Smisao Zivota...

• Začetnik teme Začetnik teme ooo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
smisao je ono shto sam rekao u prvom postu... i vishe je nego lichno jer je bazirano na pogreshnom racionalizmu kojim sam se hranio jako dugo dok mi konachno nije isto preselo i pochelo da izaziva muchninu... lek za njega nashao jednog jutra kad sam video tek rođene ochi koje me gledale i keserile se iz ko zna kog razloga....

ko kaze da se na teska pitanje ne moze odgovoriti na jednostavan i prozaican nacin...;)

ima smisla,ima smisla,samo sto niko to ne zna...bas.
ja na to gledam ovako
kad mi je majka trpila porodjajne bolove,sto ja moram sad da postanem negi zgubidan...?
radicu sto svi drugi rade,ustati se,poci na posao,vratiti se sa istog,jsti neku splacinu gledat tv radit na komp i zaspat...g.ovno ali takvo je.
dobro de,nije baš tako.
smisao života je biti srećan,dokle god možeš,ali pod uslovom da ne povrijeđuješ druge.
valjda...

Jedan psihijatar je napisao o homo patiensu (coveku koji pati,sa razlogom!) sledece:
"U stvarnosti dimenzija homo patiensa nije samo razlicita od dimenzije homo sapiensa vec je i superiornija.To je visa dimenzija,zato sto menjajuci sebe (ako vec ne mozemo promeniti svoju sudbinu) tako sto sebe nadrastamo i na sebe zaboravljamo,ispoljavamo najkreativniju od svih ljudskih mogucnosti' (V.Frankl,Necujan vapaj za smislom)
E,to sam namerno citirao zbog teme koja je zatvorena.Elem,ko je tebi "Borcu za prava zivotinja"(a,zasto ne borac za prava ljudi,sto ja celog zivota pokusavam da budem?,doduse samo pokusavam),dao PRAVO da odlucujes o tome da psihijatri ne spadaju u filozofiju?!
Ko to moze da kaze da u Americi (SAD) nisu bili filozofi i ljudi koji su se bavili psihijatrijom,poput Froma,Markuzea,Rajha(tog Sokrata XX veka,koji je zbog misli umro u americkom zatvoru),Bekera,Dzekobija,Hornajtove...itd. Mislim,ko si ti,da sudis o tome,i da zakljucavas teme,kad ne znas sta su oni pisali,i koliko su bili,pored psihologa i psihijatara,bas filozofi ! Procitaj nesto od njih,pa onda odluci da li oni ne pripadaju na ovaj PDF-filozofije. Mislim,ako si ovde moderator,to bi ipak trebala da znas.

Smisao je u besmislu,vec sam negde to rekla...:D

Sve je besmisleno ali ipak zivi,postoji i simulira razlog za smisao...jednom recju sve je samo simulacija sa konacnim proizvodom tj. simulakrumom...

Jednom mi je jedan poznanik rekao:
-Sve je besmisleno!
A ja sam mu odgovorio:
-Budi dosledan u toj izjavi pa je primeni i na ovo sto si upravo izgovorio.

I dalje ostaje pretpostavka da je SVE besmisleno...:D
Odgovor bi glasio otprilike...Da ,jeste, besmisleno je i ovo sto sam upravo rekla ali to samo potvrdjuje da je SVE BESMISLENO...;)

I dalje ostaje pretpostavka da je SVE besmisleno...:D
Odgovor bi glasio otprilike...Da ,jeste, besmisleno je i ovo sto sam upravo rekla ali to samo potvrdjuje da je SVE BESMISLENO...;)

Ako smo u sferi jezika i misljenja onda nisi u pravu.
Ako smo u sferi osecanja onda si u pravu za svakog koji oseca besmisao.
Odnos izmedju misljenja i pevanja(osecanja) je legitimna filosofska tema.
Posto je osecanje besmisla izrazito depresivno prilazem aforizam jednog beogradskog aforisticara:
Ko peva - zlo ne misli!
A ko misli...:idea:...nije mu do pevanja :cry:

Ako smo u sferi jezika i misljenja onda nisi u pravu.
Ako smo u sferi osecanja onda si u pravu za svakog koji oseca besmisao.
Odnos izmedju misljenja i pevanja(osecanja) je legitimna filosofska tema.
Posto je osecanje besmisla izrazito depresivno prilazem aforizam jednog beogradskog aforisticara:
Ko peva - zlo ne misli!
A ko misli...:idea:...nije mu do pevanja :cry:

Imam i ja jednu lepu recenicu koja je, tamo negde ,povezana sa nasom raspravom...:roll:
Um i telo cesto ne putuju zajedno:-)

Loše ti se čini...

eh,ta prokleta pristojnost.

smisao zivota je da umres.
lepo kaze nice, zivot je zelja za moci.
ali pazi, sve sto je organsko postane neorgansko.
to je uvek tako.
aj onda da pitam,zasto ista postoji?
zasto?
zasto postoji svetlost?
zasto su ljudi uglavnom ograniceni?

zasto niko ne shvata da nam fali gomila cula?
zasto?

aj mozda bolje da se bavimo i tim.
brate,zivot je anomalija.

eh,ta prokleta pristojnost.

smisao zivota je da umres.
lepo kaze nice, zivot je zelja za moci.
ali pazi, sve sto je organsko postane neorgansko.
to je uvek tako.
aj onda da pitam,zasto ista postoji?
zasto?
zasto postoji svetlost?
zasto su ljudi uglavnom ograniceni?

zasto niko ne shvata da nam fali gomila cula?
zasto?

aj mozda bolje da se bavimo i tim.
brate,zivot je anomalija.
Niče je bio jedan iskompleksirani drkaroš koji nikad p**** u životu nije primirisao i ono što on kaže je daleko od mjerila istinitog...

Back