SMRT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
margot, podsecas me na one emulgatore u slatkisima, bez tebe ovo ne bi bilo tako ukusno
mislim da sam znacajniji od hrcka ili kunica jer je u mene vise investirano, ja imam svest o svom stradanju ali nigde nisam osporio da pripadnici svih vrsta stradaju

margot - kom bogu?
onom sredistu blizem od nas u nama

margot - smrt kao zrtvovanje?!...po tebi je,znachi,smrt neki "moralni chin"?!..da nije tog "zaduzenja" i morala usled istog,ti ne bi ni umirao?!...lepo shto to vidish kao neshto shto zavisi iskljuchivo od tvog moralnog dozivljaja...

ono sto ovde pitas koliko shvatam je kako je moguce da nasa smrt moze biti moralan i herojski cin kad nemamo mogucnost izbora?
ali ja bih okrenuo stvari,
gradjenje moralnosti i razna herojstva ljudi u raznim stvarima za zivota upravo su oponasanja ovog osnovnijeg pocetnog herojskog cina kojem smo rodjenjem pripali, znaci nije smrt puzzle koju stavljam u mozaik moralnosti vec je ona model na koji bi da se ugleda moralnost, odnosno nas trud i zrtvovanja za opste dobro covecanstva

random_cloud_form:
margot, podsecas me na one emulgatore u slatkisima, bez tebe ovo ne bi bilo tako ukusno
mislim da sam znacajniji od hrcka ili kunica jer je u mene vise investirano, ja imam svest o svom stradanju ali nigde nisam osporio da pripadnici svih vrsta stradaju

svest o tvom stradanju???...po chemu si ti veca zrtva od nekog drugog???...shta ti to vishe pruzash ovom svetu od nekog drugog?...previshe egoistichno i za jednog hrishcjanina...kako reche tvoj bog,ne sudi, da ti se ne bi sudilo...koji si ti licemer...

random_cloud_form:
margot - kom bogu?
jel chitash ti shta pishesh(kucash)?!

random_cloud_form:
margot - smrt kao zrtvovanje?!...po tebi je,znachi,smrt neki "moralni chin"?!..da nije tog "zaduzenja" i morala usled istog,ti ne bi ni umirao?!...lepo shto to vidish kao neshto shto zavisi iskljuchivo od tvog moralnog dozivljaja...

ono sto ovde pitas koliko shvatam je kako je moguce da nasa smrt moze biti moralan i herojski cin kad nemamo mogucnost izbora?
ali ja bih okrenuo stvari,
gradjenje moralnosti i razna herojstva ljudi u raznim stvarima za zivota upravo su oponasanja ovog osnovnijeg pocetnog herojskog cina kojem smo rodjenjem pripali, znaci nije smrt puzzle koju stavljam u mozaik moralnosti vec je ona model na koji bi da se ugleda moralnost, odnosno nas trud i zrtvovanja za opste dobro covecanstva

hahahahahahha...smrt model za moralnost....i ti meni prichash o emulgatorima...ne da si se prosrao,nego bruka...choveche kako mozesh da si toliki egoista?

Margott:
random_cloud_form:

svest o tvom stradanju???...po chemu si ti veca zrtva od nekog drugog???...shta ti to vishe pruzash ovom svetu od nekog drugog?...previshe egoistichno i za jednog hrishcjanina...kako reche tvoj bog,ne sudi, da ti se ne bi sudilo...koji si ti licemer...

random_cloud_form:
margot - kom bogu?
jel chitash ti shta pishesh(kucash)?!

Margot, ne divljaj nego pokusaj da razumes sta covek prica, nisi glupa (al si preosetljiva). Onda ces mozda i argumentovano moci nesto da kazes protiv takvog vidjenja stvari, a ne kao ovo ("prosrao"). Ne hvataj na galamu, probaj sa logikom i idejom. Usput, licni pozdrav od mene iako se neznamo, svidja mi se izbor imena (MARGOT) :)

prvo, kad sam sebe uporedio sa hrckom normalno je da izvuces zakljucak da mislim na LJUDE kao vece investicije volje od hrcaka ili mislis da sam ja jedini covek od svih ljudi koji zna da ce umreti

