SMRT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je zivot jedna velika skola, a smrt je poslednji ispit - ne polozeni. Mislim da smrt krade sve ono sto je covek naucio tokom zivota, i da totalno surovo stize i tamo gde je nepozvana. Smrt moze da iznenadi bilo koga i da skrati jako mlad zivot, i zato treba svakog dana uraditi ono sto je vazno i sto se moze, ne ostavljati za sura, jer mozda sutradan smrt to nece dozvoliti :!: :!: :!:

divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..

A sta bi sa slobodom izbora? Jeli i sam zivot nas/vas izbor? Cemu toliko velicanje zivota i davanje nekog znacaja, prednosti nad smrcu kad nismo birali isti. Hvalim onu smrt koja dolazi kada je ja pozelim, svaka drugacija situacija stupanja iz zivota u smrt apsurdna je i bezvredna kao i samo radjanje...

SMRT je oslobodjenje od zivotnih problema i prelazak na drugi nivo zivota!Covek u proseku zivi 3-5 zivota u razlicitim nivoima.
Raj-pakao i cistiliste sve se to nalazi u ovom zivotu u kojem sada zivimo..

Mrtvorod:
divlja-u-srcu:

A sta bi sa slobodom izbora? Jeli i sam zivot nas/vas izbor? Cemu toliko velicanje zivota i davanje nekog znacaja, prednosti nad smrcu kad nismo birali isti. Hvalim onu smrt koja dolazi kada je ja pozelim, svaka drugacija situacija stupanja iz zivota u smrt apsurdna je i bezvredna kao i samo radjanje...
Dostojevski je u romanu: ZLI DUSI pisao o Stavroginu kojem naginje Mrtvorod: Zar ne shvatas da smrt koja dolazi kad je ti pozelis ustvari SAMOUBISTVO? Nije valjda da to zelis?

Hektor:
Mrtvorod:
divlja-u-srcu:

Dostojevski je u romanu: ZLI DUSI pisao o Stavroginu kojem naginje Mrtvorod: Zar ne shvatas da smrt koja dolazi kad je ti pozelis ustvari SAMOUBISTVO? Nije valjda da to zelis?
.

o smrti razmisljaju ljudi koji se boje zivota... a i nje same... lepse ces ziveti ako ne mislis o smrti... tesko!? jeste, naravno jer ne mozes ni da zamislis kako ce to da izgleda... pa pokusaj da se setis kako ti je bilo pre nego sto si se rodio... cudo jel?! znam... i mene to dosta cima u poslednje vreme...
smrt je najbolji vic, zato je ostavljen za kraj :)

gledaj pozitivno... zivot je pred tobom... carpe diem

Hektor:
Da li je ovaj zivot jedini koji imamo?

Zavisi da li gledas sa naucne ili verske strane gledista. Vecina ili jedan deo naucnika smatra da je jedini..onaj drugi deo koji smatra da nije jedini..mozda se mesa u veru..a mozda je i on sam doneo neki svoj zakljucak. Ako cemo promatrati ovo sa verske strane gledista..opat vecina verenika ili neki deo njih smatra da posle jednog od 'ovih' zivota..sledi sud..odnosno ostajes li da zivis u nekom drugom bicu u materijalnom svetu radi ispalcivanja svoje karme ili ne..ako se prihvatis da je isplatis vraces se nazad, u nekom obliku..ako ne..postoji sedam sfera do boga i sedam do djavola..e sad dokle ces dogurati ili odlutiti..ipak mi ljudi volimo da veruejmo kada nam je tesko da prihvatimo 'istinu' onoga sto je mozda dokazano i zvuci najlogicnije... (:

timmy:
Kako kaze moja baba:ako te nista ne boli-onda si mrtav-a ako si mrtav-onda nisi ziv....
Tvoja baba je možda malko virnula u starogrčku filozofiju. Postojalo je jedno učenje (?) po kome nema razloga za strah od smrti,jer čovek sa njom ne može da se sretne: dok je čovek živ, smrt nije tu; a kada ona dođe, čovek više nije živ.

Kazanova:
Stvarno se pitam... zna li neko sta je suprotno od smrti?

