Смисао Живота

A jel možeš kad izvučeš hard disk iz kompjutera da vidiš šta sve ima u njemu?

...možeš , ali vidno polje i njegov organ nije analogno našem / ma šta podrazumevao pod vidom / ...verovatno zato što je hard disk na nižem nivou / nije biološki / ... biološko sećanje ili pak pamćenje , čista je opsena o jednom događaju i njegovom zapisu u našoj memoriji ... čak i zapis na hard disku s'vremenom se menja ... promene su mikronske i merljive ; kao što je uočljiva razlika između dva iskaza o istom događaju ...zbog ovih svojstava biološkog pamćenja, prave se mehaničke memorije ( kao što je hard disk ) kako bi imali sačuvane zapise događaja sa što više autentičnog pamćenja ... knjiga je jedan vid mehaničke memorije prvog zapisanog sećanja nečijeg pamćenja ... one su i najveće manipulativno sredstvo ( jer se preštampavanjem i prevođenjem programski lagano menja prvobitno svedočenje nečije o nekom događaju --- u ovome prednjače knjige od postanka u koje se ubrajaju i filosofske knjige )... zato su atentične knjige ili prva izdanja izuzetno štićena dokumenta - dostupna samo pravovernim vladarskim ljudima 8 za ostale frizirana stvar pa nek dumaju )...
...stojim na stanovištu , da današnja nauka nije na razini koja bi mogla iz mrtvog čoveka da isčita zapise , kao što može sa hard diska ( ona je tvorac hard diska , zato to ladno i radi na zadovoljavajući način )... no ta ista nauka nije mogla koliko juče ni jedan zapis ( prirodan ) da pročita iz čoveka...danas veoma uspešno mnoge zapise čita i na osnovu njih stiče kraciona saznanja -- rekao bih božanske moće ( izvlači iz ćelije zapise i na osnovu njih razmnožava istu i gradi sisteme ćelija koji imaju svrhu koja je zapisana u ćeliji )...dakle, u nama postoji zapis o mnogim događajima samo nam nije dostupan na ovoj razini...onog trenutka kad budemo pojmali svu pamet ( tako da kažem ) svih sastavnih čestica i energija u atomu , tad počećemo da čitamo gotovo sve biološke zapise u nama...mnogi fariseji i prevaranti izgubiće posao...

Uocio sam ja a ne tvoja definicija vremena......:hahaha: jok baba simana je trebala da uoci....:roll: pa ti samim svojim opazanjem potvrdio moju defiiciju.....:rotf: samo sto izvodis neke besmislene zakljucke....apstrakuj malo onaj primer sa kuglom koji sam ti naveo....i izadi sa rezultatima i metodom racunanja vremena...........eto to nek bude smisao zivota....i sad moze case closed......:lol:

Јесам. То сам уочио ЈА, а не твоја дефиниција времена?? По твојој дефиницији времена, (vreme je svesno uvidjanje promene izmedju dva opazaja uma...) ако нема никакве уочљиве промене, онда време није ни текло?! А овде доле испод наводиш да: ...nema veze sto je nesto stvoreno niti dal je stvoreno sa nasom percepcijom....?? Сипаш противуречности сам себи, једну иза друге, како ти која устреба само да би запушио уста саговорнику, рађе него ли да даш неко квалитетно размишљање.

Погледај је, твоју дефиницију времена, још једном. Ти очигледно и не читаш оно што сам пишеш, тј. не ревидираш своје мишење, већ се само бавиш како одговорити на питања.

Хвала на разговору, још једном. :cool:
Збогом.
I pravilno bi bilo reči :S bogom...,a šta mu dođe ono Z...? Možda od severnih slovena...Ali onda Z bohom...Ybg-nema veze-uglavnom otšo,
a sarma ostala...:cool:

Uocio sam ja a ne tvoja definicija vremena......:hahaha: jok baba simana je trebala da uoci....:roll: pa ti samim svojim opazanjem potvrdio moju defiiciju.....:rotf: samo sto izvodis neke besmislene zakljucke....apstrakuj malo onaj primer sa kuglom koji sam ti naveo....i izadi sa rezultatima i metodom racunanja vremena...........eto to nek bude smisao zivota....i sad moze case closed......:lol:

A da proba,ko Milan Tarot,na lap top sakarte?
U pola osam i četrdeset dva minuta na ž.stanicu i jedna plavuša koja stalno pogledava na sat na peronu (nema vremena)-e to je to...:cool:

Садашњост не постоји гледано из математичког угла! Оно што постоји је само један моменат, толико близу нули, да са аспекта људске перцепције и живота, може се рећи да је скоро исто као нула! С обзиром да је Математике најегзактинија наука, може се закључити: садашњост НЕ ПОСТОЈИ!

