Smrt hedonista

Da li se treba odreci dekadentnog shvatanja svijeta?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Samim tim sto svi rade sta hoce, sto niko vise nista ne garantuje, sto se zivi za trenutak, sto niko vise nizasta ne gine, dokaz je da je zivot izgubio vrijednost, da se osusio i spao na najnize grane, tj. da je obezvrijedjen. Jer buducnost, a buducnost je zivot, moze imati samo onaj ko zivi za mudrosti i umire za istinu. Sta je recimo 100 godina jednog individualnog zivota naspram mudrosti koje su odrzavale ljude hiljadama godina netaknute? Ako ja znam nesto sto je bilo istinito i korisno i prije 1000 godina, i onda dodje neka zivotinja i kaze mi da je vaznije koliko imas novaca, kakvo imas auto i s koliko si zena spavao danas, i da ti mudrosti samo smetaju i sprecavaju te da dodjes brzo i efikasno do statusnih simbola, i onda kad covjek shvati da je zaista usamljen u svojim strijemljenjima ka buducnosti, onda postaje jasno da je smrt vec odavno nastupila u bezbroj pojavnih oblika i da se ljudi desetkuju na ocigled svih, ne zeleci da umru sad i odmah, nego sporo sagarajuci, tinjajuci, ni hladni ni topli. To je zivotarenje dekadenata. Cak i ovi na internetu sto se bave kobojagi nekom mudroscu, ustvari zele da zadrze tempo vlastitog zivotarenja - za njih pravi veliku razliku da li ce umrijeti danas ili za 100 godina, a to sto za 1000 nece ostati ni lanac iza njih ili ce ostati pas iza njih, "o tome se ne moze razmisljati".

Dakle, sta je dekadentno? Kad se oporezuju cetiri osnovna elementa: voda, vazduh, zemlja i vatra, iako se ne koriste i ne donose dobit. Pravo na njihovo koristenje s druge strane bi trebali imati svi koji su voljni da rade. Zatim kad vlast raspisuje poreze na najraznoraznije stvari.

Sta je uzrok tome? Pa uzrok tome je taj sto NAROD vise ne obavlja svoju gradjansku duznost, nego vlada sad mora da ih isplacuje da bi ucinili ono sto bi u zdravom stanju ucinili sami i sa zadovoljstvom
To je jedini razlog zbog kojeg se drustva zaduzuju, sto nisu sposobni da cine djela!!! tako da ce im potomci biti jos gori robovi od roditelja. Organizovana ljenost i cinizam prema osnovnim uslovima opstanka!

Znaci, dekadencija je iskljucivo simptom vecine, rulje, koja i ovu temu spamuje najrazlicitijim besmislicama i pricama o "revoluciji", a mrze bilo kakav oblik zajednickog zivota. Vole smrt! Pa dajmo im je!

Izmedju dva svjetska rata Srbiju su zvali zemljom opijuma, a Berlin Babilonom, toliki je hedonizam bio. Pred sam drugi svjetski rat u Srbiji se Njemacka smatrala buducnoscu Evrope, zbog cega je i (srpski) James Bond studirao u Njemackoj, i bio totalno bahat tip. homo homini porcus

U sustini, kako reaguje masa na ratove? Gdje god ima bilo kakav problem, oni to rjesavaju "dobrotom", u sto spadaju sve vrste seksualnih aktivnosti, narocito perverzije. I poslije svakog rata u kojem nisu ucestvovale (ili iz njega izasle kao autoritet) aristokrate, one, kao i zene, sad prilaze neprijatelju pomirljivo i spremni su da podijele sa njima sve sto imaju, to se zove mijesanje ili ruljifikacija i budisticki je princip. Nietzsche bi rekao da budisti "dobrotom pokusavaju da izmaknu tlo svakom neprijateljstvu na suparnickoj strani". Tako smo imali budisticku-zensku reakciju nakon drugog svjetskog rata i ponovno pervertiranje drustva sve do danas. Gdje god se javi kakav "osteceni" pojadinac, kao sto danas muslimani tvrde da su im bijelci oteli sve sto su imali po Africi i Bliskom Istoku, a nisu imali nista, jer nomadima nista sem trave i ne treba. Tako sad jure Zagrepcanke u Beograd a Beogradjanke u Zagreb. To se zove ruljifikacija i gotov je proizvod zenske emancipacije.

