smrt pevacha

Pa ako te nije briga zasto si pisala takvu temu, necu ja da se svadjam sa tobom ali nije mi jasno kako mozas da pravis poredjenje sa kurtom cobainom koji je po meni bio niko i nista i nikada nije ucinio humano delo i koji se ubio, ti kazes da je neki trip sto ljudi zale za njim, naravno da ce plakati deca kojima je on pomagao i to mislim prvenstveno na decu koja nemaju ni roditelje..

nije mi jasno zasto se ljudi toliko tripuju. mislim, pola cura iz moje skole je na putu da se zesce razboli zbog toga sto je Tose poginuo. Mislim, daj molim te!
-ja sam njega volela, nisam ga upoznala, ali mi je bio omiljen pevac...-
jbt, svako umre pre ili kasnije...
ne zelim da kazem da mi je svejedno, za ciju god smrt da cujem, razalostim se, ali ovo je ipak preterano...
njegovim fanovima zelim samo da kazem da ce on za njih vecno ziveti jer je ostavio puno pesama iza sebe.
a to sto ga nece vise videti, sta da se radi, i Kurt Cobain je odavno mrtav, pa zivimo!

samo odgovaram na pitanje....

dakle,
nisam bila tosev fan. dopale su mi se neke njegove pesme,
a ono zbog cega i ja tu tragediju dozivljavam licno je
pre svega njegova mladost
(mogla sam mama da mu budem),
imao je divan glas
(sto odavno na nasim prostorima nije bitno :roll:)

i najvaznije taj andjeoski osmeh
koji je ulivao nadu....

sve je u trenutku nestalo
:cry:

dodacu i ovo
po raznim forumima sam citala komentare ljudi
iz bivse yu
prvi put posle svih cuda koja su nam se dogodila
okupise se ljudi iz svih "bivsih" republika.......

.....................
takodje,
danas sam cula i za nina
umro je u bolnici u bijeljini,
tuzno.....:-(

naziv teme je - smrt pevaca
vrsta muzike nije bitna......

Cuo sam da je u jednoj emisiji Tose pricao kako su mu na koncertima bacali brdo plisanih igracaka i svega, da bi on to kasnije sve odneo deci u sirotistima koja je i sam pomagao dobrotvornim radom...e kada takav covek pogine mislim da svi treba da zale jer je danas malo takvih ljudi.

Ima mnogo razloga da se za tim momkom zali :
Imao je predivan glas.
Obrazovan, pristojan, lepo vaspitan, skroman, humanista, sto je zaista retko kod poznatih a tako mladih ljudi( a nismo o tome od njega saznali, vec sada...)..
(Covek iz Tuzle ga je zamolio posle koncerta da njegovoj zeni, koja boluje od raka i nije mogla doci na koncert, otpeva "Zajdi, zajdi..." Otpevao joj je pesmu preko mobilnog....)
Prihvacen i cenjen od kolega muzicara na prostoru celog Balkana.
A nacin na koji je otisao, totalno coveka izludi...spavao je...O mladosti i pesmama koje bi jos ispevao i o dobrom, koje bi uradio za druge da ne govorim.
Fan ili ne svaka normalna osoba ne moze da ne oseti tugu i veliki gubitak...
Pa, zar ne vidite da prostore bivse Jugoslavije od rata do sada, nije niko i nista ujedinilo kao vest o njegovoj pogibiji...na nasu veliku zalost.

Ima mnogo razloga da se za tim momkom zali :
Imao je predivan glas.
Obrazovan, pristojan, lepo vaspitan, skroman, humanista, sto je zaista retko kod poznatih a tako mladih ljudi( a nismo o tome od njega saznali, vec sada...)..
(Covek iz Tuzle ga je zamolio posle koncerta da njegovoj zeni, koja boluje od raka i nije mogla doci na koncert, otpeva "Zajdi, zajdi..." Otpevao joj je pesmu preko mobilnog....)
Prihvacen i cenjen od kolega muzicara na prostoru celog Balkana.
A nacin na koji je otisao, totalno coveka izludi...spavao je...O mladosti i pesmama koje bi jos ispevao i o dobrom, koje bi uradio za druge da ne govorim.
Fan ili ne svaka normalna osoba ne moze da ne oseti tugu i veliki gubitak...
Pa, zar ne vidite da prostore bivse Jugoslavije od rata do sada, nije niko i nista ujedinilo kao vest o njegovoj pogibiji...na nasu veliku zalost.

ne mogu da verujem da smo
skoro u istom momentu
slicno postovali....

ne mogu da verujem da smo
skoro u istom momentu
slicno postovali....

