smrt duha.... ili kada covek prestaje da postoji kao ljudsko bice?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve se vrti oko anksioznosti, konstantni stres zbog nje, kortizol u velikim količinama izlučen ubija lagano, a osoba se povlači zbog anksioznosti i onda nastupa depresija i apatija....
a lekove za smirenje nam ne daju, mora to lepo kod psihića, protokol, provlačenje kroz sistem društva, evidentiranje, ponižavanje...
zato ljudi lepo na svoju ruku uzmu alkohol, cigare, ili neku drugu drogu, da primire psihu, mada su lekovi mnogo bolji izbor. npr. dok će anksiolitik selektivno dejstvovati na isti neurotransmiter kao i alkohol i dovesti do relaksacije, alkohol će uzgred razoriti i jetru, mozak, krvotok....
a zašto nam ne daju lekove? pa, društvene elite žele da stado bude anksiozno jer kada ima straha onda su ljudi poslušni i konformiraju.
slično porobljavanje je i zabrana prostitucije, marihuane, eutanazije itd.... nema slobode za stado, nema ni govora o liberalnim vrednostima čim se neko dočepa vlasti...

da, naravno da ima takvih ljudi.
i to nisu nuzno ljudi kojima su se dogodile najruznije stvari u zivotu.
jer, na ovim prostorima, u poslednjih 20 godina bunila, svi smo imali uslove da postanemo zombiji.a ipak, nismo.
ili makar ne svi.
covek oseti tacku kad je dosao do dna. oseti da vise nije ono sto je bio. sigurna sam u to. svaki covek.
pitanje je samo kako se u tom trenutku postavi prema sebi.
da li se miri sa tim sto je postao, i trazi izgovore zasto nije mogao bolje.
ili se bori..za svoju dusu, za svoju radost, za svoj zivot..
uvek je lakse naci izgovor.
i sto je najgore, takvi te ljudi uvek vuku na dolje. sebi. vredja ih tvoja radost. smeta im smeh.
ne moze im se pomoci.
od njih treba samo pobeci.
ps. naravno, ako je stanje trajno..povremene deprisije i padove svi imamo, i to razlikuje prijatelje od prolaznika..
prijatelj te kad ti je tesko i kad padas nasmejava i dize.
prolaznik te gleda sazaljivo, i misli :sigurno je to i zasluzio. sta god da je.
ljudska je priroda najcudnija stvar. i predivna, i mostruozna.
a na nama je da odlucimo sta zelimo da budemo. ne, ne sta zelimo da budemo, jer svi smo sve. vec koji deo sebe cemo da gajimo i hranimo,a koji da zauzdavamo i sankcionisemo.
problem nas srba je sto nam fali disciplina..jer za svaku borbu, pa i za borbu za zivot, disciplina je presudna.
opet sam se raspilnula..:lol:

imas ljude kojima je takav karakter a opet nose u sebi klicu onoga sto drugi nemaju ili su imali pa izgubili..znaci, depresija je bolest a ovde sam jasno stavio naznaku da govorim o zdravim ljudima

Niko,pa ni ti,ne može me ubediti da čovek takvog ponašanja
može biti mentalno zdrav čovek !?
Sigurno nije takav rođen, a ako je sadašnje stanje stečeno,
sasvim dovoljno za rečenu kvalifikaciju !

krajnosti postoje niko od nas nije stalo nasmejan ko da je retard koji drzi u rukama cigru i odusevljava se vertigu boja kad se ona vrti, ali ipak mislim da se pazljivim promatranjem moze osetiti, ako ne i videti koji su ljudi def u nekoj fazi totalne pogubljenosti koje ne mora uvek biti materijalnog ili emotivnog nemanja... mozda je uzrok tog problema i u drzavi koja svesno svojom politikom dugi niz godina kod ljudi ubija svaki vid duhovnosti promovisuci nenandertalce i kvazi kulturu zvanu ekstremni sund... ne znam da li je iko od vas nekada video coveka ili zenu da u busu sedi i cita neku knjigu...a to je normalna situacija svuda u svetu a pogotovo sto je za mnoge neverovatno na istoku
Odvukli te detalji...Ali te klavirim...
Imaš ,recimo tri vrste takvih (praznog i bezvoljnog pogleda):depresivno bolesnih,depresivnih nakon spleta događaja (pa i
manjeg nervnog sloma,kad je pravi-obično stupor) i onaj treći na koji si u startu ukazao...
Taj treći je izgleda po rođenju a nije daun,aut i sl.-to moj sinak zove:ljudi bez duše...Ja bih rekao:ljudi s minimumom duha
kojima dojadilo da se naganjaju s potrošačkim spiralama bez kraja...Ai ne mogu na kraj s troškovima te jedno s drugim...
Eto ti tog praznog pogleda...
Nedavno sam bio u poseti u Institutu u Kamenici...Tih usahlih pogleda baš prilično...Izgubljene nade...
Opet se setim Palavestre...Nekoliko dana pre kraja je dao intervju...

