Случај Давид Драгичевић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slobodan Vasković - Sa druge strane...

субота, 10. новембар 2018.

Anto Nobilo - još jedno kukavičije jaje u nizu za koje se, očekivano, ispostavilo da je mućak

piše: Slobodan Vasković

1.
Anto Nobilo, advokat iz Hrvatske, samo je je jedno u nizu kukavičijih jaja, koje je PravosudnoPolicijska Zločinačka organizacija, koja hara Republikom Srpskom, pokušala podmetnuti Davoru Dragičeviću.

2.
I nije to nikakva novost, jer su i Davor i ogroman broj Ljudi, koji ga podržavaju, prepoznali taj fakt poodavno. I strpljivo čekali da Nobilo sam sebe “raznese” i to javno. Što je vrlo uspješno učinio, pokazujući o kakvom Nečovjeku se radi!

3.
Nobilo, sujetni Plaćenik, (bez ikakvog osova za sujetu koju pokazuje), nije uspio uspješno izvršiti zadatak koji je dobio - spasavanje PravosudnoPolitičke mafije, preciznije njihovih igrača u Institucijama, koje su kidnapovane od narečenih.

4.
Nobilo je, ne htijući, zadao težak udarac svojim poslodavcima - Javno je priznao da je David Dragičević Ubijen!

5.
"Istina je da je 21-godišnjak ubijen, ali da ga niko nije silovao, masakrirao i da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa", rekao je za FTV Nobilo, koji je bio jedan od članova međunarodnog advokatskog tima koje je angažovala porodica pokojnog Davida Dragičevića. (Mondo.ba).

6.
Upravo je MUP RS htio sakriti tu užasnu činjenicu - da je David Ubijen - na zločinačkoj pres konferenciji 26.03.2018., što je Nobilo potpuno “zaboravio”, kao što je “zaboravio” i pokušaj kriminalizacije Žrtve Ubistva, koji je na tom presu režirao notorni kriminalaca Darko Ilić.

7.
“Kukavičije jaje” kaže “da je slučaj blizu rješenja i da se zna gdje je Dragičević ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio - zbog čega je, kako kaže, stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva”!

Nobilo je, bez sumnje, u Ilićevim okvirima sa zločinačkog presa 26.03.! Divno društvo za “uvaženog” advokata, ali ako se dublje sagleda izjava “kukavičijeg jajeta”, njih dvojica i jesu društvo - pravi prijatelji.

Uzgred, zašto nije priupitao svoje prijatelje iz dijela Vrha MUP RS, posebno Ilića, da li je uobičajeno da neovlašteno lice radi policijski posao i izuzima video zapise nadzornih kamera?!

Pa ko je ukrao donji veš Davida Dragičevića? Zašto nije istraživano Ubistvo, već su slane slike predmeta podmetnutih u Davidove džepove putem viberao, slikane na obdukcionom stolu, na dan obdukcije, 25.03.?

Nobilo, drugo ime za Ništarija! Jer on pokušava pripremiti ambijent za “Žrtvene jarčeve” u ime svojih stvarnih poslodavaca!

8.
Nije Nobilu do pitanja, njemu je do odbrane svojih stvarnih klijenata - PravosudnoPolicijske Zločinačke organizacije, koja ga je i podmetnula.

9.
Nobilo otvoreno laže kada kaže da “ga (Davida, op.aut.) niko nije silovao, masakrirao”, jer su na Davidovom tijelu uočljive teške povrede. Po cijelom tijelu.

Te povrede su zaživotne i Nobilo nije objasnio kako su nastale. Kao što to nije objašnjeno ni tzv. obdukcionim nalazima dvojice patologa-falsifikatora Željka Karana i Ivice Milosavljevića.

Nastale su od brutalnog prebijanja, a ne bilo kakvog “pada” sa mosta.

