Смисао Живота

"како да своју крецију неуспех избацим, и како да убацим креацију успех? " ...... po onome koji jeset , jednostavnotu stvar iz ravni neuspeha preprojektuješ u ravan uspeha i odmah iz te ravni projektuješ je u horizontalnicu / ni časka ne čekaj , dok se mala ne opasulji...nemoj nikako u vertikalnicu ili pak profilnicu - ima da te šutne kao krpeni kuzman !...a ako za preprojektovanje koristiš udarac kao metod ošamućivanja , pre toga se učlani u neku partiju / po mogućsrvu vladajuću / i obezbedi poslanički imunitet - da ti mala lako oprosti , to preprojektovanje !

Poslednja izmena:
ispisa čovek ovoliki post samo da bi pokazao kako kad doživiš neuspeh to si zapravo teo hahahaha
koje samozavaravanje

.... koliko ja kontam, tu njegovu zavrzlamu projektovanja, prevedeno na moju pamet, on kaže da uzrok svakom našem uspehu ili pak neuspehu , biva u nama...može biti , jer niko ne traži / bar kod nas / razlog ili poreklo sopstvenog uspeha ; gotovo svakog kopka samo neuspeh - jer on stvara ne retko strašan bol i patnje , naročito u sveri emotivnog života...gubitnički ego / sujeta / taština , nedozvoljavaju da poreklo naših neuspeha vidimo u nama ...gotovo uvek su oni za nas u nesretnim okolbostima / božijoj volji / drugima i trećima - ali nikako u nama...a zapravo , reč je u tome da smo nedorasli postavljenom cilju , te ta nedozrelost čini nas nesposobnima i gubitnicima ....rekao bih da svaki neuspeh za roditelja ima malo pameti , znanja, veština i umeća - životne mudrosti...stoga, postavljeni cilj postaje neostvariv , sa programima sa kojima smo programirai njegovu realizaciju - i sa kojim smo se uputili ka cilju , prepuni ubeđenja u dobar ishod...kad ono ćorak...
...kad se ovako stvar postavi , onda može se i zaključiti da neuspeh čuči u nama... i to smo mi ....zapravo , sa mudrošću koju posedujemo, mi u takvoj okolnosti podsvesno i pre programiramo neuspeh, nego li pak nekakav uspeh ....

...postoje tehnike koje se koriste za programiranje uspešnog / uspešnijeg realizovanja zacrtanih ciljeva... često su te tehnike strpane u takozvano " projektno rukovođenje "...iz njih , vešti ljudi , mogu da skalupe i uspešno osvajanje srdaca - čak i onih tvrdokornih....( provereno - mine njet ! ) ...s' njima može da se pretvori i svaka aktivnost u životu u uspeh / dobitak ...one čak koriste i tehnike sa kojima se procenjuje uspešnost svakog programa kojim se želi do cilja ; ili proverava ostvarivost ciljeva ; ili stvaranje uslova i njihovo postavljanje za dosezanje ostvarivosti ciljeva - sa datim programom....
....no ne preporučujem ta umeća u svere koje se zovu , svet ljubavi .... s'njima ljubav gubi smisao i pretvara se u posao / biznis....nema žara , a sve se svodi na suvu racionalnost....

Poslednja izmena:
ако не знаш смисао живота, не би требао да се убијеш због тога. Није довољан разлог уопште. Ја бих рађе покушао да својим радом остварим оних 5 категорија што сам их излистао доле на теми.
Здравље?
Срећа?
Задовољство?
Паре. тј. богатство?
Породица?

Пошто видим да си очајан, а то никако не би смео бити, јер тако живот ти је још бесмисленији, како би било да ти понудим одговор: Смисао живота је у чињењу других срећним!
Јер, твоје је само оно што си дао другоме, рекао је један мој пријатељ.

Male stvari su dovoljne i za tebe i ostale.

Imam naviku da kada ostanem duzan na trafici par dinara sledeci put donesem tih 2-3 dinara i nekako se osecam ispunjeno, jednostavno ali srecno. Znaci male stvari pomoci oko bilo cega, coveku da pogura kola, reci pardon ili izvinite kada se sudaris sa nekim, pomoci nekome oko vrata ako su mu zauzete ruke...

