Smeješ se zato što si upoznao tugu

To sto ta curica vremenom otupi nije pokazatelj njene snage nego deformisanosti (bez ikakvih negativnih konotacija), nije ona postala heroj zato sto nauci da cutke podnosi patnju i nedostatak srece na licnom planu, i dalje je zrtva tih okolnosti cak i kada ih prividno prihvata, bez manifestovanja bola.
Kakav moze biti karakter koji se formira u uslovima koji podrazumevaju povredjivanja, ili od strane drugih osoba (neprihvatanje od strane okoline, nedostatak ljubavi i paznje, propale veze itd.), ili kao posledice nekih pojava (bolesti, porodicnih tragedija, drustvenih lomova itd.). Covek kome je saldo prepun minusa ne moze nikako reci da pozitivno stoji, kad se sve sabere. Nagomilano negativno iskustvo ne garantuje da cemo biti pametniji, pre ce to biti akumulacija iz koje cemo crpeti sve nove i nove razloge za nezadovoljstvo, ono kad pocne da vazi izreka "od punog dzaka zenskih polnih organa ja bih izvukao muski polni organ :dash:".
I napisala sam otupi, niko ne kaže da će izaći nužno bolji iz sranya, ali i situacije mogu biti različite, da ti dam drugi primer:
Student medicine pada u nesvest u operacionoj sali, ali za 10 godina postaje najbolji hirurg na svetu. Patolog, đubretar, zemljoradnik, stočar (a gadila mu se svinjina guza najpre :D ), padobranac, policajac?! (misliš da je podjednako dobar onaj koji je bio u direktnom prepucavanju često i onaj koji je proveo radni vek u kancelariji i kako će koji reagovati ako ih narko diler satera u ćošak);

A sigurna sam da je pandur broj 1 skratio životni vek, pojeo ga stres, ostavila ga žena i td. ali je opet bolji pandur. Deformisani, ali bolji pandur, radije ćemo njega zvati da reši situaciju, zar ne?
I da, to jeste iskustvo (blizance) :D jedino što ovde naročito imamo gadno iskustvo :lol: a gadno iskustvo otupi čoveka za dalja gadna iskustva sličnog tipa. Nisam rekla da to od njega pravi boljeg čoveka, ali definitivno ga osposobljava da racionalnije reaguje. Otuda valjda i izreka iz naslova teme.

Zato bih razdvojila efekat lošeg iskustva: ne ojačava nas zdravstveno, ali ojačava karakter. I naravno da taj ojačani karakter ne znači nužno - bolji čovek.

Poslednja izmena:
I napisala sam otupi, niko ne kaže da će izaći nužno bolji iz sranya, ali i situacije mogu biti različite, da ti dam drugi primer:
Student medicine pada u nesvest u operacionoj sali, ali za 10 godina postaje najbolji hirurg na svetu. Patolog, đubretar, zemljoradnik, stočar (a gadila mu se svinjina guza najpre :D ), padobranac, policajac?! (misliš da je podjednako dobar onaj koji je bio u direktnom prepucavanju često i onaj koji je proveo radni vek u kancelariji i kako će koji reagovati ako ih narko diler satera u ćošak);

A sigurna sam da je pandur broj 1 skratio životni vek, pojeo ga stres, ostavila ga žena i td. ali je opet bolji pandur. Deformisani, ali bolji pandur, radije ćemo njega zvati da reši situaciju, zar ne?
I da, to jeste iskustvo (blizance) :D jedino što ovde naročito imamo gadno iskustvo :lol: a gadno iskustvo otupi čoveka za dalja gadna iskustva sličnog tipa. Nisam rekla da to od njega pravi boljeg čoveka, ali definitivno ga osposobljava da racionalnije reaguje. Otuda valjda i izreka iz naslova teme.

Zato bih razdvojila efekat lošeg iskustva: ne ojačava nas zdravstveno, ali ojačava karakter. I naravno da taj ojačani karakter ne znači nužno - bolji čovek.

Tako je Lexa da ojacani karakter ne znaci nuzno i bolji covek ako je o moralu rec.Samo u toj prici imam utisak da oni koji su doziveli teske momente nekako i da hoce vise nemaju snage za lose postupke sve i kad bi hteli.U tom smislu onaj ko ne cini nista ruzno je mozda malcice bolji no sto je pre toga bio.Mozda nisam jasna jer ni sama nisam sigurna kako da docaram recima to o cemu govorim.Ali...tako neki kontekst bolje osobe.Ne,bolje od drugih nego,mozda bolji od samog sebe iz neke predhodne lakse zivotne price.

- - - - - - - - - -

Zasigurno ima, a od takvih precica se obicno sjedi preko noci ... bolje da se kalimo, jos ako imamo s kim pfff kakav mac samo mozemo postati ! :D

Hmmm,svidja mi se tvoje razmisljanje!Svakako sam za prirodni lifting:zcepanje:Kapiras sta hocu reci?;)Nego,te sede o kojima govoris kod mene se nesto nakotile...cccc...pre vremena.Bas se nesto pitam ooooklen su???:whistling:

Eto, slozismo se iz odmah. I kad je tako onda ne vidim car u mantranju o tome kako smo face zato sto smo se u zivotu nagutali sranjja, posto postoji solidna verovatnoca da je to negativno uticalo na nas u smislu da smo postali karakterno losije osobe. Ne treba se time busati u prsa, ako su posledice po nas bile takve da su nas dehumanizovale.

Back