Slucaji RIBOLOVACKIH i LOVACKIH sluzbi

Je li mali demokrata sta kazes na ovo ?

Bačena bomba na sedište Udruženja ribolovaca u Leskovcu
Autor: Beta | 21.10.2008. - 08:07

Nepoznati napadači podmetnuli su tokom noći eksplozivnu napravu u sanduče sedišta Sportskih ribolovaca "Veternica" u Leskovcu, potvrđeno je danas agenciji Beta u tom udruženju i leskovačkoj policiji.

Naprava je eksplodirala dva sata posle ponoći, a od detonacije su uništena vrata na ulazu u prostorije Udruženja.
U prostorijama u trenutku eksplozije nije bilo nikoga.
U Udruženju je agenciji Beta rečeno da su članovi poslednjih godina često na meti verbalnih i fizičkih napada pojedinih ribokradica.

Ima pravde taj je ribocuvar osudjen na cetrnaest godina zatvora.
Eto pouke za njegove sledbenike, i za one koji bi da podju njegovim primerom.
Sad neka trune na robiji.
Da ga vidim da li ce mu pasti na pamet sledeci put da ponovi nesto slicno

Jel ti to o prici s pocetka teme? Ili si se neceg drugog setio?
Kad je pre bilo sudjenje i kad je pre osudjen??? Hahahaa, 14 godina...???
Nesto ne verujem u istinost ovoga sto si napisao.

Poslednja izmena:
Je li mali demokrata sta kazes na ovo ?

Bačena bomba na sedište Udruženja ribolovaca u Leskovcu
Autor: Beta | 21.10.2008. - 08:07

Nepoznati napadači podmetnuli su tokom noći eksplozivnu napravu u sanduče sedišta Sportskih ribolovaca "Veternica" u Leskovcu, potvrđeno je danas agenciji Beta u tom udruženju i leskovačkoj policiji.

Naprava je eksplodirala dva sata posle ponoći, a od detonacije su uništena vrata na ulazu u prostorije Udruženja.
U prostorijama u trenutku eksplozije nije bilo nikoga.
U Udruženju je agenciji Beta rečeno da su članovi poslednjih godina često na meti verbalnih i fizičkih napada pojedinih ribokradica.

Cuo sam za ovo i nadam se da ce biti uhvaceni, garant ribokradice koje su nahvatali u skorije vreme.

Ja sam za to ili da se bar lovocuvarske sluzbe osposobe i unaprede i dobiju znacke kao policajci , sa ovlascenjima kao policajci i opremom da mogu svuda da stignu....itd...

Mislim ovo je stvarno jajarski , kao s namerom da ih zaplase....

Da to si u pravu traba obukaa i dobra provera za sve...u svetu su te sluzbe bojle od policije..Emir Kusturica je zaposlio bivse lovokradice....a sto se osudjivanja tice treba zakon biti isti za sve. Naime i potreban je novi zakon za ove sluzbe..Ipak nije isto policiji i cuvarima prirode..Ovi u sumi ili na reci su izlozeni svim i svacim od pucanja iz mraka pa do vezivanja kasikara za mrezu
P.S. znacke vec postoje slicne su..ali nisu kao pandurske na srecu ovde rade jludi koji vole prirodu

Poslednja izmena:
Kolege ribolovci, jedna lepa vest za vas!
Ribocuvarska sluzba kostolackog udruzenja Ribolovackog drustva "Dunavac" zajedno sa pozarevackom policijom uhvatili su proslog utorka na Toploj Mlavi kod TE "Drmno" dvojicu ribokradica. Imali su kod sebe 17 sarana , tezine preko 50kg. Ribokradicama je na licu mesta oduzeto sve sto su imali i koristili za ribokradju, postupak dalje u toku.

pozdrav

I ja sam za to da treba ribo-lovo-cuvarima dati odredjena ovlascenja, ali ima tu i druga strana... Svi smo mi razliciti, pa tako i obavljamo razlicite poslove na razlicite nacine... Nije cudo da je ribo-lovo-cuvar u dogovoru sa -kradicama, jer ovo je srbija, nazalost... Valjalo bi da postiji i neko ko ce njih kontrolisati, cisto da se smanji gore navedena mogucnost. Znam da bi sada mogli u nedogled sa kontrolama kontrola, ali...