10.
Nobilo, naravno, ima pravo na svoj stav, kao i svako drugi, ali nema pravo na svoje činjenice.

11.
Nobilo, “kukavičije jaje”, je zaboravio da je MUP RS, dio njegovog Vrha, prvo tvrdio da je Ubijeni David stradao “zadesno” ili da je u pitanju samoubistvo, da je Dragan Lukač, kojeg on brani - zna se i zašto) zvao Želimira Lepira, 29.03. (kada je MUP predao Izvještaj o smrti Davida Tužilaštvu), i zahtijevao od njega da se “slučaj” što prije adaktira.

Priznao je to i sam Lepir (intervju ATV-u), pa se ispostavlja da je Nobilo gori, mračniji, morbidniji i od njega. A to nije baš lako biti.

12.
Nobilo je odvratniji čak i od Dalibora Vreće, postupajućeg tužioca, koji je sve do 28.06. čekao sa Naredbom o sprovođenju istrage, a Naredba je napisana tako da će ući u anale pravosudnog beščašća.

13.
Sve to “kukavičije jaje” je “zaboravilo”, kao i blasfemični istup ministra policije Dragana Lukača na sjednici parlamenta, 10.05. o.g., kada je teško izvrijeđao Ubijenog Davida, njegovog oca Davora i svakog onog ko je tražio da se Ubistvo riješi, da se sazna Istina o Naručiocima Ubistva, Ubicama i Saučesnicima i da se oni kazne.

14.
Da ne pominjem naručene laži o “jeftinom LSD-iju”, koje je plasirao Karan, a Lukač maksimalno koristio, dok stvarni toksikološki nalazi nisu pokazali da nikakvog LSD-ija, niti drugih opojnih droga, nema u tijelu Ubijenog Davida.

Nobilo, Slugo Pokorni, gdje“nestaše” video zapisi sa brojnih kamera što pokrivaju Trg?

15.
“Kukavičije jaje” je eksplicitno: “Nije zavjera policijsko-tužilačkih organa da bi se ubio 21-godišnji dječak, to nije istina”!

Nobilo, taj potrošeni lažni mudrac ovdašnjih Tirana, pokušava nevješto zamijeniti teze ovim tvrdnjama.

Nikad niko nije ni rekao da je Davidovo Ubistvo “zavjera policijsko-tužilačkih organa”; Od početka se tvrdi da je Davidovo Ubistvo naručeno, da su u njemu učestvovali pojedini pripadnici MUP RS, da je naređeno iz vrha MUP RS.

Ali Zataškavanje Ubistva jeste Zavjera policijsko-tužilačkih organa, Kriminalaca koji dominiraju tim institucijama. I u to nema nikakve dileme, jer se već osmi mjesec istraga opstruiše, kako se Naručioci Ubistva, Ubice i saučesnici ne bi pohapsili. I jer je to dokazano brojnim podacima!!!

16.
Uostalom, istim tim “organima” trebalo je 100 dana da donesu bilo kakvu Naredbu, čak i onu sramnu Vrećinu.

17.
Nobilo je raskrinkan; Sam je sebe maksimalno ponizio, doveo u poziciju sluge koji brani ukotvljene Zločince u PravosudnoPolicijskim organima; Jednostavnije rečeno, on brani PravosudnoPolicijku Zločinačku organizaciju.

18.
To je činjenica koju “kukavičije jaje” ne može ničin opovrgnuti.

Tu činjenicu potvrđuje i podatak da je Nobilo prvo iznio niz neistina, manipulacija, zamjena teza… u intervjuu, potom otišao u Okružno Tužilaštvo, a da ni o jednom ni o drugom nije prethodno obavijestio Davora Dragičevića, kojeg je navodno zastupao.

19.
Jasno je i zašto nije - Zato što Nobilo nije zastupao porodicu Dragičević, već one koji hoće da ih Unište -PravosudnoPolitičku mafiju, čiji je on advokat.

Njegovi postupci 09.11. su samo još jedan bezuspješan pokušaj udara na Davora, grupu “Pravda za Davida”, sve Ljude koji ih podržavaju, sračunati kako bi se Dragičević kompromitovao.