Lepo ti sve nacrtah i ti opet ne kontas: postojanje i nepostojanje su relativne stvari. Dzabe mi tu vices da sadasnjost ne postoji kad ZNAM da se iz jednog ugla vidi (POSTOJI) i da se iz drugog ne vidi (NE POSTOJI.) A iz kog ugla ces da gledas zavisi od ciljeva koje imas. Al to je kad na filozofiju gledas kao na nesto sto nema nikakve veze sa zivotom vec nesto sto sluzi za dangubljenje na forumu i u kafani.

vreme ne postoji...vreme smo mi kao ljudi izmislili ne bi li pratili brzinu promene

Ljudi su izmislili sve, ne samo vreme. Vidi Kopenhagensku interpretaciju kvantne mehanike. I vidi Bodrijarev esej koji sam okacio ranije. Jos je Lihtenberg rekao da je pitanje da li stvari postoje izvan nas onako kako ih mi vidimo besmisleno i apsurdno podjednako kao i pitanje da li je plavo stvarno plavo odn. objektivno plavo.

Jeste fishermane ali secanje ne moz da nadjes zapisano na mozgu kao na hard disku.....u tem je problem..sto misao nema materijalnu osnovu.....ona se samo manifestuje kroz neurone,neurotransmitere.....ne moz nakon smrti nekoga izvaditi mu mozak i videti sve njegove pomisli.....ili recimo tvoju radost dok si ladio pivkane na dunavu i vatao ribice....ili trenutak kad si upecao neku ribicu na suvom.....nema toga fishermane...jedan deo nase prirode nije materijalan....ali mu je neophodna materija da bi se manifestovao....tako smo napravljeni.....

Zato sto covek barata iskljucivo mapama (iliti, kako ja kazem, perspektivama :mrgreen:) Taj "materijalni" mozak je samo "materijalna" mapa iskustvenog. Da nije tako onda bi doslo do beskonacne rekurzije. A sve to potvrdjuje kvantna mehanika i neurobiologija. Ali fizicari ti ne vide dalje od jednacina.

Sto ne znaci da misao nema materijalnu osnovu -- ima, ali kao i svaka druga osnova ona je delimicna.

Ја сам, рецимо, поразмислила о Јузеровој изјави да (парафразирам): "из угла садашњости постоји слободна воља, илузија избора, а из угла вечности (је л тако рекао? и да није, није важно, из угла "онога после") постоји детерминизам - било је тако како је било, да је могло другачије било би другачије.

Али сада да га питам: Посматрач колабира таласну функцију простим посматрањем, то јест од таласа прави честицу, опажај у простору, и сад ... ако посматрач одлучи да посматра талас "од пола", тако да га само од пола претвара у честицу, талас ту изводи један мађионичарски маневар - "враћа" се у прошлост да би се од почетка понашао као честица.
И шта сад?
Ко каже да се "мењањем будућности" симултано не мења и прошлост? Каква бре уопште прошлост и будућност?

Lepo ti sve nacrtah i ti opet ne kontas: postojanje i nepostojanje su relativne stvari. Dzabe mi tu vices da sadasnjost ne postoji kad ZNAM da se iz jednog ugla vidi (POSTOJI) i da se iz drugog ne vidi (NE POSTOJI.) A iz kog ugla ces da gledas zavisi od ciljeva koje imas. Al to je kad na filozofiju gledas kao na nesto sto nema nikakve veze sa zivotom vec nesto sto sluzi za dangubljenje na forumu i u kafani.

Ја, нацрто си ти, али на погрешној страни папира! Та страна нити коме треба нити се та страна штогод пита у овом свакидашњем, ама и у несвакидашем животу. А ти цртај и даље. Садашњост постоји али и не постоји??! А јес га нацрта?!

Али сада да га питам: Посматрач колабира таласну функцију простим посматрањем, то јест од таласа прави честицу, опажај у простору, и сад ... ако посматрач одлучи да посматра талас "од пола", тако да га само од пола претвара у честицу, талас ту изводи један мађионичарски маневар - "враћа" се у прошлост да би се од почетка понашао као честица.
И шта сад?
Ко каже да се "мењањем будућности" симултано не мења и прошлост? Каква бре уопште прошлост и будућност?

Uzmimo za primer da si se juce, pred spavanje, tusirala i da si, dok si se tusirala, masturbirala misleci o meni. Ja ne znam nista o tome, posto nisam bio na licu mesta, ali ti me obavestavas putem privatne poruke i detaljno mi opisujes svoj dogadjaj. Polazis od momenta kada si pocela da skidas ono malo odece sto si imala na sebi, zatim prelazis na trenutak kada je ostar mlaz vode poceo da udara u tvoj klitoris i objasnjavas mi sve u najsitnije detalje -- svaki mali krik, svaki mali pokret, svaki mali nagli porast u uzbudjenju -- objasnjavas mi kako si me zamisljala, kako sam te drzao rukama oko struka, kako sam, od silnog uzbudjenja, snazno dahtao u tvoj vrat i kako si iz svakog pokreta mog tela mogla da osetis snaznu energiju kojom obilujem iz privlacnosti koju osecam prema tebi, i sve tako dok nisi dosla do orgazma, dok kolena nisu pocela da te izdaju te dok nisi kolabirala na podu. Nakon poprlicno dugog eseja koji detaljno oslikava tvoj mali sramni akt, svoju poruku zavrsas recenicom "Izvini sto ti pisem ovo, ali ceo dan sam razmisljala da li ili ne i rekla sam sebi pisacu pa sta bude." Nakon par razmena resavamo da se nadjemo uzivo i realizujemo zamisljeno.

