Ne znam ništa i nema izvinite

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.064
Danas mi se desilo dok sam kupovala sebi printer neobično često iskustvo, a to je da u prodavnicama rade potpuni nesposobnjakovići.

Nekada je bilo odeš npr u Gigatron ili Tehnomaniju, a posebno prvu, i da dobiješ više manje stručan predlog šta kupiti, koji kabl ide uz šta itd...

Danas su zaposlene bukvalno budale koje veze nemaju sa životom. Kod kuće sam sa četom sve izanalizirala, našla printer i stoji da ga imaju u prodavnici, otišla tamo. No, ne znam ni odakle da krenem, promašio je cenu za 2000, reče da ima popust na intesa karticu posle se ispostavi da je to neka šok cena na koju ne ide popust, zatim ova druga na kasi mi je zamenila ukupnu cenu na rate sa cenom za keš pa pogrešno preračunala koliko košta, onda su mi rekli da je kabl za povezivanje sa računarom unutra što mi bi sumnjivo, pa sam tražila da otvori, da bi se videlo da nema kabla, onda tražim kabl, on ne zna ni koji ide. čekam 5 min da se raspita koji kabl, kažem hajde da otvorimo printer i vidimo koji je, onda vadi printer iz kutije više minuta.. pa na kraju donosi najskuplji kabl. Ispostavi se na kraju zbog veće cene da mi je bolje da kupim sa skenerom , ali onda mi pogrešno zaračunali i taj, tako da sam ja koja sam inače strpljiva podigla glas i rekla slušajte, hoćete li mi vi na karju reći sa ovom intesa karticom koliko mi dodje jedan, a koliko drugi. Vrv sam nešto i zaboravila

Ali ! naravno otišla sam iznervirana u susednu tehnomaniju i kupila onaj sa skenerom za 1000 jefitinije, no i tamo čiča jedan što radi isto ne zna koji kabl, pokazuje neki drugi.. itd. I sve to u Ušće centru gde bi usluga trebalo ipak da bude neka.

Ali ono što me ubedljivo najviše iritira to je da nisam čula ni jedno IZVINITE, pogrešio sam. Znači ona me ubeđuje da je cena jedna, a ovaj dečko rekao druga, ja kažem saberite se vas dvoje pa mi recite. Na kraju, ona je pobedila a od njega ni jedno izvinjavam se... Generalno, imam čak i neke bliže osobe od kojih nikad nisam čula ni jedno IZVINI, i deluje mi da je to nacionalni sport da se svaka odgovornost izbegava.

Kako sa tim izlazite na kraj, da li ih namerno izgrdite ili dignete ruke i odete? Kako inače sa ljudima koji ne umeju da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje? Bilo da su bliski ili smo sa njima u nekom drugom aranžmanu? Da li ste i sami neodgovorni ?

Teško izlazim na kraj.

Juče sam imala epizodu sa MTS-om od kojih sam naručila TAG (veeeelika greška) i JP "Putevi Srbije". Slična situacija. Napušila sam i jedne i druge. Svako gura svoju priču i prebacuju odgovornost jedni na druge. Izvini? Pa to je reč koja pored značenja gubi i upotrebu.

Što se tiče odgovornosti, moj posao je takav da imam veliku odgovornost i strogo moram da vodim računa šta kažem i šta radim tako da mi je, kao i tebi, nepojmljivo kako drugi tako olako funkcionišu.

Kako sa tim izlazite na kraj, da li ih namerno izgrdite ili dignete ruke i odete? Kako inače sa ljudima koji ne umeju da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje? Bilo da su bliski ili smo sa njima u nekom drugom aranžmanu? Da li ste i sami neodgovorni ?
Znaš kako kaže Dzoni Šulić: ako zelis da mijenjas ljude ne odmeci se.
Nije mi teško reći : Oprosti.
U bitnim stvarima se trudim da ne uradiim nešto da bih morao reći: Oprosti.

Znaš kako kaže Dzoni Šulić: ako zelis da mijenjas ljude ne odmeci se.
Nije mi teško reći : Oprosti.
U bitnim stvarima se trudim da ne uradiim nešto da bih morao reći: Oprosti.

Ne želim nikog ja da menjam, očekujem da su to stekli u procesu vaspitanja i obrazovanja.

Ali ne znam uopšte otkuda toliko neodgovornosti i tako nekog metiljavog stava, bez jasnog stava kažeš da, to je to, da, pogrešio sam, ne nisam pogrešio, ne nije tako, neka kičma kod ljudi, da budu jasni, da se izvine ako pogreše, da promene iskaz, da opet budu precizni i jasni. Ovako deluju kao beskičmenjaci.

Ne želim nikog ja da menjam, očekujem da su to stekli u procesu vaspitanja i obrazovanja.