Trebalo bi da ide par murjaka sa njima UVEK,i tu uvek druga dvojica da ne mogu da naprave dogovor,tako da ih onda nikad nece smeti vise neko napasti,gadjati a taman posla da zapuca,odmah bi bila tu murija da ga izresetaju,par njih tako izgubi glave,par stotina njih se poplasi i batali krivolov i miliiiiiina! :)
Pozdrav :cool:

Ne znam da li je ova vest za ovu temu, ako nije , Nitro, molim te, skloni gde treba.

U Mestu Kolut kod Sombora , kod Polj.gazdinstva "Kolut" ,ribocuvar je pucao na ribokradice, jednog od trojice ribokradica tesko ranio. Sve se desavalo nocu, cuvari su ih primetili , jedan od cuvara je pucao u vazduh kao upozorenje, poceli su da beze i metak je zavrsio u jednom od njih. -:(
Ranjeni ribokradica D. je mlad momak od 20-ak godina.
E gluplje opravdanje nisam čuo!!
Dali je ribojradica pucao na ribočuvara!?
Iz tvog posta koliko vidim ,nije!
Ovog neće ioprati ni Sava ni Dunav !
Ribočuvari su naoružani radi samoodbrane i uništavanja štetočina!
Nije mi jasno samo kojim oružjem su opremljeni?
Pitam iz razloga zato što neznam koji se kalibar,tip zrna ,sačme ili već bilo čega odbija od vazduha i pogađa "slučajno" ribokradicu!
Ovaj kao da je od TOPALOVIĆA!:rotf:

E gluplje opravdanje nisam čuo!!
Dali je ribojradica pucao na ribočuvara!?
Iz tvog posta koliko vidim ,nije!
Ovog neće ioprati ni Sava ni Dunav !
Ribočuvari su naoružani radi samoodbrane i uništavanja štetočina!
Nije mi jasno samo kojim oružjem su opremljeni?
Pitam iz razloga zato što neznam koji se kalibar,tip zrna ,sačme ili već bilo čega odbija od vazduha i pogađa "slučajno" ribokradicu!
Ovaj kao da je od TOPALOVIĆA!:rotf:

O cemu ti to? Ja ne vidim nista glupo a ni smesno u tome sto pise, vest sam preneo kako sam je cuo i ne razumem o cemu ti pricas? Neko je tada nastradao i to neko vrlo mlad pa zaista ne vidim cemu se ti valjas od smeha?

O cemu ti to? Ja ne vidim nista glupo a ni smesno u tome sto pise, vest sam preneo kako sam je cuo i ne razumem o cemu ti pricas? Neko je tada nastradao i to neko vrlo mlad pa zaista ne vidim cemu se ti valjas od smeha?
Bez zadnjih namera,pročitaj svoj post pa ćeš shvatiti.Ozbiljan sam sad kao infarkt.
Nužna sila i krajnja nužda!!
To su teme koje se obrađuju na polaganju za upotrebu oružja.Topalović je pogodio vazduh od koga se odbila kukga i završila u nesretnom ribokradici.Ili je dotični nesretnik možda leteo!
Šta misliš?
Imam prijatelje u Kolutu i istina je malko drugačija!!
A koja je to istina!?
Prekomerna upotreba sile i zloupotreba oružja!!
Hajde da postavimo novu temu oko onoga šta stvarno jeste a šta ne.
Da sa obe noge stanemo na zemlju.
Ipak je ovo forum k0ji će neko koristiti u svrhe istraživanja,a jednog dana i kao arhivsku građu!
Pa budimo gospodai svoji reči !
Neopravdavam LOPOVLUK!!
Ali ni snagu i prividnu moć koje daje oružje!
Da je dotični ribučuvar "stvarno" polagao ispit nebi pucao u "luft" sa imenom i prezimenom.
Kažeš što se valjam od smha?
Pucao čovek u vazduh a kugla završila u nesretniku!!:rotf:
Ajd još jednom pročitaj ,pa se i ti nasmej objašnjenju a ne tregičnom slučaju ,kako si ga ti banalizovao!

