Šminka kao društveno prihvaćena prevara?

Ah, Kluni kažeš? Glas ti verujem na reč, ali sa obrvama i sedom kosom iz profila, pre ličiš na mog oca kad uverava goste da mu je onaj biljni eliksir ‘čist vitaminski tonik’, a ne za ono drugo.
Znaš kako kažu, markantnost je divna stvar… dok ne krene da kompenzuje godine koje nisu rešile šta zapravo žele.
A što se granice tiče, 45+ je vreme kad Kluni potpisuje s advokatima, ne započinje šarmantne prepirke po forumima…
Lepši od Klunija i mlađi 20 godina, u punoj snazi, kao mustang, vrela krv.

Sve više ljudi danas govori o autentičnosti, ljubavi prema sebi, prirodnosti — a istovremeno, šminka, filteri, estetske korekcije i plastične operacije postaju norma.

Gde je tu istina?
Za mene je šminka — laž.
Maska. Obmana. Prevara. Zločin protiv autentičnosti.

Zaljubim se u nečije plave oči, lice kao iz snova... a onda — jedno skidanje šminke i ceo "avion" sleti u realnost. Bezlično. Ponekad čak i neprijatno. Kao kad srokaš krompir sa začinima, pa zaboraviš kakav je stvarno krompir.

Društvo je to koje je normalizovalo svakodnevno nošenje maske?

Ako bih ja svakog dana lepio veštačke trbušnjake, crtao bradu i koristio filtere da izgledam kao glumac — rekli bi da sam smešan, jadan, patetičan.

Ali kada žena stavi pola tone šminke — to je "nega", "lepota", "samopouzdanje".

Gde su granice?

Je l' pošteno zaljubiti se u masku?

Je l' trebalo da šminka, filteri i estetske korekcije budu bar deklasifikovane kao "opasna iluzija"?

Može li se neko stvarno voleti ako se ne zna kako stvarno izgleda?
🤣😁
Заљубиш се у намазано и исфилтрирано лице... а не у личност. Шта радиш, листаш профиле клинки на друштвеним мрежама и тражиш у кога ћеш да се заљубиш? Зрело, нема шта... Добио си шта си заслужио.:rotf: Извини, али ово је јако смешно.
Не бих отворила ову тему да сам била на твом месту, јер оним што си овде открио о себи дискредитовао си све што пишеш на Религији и духовности.

Lepši od Klunija i mlađi 20 godina, u punoj snazi, kao mustang, vrela krv.
Lepši od Klunija, mlađi 20 godina, u punoj snazi… pa još i sam kažeš!
Znaš kako kod nas narod kaže, ko se sam hvali, il’ nema ko drugi, il’ nešto krije.
Ali da ne sudim na prvu, ajde ti nama pokaži tu snagu, makar u rečenici s manje samopromocije.
Ovako deluje kao da si spremniji za reklamu nego za razgovor.

🤣😁
Заљубиш се у намазано и исфилтрирано лице... а не у личност. Шта радиш, листаш профиле клинки на друштвеним мрежама и тражиш у кога ћеш да се заљубиш? Зрело, нема шта... Добио си шта си заслужио.:rotf: Извини, али ово је јако смешно.
Не бих отворила ову тему да сам била на твом месту, јер оним што си овде открио о себи дискредитовао си све што пишеш на Религији и духовности.
Malo si pobrkala, ja baš govorim protiv šminke. Ali ne vidiš od ega. Uvek ću da govorim u ime prirode i Boga. Ali je i ljubav i seks prirodno.

Lepši od Klunija, mlađi 20 godina, u punoj snazi… pa još i sam kažeš!
Znaš kako kod nas narod kaže, ko se sam hvali, il’ nema ko drugi, il’ nešto krije.
Ali da ne sudim na prvu, ajde ti nama pokaži tu snagu, makar u rečenici s manje samopromocije.
Ovako deluje kao da si spremniji za reklamu nego za razgovor.
Kako da pokažem snagu, jedino što "krijem" je da imam 100 kila mišića na visinu od 180, kao tajson. Ali vi volite 190. Kao da će pre trešnje da obere. Haha Da li je neko pametniji kad je viši?

Ljudi su se sminkali odvajkada, nekad samo zene, nekad i zene i muskarci, to je prosto tako. Ono sto meni smeta je kultura preteranog sminkanja tipicna za balkan, tursku i sl. Sminka treba da istakne lice a ne da sluzi sama sebi i bude u prvom planu. Ali eto, to su neke kulturoloske razlike izmedju balkana i recimo zapadne jevrope
Ne mora samo zapada. Ja bio sa jednom turkinjom. Lepa k'o lutka. A šminku mislim ni da nije stavljala ili nešto minimalno. Spremi se za grad brže nego ja. Ono 3 minute.

Back