Smrt već mrtvog

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Najdubokoumnije shvatanje ove stvarnosti vodi vas na kraju puta na obične životinjske potrebe - “u'se, na'se i po'dase” - to je natprirodni kraj shvatanja sveobuhvatne realnosti življenja.

Žalosno, ali istinito.

Na kraju inkarnacije ćete dobiti isti stepen “ka napred”, kao i ona fizički vama slična životinja koja je proživela svoj život u tim običnim životinjskim potrebama... Ako je ta životinja bila na 2. biće na 3. A ako ste vi bili na 6. bićete na 7. I to je to.

Žalosno, ali mrtvo ozbiljna stvarnost... “Mrtvo”, ne slučajno.

Cela realnost se svodi na izbor, a izbor je ionako već odavno izabran. Koja svrha? Mrtvih duhova da “izaberu” nešto što je izabrano. Život? Aktivnost (kakva-takva)?

Jednostavno... Smrt, već mtvog.

Najdubokoumnije shvatanje ove stvarnosti vodi vas na kraju puta na obične životinjske potrebe - “u'se, na'se i po'dase” - to je natprirodni kraj shvatanja sveobuhvatne realnosti življenja.

Žalosno, ali istinito.

Na kraju inkarnacije ćete dobiti isti stepen “ka napred”, kao i ona fizički vama slična životinja koja je proživela svoj život u tim običnim životinjskim potrebama... Ako je ta životinja bila na 2. biće na 3. A ako ste vi bili na 6. bićete na 7. I to je to.

Cela realnost se svodi na izbor, a izbor je ionako već odavno izabran. Koja svrha? Mrtvih duhova da “izaberu” nešto što je izabrano. Život? Aktivnost (kakva-takva)?

не верујем у инкарнације и реинакарнације у писаној форми, кармички циклус свакако постоји али и појам добра и зла су условни.

култ и обожавање смрти и обожавање божанстава клесајући их по свом обличју тврдећи да смо по њиховом свом, све је то штуро за иког без мегаломанијских амбиција према свемиру и животу и смислу.

живот ко живот смрт ко смрт, нема потреба за наглашавањем

могуће је бити нихилиста и разапињати живот, или доследни хришћанин кога свака шуша шамара јер овај не враћа шамаре, умерност је врлина свакако..

:dontunderstand: Ja verujem u Boga.Ti ces u pakao!Ti si jedna nevernik!:D

ides direktno u pakao:pop2:

верујеш и у деда мраза и црвенкапу и све остало шта су ти рекли да верујеш или само у божу јер су ти рекли да је то битно и да се штекаш да идеш у казан јер је тамо плач и шкргут зуба?

не верујем у инкарнације и реинакарнације у писаној форми, кармички циклус свакако постоји али и појам добра и зла су условни.

култ и обожавање смрти и обожавање божанстава клесајући их по свом обличју тврдећи да смо по њиховом свом, све је то штуро за иког без мегаломанијских амбиција према свемиру и животу и смислу.

живот ко живот смрт ко смрт, нема потреба за наглашавањем

могуће је бити нихилиста и разапињати живот, или доследни хришћанин кога свака шуша шамара јер овај не враћа шамаре, умерност је врлина свакако..

верујеш и у деда мраза и црвенкапу и све остало шта су ти рекли да верујеш или само у божу јер су ти рекли да је то битно и да се штекаш да идеш у казан јер је тамо плач и шкргут зуба?

Da.:eek:Ti ne verujes u Boga?A je si ti ateista?Mene se ucili da nema gorih od ateista. Ateiste su vukovi koji jedu babe i crvenkape!I- palila sam bezveze tj zezala Demijurga "zlog bLogera" ali .To ti je kao kada se ide u pecanje na stuku a doneses grgeca kuci..:D:bye:

Od ateista postoji jedna gora vrsta ljudi a to su takvi kao vi, besposličari.

Raspravljate se ovde na nekim nebuloznim temama, zurite u prazno i trulite.

Zar je bitno u šta vjeruju drugi, ako ja vjerujem u Posejdona zar mora neko od vas da me ispravi, ne mora naravno.

