Slučaj Taton jedanaest godina kasnije

Od lica koje je blisko jednoj navijačkoj grupi danas sam saznao da je opis događaja sadržan u presudi u osnovi tačan..Razlog zašto na sudjenju nisu prikazani snimci događaja leži po tom izvoru u tome što je tuča počela tako što je nakon prilaska stolu gde su sedeli francuski navijači i dobacivanja i provociranja od strane domaćih navijača koji jesu došli u nameri da se tuku sa navijačima Tuluza,Taton ustao i udario jednog domaćeg navijača nakon čega je ubrzo savladan odnosno oboren i udaran nogama.Po oceni izvora,u onesvešćenom stanju bačen je od strane četvorice navijača sa glavom napred.
Udarci koje je prethodno dobio uglavnom nisu završili na licu nego u leđima i stomaku pa se te povrede od tih udaraca ne vide na fotografijama načinjenim nakon pada.
Istraga nije mogla da ustanovi ko su izvrsioci ubistva

🤦‍♂️ На шта ја губим време...
:arrow:
Od lica koje je blisko jednoj navijačkoj grupi danas sam saznao da je opis događaja sadržan u presudi u osnovi tačan..Razlog zašto na sudjenju nisu prikazani snimci događaja leži po tom izvoru u tome što je tuča počela tako što je nakon prilaska stolu gde su sedeli francuski navijači i dobacivanja i provociranja od strane domaćih navijača koji jesu došli u nameri da se tuku sa navijačima Tuluza,Taton ustao i udario jednog domaćeg navijača nakon čega je ubrzo savladan odnosno oboren i udaran nogama.Po oceni izvora,u onesvešćenom stanju bačen je od strane četvorice navijača sa glavom napred.
Udarci koje je prethodno dobio uglavnom nisu završili na licu nego u leđima i stomaku pa se te povrede od tih udaraca ne vide na fotografijama načinjenim nakon pada.
Istraga nije mogla da ustanovi ko su izvrsioci ubistva
E pa eto, znaci...

Hvala makar na iskrenosti.

Ja moram da priznam da sam vise za preventivu....
Nisam DB nisam BIA , nisam radio ni honorarno za njih , ali gde god da sam radio , preventiva je majka...
Znaci cim nakupi 5 faktora koji vode ka prestupu , ekonomskom, disciplinskom , fizickom , kriminalnom, vec je u zoni, a sa 10 je pitanje sata kad ce da se desi nesto..
I tada imas dve varijante, da cekas , forenzicka pravda, i da onda osudjujes ili da ga preseces....i to donosi nekad korist i osobi , a sasvim sigurno i svima...jedino ko tu rizikuje je onaj koji sprecava zlocin...
Jer procitana je , odmerena je i dat je lek.....i to obicno smiri vise nego kad pocini , onda je povratnik....a povratnici su zaebani , stalno misli da je greska sto je uhvacen , a ne zato sto je uradio..

Npr , kod ove grupe, cim vidim da se okupljaju i kipti bes u njima, odmah posaljes zeca (policajca u civilu koji ce dobiti prve udarce) a onda ih navatas sve na gomilu...
E sad, problem je sto srbi danas ne zele da razmisljaju, ne zele dobro nikome, sebicni su i onda nema smisla da ja sad pricam kako se od 20 mladica prave mirniji navijaci...
Nego ce biti po srpskom obicaju , ili oni lome ili ti lomis njih , a to nije resenje...
Ali jeste osveta...i tako Srbija danas funkcionise...pogledao si me ukrivo , a kazes da si razrok, sta mene briga sto si razrok, ne smes bre da me gledas tako ukrivo....ima da ti ispravim to oko za sva vremena....

Back