4iLZ_iOr.jpeg

Imam ja tu tako neke prijatelje po forumu koji me s vremena na vrijeme opominju kako sam "mator", kao, nesto sam propustio sto oni nisu. Oni ne shvataju da ja mozda ne bih ni htio da dodjem do onog cemu oni teze. Jer to nije neka njihova licna sloboda, nego koncept ruljifikacije koji im se nudi preko masovnih medija. Ja ginem iskljucivo za najlicniju slobodu.

Hedonizam ubija volju. Volja se izgradjuje prvo kod pripadnika onih naroda koji su uspjeli da se oslobode stadnog instinkta. Recimo, Kinezi uopste nemaju rijec "ja", a svi robovi slijede sto posto stadni instinkt i zbog toga im je saosjecanje najvisa vrlina. Saosjecanje je najvaznije u stadu, "kud svi Turci tud i mali Mujo". Saosjecanje je jednako glupo i nelogicno kao i ponasanje ovaca u stadu: ako se jedna prepadne i da u trk, sve ostale ce se zajuriti za njom, a ko zna cega se ona uplasila. Samo treba travu zamijeniti zelenim novcanicama i eto ti ljudskog stada.

Dok covjek nije propalica on ima karaktera. Sta smo rekli da je karakter? To je kad nesto nismo ili nemamo, ali zelimo da to postanemo ili steknemo. Takve zelje nisu izlisne, sve sto je potrebno je da prikupljamo snagu da bismo vremenom stekli neku osobinu, ali i prihvatiti opste principe u drustvu da se jacanje ne bi odvijalo na tudju stetu i na nefer, nezasluzen nacin.

Kad se jedno drustvo pokvari onda se na sve strane cuju povici da ne treba teziti snazi, nego da je najvaznije imati snagu da "pokazes slabost". Kad jedno drustvo, rasa, kontinent ili planeta potone do ovakvih stavova to znaci da je njihov karakter propao i da su sad spremni da izgube i ono sto su imali. To sto su imali se gubi na taj nacin sto ce se dusa ubijati opijatima i hedonizmom svake vrste, jer svako uzivanje vodi u slabljenje i zaborav.

I sad posmatram ove imigrante koji dolaze iz tih "nesrecnih zemalja". Njima su rekli da uzmu kredit od banke i proglase licni bankrot. Ako bankrot potraje nekih 7 godina kredit je bespovratan. To su sve sinovi privatnika iz Avganistana ili Kurdistana koji vec znaju kako se posluje privatno. Oni u tih 7 godina rade na crno i primaju pomoc od zavoda za zaposljavanje koja i nije tako mala na zapadu. Za tih 7 godina zgrnu velike pare i niko ih ne dira. Ljudi imaju karaktera i polako kupuju kuce i poslove od zapadnjaka koji na ovaj nacin postaju njihovi robovi.

- - - - - - - - - -

U sustini propalice bi trebalo ubijati odmah i ne dozvoliti da sire demokratiju (muslimani je preziru), ali kad muslimani postanu vecina oni ce ubijati bijelce sirom Evrope. Nece biti samo silovanje i prebijanje. Metak u potiljak...

Kad pogledas koliko je drogiranih majmuna oko tebe, pa bilo da se drogiraju hranom, njeznim osjecanjima ili opijatima, onda je mnogo jasnija Zaratustrina izjava da je njegovo mimoilazenje ljudi njihova propast.

Back