Idite uzmite knjigu, čitajte, prestanite gubiti vreme, i prestanite da dajete beskorisne savjete nepoznatim individuama.

Od ateista postoji jedna gora vrsta ljudi a to su takvi kao vi, besposličari.

Raspravljate se ovde na nekim nebuloznim temama, zurite u prazno i trulite.

Zar je bitno u šta vjeruju drugi, ako ja vjerujem u Posejdona zar mora neko od vas da me ispravi, ne mora naravno.

Idite uzmite knjigu, čitajte, prestanite gubiti vreme, i prestanite da dajete beskorisne savjete nepoznatim individuama.

Nepoznata individuo ostani nam nepoznat.

i to nije tema..

:dontunderstand: Ja verujem u Boga.Ti ces u pakao!Ti si jedna nevernik!:D

ides direktno u pakao:pop2:
Pa...Živiš u paklu dušice draga...Zar nije paklenski nestati gde si nastala???
Ni bog tu ne može da pomogne...:mrgreen:
Mada sigurno ima neku q od božije sile od koje se i Zemlja trese...:roll:
(Samo što je ta sila slepa za mrave i ostale drkađije...:manikir:)

Poslednja izmena:
Da.:eek:Ti ne verujes u Boga?A je si ti ateista?Mene se ucili da nema gorih od ateista. Ateiste su vukovi koji jedu babe i crvenkape!I- palila sam bezveze tj zezala Demijurga "zlog bLogera" ali .To ti je kao kada se ide u pecanje na stuku a doneses grgeca kuci..:D:bye:

не верујем у булажњења стара неколико миленијума. немам доказа да оповргнем креационизам намеру и смисао али то сигурно није оно што су баљезгали по назови светим књигама.

против Бога као идеје додуше немам ништа ваљало би га измислити да није већ измишљен само не би да доказујем деоказиво нити да верујем у невероватно ко што људи обично чине...

п.с. ја нисам атеиста јер се то обично своди у дефиницији на ниподаштавање религиозности и духовности и спиритуалности, ја само не верујем у бабске и дедске приче и систем дизајниран да људе држи под контролом

Nema uskrsnuća. Reinkarnacija je kretanje samosvesne energije u krug. Energija (naročito samosvesna energija) je neuništiva.

Svrhu treba pronaći.

Upravo opisuješ inkarnaciju, ali isto tako i reinkarnaciju.

Nema uskrsnuća. Reinkarnacija je kretanje samosvesne energije u krug. Energija (naročito samosvesna energija) je neuništiva.

Svrhu treba pronaći.

Upravo opisuješ inkarnaciju, ali isto tako i reinkarnaciju.
Šta nam dejstvuje entropija,komšija?"Tamnu energiju" ne možeš
senzorisati na mikro nivou,međutim,širenje svemira (naduvavanje)je sasvim evidentno-ne varaju oči i drugi instrumenti...i determinišuće
sile ustupaju prioriteno dejstvo silama haosa-tvoj imenjak ima tenzorsku genoologiju razgradnje.Smrt bogova je izvestan ishod i jedini
moguć!U toj priči smo mi ljudi isti s mravima i drugim recidivima determinacije koja se osipa i rasplinjuje eksponencijalnom progresijom...
Relativnost komparacije modalnosti i realnosti u našim sećanjima koje zovemo relativnim vremenom-širenjem se rastače i ubrzava i
sve češće zapažamo da se i zakoni fizike čak menjaju...Evo,poslednje klimatske promene nemaju veze sa Suncem i aktivnošću naše
zvezde-sve planete u našem sistemu su toplije za oko 5 stepeni K...Zračenje iz središta galaksije je očigledno,poput mikrotalasne,samo
što nemamo instrumente sem matematičkih ,da senzorišemo "zračenje"...Kao i za gravitone koje nikako da otkrijemo-zabeležimo-poput
neutrina prolaze kroz planetu,ali za razliku od neutrina-bez traga.Kozirjev nas uputio na Duh sveti koji greje Sunce i planete (Sunce bi
za manje od milijarde godina u termonuklearnim i fisijskim procesima "potrošilo" samo sebe,a postoji već 8 milijardi godina!),odnosno ,na
tvog imenjaka Demijurga...Samo...I njemu se nazire kraj...I naravno-jedan prdež ili uzdah na kraju cele priče...