Nemam nista protiv da se cuje sta se stvarno desilo, cak bi mi bilo drago cuti jer uvek ima i druga verzija slucaja kad se tako nesto desi..
A o nasumicnom pucanju, daj covece, znas li ti koliko ljudi izgobe tako od "upozorenja u vazduh", no mi znamo da to bas i nije u vis nego malo ukoso, pa rikoseti, svakakva sranja se desavaju po sistemu nisam hteo, ybg desilo se itd...znas vec..

p.s. to sam cuo , to sam preneo, bez ikakve lose namere
pozdrav

AKO je pucao u vazduh iz sacmare,toliki broj kuglica koje lete u vazduh (a siguran sam da je pucao maaaalo nagnute puske ka njima) povecava visestruko opasnost od pogotka jedne ili vise njih kad kreni da padaju,e sad ako je ribokradica izresetan to je vec maltene nemoguce izvesti pucanjem u vazduh ali ako je bila u pitanju kuglica-dve sacme... mozda i jeste"gadjao"vazduh,to kad bi znali mogli bi da nagadjamo?
Pozdrav :cool:

http://www.novosti.rs/code/navigate...Noćni lov na jelene&kword_add=lovci, krivolov

Noćni lov na jelene
Lj. PRERADOVIĆ, 11.08.2009 20:54:08

ZBOG sumnje da su, u noći između ponedeljka i utorka, odstrelivši devet srndaća i srnu, počinili do sada nezapamćen pomor divljači, u Temerinu su uhapšeni Nebojša Dž. (58), državljanin Bosne i Hercegovine, i meštanin Mihalj G. (56). Oni su uhapšeni dok su u dvorištu Mihaljeve kuće u temerinskoj Maloj ulici drali kože s pobijene divljači, vredne oko sedam miliona dinara, spremajući je za prodaju.
Iako svikli na svakakve scene, pripadnici Žandarmerije, koji su izveli akciju hapšpenja banuvši u Mihaljevo dvorište, na trenutak su zastali pred prizorom: na betonu su ležale razbacane krvave kože nekoliko već odranih životinja, dok su dvojica osumnjičenih ubrzano "obrađivali" ostale. U providnim najlonskim džakovima bilo je spakovano meso životinja, po svemu sudeći, spremno za transport.
U zamrzivaču u Mihaljevoj kući, u najlonskim džakovima bilo je meso još tri srndaća, ubijena
dan ranije. Pretpostavlja se da je divljač bila namenjena za nekoliko eksluzivnih restorana u Beogradu i okolini koje su uhapšeni snabdevali.
Nebojša i Mihalj su divljač tokom noći nezakonito odstrelili u ataru Temerina, i to puškom "remington", za koju nemaju dozvolu, da bi je potom odneli u Mihaljevu kuću, u nameri da je tu spreme za prodaju. Uz pomenuti "remington" kojim je izvršen pokolj, u kući su pronađeni još jedna lovačka puška i manja količina municije, takođe bez dokumentacije.
Navodno, Nebojša i Mihalj su već duže vremena pod sumnjom da se bave krivolovom, pa je policija odlučila da organizuje akciju praćenja, da bi se trag, u noći između ponedeljka i utorka, najzad završio u kući ovog drugog. Po nalogu istražnog sudije u Temerinu, urađen je pretres kuće i drugih prostorija, a pronađeno meso i kože životinja policija je zaplenila, i oni će biti predati Lovačkom udruženju "Temerin".
O krivolovu je obaveštena i lovna inspekcija, koja će, kako nam je rečeno, preduzeti sve zakonom predviđene mere.

UTVRĐIVANJE ŠTETE
PREMA cenovniku Lovačkog saveza Srbije, srndać košta 500.000 dinara, dok je srna 300.000 dinara. Predsednik tog saveza Zoran Popović kaže da će ukupna šteta pričinjena u Temerinu moći da se proceni tek kada se utvrdi trofejna vrednost pobijenih životinja. Za krivolov je zakonom predviđena kazna od tri meseca pa naviše, u zavisnosti od vrste i vrednosti divljači.

DŽABE BRANILI
ČLANOVI Lovačkog društva "Temerin" su pre tri godine imali akciju sprečavanja krivolova u kojoj su učestvovala sva društva sa ovog područja.
- Bilo je tada nekoliko slučajeva krivolova i počeo je da se smanjuje broj divljači, na šta smo reagovali - objašnjava Rade Tepavac, predsednik Udruženja temerinskih lovaca. - Od tada je priraštaj divljači u našem lovištu povećan.

mislim....bruka....za Djapu.

http://www.novosti.rs/code/navigate...mpion i u krivolovu&kword_add=lovci, krivolov