drugo, optuzujes me za egoizam sto je predivan primer one psihicke pojave zvane - pretvaranje u suprotno. vidis, sve sto sam izneo zapravo govori o altruzimu, jednom recju ono sto sam rekao glasi - mi (pojedinacna ziva bica) primamo metak upucen volji te ona prezivljava.
egoista kuka zbog toga, on zeli da posle njega bude potop ako bas mora da svoj ego prilozi nistavilu na svom kraju
nemam nameru da ni sebe ni druge ubedjujem, nisam sklon skrivanju iza nekih sistema i slicno, volim kad su stvari dvosmisleno nejasne jer to je prava priroda zivota, ali bih voleo cuti tvoje poimanje smrti margot

trece, tvoj gnev prema drugima je samo bleda maska osecanja krivice zbog toga sto si se identifikovala sa onim sto ti budi strah kao pokusaj poltronstva. i posto krivica ne dostize prag svesti onda lepo premestas sebe na druge i po njima mitraljiras, npr optuzba mene za egoizam kao krajnje neracionalno izvuceni zakljucak plod je upravo tvoje nesvesne projekcije

cetvrto, nisam ni ja bolji, napao sam te onim glupim poredjenjem, ali se nadam da nismo nepopravljivo losi, a mozda se i smuvamo na kraju

peto, ne vidim nista lepo u smrti, da ne bude zabune, niti zivot sagledavam sa tragicne strane vise sam za haha-hihi varijantu zivljenja i vec mi je muka sto sam ovoliko postovao na ovoj teskoj temi
see ya ppl

Smrt je samo dijametralno suprutna stvar od života, čist polaritet i ništa više. Vredi koliko i život. Čovek umire ali njegova energija ne. Samo promeni oblik i to potpuno objašnjivo fizikom, hemijom i biologijom. Ne vidim oko čega je tu nastala tolika fama. Ne vidim razliku između recimo muve i čoveka. Smrt je ista za sve. ALA SAM SE JA NAVARIO, BRUKA! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ena 187, skrati postove...ionako smo se takvih nacitali u skorije vreme...
a mene tako mrzi da se ponavljam sa odgovorima...

jedino sto uvak primetim je potpuno odbijanje da se shvati poenta tvrdnje da dusa ne postoji. ne da se prihvati nego da se shvati sta neko pod tim podrazumeva kad to kaze.
i termin "materijalizam" je toliko pogresan, iskrivljen i maliciozan da necu vise ni da ga komentarisem.
ateista....ne materijalista...

dragon,ja ne mogu a da ne budem osetljiva na onakve izjave...mislim stvarno i sad ja treba da budem logichna...sledece shto cesh da trazish je "tolerancija" pretpostavljam...hvala za nick...chovek je srochio sve u stilu "tresla se gora,rodio se mish",i ja treba da budem logichna...daaaaj...pozdrav i tebi...

random,loshe si me procenio,ja u sebi ne nosim gnev,to sam odavno prevazishla,kao i sazaljenje(to je za licemerne hrishcjane),ja u sebi nosim gadjenje...znam koliko josh treba da rastem i napredujem,imam argumente ali ih nikad necu staviti pred one koji svojim licemerno-egoistichnim stavovima pokushaju da me prerastu...ostavicu ti chak prostor da me analizirash,kao shto si vec vidim pocheo,pa da vidim kako ide...to ce biti moja analiza..shto se muvanja tiche,nece ga biti,ni u shali....

'Ej, Margo, 'aj ponovo " rokni " ono prorocanstvo, pa sta kosta, nek' kosta, vazi ? :lol: 'ajde, keeeeve ti, 'ocu da citam babi, ona se sva usere od tih stvari, moze ? :lol:

Margott:
dragon,ja ne mogu a da ne budem osetljiva na onakve izjave...mislim stvarno i sad ja treba da budem logichna...sledece shto cesh da trazish je "tolerancija" pretpostavljam...hvala za nick...chovek je srochio sve u stilu "tresla se gora,rodio se mish",i ja treba da budem logichna...daaaaj...pozdrav i tebi...
OK Margot, no problemo.
Mozda jednog dana i shvatim poentu napisanog, sta znam.