Mislim da je resenje i odgovor na tu enigmu "smrt" koji je se mnogi plase.
Smrt NE POSTOJI pa nema svoju suprotnost!Molim da se ova opaska shvati ozbiljno i da ne bude podsmeha!Citave naucne studije i doktorati su pisani u vezi ovog shvatanja da smrt NE POSTOJI!I , smrti se ne treba bojati.Treba se bojati zla u sebi,jer ako nas smrt zatekne zle,onda nam nema spasa!

Hektor:
Kazanova:

Smrt NE POSTOJI pa nema svoju suprotnost!Molim da se ova opaska shvati ozbiljno i da ne bude podsmeha!Citave naucne studije i doktorati su pisani u vezi ovog shvatanja da smrt NE POSTOJI!I , smrti se ne treba bojati.Treba se bojati zla u sebi,jer ako nas smrt zatekne zle,onda nam nema spasa!
Samo studije i doktorati?!
Pa citave religije pocivaju na tome!
Ne treba se bojati ni zla u sebi, jer je ono nase. Jin i Jang. Njega treba analizirati i izboriti se s njim. A ne bezati od njega. Koliko smo u stanju da se izborimo s njim i s nasom sudbinom, karmom, ili providjenjem, nazovi kako hoces, smrt nestaje. Odlazi se na vise nivoe svesti.
8)

pusac:
Hektor:
Kazanova:

Samo studije i doktorati?!
Pa citave religije pocivaju na tome!
Ne treba se bojati ni zla u sebi, jer je ono nase. Jin i Jang. Njega treba analizirati i izboriti se s njim. A ne bezati od njega. Koliko smo u stanju da se izborimo s njim i s nasom sudbinom, karmom, ili providjenjem, nazovi kako hoces, smrt nestaje. Odlazi se na vise nivoe svesti.
8)

A ko cemo tako odlazimo i na nize nivoe svesti..sedam do boga..sedam do Sotone 8)

Ja sam egzistencijalista i postujem istocnu filozofiju. Dobro i zlo su jedno.
Covek sam mora da pronadje svoj put!

8)

P.S. Postojume pravila, mada su i pitanja religije cesto pitanja filozfije.

Nekad, jako davno sam proucavao daleki istok:Indiju,Kinu i Japan.Bio sam pristalica zen budizma.Sve dok nisam otkrio da se ISTINA nalazi kod kuce!!!

Hektor:
Ako je to zaista tako, da li postoji ponovno rodjenje?

Razbij casu pa cekaj da se ponovo sastavi.

Odgovor je ne!

Reinkarnacija je stvorena iz covekove zelje da se vrati ono sto je nekad proziveo... da prozivi ponovo te lepe trenutke. Sve sto izmisljaju o zagrobnom zivotu to je sve u ovom (dusa prozivljava sve to, dok telo ima jedan pravac).

A da li sam i ja u pravu, ne znam! Jedino znam da je razmisljanje o tim i takvim stvarima negativno po sam covekov zivot... koci ga. Kada jedes razmisljaj o hrani, kada spavas prepusti se spavanju... zivi u tom trenutku u kome zivis... ostalo prepusti tim visim silama i ne brini se mnogo.

Hektor:
Nekad, jako davno sam proucavao daleki istok:Indiju,Kinu i Japan.Bio sam pristalica zen budizma.Sve dok nisam otkrio da se ISTINA nalazi kod kuce!!!

Znas li gde ti je kuca?! :?
Mogli bi da predjemo na istoriju, posto religija ne postoji!
ISTINA je toliko sirok pojam,a tako jednostavan. U mnogim filozofijama i religijama isti pojmovi se nalze pod razlicitim imenima. Samo je pitanje da li je put do njih jasniji i jednostavniji ili je taj put, iz meni neznanih razloga (mozda i znam, ali...), stavljen pod zabranu, odnosno, na njega imaju pravo samo "posvecenici" i "mistici"!
Da mi "pravila" dozvoljavaju siroko bih objasnio dodorine tacke, koje su tebi najverovatnije poznate.
8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back