Šampion i u krivolovu
Đ. VUKMIROVIĆ - Lj. PRERADOVIĆ, 13.08.2009 20:19:30

POSLE dvoipočasovnog saslušanja, istražni sudija Opštinskog suda u Temerinu Goran Rodić odredio je u četvrtak osmodnevni pritvor Nebojši Džapu (58) i Mihalju Gaju (56), osumnjičenim da su u noći između ponedeljka i utorka, u ataru tog mesta odstrelili devet srndaća i srnu. Istovremeno, protiv njih je, zbog sumnje da su nezakonito lovili, za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora, temerinskom tužilaštvu podneta krivična prijava.
Džapo, bivši reprezentativac Jugoslavije u gađanju glinenih kolubova i trener mlađih kategorija naše reprezentacije u tom sportu, i automehaničar Gajo, uhapšeni su u utorak rano ujutru. Lisice se im stavljene na ruke u dvorištu kuće Gaja dok su osumnjičeni drali kože sa odstreljene divljači.
Prilikom saslušanja oni su negirali da su tu divljač i pobili, dajući, tom prilikom, sasvim kontradiktorne izjave. Prvi, za kojeg se, inače, pretpostavlja da je pucao, tvrdio da je na Gajov poziv došao u Temerin da kupi meso. Drugi se branio da je Džapa, svojom "ladom nivom", prethodne noći samo vozio po ataru.
U tom automobilu je i pronađena puška "remington", kalibra 5,6 milimetara, kojom su verovatno životinje pobijene. Uz to, pronađeni su i specijalni reflektori sa zatamnjenim zelenim svetlima, namenjeni isključivo za noćni lov divljači, kao i "ježevi", odnosno naprave sa mnoštvom eksera, spremljene da zaustave automobile u slučaju eventualne potere.
Pored pomenutog "remingtona", za koji
su obojica tvrdili da nije njihov, u Gajovoj kući je pronađena i lovačka puška "monte karlo" bez odgovarajuće dokumentacije. U međuvremenu, izvršen je i pretres Džapovog stana u Novom Sadu, gde su pronađene još dve lovačke puške ("sauer" i "merkel"). On je za njih imao dokumentaciju BiH, čiji je državljanin. Pošto ta dokumentacija u Srbiji ne važi, i posedovanje tog oružja će imati tretman nelegalnog.
Navodno, Džapo je i ranije zbog nelegalnog lova imao problema sa zakonom, a važi za izuzetnog strelca, što se, izgleda, potvrdilo i ovog puta.
- Sve životinje su pobijene veoma preciznim hicima u koren vrata, tako da su izdahnule na licu mesta, pa onima koji su pucali nije bilo teško da ih odmah i pokupe - kaže Rade Tepavac, predsednik Udruženja lovačkih društava opštine Temerin. - Koliko su hici bili dobro odmereni, govori i podatak da su sve rane bile prostrelne.
Zbog nezakonitog lova divljači, sa zakonom je ranije problema imao i Gajo, u Temerinu poznat kao čovek kod kojeg se uvek moglo nabaviti sveže meso divljači.

TRENER, A NE SELEKTOR
TVRDI se i da je Nebojša Džapo bio selektor reprezentacije Srbije u gađanju glinenih golubova.
- Samo je jedno vreme bio trener mlađih reprezentativnih kategorija, aktuelni selektor je Dejan Mihajlović, a pre njega je to bio pokojni Zoran Veselinović - tvrdi Milan Šotra, predsednik Streljačkog saveza Srbije za leteće mete. - Poznata mi je Džapova lovačka strast, ali ipak ne mogu da razumem da je mogao da pobije toliku divljač.

SNAJPERISTA
TOKOM Svetskog prvenstva u Zegrebu 2006, deo hrvatskih medija je Džapa, koji je tamo bio sa našom reprezentacijom, optužio da je kao srpski snajperista u borbama za Vukovar 1991. počinio ratne zločine. Tvrdilo se, čak, da je tada privođen na informativni razgovor u MUP Hrvatske. Sam Džapo je, međutim, po povratku u Novi Sad sve to demantovao, poričući istovremeno da je, mada je poreklom iz Borova, 1991. uopšte bio tamo.

ŠTETA OD OSAM MILIONA
POSEBNA komisija procenila je u četvrtak da je vrednost divljači pronađene u Gajovoj kući 7,9 miliona dinara.
- Procenjeno je 10 životinja koje su odstreljene u noći između ponedeljka i utorka, kao i tri koje su ubijene nešto ranije i čije meso je pronađeno - kaže Rade Tepavac. - Rogovi tri ubijena srndaća su imali više od 100 poena, što znači da je reč o primercima za medalje.

Back