Slučaj Taton jedanaest godina kasnije

Gruban

Buduća legenda
Poruka
34.995
ajmo ovako
neko juri nekog tebi bliskog
on bezeci preskoci zid ispod kog je ponor i pogine i ti neces reci..oni su krivi za njegiovu smrt?
malo sutra neces reci
Možda su krivi za neko drugo delo ali ne za ubistvo a osuđeni su za ubistvo.To je bitna razlika.Srpska i sudska praksa nekadasnje jugoslovije u takvim slučajevima nije takve događaje kvalifikovala kao ubistvo.Da stradali nije Francuz i da se francuska država nije najdirektnije zauzela za kažnjavanje krivica,ni u ovom slučaju ne bi bilo osude za ubistvo.
 

tab503

Ministar foruma
Administrator
Poruka
81.857
Možda su krivi za neko drugo delo ali ne za ubistvo a osuđeni su za ubistvo.To je bitna razlika.Srpska i sudska praksa nekadašnje jugoslovenska sudska praksa u takvim slučajevima nije takve događaje kvalifikovala kao ubistvo.Da stradali nije Francuz i da se francuska država nije najdirektnije zauzela za kažnjavanje krivica,ni u ovom slučaju ne bi bilo osude za ubistvo.
sad je druga stvar sto je nase sudstvo korumpirano i sto duzu kaznu dobijes kad nesto ukrades nego kad nekog ubijes ili silujes ali to sto se neki provuku ne znaci da treba zaliti ove koji su sa pravom osudjeni.

brate ..zahebi..nagledao sam se na utakmicama gomile sr.anja i jako dobro znam sta se desava..

oni jesu dirketno krivi za njegovu smrt..a ti siizbegao odgovr kako bi reagovao da je neko tvoj stradao tako.
 

Gruban

Buduća legenda
Poruka
34.995
A ko je po tebi trebalo da bude osuđen?
Evo sad vidim da je jedan od osuđenih prvo osuđen na 34 godine a onda u ponovljenom postupku na 12 godina.Kome takav sud može da izgleda kredibilno.
Za takve slučajeve tj za tuče sa više od dva učesnika a sa smtnim ishodom,u kojima je nemoguće ustanoviti čija radnja je dovela do smrti zakonodavac je propisao delo koje se zove učestvovanje u tuči za koje je maksimalna propisana kazna ranije bila 5 godina.Ne znam kako je sad.
Ovaj je slučaj koplikovaniji jer je očigledno reč o samopovređivanju bez obzira na zaključak suda da je bačen /ne postoji ni jedan svedok od mnoštva prisutnih koji je to potvrdio a postoji više njih koji su svedočili da je sam pao/.Pa ne postoje obležja tog krvilčnog dela.
Ako su mu prethodno naneli neku telesnu povredu onda postoji krivično delo ali ne i ubistvo.
 

Optimus Prime

Buduća legenda
Poruka
27.817
Ko učestvuje u tuči u kojoj je neko lišen života ili je drugom nanesena teška telesna povreda,
kazniće se za samo učestvovanje novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.


Radnja krivičnog dela je učestvovanje u tuči.

Tuču definišemo kao fizičko obračunavanje između dva ili više lica, koji se međusobno napadaju, ili jedni napadaju a drugi se brane tako što i sami napadaju. Tuča znači ugrožavanje života ili tela, jer sadrži opasnost da neko od učesnika u tuči ili drugo lice bude telesno povređeno ili lišeno života.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.