Смисао вечног живота?

Poštovana Kanelli,

Da li biste voleli da živite jedan lep, bezbrižan život...

bez kriminala, licemera, izopačenih ličnosti i sebičnjaka svih vrsta...

sa svojom porodicom u nekom lepom ambijentu, sa lepom klimom...

sa divnom prirodom...

sa ogromnim ponosnim drvećem i raznim egzotičnim voćem...

sa cvrkutom ptica...

i vašim potomcima...

i dobrim prijateljima...

sa slobodnim vremenom...

neopterećeni od zla...

Da li takav život ima smisla?

?

Da li biste želeli da se takav život skrati...

jer Vam je dosadilo da svirate razne instrumente i da pevate radosne pesme..

dosadile su Vam beskrajne zvezde i ljudi koji žive na svim tim planetama koje kruže oko svih zvezda..

a svi srećni...

baš nema smisla što je Bog stvorio čoveka da uživa i da se raduje...
Sve si dobro rekao.

Poštovana Kanelli,

Da li biste voleli da živite jedan lep, bezbrižan život...

bez kriminala, licemera, izopačenih ličnosti i sebičnjaka svih vrsta...

sa svojom porodicom u nekom lepom ambijentu, sa lepom klimom...

sa divnom prirodom...

sa ogromnim ponosnim drvećem i raznim egzotičnim voćem...

sa cvrkutom ptica...

i vašim potomcima...

i dobrim prijateljima...

sa slobodnim vremenom...

neopterećeni od zla...

Da li takav život ima smisla?

?

Da li biste želeli da se takav život skrati...

jer Vam je dosadilo da svirate razne instrumente i da pevate radosne pesme..

dosadile su Vam beskrajne zvezde i ljudi koji žive na svim tim planetama koje kruže oko svih zvezda..

a svi srećni...

baš nema smisla što je Bog stvorio čoveka da uživa i da se raduje...

Oće svi da imaju stalni radni odnos, uplaćeno socijalno i zdravstveno i godišnji odmor od 30+ dana?

Bog je napravio svemir i sve u njemu, navio ga kao sat i mislim da se prilicno distancirao od njega.
To je kao da dete beži od majke i plačući izgovara: "Majka me ne voli, beži od mene, distancirala se, ne znam šta joj je."
Valjda bi to dete trebalo da stane, ipak je ono mlado i nije svesno da beži od majke i da ne zna mnogo toga.
Bog se ne prikazuje niti je postojao u ljudskoj formi
Ali dete nastavlja da poriče majku, čak se ni ne interesuje za nju, ali je ipak odbacuje.
Covek se ne moze pribliziti Bogu ni kroz jednu religiju ili rituale, niti u raju
Pa uzvikuje: "dete se ne može vaspitati niti na jedan način da bi shvatilo da ima majku."
Bog nema odabrani narod
Pa nastavlja da poriče sve istorijske činjenice koje ukazuju da on ima majku koja se obratila njegovoj braći.
Crkva je iskoristila strah od smrti, jedan od najvecih ljudskih strahova, pa je vernicima obecala ulazak u raj ako budu dobri i poslusni, a sve pod parolom - priblizavanja Bogu, kako bi inace sacuvala svoje stado?
Pa je dete počelo da gleda loše primere kako bi našlo izgovor za odbacivanje majke.
Akcija radja reakciju, s tim u vezi teorija reinkarnacije mi je logicnija ali se ona ipak ne moze sto posto uzeti u obzir
Počinje da prihvata bilo kakvo "objanjenje", samo da se zaobiđe majka.
Crkva se potrudila da sve sto joj ne odgovara proglasi demonskim, sumnjiv joj je i Hari Poter
Postalo je nevaspitano i poseže za pogrešnim stvarima, za nezdravim stvarima, i pokazuje da mu smeta kada se kritikuju loše stvari koje je izabralo.
Sotona je najbolji prijatelj crkve jer je odrzava kao instituciju
Nastavlja da umiruje savest lošim primerima.
Svako ima pravo da veruje i da pripada odredjenoj organizovanoj religiji, ali dozvolite drugima da ne veruju, bez da im pretite paklom.
Na kraju ne želi ni da čuje za svoju braću i sestre, ne želi da mu iko pominje majku.

Da li će se dete dozvati pameti... saznajte u sledećoj epizodi.

Servant, ne treba ti link, ponovicu: smisao ovozenlajskog zivota je da ostavis nesto korisno iza sebe, da, sto kaze Mika Antic 'posteno platis kiriju na ovom svetu.
I vec sam rekla da verujem da je Bog/Tvrorac,/Kreator, you name it, stvorio svemir i njegove zakone ..the rest is history.
Mislim da su organizovane reliigije najveca uzrupacija Boga u coveku. Ne verujem im, kao sto ne verujem da Bog ima odabrani narod.
Hriscanski vernik ima savrseno pravo da veruje doslovce u sve sto pise u Bilbliji, i ja cu to postovati sve dok drugima ne namece isto, ili ih zbog toga smatra manje vrednim.

Servant, ne treba ti link, ponovicu: smisao ovozenlajskog zivota je da ostavis nesto korisno iza sebe, da, sto kaze Mika Antic 'posteno platis kiriju na ovom svetu.
I vec sam rekla da verujem da je Bog/Tvrorac,/Kreator, you name it, stvorio svemir i njegove zakone ..the rest is history.
Mislim da su organizovane reliigije najveca uzrupacija Boga u coveku. Ne verujem im, kao sto ne verujem da Bog ima odabrani narod.
Hriscanski vernik ima savrseno pravo da veruje doslovce u sve sto pise u Bilbliji, i ja cu to postovati sve dok drugima ne namece isto, ili ih zbog toga smatra manje vrednim.
Ja nikom ne namećem svoju veru, da se razumemo. Zamoslio bih samo bez predrasuda, ja sebe smatram vernikom, ali sebe ne poistovećujem sa svim vernicima. Vernik je onaj koji veruje, a danas se u svašta veruje. Ja verujem u Božja obećanja data u Svetom Pismu, za Boga znam da postoji u to nema potrebe da verujem/sumnjam.

