SMRT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hektor:
Nekad, jako davno sam proucavao daleki istok:Indiju,Kinu i Japan.Bio sam pristalica zen budizma.Sve dok nisam otkrio da se ISTINA nalazi kod kuce!!!

Sve su ti to delici istine. Nemas ni kod kuce potpune istine... zavisi cemu se priklonis... Zar bi postojale te tolike religije, verska ucenja i pre i posle hriscanstva da je ono jedino istinito.

Covecanstvo jos uvek trazi srecu a ona se nalazi u delu Epikureve filozofije.

Kazanova:
Hektor:
Ako je to zaista tako, da li postoji ponovno rodjenje?

Razbij casu pa cekaj da se ponovo sastavi.

Odgovor je ne!

Reinkarnacija je stvorena iz covekove zelje da se vrati ono sto je nekad proziveo... da prozivi ponovo te lepe trenutke. Sve sto izmisljaju o zagrobnom zivotu to je sve u ovom (dusa prozivljava sve to, dok telo ima jedan pravac).

A da li sam i ja u pravu, ne znam! Jedino znam da je razmisljanje o tim i takvim stvarima negativno po sam covekov zivot... koci ga. Kada jedes razmisljaj o hrani, kada spavas prepusti se spavanju... zivi u tom trenutku u kome zivis... ostalo prepusti tim visim silama i ne brini se mnogo.

A sta je sa onim ljudima koji su doziveli klinicku smrt? Oni su govorili da su na 'drugoj strani' videli svoje bliznje i prijatelje(oni koji nisu verovali u Boga)...i svetlu priliku Isusa(oni koji su verovali)..i sve te price..i sta je sa onim koji su bili podvrgnuti regresiji(dubokoj hipnozi)..i koji su se prisecali proslih zivota? Da li ti ljudi ans zafrkavaju ili? :D

U takve stvari verujem..jer recimo pomocu mnogih ljudi koji su imali nekih problema u zivotu..nekih ne opisivih strahova i koji su odlazili kod psihologa saznajemo mnogo.
Ako vas bash jako interesuje mogu vam naci clanak o tom dogadjaju. Ali sad cu nesto ukratko o nekom drugom slucaju..Naime zena se tokom dugog perioda svoje egzistencije uzasno plasila nekih stvari koje mozda neki 'normalni ljudi' ne.. Uzasno se bojala nozeva,skalpela..bilo kakvih ostrih predmeta. To je tolko prevazislo sve mere..da su joj se nakraju stvarno pocelelo desavati..da se posece i tako sve gore i gore..i resila je da ode kod psihologa da mozda ustanovi razlog tih svojih strahova. Dospela je do parapsihologa koji je utvrdio da bi bilo najbolje da se podvrgne regresiji..odnosno(regresija je postupak ostvarivanja duboke hipnoze radi 'lakseg' otkrivanja dogadaja koji se dogodio doticnoj osobi u proslosti)..polako je premotavao traku njenog zivota..prolazio kroz razne periode njenog zivota..pa cak i u doba dok je bila beba..ali nista nije ukazivalo na pojavu tih njenih strahova..zatim ju je podvrgao jos vecoj hipnozi vretio je oko 150 godina nazad...tacnije u njen predhodni zivot a u tom zivotu je umrla zbog seciva na trgu grada..naravno tu je parapsiholog ustanovio zbog cega njeni strahovi i pomogao zeni koja posle regresije vise nije imala svoje strahove od seciva.
Svi ti slucajevi su snimljeni na video-traci i cuvaju se u nekim naucnim arhivama..Znaci bilo je slucajeva da su se oni koji su bili podvrgnuti regresiji prisecali svojih proslih zivota. :D

XeNiA_nS:
Reinkarnacija je stvorena iz covekove zelje da se A sta je sa onim ljudima koji su doziveli klinicku smrt? Oni su govorili da su na 'drugoj strani' videli svoje bliznje i prijatelje(oni koji nisu verovali u Boga)...i svetlu priliku Isusa(oni koji su verovali)..i sve te price..i sta je sa onim koji su bili podvrgnuti regresiji(dubokoj hipnozi)..i koji su se prisecali proslih zivota? Da li ti ljudi ans zafrkavaju ili? :D

Sanjao sam da sam leptir... a mozda sam ja u stvari leptir koji sada sanja da je covek!

Takodje cesto puta sanjam da letim, da sam neki imperator... kada sanjam zmije, jeste mi neprijatno, ali znam da one donose olaksanje u dusi (ma kako to drugi tumacili da su dusmani)... Probudim se. Niti letim, niti sam imperator, niti nema toliko zmija na jednom mestu, slobodno mogu da zagazim na pod.

