SMRT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
random_cloud_form:
Silogizam ne stoji. To sto kazes da svi psi imaju buve ne znaci da macke nemaju buve i cezar je mozda macka. Da si napisao - SAMO psi imaju buve, e onda mozes pokusati da zakljucis da je cezar pas jer kazes da ima buve. Ovako, iz tvog silogizma ljudi mogu samo izvuci zakljucak da kad se neko pravi pametan moze lako ispasti budala

Ti baš nisi u sjajnim odnosima sa ironijom? :D

Dakle, dobro jutro! :shock:
Nije mi palo na pamet da će ikome (čak ni arttim) biti potrebno dodatno objašnjenje, ali ne mari. Neće se baci. Možda je trebalo da napišem Julije Cezar, na koga sam mislio, da baš baš ne bude zabune. :D

Ajmo sad svi na izvlačenje zaključaka... :P

Šaptač:
[
Ti baš nisi u sjajnim odnosima sa ironijom? :D

Dakle, dobro jutro! :shock:
Nije mi palo na pamet da će ikome (čak ni arttim) biti potrebno dodatno objašnjenje, ali ne mari. Neće se baci. Možda je trebalo da napišem Julije Cezar, na koga sam mislio, da baš baš ne bude zabune. :D

Ajmo sad svi na izvlačenje zaključaka... :P

c c c
Ovo je za verovali ili ne.
Ne mislim ja, da je cezar ime neke macke, i ja mislim na onog julija cezara. Ali, nije bitno na kog cezara mi mislimo, jednostavno silogizam koji si izneo je neodrziv.
Dakle, to sto SVI psi imaju buve, ne znaci da druge vrste nemaju buve. Te nemas pravo da zakljucis da ako neko ima buve on mora da je pas.
Vidis, pokusaj da se duhovitim opaskama putem silogistickih sudova ismeje neko, moze uvaliti coveka u nebrano grozdje. Da zlo bude vece, onda je naisao neko :wink: , zatekao pored tih cokota vinove loze doticnog kera, i odstrelio ga.

random_cloud_form:
c c c
Ovo je za verovali ili ne.
Ne mislim ja, da je cezar ime neke macke, i ja mislim na onog julija cezara. Ali, nije bitno na kog cezara mi mislimo, jednostavno silogizam koji si izneo je neodrziv.
Dakle, to sto SVI psi imaju buve, ne znaci da druge vrste nemaju buve. Te nemas pravo da zakljucis da ako neko ima buve on mora da je pas.
Vidis, pokusaj da se duhovitim opaskama putem silogistickih sudova ismeje neko, moze uvaliti coveka u nebrano grozdje. Da zlo bude vece, onda je naisao neko :wink: , zatekao pored tih cokota vinove loze doticnog kera, i odstrelio ga.

Da ponovim: DOBRO JUTRO da silogizam nije ispravan! :roll:
Naveo sam ga kao primer lošeg izvođenja zaključka, a kao kritiku arttim-inog načina razmišljanja.
Inače, taj primer nije moj, preneo sam ga jer jako dobro ukazuje na greške u razmišljanju.

pa evo primer...
boli te zeludac...i odes kod lekara, ustanove da imas cir...
reci mi, sta bi bilo da nema bola koji te je upozorio na bolest? pukao bi ti cir, dobila bi unutrasnje krvarenje i umrla bi....
ako verujes da je Bog tvorac coveka, da ga je stvorio po svom "savsenom" oblicju, kako objasnjavas to da bol u ovom slucaju spasava zivot?

krvolok:
arttim:
Kad se premise tako lepo poređaju, lako je izvući konkluziju, ne samo iz kog je sela domarava baba, već i ZAŠTO nosi opanke br. 40 !!!

Ja se svima javno izvinjavam, što sam hoteći nešto da ukažem Tanji Arittmiji, bezazleno počeo sa nekim yebenim konstrukcijama, iz daleka, nalik na silogizme, i sad se većina primila te koske, pa ih glođe do beskraja !!!
Sve to nema veze sa Cezarovim buvama, pa bolje da se svađamo oko nečeg drugog, ako ste saglasni ???

Šta, prvo lupimo, a onda puj pike ne važi? ;)

arttim:
I SMRT i bol su zbog NESAVRSENSTVA...

:lol:

Bol je signal organizma da nešto nije u redu. Radi se o jednom potpuno prirodnom i izuzetno korisnom mehanizmu bez kojeg bi ljudi, kao što je anakin rekla, umirali ko pacovi. Dakle, bol isključivo služi tome da te spase od opasnosti i, u krajnjem slučaju, smrti.

A sve to zbog nesavršenstva... :lol: :lol: :lol:

Hektore, ne slusaj ti nju, laze te. Znas i sam da smrt vreba na svakom koraku, iza svakog coska. Mozda si ti sledeci... predosecam da jesi, ne bi je tek tako prizivao da nisi?!

divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..
Kako je rekao onaj nas veliki glumac u "maratoncima" : Sve moze da propadne samo je smrt sigurna!!!" Kako god okrenes mozemo mi da sad filozofiramo do besvesti ali to ce zadesiti svakog pre ili kasnije...Linija izmedju zivota i smrti je tanka kao nit konca...

Hektor:
Kazanova:
Hektor:
Da li ima zivota pre smrti?

E, jos ovo pitanje je ostalo da resimo i resili smo sve, pa i ono posle smrti!

Hektore, kada si toliko pametan, odgovori mi: sta je suprotno od smrti?
Sa ovom pameti koju imam,odlucio sam da se vise ne dopisujem sa tobom.Ti nisi dobar covek!Ti si zloban!Pitam se dali si normalan?Da li si psihopata?

Ja sam psihopata!

Vidim da ne znas odgovor, pa necu insistirati, ali sigurno nije ono sto mislis.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back