Ništa od zacrtanih ciljeva Nobilo nije postigao, sem što je kompromitovao sam sebe. Zauvijek.

45820084_777372032594950_3555935988523991040_n.jpg

45032054_969368533246398_6525449391698870272_n.jpg

45579981_10215117398202279_444335661219053568_n.jpg

45641497_2199829596898755_5169273984352518144_n.jpg

45825685_521083745076472_5054605250971828224_n.jpg

bosnia_herzegovina_flag_heart_sticker-r48ba236c90064a41b75c42b1d3a9c6d7_v9w0n_8byvr_324.jpg

Па он чека 14. новембар...
За тај датум је ова НВО екипа најавила "нешто страшно и невиђено"..
Али...зезнула их ЦИК и објавила осам дана раније резултате избора...
Разишли се ови из опозиције са Трга...откантали их и адвокати...
Сад треба да смисле како да се повуку а да се не обрукају...

СА ЈЕДНОГ РЕГИОНАЛНОГ ХРВАТСКОГ ПОРТАЛА, ТЕКСТ НЕИМЕНОВАНОГ НОВИНАРА...
КАД МОЖЕ МАСТИКОСА ВАСКОВИЋ, МОГУ И ЈА ОВАКО - А ПРОВЈЕРИТИ ЈЕ ЛАКО...

Na celu Soroševe fondacije u bejha "Fond za otvoreno društvo BIH - FOD" kao izvrsna direktorica od 2016. nalazi se Dobrila Govedarica koja je prije toga bila u upravnom odboru univerziteta u Sarajevu, rodjena Sarajka ciji su roditelji porijeklom iz Gacka, inace doticna ni manje ni vise nego prva rodica Obrena Govedarice, oca Vukote Govedarice, djevojačko Govedarica udata Nevjestić

Naravno moze se uzeti kao splet slucajnih okolnosti, u nekom veoma ludom slucajnom slucaju :zubati

Ali svakako da ne moze to da je Jelena Nevjestić, kcerka Dobrile do kraja prosle godine radila u UKC-u Srpske, upravo tamo gdje je radila i Daniela Došen, a obadvije gle slucajnosti dale otkaz u KC, a itekako da se poznaju ali ocito i spoznaju zajednicki interes

Jos smjesnije od svega jeste sto se Soroševa fondacija u Banja Luci nalazi na adresi Petra Kočića 53. preko puta vlade Srpske, na adresi gdje se nalazi, odnosno gdje je prijavljena firma "Gam Kastel" u vlasnistvu Radenka Kostica, supruga Snježane Kostic, rodjene sestre Olivere Govedarica (supruge Vukota Govedarice)

Dakle prva rodica oca opozicinog političara je na celu Soroševe fondacije, njena kcerka radila je na klinickom centru, na istom mjestu gdje i sadašnja sektašica i alfa i omega tog pokreta, a zet Olivere Govedarice "vjerovatno" (neprovjereno) Soroševoj fondaciji izdaje prostore za smještaj u Banja Luci

I onda se ljute kada ih narod kazni, optuži i pošalje na političku deponiju, ili još bolje kada clanovi vlastite stranke progledaju i odluce napustiti Vukotu i njegov izdajničko plačenički cilj ...

Komedija jednom rječju koja je na vrijeme pogledana, amateri ...

Sada Srbi veruju ustašu advokatu, užas... Ali dobro kada Dodu zastupa ustasa onda on nije zapravo ustasa nego samo Hrvat, poznat advokat , Dodin stari prijatelj.

Još uvek se ne zna ko je ubica , to je ipak glavno pitanje.

Ma šta ja mislio.o Hrvatima u globalu Nobilo je stari ugledni advokat. Kojeg nije angažovao Dodik. Angažovao ga je Davor. I sada kada mu se ne sviđaju rezultati advokatskog tima i oni su potplaćeni. Je li i Tomić Dodikov prijatelj? A i on tvrdi isto što i Nobilo. Da sutra FBI i FSB utvrde da je da David ubijen u kriminalnom obračunu Davor to ne bi prihvatio. Jer mu ne odgovara.

