divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..

Duso moja, Posto je covek sastavljen od Duha, Duse i Tela bitno je na koju Smrt mislis.....

Postoj smrt Tela ili Smrt duse, Duh je culo Duse. Ako je covek ziveo u zlu i obmani sto je suprotno od dobrog i istinitog, on posle propadanja fizickog tela koje je sastavni deo prirode i kao takvo podlozno i njenim zakonima i promenama, nastavlja da zivi u vladajucem osecanju(snazi i kvalitetu ljubavi). Ako je za Vreme svog zivota Covek ziveo u dobru i istini on nastavlja po smrti tela da zivi kao Andjeo i sa mogucnoscu da posmatra Bozije lice koje je samo Ljubav i Istina i da se njima nasladjuje. Ako je za zivota Covek ziveo u zlu i obmani (u samoljublju, koje je Ljubav prema samom sebi i onome sto nam pripada, bez obzira da li su to materijalne ili duhovne veze), po smrti covek nastavlja da zivi po samoljublju i postaje Demon jer su oni samoljubivi.

Tako da Smrt postoji samo kao telesna,a ne i kao Duhovna. Covekova Dusa zivi i dalje samo zavisi od kvaliteta zivota i vrstama osecanja koje ce da svedoci sobom kao Duhovno bice.
Srce moje, mogao bih o ovim stvarima knjige da ispisem ali sada nemam vremena da vise pricam o tome....
Cesto mislim na tebe i nadam se da napredujes na Duhovnom putu i da se smirujes u zivotu....
Oprosti mi i pomenime.....
:D :D :D

ooo:
Srce moje, mogao bih o ovim stvarima knjige da ispisem ali sada nemam vremena da vise pricam o tome....
Cesto mislim na tebe i nadam se da napredujes na Duhovnom putu i da se smirujes u zivotu....
Oprosti mi i pomeni me.....

Dragi moj! Najdrazi! :)
Danas bas, ponovo, po ko zna koji put procitah tvoju poslednju poruku ! I uvek me dirne! I to duboko! Nemam ja tebi sta da oprastam! Ti si uvek sa mnom ! I bices! ZAUVEK! U SRCU!:D

I tu je kraj. Nema vise niceg. Samo grob medju nevidljivim fratarskim grobovima, izgubljen poput pahuljice u visokom snegu sto se siri kao okean i sve pretvara u hladnu pustinju bez imena i znaka. Nema vise price ni pricanja. Kao da nema ni sveta zbog kojeg vredi gledati , hodati i disati. (...) Niceg nema. Samo sneg i prosta cinjenica da se umire i odlazi pod zemlju.

divlja-u-srcu:
I tu je kraj. Nema vise niceg. Samo grob medju nevidljivim fratarskim grobovima, izgubljen poput pahuljice u visokom snegu sto se siri kao okean i sve pretvara u hladnu pustinju bez imena i znaka. Nema vise price ni pricanja. Kao da nema ni sveta zbog kojeg vredi gledati , hodati i disati. (...) Niceg nema. Samo sneg i prosta cinjenica da se umire i odlazi pod zemlju.

Ne, ne...
To je tek pochetak.

NaraYan:
divlja-u-srcu:

Ne, ne...
To je tek pochetak.

PROKLETA AVLIJA, BRE! :wink:

divlja-u-srcu:
NaraYan:
divlja-u-srcu:

Ne, ne...
To je tek pochetak.

PROKLETA AVLIJA, BRE! :wink:

Ok, ok...
Ali tu je stvarno pochetak, krug, razmisli malo...

divlja-u-srcu:

PROKLETA AVLIJA, BRE!

Poslednji pasus.
Ili pretposlednji. Nije vazno, ali je stvarno najbolje opisana smrt.

Najbolje

Hektor:
Kad vec pisemo o SMRTI,zasto ti dragi moj "ooo" ne napisa nista o VASKRSENJU ?

Vaskrsenje je, dragi Hektore, novi zivot u telu koje je od Duha, a ne kako mnogi pogresno misle da ce novi zivot biti u prirodnom telu. Dusa dobija Duhovno telo koje je sacinjeno od intelekta i osecanja, bas onakvo kakvo je sada Andjeosko telo.
Pretpostavljam da se mnogi sa ovim nece sloziti ali to se narovno i da ocekivati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back