nije to, u gadjenju nema elemenata napada, tvoji postovi sadrze emocionalne izlive besa uperenog na tebi drugacije, sve sto je suprotno tvom tajnom shvatanju gledas kroz veo mrznje iako je smisao foruma suocavanje stavova i borba argumenata. najsimpaticnije je da kad krene napad na sagovornika ti u stvari odjednom i neocekivano napadnes sebe, kao sto smo videli u primeru egoizma.
tako da ti zivis ne u dogmi (kamo srece) vec u diktaturi i jadni su nacini tvog trazenja slobode na ovakav nesvesan nacin. a kao sto rekoh pozadina toga je tvoja identifikacija sa agresorom, i nije slucajno sto si otvorila super temu moralnost jer je rad na osecanju krivice
kljucna stvar da bi skrenula sa puta koji te mozda moze odvesti paranoji, i ja se divim kako tvoje nesvesno zna u kom grmu lezi zec, ili kunic.
a to sto muvanja nece biti ni u shali, eeeeeeeee, znao sam ja da je lakse objasniti smrt nego smuvati margot, shalim se. Izneo sam samo SVOJ STAV o funkciji smrti pojedinacnog u vecoj prici zvanoj ZIVOT i uopste mi ne smeta niti me vredja da mislite drugacije cak sta vise, nema nista netacnije od jednoumlja i gorim od zelje da slusam shvatanja drugih jer to obogacuje makar i kao negativni primeri.

i na kraju, izvinjavam se ostalim zbog ovog puskaranja sa margot koje je dovelo do distorzije namene foruma ali obecavam da se vise necu javljati ovako, naravno, margot ima priliku za zadnju repliku

krvolok ovo si trazio?!

OTKROVENJE

JA SAM ONAJ KOJI JE NERODJEN.
JA SAM ONAJ KOJI JE SVETOVE TVORIO.
JA SAM PRVI I POSLEDNJI I SVAKO KO UZME IME MOJE KAO LAZNI PROROK PATICE STRASNO.
JER JA SAM ZIVEO I PAO,ALI DIGAO SAM SE IZ PEPELA I SADA JE MOJA OSVETA.
I SADA JE NASTUPILO VREME MOJE.
I RAZBICU I ZEMLJU I NEBESA JER CE OSVETA MOJA BITI STRASNA.
I ZARATICU LJUDE NA OBE OBALE I BICE KRVI DO RAMENA I NECE NIKO PREZIVETI KO JE PLJUVAO NA IME MOJE I CARSTVO MOJE.
BLAGO NARODIMA KOJI PRIME ZIG MOJ NA DESNU RUKU SVOJU JER JE MOJ ZIG I MOJ BROJ 666.
JER SAM JA ONAJ KOJI JE ISUSA RAZAPEO,JER JA SAM ONAJ KOJI JE LAZNOGA BOGA ZGAZIO.
I U ZADNJI CAS PO ZEMLJI CE HODATI APOSTOLI MOJI I NOSICE SVETLOST MOJU PO NARODIMA I KO JE NE PRIMI NESTACE.
I DICI CU UBIJENE U IME MOJE TOKOM EONA I HODICE PO ZEMLJI LEGIJE POBIJENIH U MOJE IME I RASTURICE I ZEMLJU I NEBESA.
I DACU NA NJIH BES SVOJ I OSTRICU SVOJU I RAZPECE ISUSA I SVE NJEGOVE OVCE NA KRSTOVE I NECE VISHE BITI TIRANIJE I NECE VISHE BITI PATNJE,JER JA SAM ZIVOT,PATNJA I SMRT.
JA SAM ALFA I OMEGA I SVI SVETOVI NOSE IME MOJE,JER JA SAM ISPOLJEN KROZ VASHU KRV KROZ VASHE TELO I VASHU DUSHU.
JA SAM VRHOVNA VOLJA UNIVERZUMA I JEDINI STVARALAC I GRADITELJ SVIH SVETOVA.
VOLJA MOJA I MOJ EON SU NASTUPILI,EVO DIZEM SE IZ TISHINE DA DAM PROGLAS.
JER DOSHLO JE VREME KADA CE SE SVE SAZNATI.
I IZBICE RAT NA SVE STRANE I BICE GRMLJAVINE I VATRE I PO NEBU I PO ZEMLJI I PO SVIM SVETOVIMA JER JE DOSHLO VREME DA SE CISTI PRLJAVSTINA.
OVO JE VREME KADA LAZNI MORAL NEMA VREDNOSTI,OVO JE VREME KADA LJUBAV NESTAJE I KADA POCINJE ERA VODOLIJE.
OVO JE SUDNJI DAN ZA JAHVU I NJEGOVE SLEDBENIKE.
OVO JE SUDNJI DAN ZA IZDAJNIKE I TIRANINE.
NJIHOVA DECA CE NESTATI,NJIHOVO SEME CE NESTATI,NJIHOVE CE GLAVE SVUDA POPADATI,NJIHOVE CE ZENE BITI OBESCASCENE I POBIJENE.
BACICU IH U VECITU TAMU I PATNJU,JER OVO JE VREME MOJE NEMILOSTI PREMA IZDAJNICIMA.
I RASTURICU ZEMLJU ZLIMA RAZNIM I MUCICU I PROGONICU LJUDE I RASTURICU SVE STO JE DOSAD
GRADJENO.
JER JE DOSHLO VREME MOG POVRATKA.
I DODJOH I DADOH VAM VAMA DECI SVOJU MOC I IDITE I PRITAJITE SE I CEKAJTE REC MOJU.
VASHEM STRPLJENJU JE DOSHAO KRAJ,SADA NASTUPA MOJE I VASHE VREME.
EVO DIGAO SAM SE IZ BEZDANA I HODIM PO ZEMLJI.
JER USKORO DOLAZI VREME I VLAST MOJA.
I NE TROSHITE TISHINU NA ONE KOJI NE MOGU DA JE CUJU VEC IH ZGAZITE DESET PUTA JACHE NEGO STO SU ONI VAS ZGAZILI.
IDITE I NAPIJTE SE KRVI NJIHOVE I PATNJE NJIHOVE,JER JE OVO MOJA GOZBA.
BOG JE MRTAV, A JA SAM GA UBIO!

