Slučaj zvučni top: Da li bi istraga FBI i FSB urušila suverenitet Srbije?

Dobro.. haj ti objasni KO je "to" uradio? Ali da bude bez nagadjanja. ;)
Ljudi bježe, sklanjaju se sa ulicee, a niko ne pokriva uši??
Narod se sasvim normalno ponaša posle toga, nikoga ništa ne boli, nikome ne zvone u ušima..?

Na snimku prvo reakcija iz sporedne ulice pa tek onda na glavnoj. Ulice se spajaju na 45 s. ??
Svašta nešto, a suština je da se ne zna je to tačno bilo al se zna da je to bio zvučni top. :mrgreen:
U ovakvim okolnostima, ti se još uvek pitaš ko? :P Moja baba Desanka... Zna se ko se u ovoj zemlji pita za svaku p..dariju... Jel treba dalje da objašnjavam?
"Ko" je najmanje teško pitanje... "Čime" je trenutno bitnije. ;) Postojanje ovakvih oružja dosad je mnogima i dalje spadala u domen naučne fantastike...kad ono "ali"... budućnost je već stigla. Halo, 2025. godina je... :) Nije Srbija na kraj sveta, a i da jeste - još bolje za testiranje u tajnosti. ;):cool: Nemam nikakve sumnje da je Nenadležni, a Dežurni Glavni Mućak ove zemlje došao u posed nekog soničnog oružja i da nije imao ni blama ni srama da ga upotrebi na sopstvenom narodu i ne ignorišem to i ne pravim se slepac nad time. Postoji MNOGO dokaza, ali se sistematski uklanjaju i dezavuišu. Ali, Ludak, čak i sa vrhunskim oružjem, kupljenim ili nabavljenim opet verovatno za narodne pare, toliko je glup i nemaštovit da je pomislio da će mu ovako nešto proći nezabeleženo i bez posledica. Kao i sve s čim se bavi poslednjih meseci, samo sebi kopa raku i ja ga na tom putu sadomadohizma i skučene bestijalnosti, imanentne mu karakteru, samo ohrabrujem, samo će ubrzati svoj klokanski pad... :cool: Ljudi nisu glupi.

Pa kad ne znas sto lupetas i dozvoljavas sebi da diskutujes o tome?

I kako si dosao do 1-7 Hz, bas me zanima, a i da li uopste SHVATAS sta to znaci?

Lepo si rekao da ga ima svuda u prirodi, najtipicniji primer je muka koju neki ljudi imaju kada sednu u automobil ili autobus.

Infrazvuk je opasan jer deluje NA UNUTRASNJE ORGANE, zato stvara efekat muke. Naravno da nije svaki zvuk opasan, opasan je zvuk odredjene jacine. Ako nisi znao, zvuk moze da ti probije zvucne opne, a moze i recimo sibica koju zabijes sam sebi u uho (kao moj ortak iz srednje skole). Isto tako moze da izazove probleme u radu unutrasnjih organa, ukljucujuci srce. Mnogi posetioci diskoteka znaju za efekat kada "osete" jak bas - to je bukvalno to, organi pocinju da osciluju u ritmu basa koji je slican sopstvenoj frekvenciji osilovanja organa.

Efekat koji je odgovoran za to naziva se REZONANSA, iliti po srpski SATREPERAVANJE. To ti je onaj efekat kada marsirajuci preko mosta cak i relativno mali broj vojnika moze da izazove rusenje mosta. Ali ako imas masu ljudi koja hoda "normalno" most ce da padne samo od mase ako ih je previse, to koracanje je samo sum.

Poenta je da odgovarajuca frekvencija i odredjena snaga mogu da izazovu velike efekte zbog rezonanse. U skladu sa tim je vrlo moguce da ljudi dozive probleme i zbog relativno kratkotrajne izlozenosti ako se pogodi frekvencija i ako je snaga dovoljna. Takva oruzja se prave DA BUDU ORUZJA, znaci da snop bude usmeren cime se poboljsava efikasnost dejstva i omogucuje "ciljanje", i naravno da ima odredjeni efekat koji se cak, promenom frekvencije, moze menjati. Takodje neko moze biti skloniji a neko manje sklon efektu, kao sto nije svima muka u autu, ali nekima je skoro pa UVEK muka kad u isti sednu.

Na sve to moze da se koristi i elektromangetno oruzje, prakticno "usmerena mikrotalasna" (da uprostim) koja izaziva osecaj pecenja po kozi. To oruzje neces cuti, ali ces ga osetiti. Ja sam cuo pricu u vojsci (iz vremena JNA) da su vojnici znali da upere pokretni radar (montiran na vozilu) u vojnika "iz zezanja ?!" i da ga EM udar bukvalno obori na zemlju - ovo prepricavam, ako neko vise zna moze da kaze da li je to moguce, ja sam licno skeptican da to moze tako, ali ostavljam otvorenim jer nisam video.