Tvoj cin masturbacije dolazi u postojanje tek onog trenutka kada otvorim tvoju privatnu poruku u mom brauzeru. Pre toga se jednostavno NIJE desio. Da se desio onda bih bio na licu mesta, posmatrajuci te dok uzivas u mojoj virtuelnoj penetraciji. Medjutim, to se nije desilo, te je sama ideja da si ti u proslosti masturbirala puka fantazija -- vera -- koja mi pomaze da razumem opazeno i predvidim buducnost (npr. da bih mogao da imam seks s tobom.) Stavise, ti uopste i ne postojis: ti si samo gomila poruka na Krstarici koja nosi nick "Nasdaq". Ti si samo neostvarana mogucnost je bacine. Postajes realna, kompletna osoba TEK kad te opazim (da se ne izrazim vulgarno..) Do tada samo postojis kao VEROVATNOCA. I kada te opazim, tvoja "proslost" moze da se promeni. Naprimer, kada bi se sreli i kada bi umesto zene video muskarca onda bi se celokupna tvoja "proslost" (odn. simulacija/tumacenje proslosti iliti vera u proslost) promenila. Razumes? Treba praviti razliku izmedju "realne" proslosti (sve ono sto opazis u sada postaje "realna" proslost) i "simulirane" proslosti (izmisljene proslosti kao sto je naprimer celokupna istorija.)

I to je cela poenta ove solipsisticke perspektive: da demonstriram da se proslost ne moze menjati vec samo ono sta MISLIMO da je proslost. Jer svet uvek ide NAPRED a nikad nazad.

Poslednja izmena:
Садашњост постоји али и не постоји??!

To ti je takozvana "superpozicija".

Та страна нити коме треба нити се та страна штогод пита у овом свакидашњем, ама и у несвакидашем животу.

Ne treba tebi i tebi slicnima. Inace ne postoji bitnije znanje od ovog kojeg ovde iznosim (:

Уз игнорисање садржаја Јузеровог текста, који сам на силу морала да прочитам, констатујем да је у праву.

Само се са једном ствари не слажем - у свему томе "ја" остаје "ја". Догађаји се манифестују оног тренутка када су опажени, при чему се наводна прошлост "напакује" у сада. Исто као талас који се "враћа у прошлост" да би се понашао као честица од почека.
Ја као њихов носилац сам са друге стране, увек ту, опажена или неопажена.

е, сад,ми је лакше, ако је то суперпозиција!
:per:
http://web.ncf.ca/ch865/englishdescr/Superposition.html

Superposition2.jpeg

Јао, да, толико сам примитивна да мислим да је могуће да се "заљубе" у мене. То штo се ја дивим нечијој лепоти, не значи да одмах калкулишем како да их поседујем.

Јао, да, толико сам примитивна да мислим да је могуће да се "заљубе" у мене. То штo се ја дивим нечијој лепоти, не значи да одмах калкулишем како да их поседујем.

Ajde ne glumi mi ovde sad neku finocu.....kad bi te uvatio sasa rouz ...ti bi mu rekla ma ne sasice ja se samo divim tvojoj lepoti......onako izdaleka....ne bih ja s tobom nista.......samo da te gledam....ne mislis valjda da sam toliko primitivna da te posedujem?Ju Ju Boze sacuvaj.....daleko bilo......:lol:

Ajde ne glumi mi ovde sad neku finocu.....kad bi te uvatio sasa rouz ...ti bi mu rekla ma ne sasice ja se samo divim tvojoj lepoti......onako izdaleka....ne bih ja s tobom nista.......samo da te gledam....ne mislis valjda da sam toliko primitivna da te posedujem?Ju Ju Boze sacuvaj.....daleko bilo......:lol:

Када би ме "ухватио" Саша Роиз, то би значило да смо пре тога били у неком контакту, кад је уопште дошло до тога. Нисам рекла да ћу се у таквим ситуацијама дивити издалека, Боже свашта. А Саша ми се и овако свиђа, гледала сам интервјуе. Стидљив је и увиђаван. То ми је прелепо.

Када би ме "ухватио" Саша Роиз, то би значило да смо пре тога били у неком контакту, кад је уопште дошло до тога. Нисам рекла да ћу се у таквим ситуацијама дивити издалека, Боже свашта. А Саша ми се и овако свиђа, гледала сам интервјуе. Стидљив је и увиђаван. То ми је прелепо.

Pa nisam sigurno mislio da te opali toljagom u lobanju i odvede u pecinu....:hahaha: ali ipak jesi ,,primitivna,, posedovala bi sasu.......:lol: ...:mrgreen:.

Back