Advokat Ifet Feraget: Rekao sam Nobilu da je nekorektno to što radi

maxresdefault.jpg

BUKA portal / 10. Novembar 2018

Javnost u BiH bila je iznenađena potezom, pa i izjavom hrvatskog advokata Ante Nobila koji je bio jedan od članova advokatskog međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića.

Nakon ove izjave advokat Duško Tomić potvrdio je da četvoročlani advokatski tim, formiran u augustu u ovom slučaju, više ne postoji. Ifet Feraget ostao je jedini advokat porodice ubijenog mladića.

Reklo bi se, 'Spade knjiga na jedno slovo' , u ovom slučaju to je sarajevski advokat Ifet Feraget, koji je u izjavi za Source rekao da je od početka formiranja advokatskog tima slutio da bi se mogao desiti ovakav ishod.

"Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji sa onim što je jučer rekao tužilac Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih on sumnja da policija jeste umješana za zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što on radi, zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu 'Dženan Memić'. Nobilo nema potrebe da ništa prašta Davoru, jer Davor nije ništa novo izjavio u odnosu na ono što je rekao kada smo mi preuzeli slučaj. Zakašnjele reakcije nemaju mjesta, jer one kasnije samo opravdavaju sumnje o motivima nečijeg angažovanja na tom predmetu", govori Feraget.

Feraget kaže da mu je Davor Dragičević rekao da ovog advokatskog tima ne bi ni bilo bez njega.

"Davor se meni u martu obratio i ja sam mu tad rekao da stojim uz njega, eto sad je ispalo da sam ja ostao jedini, mada nisam sam, jer podrška je ogromna. Znate kako kažu, 'Karakter čovjeku određuje sudbinu'. Meni moj karakter ne bi dozvolio da nekome nešto obećam, pa da sutra kažem, 'Znaš šta, nisam ja znao da će to biti ovako ili onako'. Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj, i ja sam slučaj preuzeo sa politikom. Ne mogu se sada 'vaditi' da mi politika smeta, da ne mogu dalje da radim, to je licemjerno, izjavio je za Source portal advokat Ifet Feraget.

Source.ba

Добро.
Човјек који је бранио исламске борце ИСИЛ-а који су били у Сирији.
Покушавао да докаже да су тамо били "туристички и из вјерских разлога"...
Да поновимо: ИФЕТ ФЕРАГЕТ - друго име за лаж у људском облику.
Такав акрап није вјеродостојан извор ни за шта, осим за прдеж...

Slobodan Vasković - Sa druge strane...

Bajiću, Ko krade Pisane izjave Svjedoka iz Okružnog Tužilaštva; Ponešto o Nobilu i Odgovori na ranije postavljena Javna pitanja na koja nisi odgovorio

недеља, 11. новембар 2018.

piše: Slobodan Vasković

-Bajiću, pisana izjava mrtvozornika Saše Miljkovića, koji je bio kod tijela Ubijenog Davida Dragičevića prije patologa Željka Karana, tvog saradnika i saučesnika u Prikrivanju Naručenog ubistva, je “nestala”, “izgubljena”!

Da budem precizan - Ukradena je!

-Bajiću, Ko je ukrao pisanu izjavu dr Siniše Miljkovića iz OJT Banjaluka?

-Bajiću, zašto je ta izjava ukradena?

-Bajiću, osim što si, zajedno sa Milanom Tegeltijom (predsjednik VSTS), Kontrolor Kriminala i Kriminalaca, ti si i zamjenik Republičkog javnog tužioca, pa Javnosti objasni kako je moguće da pisana izjava Svjedoka bude ukradena iz spisa?