:ok:

Mnogo pisao malo rekao. Pravi političar.
Zvučni topovi iznad 20 Hz proizvode prodoran, piskav, odvratan zvuk čega apsolutno nije bilo 15 marta. Jel bilo? Nije. Znači onda samo ostaju zvučni topovi sa frekvencijama ispod 20 Hz tzv niskofrekventni zvučni topovi koji se osećaju kao vibracija i mogu a ne moraju kod svakoga stvoriti mučninu, vrtoglavicu ili nelagodu. To apsolutno ne odgovara ponašanju onih ljudi 15 marta već je njihovo ponašanje mnogo sličnije naglom napadu masovne panike tipa 10 ljudi u gomili naglo potrče na jednu stranu i svi drugi potrče automatski za njima.
Hajde nemojte više, patetični ste.

Није звучни топ

Инфразвук, мало херца

Ti si baš totalna neznalica u pogledu dva primjera koja si naveo. Hajde da ti objasnim ono što ne znaš:

1914. godine AU Monarhija je kao jedan od uslova da ne objavi rat Srbiji, a jedini nije ispunjen jer je Srbija pristala na sve ostale tražila da:

AU Monarhija provodi i vodi cijelu istragu, hapsi i ispituje građane Srbije.
Dakle, da bude ona i sud i policija, što je svakoj državi neprijvatljivo.

U slučaju "zvučnog topa" FBI i FSB neće voditi istragu, istragu vodi srbijansko tužilaštvo, već su pozvani da tehnički pomognu u istražnim radnjama, imaju bolju opremu i sofisticiraniju, vrhunske stručnjake, savremenu tehnologiju, iskustvo itd.

Dakle dolaze da pomognu tehnički u istrazi a ne da ih Rusija i SAD nameću da vode cijeli slučaj i istragu.

Bolje da si ostao čuvati koze jer ti baš neko moderije društvo ne shvataš...

Није србијанско већ српско тужилаштво

Докле више тих балијских и усташких неоговора

:fdlan:

Шта ћемо са вама???
Pa srpsko i tamo i ovamo. Izbrisati granicu ako Bog da, jedan narod jedna država.

serbia GIF

U ovakvim okolnostima, ti se još uvek pitaš ko? :P Moja baba Desanka... Zna se ko se u ovoj zemlji pita za svaku p..dariju... Jel treba dalje da objašnjavam?
"Ko" je najmanje teško pitanje... "Čime" je trenutno bitnije. ;) Postojanje ovakvih oružja dosad je mnogima i dalje spadala u domen naučne fantastike...kad ono "ali"... budućnost je već stigla. Halo, 2025. godina je... :) Nije Srbija na kraj sveta, a i da jeste - još bolje za testiranje u tajnosti. ;):cool: Nemam nikakve sumnje da je Nenadležni, a Dežurni Glavni Mućak ove zemlje došao u posed nekog soničnog oružja i da nije imao ni blama ni srama da ga upotrebi na sopstvenom narodu i ne ignorišem to i ne pravim se slepac nad time. Postoji MNOGO dokaza, ali se sistematski uklanjaju i dezavuišu. Ali, Ludak, čak i sa vrhunskim oružjem, kupljenim ili nabavljenim opet verovatno za narodne pare, toliko je glup i nemaštovit da je pomislio da će mu ovako nešto proći nezabeleženo i bez posledica. Kao i sve s čim se bavi poslednjih meseci, samo sebi kopa raku i ja ga na tom putu sadomadohizma i skučene bestijalnosti, imanentne mu karakteru, samo ohrabrujem, samo će ubrzati svoj klokanski pad... :cool: Ljudi nisu glupi.
Sumnja nije dokaz.
A dokaz - ako se dokaže da je korišten zvučni top sledi njegova momentalna ostavka. I? To nije vrijedno truda da predočiiš dokaze??
Nisi čuo da se nudi basnoslovna nagrada ko - bilo ko dokaže da je korišten zvučni top??

Jedno se slažem s,tobom.. ljudi stvarno nisu glupi. ;)
P.S. ne zaboravi na nagradu.. 100 eura ko dokaže da je.. ;)

Sumnja nije dokaz.
A dokaz - ako se dokaže da je korišten zvučni top sledi njegova momentalna ostavka. I? To nije vrijedno truda da predočiiš dokaze??
Nisi čuo da se nudi basnoslovna nagrada ko - bilo ko dokaže da je korišten zvučni top??

Ma poplašili se vetra,ništa drugo.Ispali jajare i glupi i sada se vade na top.

Није звучни топ

Инфразвук, мало херца

infrazvuk, malo Hz je upravo zvučni top ( infrasonični zvučni top) i nikad ne može u par sekundi da stvori onakvu paniku i sihronu reakciju ljudi. Treba mu mnogo vremena i reakcija je individualna a uglavnom vrtoglavica, mučnina i nelagodnost. Neki pak ne osete ništa ili skoro ništa.. Izmišljate ljudi, spinujete.
Ono 15 marta mnogo više liči na slučaj kada jedan broj ljudi doživi strah zbog nečega što im se učinilio, naprimer da auto juri ka njima i onda krenu panično da se sklanjaju a drugi ih automatski prate.

Sumnja nije dokaz.

