SMRT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hektor:
Smrt je poslednja realnost na ovom svetu.Njome se meri sve,svaki covek i svaka ideja.Covek koji ne ostavi traga ("BLAGO ONOM KO DO VIJEKA ZIVI,IMAO SE RASTA I RODITI"-NJEGOS)iza svoje smrti kao i da nije ziveo.Takodje,svaka teorija ili ucenje,pa i obicna ideja,ako ne nadzivi svoga tvorca,bolje da je nikad nije ni bilo!Uzaludno je...

A postoji i skola misljenja : " BLAGO ONOM, KO SE BLESAV RODI, CEO ZIVOT VESELO PROZIVI !!! ", sta ti mislis o tome ? :lol:

krvolok:
Hektor:
Smrt je poslednja realnost na ovom svetu.Njome se meri sve,svaki covek i svaka ideja.Covek koji ne ostavi traga ("BLAGO ONOM KO DO VIJEKA ZIVI,IMAO SE RASTA I RODITI"-NJEGOS)iza svoje smrti kao i da nije ziveo.Takodje,svaka teorija ili ucenje,pa i obicna ideja,ako ne nadzivi svoga tvorca,bolje da je nikad nije ni bilo!Uzaludno je...

A postoji i skola misljenja : " BLAGO ONOM, KO SE BLESAV RODI, CEO ZIVOT VESELO PROZIVI !!! ", sta ti mislis o tome ? :lol:
Sto se tice ZIVOTA pisao sam na temu :"poruke zivotu" pa ne bi da se ponavljam nego te pozivam da nesto OZBILJNO napises tamo!

Hektor:
krvolok:
Hektor:

Sto se tice ZIVOTA pisao sam na temu :"poruke zivotu" pa ne bi da se ponavljam nego te pozivam da nesto OZBILJNO napises tamo!

Pa, lako se tebi nadmudrivati, Hektore, kad ti net placa Crkvena opstina, a ja od penzijice, mogu samo ovako, na " brzaka ", sve i da hocu OZBILJNO, s' tobom !!! P.S. Sad idem na " Ljubav i sex ", pa dodji, ako smes, da vidis kakvih tamo gadosti ima !!!

krvolok:
Hektor:
krvolok:
Hektor:

Pa, lako se tebi nadmudrivati, Hektore, kad ti net placa Crkvena opstina, a ja od penzijice, mogu samo ovako, na " brzaka ", sve i da hocu OZBILJNO, s' tobom !!! P.S. Sad idem na " Ljubav i sex ", pa dodji, ako smes, da vidis kakvih tamo gadosti ima !!!
Zato tamo i ne idem,vise volim filosofiju.Zivot je suvise kratak a smrt tako blizu!Zato i ne volim da se neozbiljno prica na FILOSOFIJI.Ko sta ima neka kaze,i ostavice svoje OTISKE po tome STA i KAKO kaze...

Rodjenje coveka je rodjenje tuge.
Sto duze zivi, to gluplji postaje,
jer njegova teskoba izazvana
izbegavanjem neminovne smrti
postaje sve akutnija.
Kakva gorcina! On zivi za nesto
sto mu stalno izmice!
Njegova zedj za opstankom u buducnosti
cini ga nesposobnim da zivi u sadasnjosti.

Cuang Ce

:D
Some things in life are bad,
They can really make you mad,
Other things just make you swear and curse,
When you're chewing your life's gristle
Don't grumble, give a whistle,
And this'll help things turn out for the best,
And.....

Always look on the bright side of life.
Always look on the light side of life.

If life seems jolly rotten,
There's something you've forgotten,
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps,
Don't be silly chumps.
Just purse your lips and whistle. That's the thing.
And...

Always look on the right side of life,
For life is quite absurd
And death's the final word.
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin.
Give the audience a grin.
Enjoy it. It's your last chance, anyhow.
So,...

Always look on the bright side of death,
Just before you draw your terminal breath.
Life's a piece of sh*t,
When you look at it.
Life's a laugh and death's a joke. It's true.
You'll see it's all a show.
Keep 'em laughing as you go.
Just remember that the last laugh is on you.
And...

Always look on the right side of life.

:lol: :lol:

Aradia:
divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..
Za mene je smrt ideal,kao i svaki drugi,kome svaki pojedinac tezi!

smrt ideal kome svaki pojedinac tezi...aj vazi...pa sto se ne roknes onda?
svi tezimo smrti....a da organizujemo kolektivno davljenje kao u South Parku?

ajde malo Vujakliju u ruke...pa pod "ideal"..."teziti".....mislim stvarno.... :?

anakin:
Aradia:
divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..
Za mene je smrt ideal,kao i svaki drugi,kome svaki pojedinac tezi!

smrt ideal kome svaki pojedinac tezi...aj vazi...pa sto se ne roknes onda?
svi tezimo smrti....a da organizujemo kolektivno davljenje kao u South Parku?

ajde malo Vujakliju u ruke...pa pod "ideal"..."teziti".....mislim stvarno.... :?

E, konacno ga i ti ubode. :shock: Takvu te volim. :D :D :D

Nisam pomenula samoubistvo,tako da mi nije do rokanja.Zivimo iako znamo da cemo umreti,pa je valjda logicno da TEZIMO da nam taj zivot bude ispunjen kako bismo mogli mirno da umremo,na kraju svoje misije...