Desava mi se da razgovaram i sa mrtvim iz svoje porodice ili bilo kojim poznanikom... a tek sa Isusom kako se zezaaam, da znas?!

Odakle je ovo? Da li te ja zezam... Ili su ovo moji prosli zivoti? Ili ja vidim onostrano?

XeNiA_nS:
U takve stvari verujem..jer recimo pomocu mnogih ljudi koji su imali nekih problema u zivotu..nekih ne opisivih strahova i koji su odlazili kod psihologa saznajemo mnogo.
Ako vas bash jako interesuje mogu vam naci clanak o tom dogadjaju. Ali sad cu nesto ukratko o nekom drugom slucaju..Naime zena se tokom dugog perioda svoje egzistencije uzasno plasila nekih stvari koje mozda neki 'normalni ljudi' ne.. Uzasno se bojala nozeva,skalpela..bilo kakvih ostrih predmeta. To je tolko prevazislo sve mere..da su joj se nakraju stvarno pocelelo desavati..da se posece i tako sve gore i gore..i resila je da ode kod psihologa da mozda ustanovi razlog tih svojih strahova. Dospela je do parapsihologa koji je utvrdio da bi bilo najbolje da se podvrgne regresiji..odnosno(regresija je postupak ostvarivanja duboke hipnoze radi 'lakseg' otkrivanja dogadaja koji se dogodio doticnoj osobi u proslosti)..polako je premotavao traku njenog zivota..prolazio kroz razne periode njenog zivota..pa cak i u doba dok je bila beba..ali nista nije ukazivalo na pojavu tih njenih strahova..zatim ju je podvrgao jos vecoj hipnozi vretio je oko 150 godina nazad...tacnije u njen predhodni zivot a u tom zivotu je umrla zbog seciva na trgu grada..naravno tu je parapsiholog ustanovio zbog cega njeni strahovi i pomogao zeni koja posle regresije vise nije imala svoje strahove od seciva.
Svi ti slucajevi su snimljeni na video-traci i cuvaju se u nekim naucnim arhivama..Znaci bilo je slucajeva da su se oni koji su bili podvrgnuti regresiji prisecali svojih proslih zivota. :D

Ok, sve je to ok.. ali sta TI mislis o tome?!? :D

Kazanova:
XeNiA_nS:
Reinkarnacija je stvorena iz covekove zelje da se A sta je sa onim ljudima koji su doziveli klinicku smrt? Oni su govorili da su na 'drugoj strani' videli svoje bliznje i prijatelje(oni koji nisu verovali u Boga)...i svetlu priliku Isusa(oni koji su verovali)..i sve te price..i sta je sa onim koji su bili podvrgnuti regresiji(dubokoj hipnozi)..i koji su se prisecali proslih zivota? Da li ti ljudi ans zafrkavaju ili? :D

Sanjao sam da sam leptir... a mozda sam ja u stvari leptir koji sada sanja da je covek!

Takodje cesto puta sanjam da letim, da sam neki imperator... kada sanjam zmije, jeste mi neprijatno, ali znam da one donose olaksanje u dusi (ma kako to drugi tumacili da su dusmani)... Probudim se. Niti letim, niti sam imperator, niti nema toliko zmija na jednom mestu, slobodno mogu da zagazim na pod.

Desava mi se da razgovaram i sa mrtvim iz svoje porodice ili bilo kojim poznanikom... a tek sa Isusom kako se zezaaam, da znas?!

Odakle je ovo? Da li te ja zezam... Ili su ovo moji prosli zivoti? Ili ja vidim onostrano?

Vidim ja da se ti zezas..tvoj skepticizam je tvoja stvar..pa kao i tvoj skepticki nagon da se suprodstavis nekim proverenim cinjenicama :wink:

pusac:
Hektor:
Nekad, jako davno sam proucavao daleki istok:Indiju,Kinu i Japan.Bio sam pristalica zen budizma.Sve dok nisam otkrio da se ISTINA nalazi kod kuce!!!