Sve su to normalne stvari koje treba da radimo svakodnevno, pa opet toga je sve manje u danasnjem svetu. Na kraju posle svakog malog gesta u vama ce se buditi nekakva sreca, kod mene deluje i iskreno tako je sa svima.

A smisao zivota je vera, jer bez vere nema nikakvog smisla, barem sto se mene tice.

Шта је смисао живота?
Мислио сам живота на земљи.

Прво ме није било уопште, онда сам овде...за неких 70-80 година, у просеку, и после тога крај. Нема ме више на Земљи. (неки заврше далеко раније). Ма све и да живим 500 година, каква вајда кад ће све то да нестане.

Ако сам једном био прашина, и у прашину идем, значи СВЕ што радим нема смисла? Ок, остаје нешто другима од онога што сам створио, али каква је то вајда мени? Јер, ако ја немам вајде, а онда ни онај што се роди после нема вајде од онога што ради, па онај иза њега нема вајде...па тако у бесконачност, то онда значи НИКО нема вајде!? :sad2:

Е, сад, дакле животни смисао се мора тражити у оквиру животног века, значи за оних 70ак година. Шта би то могло да буде?

Здравље? Има их много здравих, па нису задовољни животом.
Срећа? То јесте смисао, али траје кратко. Данас си срећан, сутра несрећан, тужан, жалостан!
Задовољство? Веома комплексан појам. Укључује веома много одредница да би се могао дефинисати и постићи.
Паре. тј. богатство? Има их богатих, али незадовољни. Неки чак и несрећни!?
Породица? Ај, нађите ми један брак или породицу која нема проблема. Мање више у свакој породици постоји бар један члан који је злоћа и упропасти или загорчава живот осталима. У већим породицама има их и више од једног! хеех...

Постоји ли један појам који указује на смисао живота на земљи?

Zivot nije onakav kakav ti mislis da jeste ili kakav ja mislim da jeste. Zivot nije onakav kakav ti vodis ili kakav ja vodim. Jer tajna je zivot koji pocinje i zavrsava se tako sto nemas predstavu sta je!

Sad sam guglao i saznao da je "samozavaravanje" zapravo rec koja postoji lol. A taman da vam kazem da mi dignete spomenik u centru Beograda kad umrem.

- - - - - - - - - -

U stvari, mozete svejedno da mi ga dignete.
Dignut ćeš ga ti sam. :lol:

- - - - - - - - - -

Sta nama onda preostaje?
Da zivimo i uzivamo u zivotu.
A sta je zivot?
Zivot je cudo kojoj je najbolji prijatelj tajna!
Prouči malo gramatiku. :lol:

Zivot nije onakav kakav ti mislis da jeste ili kakav ja mislim da jeste. Zivot nije onakav kakav ti vodis ili kakav ja vodim. Jer tajna je zivot koji pocinje i zavrsava se tako sto nemas predstavu sta je!

Ајде?
Дакле: ти тврдиш да је нешто онакво какво ти мислиш да није?!!
:rotf:

Путниче, уби ме прејака мисао!

Pingvin pesmom privlaci zenke. I kada je ta pesma losa, bice srecan kada privuce makar jednu. Dovoljno za srecu.
Pingvin koji lepo peva ce moci da bira, i uzece sebi najdeblju i imace puno jaja.

Pingvin koji najlepse peva ce postati profesionalni pevac.
Neozenjeni pevac.
Zaboravice cemu pesma sluzi.

Тачно. Дакле, мало је ствари на које можемо да утичемо. Где је онда ту смисао? Само у ономе на што можемо да утичемо...а то му дође јако мало смисла да има?!

...čovek može na sve da utiće u životu...bukvalno na sve..ali, tu ima najmanje dva problema....treba da ima moćnu volju i pored nje, postavlja se pitanje koliko ima smisla taj njegov uticaj na sve, ama baš sve...odnosno koliko je smislen...zbog ove dve sitnice, mnogi odustaju od uticaja na sopstveni život i prepuštaju se tuđoj volji i tuđoj kreaciji života - jer je ona smislenija od njihove....tako nekako to ide sa besmislenima / neodlučnima - zato se kaže da su takvi : nesmislene mase grdne !