Aj sad, šta je samosvesna energija?

Nečije spiritualno "ja".
Kad oblačak melatonina iz epifize "zapljusne" kroz krvnu barijeru ,amigdalu iznad iz koje nam
stiže kao talas misao o osećanju "sebe"-bezglasno polumračno brujanje "mene"...U prednjem
podkorteksu se trudimo da ga razumemo,ali,na našu žalost,nikakvu pravilnost nema-bezobličan je
i nije ga moguće deducirati-s nečim uporediti...:per::)
Može da se malo laškimo i foliramo-ihaj! ! ! Toga bar za đabana koliko volja-sve sam folirant ! ! !;)

Poslednja izmena:
Dobro rečeno komšija... Nego, ne znam da li si čuo... da su astronomi pronašli kraj svemira? Naime, sa jedne strane su videli zbijene galaksije na daljini od 13,5 milijardi svetlosnih godina... i iza njih nema ničega... mrak... bezdan... još nekih 1,5 milijardi svetlosnih godina, jer su sa svih drugih strana otišli do daljine od 15 milijardi svetlosnih godina. Ovo bi značilo da mi uopšte nismo u centru svemira, ali i da je svemir konačan a ne beskonačan... Šta sad?

Dobro rečeno komšija... Nego, ne znam da li si čuo... da su astronomi pronašli kraj svemira? Naime, sa jedne strane su videli zbijene galaksije na daljini od 13,5 milijardi svetlosnih godina... i iza njih nema ničega... mrak... bezdan... još nekih 1,5 milijardi svetlosnih godina, jer su sa svih drugih strana otišli do daljine od 15 milijardi svetlosnih godina. Ovo bi značilo da mi uopšte nismo u centru svemira, ali i da je svemir konačan a ne beskonačan... Šta sad?

Tačno tako... Rekoše budisti da ne treba tražiti svrhu i smisao u univerzumu, već u samom sebi. Ne možemo citirati onoga ko je to rekao, jer se potrudio da ostane anoniman.
U pitanju je prostiranje svetlosti kroz "opnu " balona koji se naduvava...Svetlost putuje tom zakrivljenom "površinom" i nailazi na "barijere" tamne materije...Optički-sve objekte vidiš i s "lica" kao bliže i s "naličja"
kao dalje...Obzirom da objekti (galaksije)nisu ravnomerno raspoređene-svetlost se neravnomerno krivi...Na velikoj udaljenosti koju gledamo,vidimo prošlo stanje objekata-te na udaljenosti od 13 milijardi
svetlosnih
godina vidiš naš Mlećni put kakav je izgledao odmah nakon velikog praska...
Slažem se da treba gledati u sebe,ALI I OKO SEBE...Ta dva pogleda ti mogu dati kakvu-takvu sliku...
Veliku poteškoću stvara neshvatanje "vremena"...Vreme je samo sada,a kao što rekoh -kompariranje ostvarenog od modalnosti u našem
sećanju SADA je naša predstava vremena... Svakako da ovo izgleda kao da lupam...Međutim,bez našeg uma,
stvarnost postoji i menja se ostvarivanjem modalnosti-bez kompariranja...
Ovo lakše ulazi u d nego u g,što kaže moj komšija profa...

Poslednja izmena:
(Moje je mišljenje da) Praviš grešku pri pretpostavljanju spirutalnog.
Oko toga sam prilično blizak Fišeru, samo ne toliko matematički i psihološki ubedljiv kao on.
Materija teži promeni, ide iz opšteg ka pojedinačnom pa u pojedinačnom teži da se vrati u opšte, neko bi rekao samospoznaja na nivou opšteg (kao naziranje toga), inače svi ljudski principi idu ka univerzalizaciji.
Materija nije neživa tvar koju duh pokreće, duh je ideja koju čovek stiče kad ne može sebi da objasni to svojstvo materije da uopšte funkcioniše po određenom principu. A kad "zumiraš", to sve gomila nekih mikročestica koja živi svoj život i ne pita te ništa. Teoretski je moguće da se u jednoj prostoriji u jednom momentu sav vazduh nađe u jednom njenom uglu.

