- Poruka
- 11.784
To s ljubavlju je stara farisejska prevara! ! !
A ja to savršeno dobro znam jer sam rođen za fariseja...A što sam eskivirao-nije tema...
Nisi valjda bogohulno,bogoborno i protivprirodno obrezan......ubice te komsija sangajzer......

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To s ljubavlju je stara farisejska prevara! ! !
A ja to savršeno dobro znam jer sam rođen za fariseja...A što sam eskivirao-nije tema...

Smisao života je da svaki pojedinac otvori svoje srce i da u njega usadi što više ljubavi. Krajnji cilj je najviši stadijum ljubavi... To je ono što filozofija nikada neće spoznati jer um nezna za ljubav a filozofija je područje uma. Prosto ko pasulj ...
Vidim da si istakao "energija uma" a um je samo prosti kompjuter koji niti misli niti zna misliti već automatski proizvodi misli kada bude podstican.
Veruj mi, ovo sto ti govoris je spika slabosti. Nebitno da li zavisi od tebe ili ne -- sve sto dobijes u zivotu si zasluzio.
шта сад тражиш на овој теми, онда?Smislom života sam prestala da se bavim već odavno !
i mnogo se lepše osećam.
Нејасно: не знаш шта је то смисао живота или не знаш у чему је смисао живота?Šta je smisao života nemam pojma,...
охххо!? Дете од 5 година заслужило да га убије авионска граната док је седело кући на своме креветцу? Или се неко родио богаљ и тако мора да живи цео свој живот? Саам заслужио, ех?
Apsolutno. A to sto zalis te ljude je jednostavno zato sto vidis svoju nesrecu u njima (dok te se crvi, recimo, uopste ne ticu, jer crvi su crvi a ti nisi crv.) (:

Apsolutno. A to sto zalis te ljude je jednostavno zato sto vidis svoju nesrecu u njima (dok te se crvi, recimo, uopste ne ticu, jer crvi su crvi a ti nisi crv.) (:
Pitanje kao sto je "kako sam zasluzio da patim?" postavlja covek s ciljem da otkrije nacin na koji bi mogao da izbegne patnju u buducnosti. A posto ovde gledamo iz ugla determinizma, iz ugla iz kojeg se ne vidi proslost, sadasnjost i buducnost, takvo pitanje nema smisla. Razumes? Sve sto ti se desilo ti se desilo jer je jednostavno moralo tako da se desi.
Jeste - desilo se. Ali nije moralo tako. Moglo je i drugačije.Pitanje kao sto je "kako sam zasluzio da patim?" postavlja covek s ciljem da otkrije nacin na koji bi mogao da izbegne patnju u buducnosti. A posto ovde gledamo iz ugla determinizma, iz ugla iz kojeg se ne vidi proslost, sadasnjost i buducnost, takvo pitanje nema smisla. Razumes? Sve sto ti se desilo ti se desilo jer je jednostavno moralo tako da se desi.
Просто? Шта је онда задатак ума?
Ум не мисли? Како онда мислимо? Нагонски?
Било би то лепо и доказати.

Е, сад, ти тврдиш да су ствари унапред одређене
Jeste - desilo se. Ali nije moralo tako. Moglo je i drugačije.
Једног сам блокирао, а другог не читам! Тако да ја немам проблема са мучнином!Baci pogled na fisherman-a i kreptomana ako hoces da razumes pojam "mucnina"![]()

Можеш ли ове две тачке гледишта мало више да осветлиш?Sa tacke gledista univerzuma sve je odredjeno jer univerzum sadrzi sve sto je bilo i sve sto ce biti. Sa tacke gledista individue koja stanuje u tom univerzumu i koja zivi u sadasnjosti nije sve odredjeno (tojest nije jos uvek.)
ако сам га добро разумео, хтео је рећи да је постојала теоретска и фактичка могућност за другачији исход, али се тај другачији исход није десио зато што је то индивидуа тако одлучила (а не зато јер је неко трећи то већ унапред одлучио)."Moglo je i drugacije" se odnosi na buducnostBilo bi suludo reci to za proslost (jer bi to znacilo da mozes da menjas proslost.)
Sa tacke gledista univerzuma sve je odredjeno jer univerzum sadrzi sve sto je bilo i sve sto ce biti. Sa tacke gledista individue koja stanuje u tom univerzumu i koja zivi u sadasnjosti nije sve odredjeno (tojest nije jos uvek.)
Садашњост не постоји!
Sa tacke gledista univerzuma sve je odredjeno jer univerzum sadrzi sve sto je bilo i sve sto ce biti. Sa tacke gledista individue koja stanuje u tom univerzumu i koja zivi u sadasnjosti nije sve odredjeno (tojest nije jos uvek.)
Садашњост не постоји!
Jer naravno da ne postoji (odn. ne vidi se) kad gledas OTPOZADI. Kad bi preso spreda (i kad bi mlada dama imala zadignutu ili ekstra-mini suknju i kad ne bi nosila gacice) onda bi video, video bi da pi cka postoji odn. ne bi video nego bi osetio
Mislim da smo vec razjasnili da je postojanje/nepostojanje relativna stvar, relativna u odnosu na dati ugao gledanja. Jer sta je ugao nego metod selekcije? Nesto se vidi a nesto se ne vidi. Mozak je ogranicenog kapaciteta -- ne moze da vidi sve u istom momentu. Kad hodas kroz grad, naprimer, ti ga uvek, u svakom momentu, gledas samo iz jednog ugla. To sto mislis da ti vidis/znas ceo grad je posledica toga sto si ga video iz vise uglova i sto su ti na taj nacin u mozgu ostale memorije tih uglova koje onda sinteticki spajas u celinu. Ali memorija ugla i sam ugao nisu isto: memorija je (izuzetno) uprosceni ugao. A uproscavanje podrazumeva metod selekcije tako da je memorija ugla zapravo ugao ugla lol.Можеш ли ове две тачке гледишта мало више да осветлиш?

ако сам га добро разумео, хтео је рећи да је постојала теоретска и фактичка могућност за другачији исход, али се тај другачији исход није десио зато што је то индивидуа тако одлучила (а не зато јер је неко трећи то већ унапред одлучио).
A individua je tako odlucila zbog ranijih odluka, kako njenih tako i njenih predaka i uopste prirode.
Садашњост не постоји!