E, Margo, HAOS si !!! Koga briga za autora, kad je stvar STRAAAAAVA !!! Uh, da mi je toga bilo, kad sam 92-3. vod'o vojsku kroz Bosnu, vec sam, neuk, morao da napravim kompilaciju Crnjanskog i samog sebe, pa kad smo kretali, komandovao sam : " Za mnom, deco moja i razvijte svoje Crne zastave ! Bog je visoko, Rusija daleko, a Balije blizu !!! ". U onakvim uslovima, i TO, je " vrsilo " posao, ali da sam imao nesto ' VAKO, ne bi ni ratovali, koliko bi se usrali, i MI i ONI !!! Ako ti opet uvedu sankcije, ovo ce da pustam i na najneprikladnijim temama, pa nek odjekuje GLAS RAZUMA !!! s postovanjem....

krvolok:
E, Margo, HAOS si !!! Koga briga za autora, kad je stvar STRAAAAAVA !!! Uh, da mi je toga bilo, kad sam 92-3. vod'o vojsku kroz Bosnu, vec sam, neuk, morao da napravim kompilaciju Crnjanskog i samog sebe, pa kad smo kretali, komandovao sam : " Za mnom, deco moja i razvijte svoje Crne zastave ! Bog je visoko, Rusija daleko, a Balije blizu !!! ". U onakvim uslovima, i TO, je " vrsilo " posao, ali da sam imao nesto ' VAKO, ne bi ni ratovali, koliko bi se usrali, i MI i ONI !!! Ako ti opet uvedu sankcije, ovo ce da pustam i na najneprikladnijim temama, pa nek odjekuje GLAS RAZUMA !!! s postovanjem....

a onda je dosao sumar i najurio i vas i balije...

