Сви ми овде износимо своје импресије, мање или више аргументоване. То је нормално. Не треба то посебно ни истицати, али ето имам потребу да истакнем, да не би било како доносим неке апсолутне закључке.
Има наравно верника отворена ума. Посебно оних који верују да постоји нешто изнад опажајног света, а не везују се за догме. Вероватно и код оних (што се тиче хришћанства) "прилагођавају Библију", како рече Љутица.
Лично ми је изгледало да је корисник "Црни Ђаво" један од таквих. Није, рецимо, пенио око шестоднева и креационизма. А онда је у једном посту изједначио "блуд" и убиство. И покварио утисак... заувек.
п.с. Кад ставим наводнике око прилагођавања Библије, то је зато што цитиам формулацију уваженог теолога. Да, верник који не жели да испадне глуп у друштву, лицемеран или потпуно дисфункционалан прилагођава Библију, каже да је то теолошки спис метафоричног карактера. Наводници око блуда су зато што заправо нема праве дефиниције тог "ентитета". Па Ђаволче, ако неког проглашаваш монструмом, на основу чега то тврдиш?!