Diskusiju započinjem krajnje dobronamerno. Nikako da bi se ja i ti prepucavali, da bih te omalovažavao, sebe uzdizao i sl. Svakom ovde pristupam sa dobrom namerom, da podelim svoje znanje i razmenim mišljenje, jer mislim da ljudi nisu dovoljno upoznati sa mnogim stvarima, za koje smatram da su od velikog značaja.

Veruješ u Boga, u Onog ko je stvorio svet, ma ko On bio, ali smatraš da je normalno da ljudi pate i umiru, jesam li dobro razumeo?

Ja te podržavam u tome da nikom ne veruješ slepo, već da sama razmišljaš i da sama donosiš zaključke. Ali da budeš objektivna prema svim stranama, da činjenicu prihvatiš ma kakva god ona bila, ne da mi nešto prlagođavamo i da prihvatamo ono što nama odgovara. Ako je aklohol nešto loše, i ako svi naučni nalazi to pokazuju, daj da to prihvatim, iako sam alkoholičar daj da to prihvatim i da se promenim.

Lepo stilizovano, medjutim, verovati Bibliji, koju su pisali ljudi pre tri i vise milenijuma, je isto kao verovati u nase slovenske bogove ili helenske, mozda misirske. Zasto verujes bibliji a ne kuranu. Da li si procitala Toru? Sta nedostaje judaizmu?

Lepo stilizovano, medjutim, verovati Bibliji, koju su pisali ljudi pre tri i vise milenijuma, je isto kao verovati u nase slovenske bogove ili helenske, mozda misirske. Zasto verujes bibliji a ne kuranu. Da li si procitala Toru? Sta nedostaje judaizmu?

Molim??? Gde sam ja to napisala da verujem Bibiliji aman???
Samo sam rekla da priznjem hriscanskim vernicima (u koje licno ne spadam) da veruju Bibliji sve dok druge ne ubedjuju u to. Period!

Poslednja izmena:
Који је смисао вечног живота и да ли ви желите да живите вечно?

.

Skoro isto kao da si pitao za smisao zivota.

Sta je bolje, ostati vecno ziv ili vecno mrtav?

Pitaj tvoje ateiste na samrti, zele li jos da zive.

Juce si jeo i pio. Dosta ti je. Ne moras vise?

Vecna lepota. Vecna radost...vecna sreca.

Bog je smisao (vecnog) zivota.

Naravno zivot za srecnike u Raju je nagrada, za osudjene u Paklu - kazna.

Poslednja izmena:
Који је смисао вечног живота и да ли ви желите да живите вечно?

.

Smisao večnog života je ne biti u laži, tj. služiti istini, biti vezan za istinu, tj. imati istinu za cilj.
Suprotno od večnog života je kao kada bi čovek život proveo zatvorenih očiju, bez da vidi, oseti, šta se oko njega zaista nalazi.
Analogno sa telesnim očima, postoje unutrašnje oči, koje posmatraju duhovnu dumenziju sveta, a te unutrašnje oči jesu razum.
Čovek je privilegovana životinja u smislu da ima mogućnost spoznaje kao nijedno drugo biće.
Istina je svetlo, koje obasjava put, što znači da smisao večnog života je videti kuda se ide i šta se radi.

Smisao večnog života je ne biti u laži, tj. služiti istini, biti vezan za istinu, tj. imati istinu za cilj.
Suprotno od večnog života je kao kada bi čovek život proveo zatvorenih očiju, bez da vidi, oseti, šta se oko njega zaista nalazi.
Analogno sa telesnim očima, postoje unutrašnje oči, koje posmatraju duhovnu dumenziju sveta, a te unutrašnje oči jesu razum.
Čovek je privilegovana životinja u smislu da ima mogućnost spoznaje kao nijedno drugo biće.
Istina je svetlo, koje obasjava put, što znači da smisao večnog života je videti kuda se ide i šta se radi.

nema vece istine od ljubavi...ali nazalost to svetlo su mnogi ugasili u sebi pa hodaju u mraku sopstvenog ega..

A jeli to tatvoja ljubav kao s to psujes i govris neisatine na ostalium diskusijama???

Ljubav treba da bude na delima a ne samod a pricas o njoj.

Nazalost nema ko tome da te nauci....

to sto pises primeni na sebe i svog laznog proroka koga tako slepo sledis...ti da si u ljubavi i istini Bozjoj ne bi sledio ucenja zene koja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana

nema vece istine od ljubavi...ali nazalost to svetlo su mnogi ugasili u sebi pa hodaju u mraku sopstvenog ega..

Zakon istine je jasan, ko se odrekne istine, propada, nestaje, kao i svaka laž.
A najveća laž, koju čovek može da kaže, jeste da nije gladan večnog života, tj. da ne želi ostaviti svoj trag u večnosti.
Samo ko dela u skladu sa istinom, može ostaviti trag, a sve ostalo je pisanje u pesku.

i nekada paganske, dakle od kada je covek postao sapijens poceo je da veruje u te bajke:mrgreen:

veca je bajka verovati da je covek evoluirao tako sto je najpre kao majmun ziveo u stepama i zbog nemogucnosti da vidi predatore od visoke trave resio da se ispravi i desilo cuveno krc u ledja i postade majmun covek....
za tako nesto ti treba vise vere nego da vereujes u Svaroga:mrgreen:

Poslednja izmena:

Back