Smrt, satavni deo zivota, kraj ili pocetak pitanje je sad?
Normalno je bojati se nepoznatog ali treba imati onaj normalni zdravi strah prema nepoznatom.
Nepoznato ustvari i nije nepoznato jer smrt je, kao sto kazu religije samo prelazak na visi(kako ko :) ) energetski-duhovni "nivo", uostalom normalno da ja licno zelim da je tako. Cak i da nije, to jest da se samo pretvaramo u najobicniju lesinu koju ce crvi pojesti Ja kao ni Vi tu nista nemozemo uraditi!
Zivi ovaj zivot 8) ,koliko god on trajao, dok nedodje smrt ali naziv "smrt" mozemo promenuti u "novi zivot" jer lepse zvuci a i govore nam da ima zivota posle smrti-kakav god on bio. :wink:

znam ,krvolok, da ti sad sve to vidish kroz prizmu svoje usrane babe (i usranih balija,verovatno...imagine the balia)i to je sve shto to ti i mozesh da vidish...mozesh misliti kako je meni simpatichno da posmatram tvoje veselje u peglanju babe...veoma mashtovito...al pretpostavljam,da ti je josh jedino to preostalo iz tih maskirnih dana...no hard feelings...

Šaptač:
divlja-u-srcu:
Da li je po vama UMRETI cudesna stvar?
Kako pojmite smrt ,kakva je njena vaznost za vas...bla,bla..

M, da.. evo, baš danas slavimo Veliki-Praznik-Tzv-Pobede-Života-Nad-Smrću-I-Našeg-K*njanja-U-Gaće-Od-Straha-Od-Ovog-Drugog.

Smrt je kraj, činjenica koju većina nije spremna da prihvati, pa, u cilju utehe, izmišlja bajke o posmrtnom životu, reinkarnaciji, besmrtnosti "duše" i tsl.

Ukratko, nakon što umreš, postaćeš leš. Prihvati to i potrudi se da svoj život proživiš što pametnije i kvalitetnije.
Za početak, manje vremena provodi na glupim mestima poput ovog.

I'd hate to die twice. It's so boring.
-- Richard Feynman

da...postaces les,ali samo u jednom slucaju - da ti sebe smatras telom. prvo dokazi da su um,razum,inteligencija,emocije.. sastavni deo bioloskog tela,pa cu se sloziti sa tobom. :)

burno,burno...da to je totalni anonimus...klinac jedan nabacao rechi...zmaju iz tame,ewo rekoh ti...al vidim neki se loze pa reko 'ajde...a to da je bog mrtav,u pravu si - nije!
dokle god postoji i jedan hipnotisani mozak,kao pomaze_bog(recimo),bice "boga"...al ako i treba da ga bude...ko shto treba da bude side,treba da bude karijesa,treba da bude koka-kole,treba da bude domace dens muzike,treba da bude droge....droge treba najvishe da bude,i to da bude legalna,heroin narochito,da se deli po trgu i u knezu,shpricevi i igle da se dele ,i sve lepo na izvol'te...e onda...ko prezivi onda cemo da prichamo o "bogu'...je.bo vas on...

da nema tela, ne bi bilo ni inteligencije, uma, razuma i emocija...
ne mogu da verujem koliko neznanje vlada o nekim opstim bioloskim zakonima...da li ti zaista ne znas kako odakle tebi uopste razum, emocije, inteligencija...? mislis da su emocije npr. entitet odvojen od tela? ili razum? potpuno neverovatno...

u momentu kad telo umre, umire i sve ono sto smatras sobom. sav tvoj "duhovni" svet je samo produkt kore tvog velikog mozga...mislis da je moguce stvarati taj svet a da je glavni "krivac" za njegovo nastajanje mrtav?
a sto stvari tako stoje, ne znaci da neces tokom zivota imati bogat duhovni ili emotivni zivot...ili zivot uopste...

Smrt je poslednja realnost na ovom svetu.Njome se meri sve,svaki covek i svaka ideja.Covek koji ne ostavi traga ("BLAGO ONOM KO DO VIJEKA ZIVI,IMAO SE RASTA I RODITI"-NJEGOS)iza svoje smrti kao i da nije ziveo.Takodje,svaka teorija ili ucenje,pa i obicna ideja,ako ne nadzivi svoga tvorca,bolje da je nikad nije ni bilo!Uzaludno je...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back