Da neverovatno, tek sam kad sam poslala post, videla sam Vas.
I sama sam majka 21-godisnjaku i verovatno je i to jedan od razloga sto me smrt ovog momka toliko pogodila, a pored toga izuzetno cenim, mlade, ambiciozne, vaspitane i nesebicne ljude. Toliko nam takvi nedostaju na Balkanu, a eto bas jedan takav da nestane. Strasno!
Poz

Devojko,
nije mi jasno zašto ne dopuštaš onima koji tuguju da odtuguju svoje? Je l' tebe to ugrožava?
Zamisli da iznenada pogine tvoj omiljeni pevač, i ti bi bila par dana u out-u, sigurna sam....
Prošlo je tek par dana otkad je poginuo, ne možeš očekivati od onih koji su ga zaista cenili i voleli da budu ravnodušni na njegovu smrt i da je prihvate kao činjenicu, kao što je lako (tj. lakše) sada, posle sto godina pomiriti se sa smrću i Fredija, Kurta, Milana, Dženis...Ovo je šok za njegove fanove i naravno da tuguju kao da je umro neko njihov...Ipak je Toše imao još puno vremena pred sobom, da stvori još brdo novih pesama, a to je sada sve nestalo....
Ovo tvoje reagovanje deluje toliko nezrelo da me je prosto bilo sramota da čitam. A ovo sve ti pričam s pozicije nekog ko zna možda jednu ili dve Tošetove pesme, dakle, uopšte nisam subjektivna....samo ne mogu da shvatim netoleranciju prema tuđoj tuzi. Tebe niko ne tera da plačeš, ni da se osećaš uopšte tužno, ali neki su njegove pesme i samim tim i njega emotivno doživljavali, verovatno su kroz njegove pesme osećali neku bliskost sa njim.

Naravno, i to je i normalno....Ali to ne znači da će biti zaboravljen. I meni kad je umro deda prvih nedelju dana ni o čemu drugom nisam razmišljala, ni o čemu drugom pričala, ali život ide dalje i to se mora prihvatiti. Normalno je da se sad sve manje priča o Tošetu, ali to ne znači da je zaboravljen/ ili da će biti zaboravljen. Oni koji su ga stvarno voleli i cenili će ga pamtiti zauvek.

Svaka cast na postu. U potpunosti se slazem.

Curt je imao izbora, Tose nije!!!
Na kratko smo ponovo postali Jugoslavija a verujem da na ovom forumu ima vas koji se i ne secate YU.

Upravo tako, ne mogu da verujem da je napravio poredjenje sa kurtom....ovo je strasno ne radi se o samo pevachu vec o mladom zivotu i o dechku koji je mogao da uradi josh mnogo toga a nije nazalost...ne mogu da verujem da na takav nacin razmisljas....zgrozena sam uvodom ove strane...

kako nino koji nino je umro? nino narodnjak ili ? ja nemam pojma
ono sto se desilo tosetu je tregedija, i to velika tragedija i tome se prorodno poklanja veca paznja. decko je je umro iznenada i to veoma mlad, koji je drzao kvalitet i pop u zivotu,koji je bio veliki humanista, nisam davno cula da neki pevac voli da deli svoj novac u dobrotvorne svrhe. cuje se za to ali samo jednom da bi se to zabelezilo na tv. tose je to radio stalno i videlo se po njemu da je takav covek. i njemu mora da se poklni paznja jer je to zasluzio. za ove ostale pevace koji su umrli prirodnom smrcu u poznim godinama jeste tuzno ali nije tragedija. TOSE; LEGENDO; NEKA TI JE LAKA ZEMLJA