-Bajiću, da te podsjetim, 23.09. o.g. sam objavio sledeće:
“Davor Dragičević, otac Ubijenog Davida, izjavio je da je mrtvozornik doktor Saša Miljković pregledao džepove odjeće koja je bila na Davidu Dragičeviću, kada je njegovo tijelo nađeno 24.03., i da u njima nije bilo NIŠTA. Dragičević je još rekao da postoji pisana izjava dr Miljkovića koji je to potvrdio”.

-Bajiću, da te podsjetim - Ukraden je donji veš Ubijenog Davida Dragičevića, a tvoj potrčko inspektor Siniša Kojdić, osim što je ukrao donji veš, falsifikovao je dva Zapisnika (sa uviđaja i obdukcije) i još niz drugih dokumenata, što sam javno prezentovao.

-Bajiću, zašto nisi ništa preduzeo povodom krađe pisane izjave mrtvozornika dr Siniše MIljkovića?

-Bajiću, da li je ta izjava ukradena zato što je u njoj dr Miljković naveo da u “džepovima odjeće Ubijenog Davida Dragičevića” nije nađeno ništa?

-Bajiću da li si svjestan da to “nije nađeno ništa” znači da nije nađen ni Davidov telefon u njegovim džepovima?

-Bajiću, znaš li ti šta to znači?

-Bajiću, vrše li “institucije” i “vaninstitucije” pritisak na dr MIljkovića?

-Bajiću, kakve su to “institucije”, kojima si ti na čelu, kad iz njih nestaju dokazi, pisane izjave, kad se u njima “Falsifikuju Optuženi”…?

-Bajiću, odgovori Ljudima?

-Bajiću, Anto Nobilo vam nije pomogao. Dapače.

-Bajiću, nakon što je Nobilo raskrinkan, kao i njegov Ljigavi Pomagač, došlo je do nove energije u zahtjevima da se otkrije Istina o Naručiocima Ubistva i Ubicama Davida Dragičevića, kao i njihovim Saučesnicima i Zaštitnicima.

45796465_10155616541112143_8652601540692934656_n.jpg

-Bajiću, nije to sa Nobilom bilo loše smišljeno, ali je vrlo vrlo loše po Režim završilo. Što se tiče Nobila, on je Kreatura, a to ću narednih dana i dokazati.

-Bajiću, argumentima dokazati, kao i sve do sada.

-Bajiću, da li znaš da su Ljigavci povučeni sa tržišta BiH, 10.11.o.g.? Baš kada i Nobilo i Tomić! Uskoro ćeš i ti biti povučen sa “tržišta”. Čvrsto vjerujem u zatvor.

-Bajiću, evo i Odgovora na preostala Javna pitanja koja sam ti postavio 07.11.o.g. u tekstu ”Javna pitanja za Bajićax4: Da li si otkrio ko je 04. maja obrisao 238 MB podataka sa telefona Ubijenog Davida”, ti ostao Nijem!

-Bajiću, da te podsjetim, na veći broj pitanja iz tog teksta odgovorio sam ja, umjesto ti (a šta da radim kad si zanijemio) u tekstu “Odgovori na Javna pitanja postavljena Bajiću, 07.11.2018. u vezi sa brisanjem 238 MB podataka, 04.05. o.g., sa telefona Zvjerski Ubijenog Davida Dragičevića”!

-Bajiću, sada slijede odgovori i na preostala pitanja. Javnost to traži.

Pitanja No1
-Bajiću, da li je tačno da Vrećo stoji u stavu Mirno kada ga nazove Ilić?
Odgovor No1
-Bajiću, tačno je.

-Bajiću, nakon što je Sudsko vijeće Osnovnog suda u Banjaluci, 29.10., bukvalno uništilo Dalibora Vreću i njegovu i Ilićevu postavku da je David Dragičević ubijen u ulici Velibora Janjetovića Janje, došlo je do incidenta, radnog naslova, “U stavu Mirno”!

-Bajiću, tvoj prijatelj Darko Ilić, koji je i preko grla u Zločinu Ubistva Davida Dragičevića i kojeg ti, naravno, štitiš, nazvao je Vreću i uralo na njega dobrih pola sata.