...čovek može na sve da utiće u životu...bukvalno na sve..ali, tu ima najmanje dva problema....treba da ima moćnu volju i pored nje, postavlja se pitanje koliko ima smisla taj njegov uticaj na sve, ama baš sve...odnosno koliko je smislen...zbog ove dve sitnice, mnogi odustaju od uticaja na sopstveni život i prepuštaju se tuđoj volji i tuđoj kreaciji života - jer je ona smislenija od njihove....tako nekako to ide sa besmislenima / neodlučnima - zato se kaže da su takvi : nesmislene mase grdne !
Веома интересантно размишљање.
:cool:
Човек може да утиче на много тога, али не може да утиче на космичке ствари, као што су годишња доба, смена дана и ноћи, сунце, звезде...
Питање моћне воље ја не видим као нешто непремостиво. То се може постићи у свако доба.
Питање смисла је велико питање...зато сам га и поставио у теми. Можда би најбоље било ако би човек могао да избегне да размишља о томе уопште. Можда је зато човек измислио бога? Да избегне бесмисао. Јер Бог одагнава свако размишљање о смислу живота. Чак је и вешто наметнуто да живот има смсила јер постоји живот после смрти!? Убачена је категорија коју је немогуће доказати нити побити али која нуди решење!! Веома вешто смислено.

Човек може да утиче на много тога, али не може да утиче на космичке ствари, као што су годишња доба, смена дана и ноћи, сунце, звезде...
Питање моћне воље ја не видим као нешто непремостиво. То се може постићи у свако доба.
Питање смисла је велико питање...зато сам га и поставио у теми. Можда би најбоље било ако би човек могао да избегне да размишља о томе уопште. Можда је зато човек измислио бога? Да избегне бесмисао. Јер Бог одагнава свако размишљање о смислу живота. Чак је и вешто наметнуто да живот има смсила јер постоји живот после смрти!? Убачена је категорија коју је немогуће доказати нити побити али која нуди решење!! Веома вешто смислено.

Opasan je taj Bog......:think:

Тачно. Дакле, мало је ствари на које можемо да утичемо. Где је онда ту смисао? Само у ономе на што можемо да утичемо...а то му дође јако мало смисла да има?!
Pogrešno! Mi smo generatori svega što nam se događa! A ima li to smisla? E, to ne znam. :(

...dakle , složićemo se da čovek može da utiče na sve što je u vezi njegovog života - nezavisno koliko je to smisleno / ima smisla da čini ...ajmo da vidimo to pitanje dana i noći....prosta stvar , može da prati sunce i večno da bude usred dana ; isto tako može da večno prati noć , a može da bude usred dana ili pak usred noći kad hoće --- to je čisto tehničko pitanje... ako je čisto tehničko pitanje dana i noći , isto tako je to i tehničko pitanje godišnjih doba....dakle, takozvane prirodne pojave postale su sitnica koju čovek može da kontroliše , čak i da proizvodi ( čuo si da su rusi usred noći veliku teritoriju u sibiru osvetlili kao usred dana -- to su sitnice koje se tehnikom kojom čovek vlada ostvaruju )...čovek može da proizvede ćeliju koja se razmnožava...može da proizvede organ , a može i celo živo biće... i to su postale sitnice...čovek je svojim tehničkim pomagalima napustio sunčev sistem - poodavno...čovek može da proizvede energiju male zvezde ; a može da pokrene energetske procese koji mogu da unište manje planete..čovek može mnogo toga...u trhničkom smislu poprimio je / saoizgradio sebi mnoge tvoračke moći koje je koliko juče pripisivao bogu / bogovima ...no pitanje je čemu upotreba svih tih tvoračkih moći koje je čovek stekao - sa kojom svrhom ih upotrebiti i ima li smisla zloupotrebiti ih....čemu samouništenje....

Back