Ali ne znam uopšte otkuda toliko neodgovornosti i tako nekog metiljavog stava, bez jasnog stava kažeš da, to je to, da, pogrešio sam, ne nisam pogrešio, ne nije tako, neka kičma kod ljudi, da budu jasni, da se izvine ako pogreše, da promene iskaz, da opet budu precizni i jasni. Ovako deluju kao beskičmenjaci.
Ne marim za njih. To mi ne kvari dan.
Neće pustiti ni jednu misao o njima.

Pogrešno očekuješ.
Za te plate koje dobijaju daju taman toliko da ne dobiju otkaz do prelaska na neki bolji posao.

Najmanje što im treba je da se još izvinjavaju svakoj Karen koja se spusti sa oblaka na njihovu planetu

Вероватно су сви примљени преко везе па их баш брига.
Da, primljeni su preko veze na posao za 60-tak hiljada dinara. Jednostavno u lancima takvih trgovina primaju i kurtu i murtu, svakoga ko hoce da radi, svakoga ko hoce da ostane duze od 3 meseca na tom poslu. Pa u skladu sa tim je i ponasanje zaposlenih, koliko para toliko i muzike (za usi kupaca). Da zabune ne bude, takvi su prodavci u tim prodavnicama sirom sveta, malo placeni nadrkani ljudi koji gledaju priliku da zapale negde drugde, na posao koji ce im omoguciti pristojniji zivot.

Da, primljeni su preko veze na posao za 60-tak hiljada dinara. Jednostavno u lancima takvih trgovina primaju i kurtu i murtu, svakoga ko hoce da radi, svakoga ko hoce da ostane duze od 3 meseca na tom poslu. Pa u skladu sa tim je i ponasanje zaposlenih, koliko para toliko i muzike (za usi kupaca). Da zabune ne bude, takvi su prodavci u tim prodavnicama sirom sveta, malo placeni nadrkani ljudi koji gledaju priliku da zapale negde drugde, na posao koji ce im omoguciti pristojniji zivot.

Не бих рекао, према мом искуству примају углавном преко везе, лак послић за пристојну платицу, за какав се увек јави највише кандидата на конкурс, а они опет приме неку рођаку или рођака из свог села.

Koliko hejta brate od vas sviju zajedno bad energy

ne, nego treba super da budem raspoložena kada me zadrže u prodavnici sat vremena duže jer ne znaju svopj posao

ja i jesam super raspoložena i dalje ! printer radi samo tako hahaha... ali, njima bih to da nabijem na nos ! brate, ne moraš da radiš ako ti se ne radi. Ali ako radiš radi akko treba.
Doe mi čak i da ih prijavim
Za dobrobit civilizacije

ne, nego treba super da budem raspoložena kada me zadrže u prodavnici sat vremena duže jer ne znaju svopj posao

ja i jesam super raspoložena i dalje ! printer radi samo tako hahaha... ali, njima bih to da nabijem na nos ! brate, ne moraš da radiš ako ti se ne radi. Ali ako radiš radi akko treba.
Doe mi čak i da ih prijavim
Za dobrobit civilizacije
Pa to bi bilo i ispravnije da prijaviš njihovog poslodavca. Znaš li da i ono što znaju odjednom ne znaju ako osjete nervozu i kupca.

Rade za premale plate. Nemaju potrebno znanje, nisu ih birali po stručnosti nego po tome da li će neko prihvatiti posao za bijednu platu jer mora raditi. Nikada se ne istresam na prodavcima :(

možda nisi pročitala šta sam pisala
Ljudi ne rade svoj poso, zajebavaju bukvalno, gubim dragoceno vreme, ne izvinjavaju se pride, ništa ne znaju a prave se da znaju

Mi smo jednom na praki u boknici imali jedan slogan velikim slovima

AKO NEŠTO NE ZNAM REĆI ĆU, I OSTAVIĆU ONIMA KOJI ZNAJU

Не бих рекао, према мом искуству примају углавном преко везе, лак послић за пристојну платицу, за какав се увек јави највише кандидата на конкурс, а они опет приме неку рођаку или рођака из свог села.
Mislis li da vlasnik Tehnomanije ili njegovi direktori znaju koga prima shef prodavnice u Delta centru? Zabole ih. A to sto ce shef prodavnice da zaposli nekog rodjakla svog kuma ne bi trebalo nikoga da potrese, to je sasvim normalna praksa, bar nesto privatno znas o tom kandidatu. Jos jednom, Tehnomanija/Gigatron i sl su privatne firme i mogu da zaposle koga hoce a vlasnicima kompanija nije u interesu da prime ljude koji nece raditi ili ce raditi van njihovih standarda.

Ne znam kolika je navala na posao prodavca u nekoj prodavnici bele tehnike ali evo pogledah po interMetu, plata je 60 hiljada dinara (pa tesko da je pristojna platica), a posao u kiosku brze hrane (takodje lak posao kao sto kazes) je 85 hiljada, sto je pristojnija platica.

Back