Znas li gde ti je kuca?! :?
Mogli bi da predjemo na istoriju, posto religija ne postoji!
ISTINA je toliko sirok pojam,a tako jednostavan. U mnogim filozofijama i religijama isti pojmovi se nalze pod razlicitim imenima. Samo je pitanje da li je put do njih jasniji i jednostavniji ili je taj put, iz meni neznanih razloga (mozda i znam, ali...), stavljen pod zabranu, odnosno, na njega imaju pravo samo "posvecenici" i "mistici"!
Da mi "pravila" dozvoljavaju siroko bih objasnio dodorine tacke, koje su tebi najverovatnije poznate.
8)
Mi na Balkanu smo IZMEDJU istoka i zapada, ali po tvrdjenju NAJVECEG srbina 20.veka, mi smo IZNAD istoka i zapada.Malo za razmisljanje:Istok i Zapad su 2 krajnosti, obe su zastranile...

XeNiA_nS:
Kazanova:
XeNiA_nS:

Vidim ja da se ti zezas..tvoj skepticizam je tvoja stvar..pa kao i tvoj skepticki nagon da se suprodstavis nekim proverenim cinjenicama :wink:

Nisi me razumela, ti si pitala da li se oni zezaju (ti koji su videli nevidjeno...) ja samo postavljam pitanje da covek i u tom blazem obliku u kome on samo spava (mozda su mu zivotne funkcije usporene tako da deluju da ne rade ali... i neki jogiji to mogu. Neko izdrzi i par dana zakopan... jeli on mrtav?).

A zar nije lose biti malo skeptik pa posumnjati u izjave onih koji su otisli tamo... negde... Da nije mozda samo njihova zelja da skrenu paznju na sebe? San dolazi pod utiskom dana (ili utisak koji coveka okupira dugo pa zato svi vide neku svetlost) Pod kakvim su oni utiskom? Ko im namece taj utisak?

Zasto svi vide svetlost? "Ja sam svetlost tvoja" Malo mi je cudno.

Kazanova:
XeNiA_nS:
Kazanova:
XeNiA_nS:

Nisi me razumela, ti si pitala da li se oni zezaju (ti koji su videli nevidjeno...) ja samo postavljam pitanje da covek i u tom blazem obliku u kome on samo spava (mozda su mu zivotne funkcije usporene tako da deluju da ne rade ali... i neki jogiji to mogu. Neko izdrzi i par dana zakopan... jeli on mrtav?).

A zar nije lose biti malo skeptik pa posumnjati u izjave onih koji su otisli tamo... negde... Da nije mozda samo njihova zelja da skrenu paznju na sebe? San dolazi pod utiskom dana (ili utisak koji coveka okupira dugo pa zato svi vide neku svetlost) Pod kakvim su oni utiskom? Ko im namece taj utisak?

Zasto svi vide svetlost? "Ja sam svetlost tvoja" Malo mi je cudno.

Naravno da smo svi mi malo skeptici..verujemo u neke stvari 'kolko-tolko' ... i svi cemo mi jos donekle verovati..dok ne nadjemo istinu koja ce nas razuveriti ili uveriti..i necemo imati potrebe da verujemo u te fenomene jer ce istina 'biti poznata'..
I ja sumnjam jer sam covek..pa zato postojim jer sumnjam..ali sto bi oni na taj nacin skretali paznju na sebe? ja to nikad sebi ne bih dozvolila...Jeste san dolazi pod utiskom dana..ili s eneki strahovi tu preplicu..ali da li si cuo da dan san upozorava na neke dogadjaje..moja rodjaka je sanjala da ce joj papagaj riknuti za sedam dana i to se bash desilo(sanjala je u simbolici)..blah..mi smo bash skrenuli sa teme(:

Cuo sam a cak sam i ja doziveo slicno (veruj mi) ali to je neispitana oblast i ne bih da ti pisem sada a to povezujem sa bliskoscu mene i te osobe. Ali to ti je samo trenutak, veoma kratko... nagovestaj... kada se probudi, ima se neki pritisak u grudima i malo teze covek dise. To su neispitane sfere mozga i emocija koje odatle proisticu.

Mada ono ne verujem (siguran sam da ljudi izmisljaju) da su otisli u onaj svet, prizivanje duhova, razgovor sa mrtvima...

Kazanova:
Cuo sam a cak sam i ja doziveo slicno (veruj mi) ali to je neispitana oblast i ne bih da ti pisem sada a to povezujem sa bliskoscu mene i te osobe. Ali to ti je samo trenutak, veoma kratko... nagovestaj... kada se probudi, ima se neki pritisak u grudima i malo teze covek dise. To su neispitane sfere mozga i emocija koje odatle proisticu.

Mada ono ne verujem (siguran sam da ljudi izmisljaju) da su otisli u onaj svet, prizivanje duhova, razgovor sa mrtvima...