Ja ti kažem da postoje dokazi... Na sumnji se ne ostaje. ;) Blago meni, bogatiji sam za 100 evra. :cool:

Poziv srpskih vlasti i najave transparentne istrage FBI-ja i FSB-a o navodnoj upotrebi „zvučnog topa“ tokom protesta 15. marta u Beogradu otvorili su i pitanje urušavanja suvereniteta Srbije takvim činom.
Ovakve najave proizvele su u javnosti paralele sa 1914. godinom, kada je tadašnja Kraljevina Srbija odbila ultimatum Austrougarske i zahtev da njihovi organi vrše istragu u Srbiji povodom ubistva Franca Ferdinanda.
svaka država ima svoju državnu bezbednost koja je dužna da brine o svojoj državi i o svom narodu.

„Ona država koja nije u stanju da brine o svojoj državi i o svom narodu, a poziva drugu državnu bezbednost da utvrdi neku činjenicu u vezi sa nekim događajem, dovoljno govori koliko je ta država nesposobna.
https://www.danas.rs/vesti/politika/zvucni-top-istraga-fsb-fbi/
/////////
Koliko ce ova istraga biti validna ? Sta ako budu bile oprecna misljenja izmedju FSB/FBI ?
Па неће они самостално да иду по Србији са овлашћењима да раде шта им се хоће. Такве радне групе су и раније прављене. Или ће само добити готове информације па ће да их анализирају, или ће заједно да раде са БИА, с тим што опет све што раде у ствари иде преко овлашћења агента БИАе. Уз то ће бити под сталним надзором.
И раније су се звали експерти из иностранства, само не овако јавно.

Poziv srpskih vlasti i najave transparentne istrage FBI-ja i FSB-a o navodnoj upotrebi „zvučnog topa“ tokom protesta 15. marta u Beogradu otvorili su i pitanje urušavanja suvereniteta Srbije takvim činom.
Ovakve najave proizvele su u javnosti paralele sa 1914. godinom, kada je tadašnja Kraljevina Srbija odbila ultimatum Austrougarske i zahtev da njihovi organi vrše istragu u Srbiji povodom ubistva Franca Ferdinanda.
svaka država ima svoju državnu bezbednost koja je dužna da brine o svojoj državi i o svom narodu.

„Ona država koja nije u stanju da brine o svojoj državi i o svom narodu, a poziva drugu državnu bezbednost da utvrdi neku činjenicu u vezi sa nekim događajem, dovoljno govori koliko je ta država nesposobna.
/////////
Koliko ce ova istraga biti validna ? Sta ako budu bile oprecna misljenja izmedju FSB/FBI ?
Србија одавно нема суверенитет а ни интегритет, али је стуб сигурности и мира на Балкану или тако нека прича.

Па неће они самостално да иду по Србији са овлашћењима да раде шта им се хоће. Такве радне групе су и раније прављене. Или ће само добити готове информације па ће да их анализирају, или ће заједно да раде са БИА, с тим што опет све што раде у ствари иде преко овлашћења агента БИАе. Уз то ће бити под сталним надзором.
И раније су се звали експерти из иностранства, само не овако јавно.
Taj je potuljeni agitator vec godinama 🙄
Bila je izjava i BIA i supa ali ljudi su nepoverljivi i odmah jos pre 10 dana su zamoljeni i FSB i FBI da posalju strucnjake sada odmah graja oko suveriniteta 😑 .

/////////

Ako nisam bio tamo nemam pravo da komentarišem a ti koji nisi bio na tom mestu i mali milion drugih na medijima opozicije koji takodje nisu bili tu, imaju pravo da komentarišu. Ma šta mi napriča.

Prvi si ti nedoućen, infrazvuka ima i u prirodi, kraj vodopada, kad je oluja, pokraj valova itd pa nikome ne bude ništa kad to doživi. Štetne posledice po zdravlje mogu nastati samo nakon izrazito dugotrajne izloženosti infrazvuku a ne od nekakve izmišljene snage udara. Upravo je zvuk od 1 do 7 Hz i najštetniji.
Spinovanje vam je level Tanzanija pro.
Da nije nedoučen bar koliko je težak ne bi ga Šolak ovako vozao pomoću N1.

"По теби би људи на ултра звучном прегледу требало да покрију уши рукама. Али они то не раде јер се тај звук не чује." :eek:

Infrazvuk
je naziv za duboki zvuk frekvencije manje je od 20 Hz koji ljudsko uho ne može čuti. Izvor takvoga zvuka su vjetroturbine i razni drugi strojevi poput automobila, zrakoplova, vlakova, itd. Prirodni izvori infrazvuka su oluje, vodopadi i turbulencije vjetra. Infrazvuk postaje opasan po ljudsko zdravlje ako stalno djeluje na čovjeka jačinom od 130 dB. Mjerenja u vjetroelektranama pokazala su da ta vrijednost nikada nije dosegnuta, te da infrazvuk koji proizvode turbine ne predstavlja nikakvu opasnost.

Ne vredi, znaju da treba da šire moralnu paniku.

Back