nije mi jasno zasto se ljudi toliko tripuju. mislim, pola cura iz moje skole je na putu da se zesce razboli zbog toga sto je Tose poginuo. Mislim, daj molim te!
ne zelim da kazem da mi je svejedno, za ciju god smrt da cujem, razalostim se, ali ovo je ipak preterano...
njegovim fanovima zelim samo da kazem da ce on za njih vecno ziveti jer je ostavio puno pesama iza sebe.
a to sto ga nece vise videti, sta da se radi, i Kurt Cobain je odavno mrtav, pa zivimo!

Слажем се, мада сам то рекао на другој теми...

Molim Vas, ovo je nas nacin da patimo....Nekima je lakse, neki zaista ne mogu da prihvate njegovu smrt jos uvek, ali pustite nas......
Zasto je cudno patiti zbog smrti nekog koga nisi poznavao LICNO..?NIje potreban dodir ruke da bi ti neko dodirnuo srce......

kako nino koji nino je umro?

El Nino...ionako su bili sranje ;) :lol:

inače slažem se sa onim što je lik sa pentagramom pokušao da kaže.
danas sam video neki Tošin spot na hrvatskoj nacionalnoj televiziji,i znaš kad bi oni puštali njegov spot da je živ i zdrav?nikad...
nekad ti jedino preostaje da umreš da bi saznao ko te ceni i poštuje...jbg,life is shit...

Kada su umrli (na ovaj ili onaj način, nebitno zaista) Toše, Kurt, Elvis, Morison, Lennon, Joplin, Marley, Hendrix, Tupac... oni su sa sobom odneli ono što bi u budućnosti napravili, to je otišlo u nepovrat. To je ono što je za one koji tuguju bolno.Nismo ih poznavali lično, ali smo poznavali njihova dela, a samim tim i veliki deo njih. Boli pomisao da više nikada nećemo čuti pesmu od njih napravljenu, odsviranu i otpevanu. ******, boli mene što znam da je neki drugi nikada neće čuti...
Nemojte biti ludi i pričati kako vam nije jasno zašto se toliko tema otvara oko smrti momka sa kojim se srodila čitava jedna generacija i zašto čitav jedan sloj te generacije toliko tuguje. Da se kladim da se, ne daj Bože, nešto desilo Jamesu Hetfieldu da bi bilo tri puta više tema nego sad i da bi vi kojima sada sva ova tuga i frka nije jasna najviše očajavali pričajući kako je svet i rok muzika, kao, nažalost, toliko puta do sada, izgubila svog vođu, rodonačelnika, idealistu...Ja znam da bih ja poludeo.
Stoga, pustite ljude da tuguju, teško im je i ja to shvatam kao dan i nije mi jasno kako vi ne shvatate kada svi znate koliko vam muzika u životu znači i koliko bi vam gubitak te muzike teško pao. Na niti jednoj temi ne piše 'obavezno čitanje i postovanje', pa ni na ove tri o jadnom Tošeu, stoga uvek možete da zaobiđete.

Raspisah se previše, a to mi nikad nije milo. Pamet u glavu i razmišljajte o čemu pišete.

Jednostavno ljudi preteruju sa time. . . Mozda tu malo i okolina cini, ali sta da se radi. . .

a bre sta pravite frku i raspravljate se oko gluposti decko je poginuo pamtice se njegova dela on isto tako neko vreme zivot ide dalje...i toseta pamtite jbt po dobrim delima koje je ucinio i sta je sve uradio a ne da ga uvelicavate i da govorite da je jbt "bog" (u figurativnom smislu) ono kao andjelcic i te stvari..i jos nesto jbt idete iz krajnosti u krajnost tipa pricate zasto on zasto nije neko manje vazan i tako...ja razumem vasu bol i meni je bilo i zao i krivo sto je na takav nacin poginuo ali to je zivot sve sto je lepo ne traje vecno i zivot ide dalje...

KAAAAKVO POREDJENJE O BOZE

Back