Upravo to sto si rekao u vezi snova koji nagovestavaju neki dogadjaj..upravo ga tako i opisuju oni koji su 'doziveli' takve snove..pa i moja rodjaka mi je na taj nacin opisala..ali pitanje tu ostaje..ko nama salje te poruke kroz san i zasto? ili ako niko ne salje..mozda je to neka nasa 'ne svesna' intuicija koja se budi u toku sna..ko ce ga znati.. :wink:

Pre svega, smrt je previse mistifikovan pojam. Nista se fantasticno ne desava kada umremo, jednostavno nase telo odapne za sva vremena. Onda ga zakopaju ili zapale da ne bi smrdelo komsijama dok rucaju. Sta cete neki ljudi su gadljivi.

˝oni koji su se ogrešili o mene,zbrisani su,i svaki novi dan potvrdjuje da ja još živim.proklet bio dan kada sam se rodio i noć koja me je isterala iz majčine utrobe...˝
smrt će za neke od nas doći kao odmor i izbavljenje,i dobro je da nakon nje nema ničega...

Hektor:
Smrt je neprirodna pojava i uljez u ovome svetu,i bice ukinuta!

...reche mrmot i zavi chokoladu u foliju...
ne budi smeshan...za takve kao ti, recimo, samo ona bi bila spasenje...zashto iko misli da je zivot lepshi od smrti?!...ko je je realno imao prilike da okusi i jedno i drugo..heh, pa ne zivi se od pretpostavki...

Margott:
Hektor:

ne budi smeshan...za takve kao ti, recimo, samo ona bi bila spasenje...zashto iko misli da je zivot lepshi od smrti?!...ko je je realno imao prilike da okusi i jedno i drugo..heh, pa ne zivi se od pretpostavki...
Zabelezeni su slucajevi ljudi koji su bili izvesno vreme u "raju i paklu" pa vraceni u zivot.Njihova svedocanstva su izmedju ostalih potvrdili i mnogi lekari hirurzi ciji pacijenti su bili u klinickoj smrti.Ali bilo je i ljudi koji su bili na "nebu" i bez klinicke smrti,kao na primer Sv.Andrej jurodivi citavih 14 dana!Izvestaji takvih ljudi se medjusobno potpuno slazu.Ali,neko veruje a neko ne veruje...i dobro je sto je tako,time je sacuvana sloboda svakog coveka da li ce poverovati ili nece!

Hektor:
Margott:
Hektor:

Zabelezeni su slucajevi ljudi koji su bili izvesno vreme u "raju i paklu" pa vraceni u zivot.Njihova svedocanstva su izmedju ostalih potvrdili i mnogi lekari hirurzi ciji pacijenti su bili u klinickoj smrti.Ali bilo je i ljudi koji su bili na "nebu" i bez klinicke smrti,kao na primer Sv.Andrej jurodivi citavih 14 dana!Izvestaji takvih ljudi se medjusobno potpuno slazu.Ali,neko veruje a neko ne veruje...i dobro je sto je tako,time je sacuvana sloboda svakog coveka da li ce poverovati ili nece!

Odmah se setih onoga: "Covek vidi ono sto zeli da vidi..." :wink:

MUDRICA:
Hektor:
Margott:
Hektor:

U tom slucaju bi se izvestaji razlikovali.Medjutim,slazu se u svemu,a to su bili razliciti ljudi!

Hektor:
Zabelezeni su slucajevi ljudi koji su bili izvesno vreme u "raju i paklu" pa vraceni u zivot.

jeste...ko gde voli, a za neodluchne - tu je planeta zemlja dok se ne skontaju...

Hektor:
Ali bilo je i ljudi koji su bili na "nebu" i bez klinicke smrti(kao na primer Sv.Andrej jurodivi citavih 14 dana)

...naravno...shta to beshe astralna projekcija?!...i btw, uopshte ne morash da budesh neki sv. da bi to doziveo...

Hektor:
MUDRICA:
Hektor:
Margott:
Hektor:

U tom slucaju bi se izvestaji razlikovali.Medjutim,slazu se u svemu,a to su bili razliciti ljudi!

Citala sam puno o klinickoj smrti i "dozivljajima" ljudi koji su je doziveli... Vernici uglavnom imaju "vizije" Boga i susreta sa njim, recimo astronauti imaju "dozivljaje" da su u svemiru i bla, bla... Zato sam i napisala onu recenicu. Sta je u stvari istina, sta se desava i da li se uopste ista desava to za sada definitivno ne mozemo da znamo. Mozemo samo da nagadjamo, a to je nesto sasvim drugo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back