U pitanju je prostiranje svetlosti kroz "opnu " balona koji se naduvava...Svetlost putuje tom zakrivljenom "površinom" i nailazi na "barijere" tamne materije...Optički-sve objekte vidiš i s "lica" kao bliže i s "naličja"
kao dalje...Obzirom da objekti (galaksije)nisu ravnomerno raspoređene-svetlost se neravnomerno krivi...Na velikoj udaljenosti koju gledamo,vidimo prošlo stanje objekata-te na udaljenosti od 13 milijardi
svetlosnih
godina vidiš naš Mlećni put kakav je izgledao odmah nakon velikog praska...
Slažem se da treba gledati u sebe,ALI I OKO SEBE...Ta dva pogleda ti mogu dati kakvu-takvu sliku...
Veliku poteškoću stvara neshvatanje "vremena"...Vreme je samo sada,a kao što rekoh -kompariranje ostvarenog od modalnosti u našem
sećanju SADA je naša predstava vremena... Svakako da ovo izgleda kao da lupam...Međutim,bez našeg uma,
stvarnost postoji i menja se ostvarivanjem modalnosti-bez kompariranja...
Ovo lakše ulazi u d nego u g,što kaže moj komšija profa...

Komšija, znam za sve što si opisao, razumem činjenicu da je pogled u daljinu zapravo pogled u daleku prošlost, no nije mi jasno kako neko može tvrditi da je svemir beskrajan. Logičnije je da ima svoje rubove, odnosno granice, odnosno kraj. Teško da se radi smao o refleksiji svetlosti; nema je sa drugih strana, samo u tom pravcu gde iza 13,5 milijardi svetlosnih godina nema ničega...

- - - - - - - - - -

(Moje je mišljenje da) Praviš grešku pri pretpostavljanju spirutalnog.
Oko toga sam prilično blizak Fišeru, samo ne toliko matematički i psihološki ubedljiv kao on.
Materija teži promeni, ide iz opšteg ka pojedinačnom pa u pojedinačnom teži da se vrati u opšte, neko bi rekao samospoznaja na nivou opšteg (kao naziranje toga), inače svi ljudski principi idu ka univerzalizaciji.
Materija nije neživa tvar koju duh pokreće, duh je ideja koju čovek stiče kad ne može sebi da objasni to svojstvo materije da uopšte funkcioniše po određenom principu. A kad "zumiraš", to sve gomila nekih mikročestica koja živi svoj život i ne pita te ništa. Teoretski je moguće da se u jednoj prostoriji u jednom momentu sav vazduh nađe u jednom njenom uglu.

Ijao, ovo je baš filozofski i dubokoumno rečeno...

Inače, ako mogu i da se osvrnem na pitanje beskonačnosti, ako ideš principom da sve mora imati granicu u prostoru, znači da iznad svemira ima još jedan, pa iznad njega još jedan, i tako u beskonačnost opet.
Što je po mom mišljenju mnogo komplikovanija pretpostavka.
Lakše je (i lepše) pretpostaviti da sve što jeste, jeste u vremensko-prostornom uslovu i da svaki njegov pomeraj/promena znači ostvarivanje još jednog novog takvog vremensko-prostornog uslova (odnosno, da bi ti stvarno mogao hodati u beskonačnost ako bi ti bilo omogućeno, samo što bi u jednom momentu BIO SAMO TI, ali kakve to veze ima, i ti si čitav jedan mikrokosmos... :)

Žalosno, ali istinito.

Jednom...u životu, sam imala tu "čast" da iskusim, kakav je to način, i kako to izgleda, kada te "ubiju" pre stvarne smrti. Ko to doživi i preživi, ni stvarna smrt , takozvana fizička jednog dana, neće mu teško pasti. Garantovano. Jer zapravo - već mrtav čovek - umire. :)

Toliko.

:hvala:

Back