Aradia:
Nisam pomenula samoubistvo,tako da mi nije do rokanja.Zivimo iako znamo da cemo umreti,pa je valjda logicno da TEZIMO da nam taj zivot bude ispunjen kako bismo mogli mirno da umremo,na kraju svoje misije...

MISIONARSKI

Da li je hrabrost ili glupost to sto su nekada stari ljudi
kad osete da ce toliko onemocati i postati teret svojoj deci ,
prestajali da jedu i umirali za sedam dana.
Toliko pesama o samrti , nisu svi bili vidovnjaci.

Smrt... lepa temica, nema sta.. :) neiscrpna, intrigantna, nedokuciva... ona me je i navela da se vratim na ovaj inace veoma dosadan forum... ma salim se, nije los samo meni brzo dosade stvari koje cesto upraznjavam... osim jedne... hehe.. :) Ali to je vec druga tema... :)

Prvo, sta je smisao zivota? Ljudi nalaze smisao zivota u raznim stvarima (cak oni i koji ga ne traze), u deci, ljubavi, seksu, parama, itd... gubitkom tih stvari oni samim tim gube i smisao zivota... jedina stvar koja iskljucivo zavisi od nas i ne moze da se izgubi je vera.. naravno, covek moze da izgubi veru ali niko i nista ne moze da mu je oduzme ako on to sam ne dozvoli...

Da se razumemo, ja niti verujem u Boga, niti sam krsten niti idem u crkvu... znaci ovo (s moje tacke gledista) nema veze sa religijom... ali nisam ni ateista, nevernik... ja licno verujem u zivot posle smrti, verujem da sve ovo ima nekog smisla, verujem da i sve sto vredi u zivotu treba da se zasluzi... to je ono sto meni daje neki smisao i uopste volju da ustajem svaki dan i radim ono sto nikada ne bih radio da ne moram.. znaci na osnovu mojih stavova o smrti ja sam izgradio neki svoj smisao zivota i uopste dao mu oblik koji ima danas... po tome smrt ne daje smisao zivotu vec ona sama po sebi jeste smisao zivota... :)

Jedino mi je bitno da smrt docekam sa cistom savescu... da znam da nikome nisam naudio i da niko nije bio nesrecan zbog mene... i po mogucstvu da sam necije zivote ulepsao i usrecio... to je ono sto zelim i to je MOJA realnost...

Steffan:
Prvo, sta je smisao zivota? Ljudi nalaze smisao zivota u raznim stvarima (cak oni i koji ga ne traze), u deci, ljubavi, seksu, parama, itd... gubitkom tih stvari oni samim tim gube i smisao zivota... jedina stvar koja iskljucivo zavisi od nas i ne moze da se izgubi je vera.. naravno, covek moze da izgubi veru ali niko i nista ne moze da mu je oduzme ako on to sam ne dozvoli...

Da se razumemo, ja niti verujem u Boga, niti sam krsten niti idem u crkvu... znaci ovo (s moje tacke gledista) nema veze sa religijom... ali nisam ni ateista, nevernik... ja licno verujem u zivot posle smrti...

Jedino mi je bitno da smrt docekam sa cistom savescu... da znam da nikome nisam naudio i da niko nije bio nesrecan zbog mene... i po mogucstvu da sam necije zivote ulepsao i usrecio... to je ono sto zelim i to je MOJA realnost...

Ma ti si, bre reinkarnacija budiste! :D
Spomenuo si tri najvaznije i sustinske tacke u budizmu:

-KACENJE (ljudi se vezuju, kace za stvari i ljude, sto uvecava patnju-samsaru)
-ZIVOT POSLE SMRTI
- SMRT (docekati je u miru i sa cistom savescu je cilj puta, smrt je kljucna tacka za buduci zivot)! :wink:
Naravno, zekim te! :lol:

Pa delovao si kao da imas veze... Mislim, to da postoji izbor... Smrt je neprirodna... Ne kapiram, ti si izabrao vecan zivot jer je to prirodno i zato nikad neces umreti, a svi smo mi protiv prirode jer umiremo??? Mislim, daj...

I da, volim vino. Uz dobru ribu :wink:

Šaptač:
Realnost ne poznaje nikakav "izbor". Istina je istina i tačka.
Jedino ako se mislilo na izbor između istine o smrti i izmišljenih priča o posmrtnom životu.

Istinu da sagledas dali je stvarno istina, treba da pratis ma 150 raznih linija i odnosa koji su vezani samo za jednu istinu. A ljudi to obicno ne cine.
Pa zato istina ima milion boja.

Ne znam sta se odredjeni ljudi tripuju kad, ziveti vecno uopste nije zanimljivo (niti ostvarivo, kad smo vec kod toga). Mislim da svi koji bi zeleli da zive vecno jednostavno ne shvataju kako bi to izgledalo. Optimum, ali ponavljam, optimum zivljenja bi bio kada bi se prosecnih 75 god razvuklo na recimo 150 (kad kazem razvuklo, mislim da proporcionalno bude sazrevanje, starenje i sl. a ne da bude isto kao sad pa samo da zivimo duze).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back