da izanaliziramo klasicnu forumski rasomon ciji je jedini idejni tvorac moderator:

1. otvoris temu na "kulturnom" podforumu...svi odgovori su shodno temi ali jedan je onaj koji daje prekogniciju da te poznaje i jos te casti epitetima da si strina bolesnik ili sl.
2. kada dotcnoj odgovoris izmedju redova da znas ko je, ona monetalno pogubi one salve smajlija koje je stavljala i besno okrene raspravu na sasvim drugu stranu.
3. postavljac teme ako drzi do svoje teme cak i u takvoj raspravi se trudi da u svakom postu te prepirke da neki osvrt shodno temi koju je zapoceo ali druga strana ne jer ona se oseca pogodjeno, izdano i prepoznato.
4. na scenu stupa posle prekida rasprave moderator koji brise sve postove koji impliciraju da je provokator klon ili neko blizak administraciji i naravno da svoje obajsnjenje zasto to radi na sta postavljac odgovori shodno svom vidjenju stvari
6. katarza :lol: postavljacu pukne film trazi od moda da mu zakljuca temu.... mod nece... trazi od super moda da zakljuca temu.. ni on nece :lol:
7. na scenu opet stupa klon koji odgovara postavljacu citirajuci njegov odgovor moderatoru :lol: i dodatno provocira na sta postavljac jedino moze da mu kaze da moze da mu se napusi qurtza.
8. na konju slobode ujase mod kazni postavljaca, temu naravno ne zakljuca i ostavi otvorena vrata klonu da i dalje provocira postavljaca da bi shodno njegovom odgovoru koji se zna, zavrsilia posao i udaljila ga sa foruma jer je prepoznao klona koji je i njoj poznat.

samo debil ovo ne vidi...

da li ste imali iskustvo slicne vrste da vidite osobe koje su psihicki zdrave a oci im mrtve, pogled bezizrazajan, pokreti otromboljeni i mlitavi celo telo ukoceno kao kod smrzotine, usta se otvaraju samo na kratke informacije...

ako niste napravite nekad test, ja to radim kada sam u drustvu inteligentnih zena obicno posmatramo okolinu na nekom javnom mestu i skeniramo manifeastacije ponasanja, raspolozenja ili stanja svesti ljudi koji nas okruzuju sa pokusajima da odredimo osobe koje su na neki nacin u stanju da im duh odumire, da su izgubili svaku nadu za zivot, ljubav, buducnost, blagostanje...

mozda deluje ovo ogavno ali necete verovati koliko se moze videti emocija ili odsustvo istih na licima ljudi , otprilike kao kada bi setajuci ulicama nekog grada umesto u sarene izloge gledali u fasade i naucili nesto o istoriji tog mesta. znaci svaki covek je podlozan tom interegnumu i svaki covek ima sansu da se iz njega izvuce... sta mislite da je uzrok da se neki nikad ne oporave?

Ti i kada vidiš nekoga, ne znaš šta u nečijoj duši "spava" i zašto tako izgleda, tako kako izgleda. Nekada sma i ja tako mislila, za neke stvari, dok me nisu "prosvetlile " neke situacije, znaš. Ideš tako ulicom, nemaš ožiljaka na duši, sve je bajno i sjano, sećam se i ja sebe nekada, pa prodje neko beiizražajnog pogleda pa pomisliš, šta je ovom čoveku, vidi ga mlad, šta mu se desilo...I sada posve drugačije razmišljam, kada se udubiš u neke suštine, kada te neke stvari potrefe. Izmene. Kada ti se izdešava svašta nešto. Možda i mene neko da vidi, pa bi rekao, šta ovako mlado čeljade maltene može da "pojede" preko noći ili da su joj oČice tako upale i imaju pogled koji što svakog sekunda ne zaplače? Ali, ljudi naravno gledaju ali ne vide. Čuju ali ne slušaju. Gledamo samo ljušture, zagrebemo samo površine. Da svi ljudi rade iole malo drugačije, ne bi bilo toliko nevoljenog sveta i loših ljudi. Ima neke stvari koje te zauvek "obeleže", da se od nečega nikada ne oporaviš. Znam po sebi. Samo naučiš da živiš sa tim. Nisam mislila da je moguće, ali očito da jeste. :)

i na ovom pdf-u, na pdf-u filozofija i pdf-u religija nema vise nijednog normalnog posta dok mi se ne obrise danasnji karton i dok mi se oba moda sa filozofije javno ne izvinu zbog opstrukcije i brisanja gomile postova iz samo njima znanog razloga. jer ja da budem kreten i da pisem ko majmun a one da brisu sta god im padne na pamet a da namerno ostavljaju postove tipa ovih neobrisanih ispod ko na religiji dok ih ne opomenem.... fala vam lepo.

ne seri picolo...

sta te bre boli ******... skidaj mi se s' razmisljanja

Necu da ti se skidam.

Lazes tj. preuvelicavas.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back