Bajiću, Vrećo je stajao u stavu Mirno. Bio je preblijed i nije ni pisnuo.

-Bajiću, postoje svjedoci tog događaja, više njih.

-Bajiću, nakon što je Vrećo dobio “proširene vene”, a Ilić konačno završio sa njegovim satiranjem, onda je taj Jadnik - Vrećo počeo da urla na sve oko sebe.

-Bajiću, Vrećo je tipični “Biciklista”: Povija se pod onim iznad sebe, a snažno “pedala” one ispod sebe. Ali to ti je već poznato!

Pitanje No2
-Bajiću, ako je to tačno, kako bi ti okarakterisao taj odnos Ilića i Vreće, čitaj MUP-a RS i Tužilaštva?
Odgovor No2
-Bajiću, konstatovali smo da je tačno da Vrećo stoji u stavu Mirno kada ga nazove Ilić.

-Bajiću, odnos Ilića i Vreće može se okarakterisati Ropskim.

-Bajiću, Vrećo je Ilićev Rob; Tužilaštvo je roblje MUP RS. Ti vodiš Pijacu Robova!

Pitanja No3
-Bajiću, da li je Ž.B. jedan od “kanala” putem kojeg Mladen Mitrović, tvoj poslušnik i šef OJT Prijedor, dodatno kontroliše da šta ne promakne tvojoj superviziji potpune opstrukcije istrage predmeta Zvjerskog Ubistva Davida Dragičevića?
Odgovor No3
-Bajiću, Ž.B. jeste jedan od kanala; Valjda je ta osoba dovoljno mudra da to shvati, pa joj, do daljnjeg, neću pominjati ime. Ne shvati li, biću prisiljen da ga objavim!

Pitanja No4
-Bajiću, zbog čega pripadnici MUP RS štite Posebno odjeljenje za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala, čiji si ti šef, a ne pripadnici Sudske policije?

-Bajiću, da li je to zakonito?
Odgovor No4
-Bajiću, čuvaju te pripadnici MUP RS da bi se sam sebi učinio važnijim, toliko si isfrustriran, iskompleksiran…

-Bajiću, za to nije nadležan MUP RS, već Sudska policija.

-Bajiću, to nije zakonito - Kršiš Zakon o Sudskoj policiji (Službeni glasnik RS, br 98/11 i 57/16) kao i Sporazum Vrhovnog suda i Glavnog republičkog tužioca (član 13, stav 1, tačka - đ).

-Bajiću, kad bi to bilo jedino kršenje zakona koje ti činiš, ali nije?!

-Bajiću, ti si tvorac Bezakonja, zajedno sa Milanom Tegeltijom!

-Bajiću, nastaviće se…

Сад не ваља ни Нобило, дакле не ваља нико ко не мисли као Давор.Ваља само Васковић који пише бајке и крими романе.
У нормалним државама Васковић би одавно био у затвору због писања неистине на рачун државе у којој живи.

Не ваља ни Душко Томић који је јавно рекао да би све урадио само да Додика одведе у затвор.
Они су ипак адвокати и не могу стајати иза лудог човјека који лупета глупости.
Могу због тога одговарати јер су знали да обмањују јавност а прећутали због кеша.
Зато су се повукли, јер знају да је прича ЛАЖ.
А доће на ред и Давор само полако, доће на ред наплата и за његово лупетање...

Pa advokatu je i posao da i laže ako treba , advokat brani interes klijenta ,a ne istinu .

Уколико адвокат има јасно сазнање да му клијент лаже мора се или повући или то изњети на Суду у случају неког потенцијалног судског спора.
Вјеруј колега ништа није случајно па ни ово повлачење адвоката.Мени је само драго што сам био у праву,јер сам све ово већ најавио.
На крају ће га сви оставити,један по један јер Давор нема искрен циљ одавно,говори оно што му се каже.Адвокати су то до сада сконтали.
Цијели случај је једна велика фарса...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back